Kalender

August


himmelstrup

Kristian Himmelstrup

Onsdag 17. august kl. 20.00

Kristian Himmelstrup vil fortælle om og læse op fra sin nye novellesamling, Små skred, som udkom tidligere i år. Det er 30 moralske glidebanehistorier, som kredser om de små skred, der fører til tvivlsomme handlinger, og om de mental krumspring vi laver for at retfærdiggøre dem. Han vil også fortælle om, hvordan det er at arbejde som forfatter i Danmark i dag, om økonomi, inspiration og tidens dårskab.

Han vil nok også tale lidt om J. P. Jacobsen, Angelinas røv og dansende dinosaurer, som han tidligere har skrevet om.

Kristian Himmelstrup (1971) er M.A. og cand. mag. i skandinavisk litteratur. Han har tidligere undervist i kulturformidling og skrivekunst på blandt andet Askov Højskole, Syddansk Universitet, Københavns Universitet og University of Texas. Han debuterede med Dinosaurens sidste tango i 2004 og har siden udgivet yderligere to romaner, en novellesamling og flere fagbøger, senest en biografi om J. P. Jacobsen, En sejlbåd for vindstille.

Læs mere på www.himmelstrup.info

Foredragssal – Entré: 60 kr


September

MandhattenTorsdag 1. september kl. 19.30

MandHatten.dk består af 13 musikalske og sangglade mænd og deres karismatiske dirigent Jørgen Andersen, og med udskiftninger undervejs har koret eksisteret siden 2001.

Sangerne i MandHatten.dk kommer alle fra Kolding og det nære opland, og de har meget forskellig baggrund. Aldersmæssigt er der godt en generation mellem den ældste og den yngste i ensemblet, og nogle har sunget i mange forskellige kor og i flere år.

I Mandhatten.dk kan de – herreekviperingshandleren, salgschefen, it-programmøren, lysstøberen, kemikeren og de andre – samles om en fælles glæde ved sang, musik og skønne harmonier, som de glad og gerne tager ud og deler med deres publikum.

Mandhatten.dk spænder fra barbershop, jazz og swing over danske og nordiske sange til afrikanske rytmer i firestemmig harmoni – og ikke sjældent i eget arrangement.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


sangbogTorsdag 15. september kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsal – Entré: 60 kr


 

Oktober


Fotograf Camillahey.dk

Anne Laxholm – Fotograf Camilla Hey

Mandag 3. oktober kl. 15.00

Foredrag ”GIV MIG ET ÅR” ved Anne Laxholm, danselærer, iværksætter, “Vild med Dans”, forfatter

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


ClementOnsdag 12. oktober kl. 19.30

Clement Kjersgaard: ”Verdenssituationen i dag”.

Hvordan ser verden ud, hvis Trump bliver amerikansk præsident? Hvad sker der i Syrien, hvis Assad-styret får held til at bekæmpe oprørsstyrkerne? Hvordan kommer det nye ’kærestepar’ – Erdogan og Putin – til at danse, og vil de træde på mange europæiske tæer, mens de gør det? Sydamerika er plaget af korruptionsskandaler i stor omfang på højeste niveau, og hvordan kommer den britiske udmeldelse til at påvirke det europæiske samarbejde – og er det i det hele taget ved at smuldre? Og hvilken indflydelse har olien, Kina, Ukraine og ISIS på den verden, vi ser på nu og i fremtiden?

Foredragssal – Entré: 75 kr


DR Big BandetTorsdag 13. oktober kl. 20.00

DR Big Bandet – Dét eR Big Band!

DR Big Bandet anretter en sjælden omgang big band jazz på Askov Højskole, hvor omdrejningspunktet bliver fabelagtig big band musik, inspireret af blomster, men med fokus på DR Big Bandets egne solister, komponister og arrangører.

 

Det er ikke tit, at man får muligheden for at høre nordens førende big band, med så mange kompetencer på forskellige pladser, virkelig udfolde sig på bandets egne præmisser. Således tager DR Big Bandet ud i Danmark på en slags musikalsk marguerit rute –  med budskabet om at forlænge sommeren med et par dage.

Det er første gang nogensinde DR Big Bandet giver koncert på Askov Højskole. Så det er lidt af en sensation…

Festsalen – Entré: 125 kr

Køb billet her


 

Emma

Emma Holten

Lørdag 15. oktober kl. 13.30

Foredrag med Emma Holten – Den usynlige diskrimination – mangfoldighedens fjende.

Emma Holten er blevet internationalt kendt på rekordtid som feministisk aktivist og skribent. Hun skabte stor medieopmærksomhed med projektet SAMTYKKE, der er blevet oversat til mere en 10 sprog bl.a. hebraisk og kinesisk. Den blev videreudviklet i videoen “This is what I did about it”, sammen med The Guardian. Hendes arbejde med internetrettigheder og deres sammenhæng med feminisme har bragt hende verden rundt. Emma Holten er redaktør og medstifter på det feministiske og normkritiske magasin Friktion, og er i gang med kandidaten Moderne Kultur og kulturformidling på Københavns Universitet. Emma har læst køn på bl.a. Uppsala Universitet og Columbia University i New York.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Tidligere højskoleelever på Askov Højskole 2011-2016:  Fri entré

Køb billet her

 


 

The Auld Triangel

The Auld Triangel

Lørdag 15. oktober kl. 20.00

Koncert med The Auld Triangel. 

Malene Meldgaard er en sangerinde med en stor og klangfuld stemmepragt med spændvidde som få, og som hun mestrer med indlevelse og autencitet. Hun synger med hjertet, og er en god fortolker, da sangenes historiefortælling er vigtigt for hende. Hun er selv sangskriver. Malene har i perioder af sit liv levet af sin sang i forskellige sammenhænge.

Scott Hoag er guitarist fra USA med en klassisk uddannelse og 45 års erfaring. Hans dybt indsigtsfulde, melodiske og intellektuelle spil med interessante harmoniske akkorder og progressioner fanger straks publikums opmærksomhed.

Zourab Chatberachvili er georgisk professionel multi-instrumentalist (guitar, 5.str. banjo, mundharpe, mandolin, dobro, autoharpe, kontrabas osv) med konservatorisk uddannelse og 40 år på scenen. Hans virtuositet, energiske og samtidig følsomme spillestil og professionelle beherskelse af forskellige instrumenter begejstrer altid publikum.

Foredragssal – Entré: 125 kr – Tidligere højskoleelever på Askov Højskole 2011-2016:  Fri entré

Køb billet her


The Moondanceband

The Moon Dance Band

Lørdag 15. oktober kl. 21.00

The Moon Dance Band spiller op til dans i Festsalen. – The Moon Dance Band er et 5-mands orkester, hvis passion er at spille lyttevenlig dansemusik. Musikken strækker sig fra populær rock, blues og pop fra 60’erne, 70’erne, 80’erne og frem til i dag.
Sang og guitar: Filip Møller-Larsen – Guitar: Victor Storm Madsen – Keys: Mike E. A. Thomsen – Bas: Tobias Tjørnelund Rasmussen – Trommer, Frederik Ehlern Larsen – Festsal – Fri entré


 

rasmus-tantholdt

Rasmus Tantholdt

Søndag 16. oktober kl. 14.30

Foredrag med Rasmus Tantholdt: Mit liv som krigsrepeorter

Rasmus Tantholdt er TV2 Nyhedernes korrespondent i konfliktområder. Har har rejst talrige gange i lande som Afghanistan og Irak.

Foredragssal – Entre: 75 kr – Tidligere højskoleelever på Askov Højskole 2011-2016:  Fri entré

Køb billet her


 

Jørgen Kløve

Jørgen Kløve

Mandag 24. oktober kl 09.30

Forstander Jørgen Kløve fortæller om Mozarts og Schikaneders mesterværk Tryllefløjten – en opera, der i hovedtræk handler om lysets kamp mod mørkets. Kærlighed, tilgivelse, og tolerance er nøgleord, der vil blive belyst i et psykologisk/teologisk perspektiv. I forbindelse med foredraget hører vi lydeksempler.

Foredragssal – Fri entré


Foto: Lizette Kabré. Forfatter Iben Mondrup. Ny bogudgivelse fra Gyldendal. Godhavn.

Forfatter Iben Mondrup. Foto: Lizette Kabré.

Mandag 24. oktober kl. 15.00

“Den tynde is” – Den prisbelønnede (DR Romanpris 2015) forfatter Iben Mondrup har flere gange skrevet om Grønland, hvor hun er vokset op. Den anmelderoste roman ”Godhavn” er et sansemættet portræt af en dansk udflytterfamilies hverdag i Grønland.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


 

Anne-Cathrine Riebnitzsky, soldat, forfatter

Anne-Cathrine Riebnitzsky

Tirsdag 25. oktober kl. 09.30

Anne-Cathrine Riebnitzsky – Forfatterskabet med vægt på ”Orkansæsonen og stilheden”

Foredragssal – Entré: 100 kr

 


Samuel

Samuel Rachlin

Tirsdag 25. oktober kl. 15.00

Samuel Rachlin: Ny verdens-orden eller bare mere af den verdens-orden vi kender?

Foredragssal – Entré: 100 kr

 

 


KammerkorTirsdag 25. oktober kl. 20.00

Koncert med Det Fynske Kammerkor. Dirigent Alice Granum

Askov Kirke – Fri entré

Arrangør: Askov Højskole i samarbejde med Askov Kirkes Menighesråd

 


Henrik_E

Henrik Engelbrecht – Foto Nikolaj Lund

Torsdag 27. oktober kl. 09.30

Opera i guldalderen – Operaeksperten Henrik Engelbrecht tager os med på en rejse tilbage til begyndelsen af 1800-tallet, hvor det var en anderledes oplevelse at gå i teatret. Af økonomiske årsager var kostymerne ofte lavet af papir, sangerne kunne ikke synge, og tilskuerne sloges på tilhørerpladserne.

Foredragsssal – Entré: 75 kr

 


Maja

Maja Lisa Engelhardt

Torsdag 27. oktober kl. 15.00

Maja Lisa Engelhardt fortæller om sin kunst.

Foredragssal – Entré: 75 kr


hennneke

Jørgen Henneke

Fredag 28. oktober kl. 09.30

Jørgen Henneke: Guld og grønne skove – Københavnerplantagerne i Jylland

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Marie Carmen Koppel

Marie Carmen Koppel

Komponist og musiker Benjamin Koppel.

Benjamin Koppel.

Mandag 31. oktober kl. 20.00

Koncert med Marie Carmen Koppel, sang og Benjamin Koppel, klaver og sax

Danmarks førende gospel og soul-diva, sangerinden Marie Carmen Koppel, har gennem en årrække opbygget et stort og trofast koncert-publikum. Med sin store stemme fylder hun kirker, spillesteder og kulturhuse landet over, med intensitet, nærvær og musikalitet på internationalt niveau.

Marie Carmen Koppel har udviklet et unikt samarbejde med hendes lillebror Benjamin Koppel og det kan både mærkes og høres på scenen, hvor deres musikalske og sjældne sammenspil helt enestående flettes sammen med en hyggelig og humoristisk omgangstone og kontakt til publikum. 

Marie Carmen Koppels repertiore spænder over hendes egne meget personlige sange og sange skrevet sammen med Benjamin, til nye og gamle gospel og soul sange, der får de små nakkehår til at rejse sig med hendes store indlevelse, tekniske formåen og musikalitet.

Festsal – Entré: 100 kr


November


sangbogTorsdag 17. november kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Foredragssal & Spisesal – Entré: 60 kr

 


Dorte_C

Dorthe Chakravarty – Foto: Morten Holtum

Lørdag 19. november kl. 13.30

Dorthe Chakravarty: Historiens glemte førstedamer

Mød historiker Dorthe Chakravarty, der vil fortælle om sit kvindehistoriske forfatterskab, hvor hun bringer nogle af historiens glemte foregangskvinder frem i lyset. Hun tager udgangspunkt i sin seneste bog, Jo. Carlsbergfruen der gik sine egne veje, om frisindsfurien Jo Jacobsen og hendes kamp for kvindesag, seksualoplysning og psykoanalyse i mellemkrigsårene. Det er historien om fortidens kendte og mindre kendte kvinder, der kæmpede for en bedre verden og hvis indsats, vi i dag står på skuldrene af. – Foredragssal – Entré: 75 kr

Arrangør: Litteratur6000 i samarbejde med Askov Højskole


Brunse

Niels Brunse

Mandag 21. november kl. 15.00

Foredrag med forfatter og oversætter Niels Brunse: Shakespeare og musikken

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Thun & Bock

Helle Thun & Fredrick Bock

Mandag 21. november kl. 20.00

“Musicke for Shakespeares Danish Queen” er en historisk kammerkoncert med fortælling, oplæsning og renæssancemusik fremført af den danske sopran Helle Thun akkompagneret af den svenske lutenist Fredrik Bock. Helle Thun synger og fortæller med kunstnerisk overskud og indlevelse ? – om Chr. IV søster; Queen Anne (1574-1619) og hendes fantastiske livshistorie som Europas mest indflydelsesrige kvinde på sin tid. – Festsal – Entré: 75 kr


Peter_D

Peter Dürfelld

Tirsdag 22. november kl. 15.00

Foredrag ved musikeranmelder ved Kristeligt Dagblad, forfatter: Peter Dürrfeld: ”117 symfonier” – mangfoldigheden i symfoniens fascinerende univers.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Singh&Goldschmidt

Singh&Goldschmidt

Tirsdag 22. november kl. 20.00

Koncert – Singh & Goldschmidt består af Anders Singh Vesterdahl på harmonika og Henrik Goldschmidt på obo og vokal. Begge er de virtuoser, begge brænder de for musikken, og sammen skaber de et mangefacetteret musikalsk univers, der opløfter og får hjertet til at skælve.

Anders Singh Vesterdahl og Henrik Goldschmidt fører publikum på en musikalsk rejse, som stemmer sindet blidt og hjertet varmt.

Duoen spiller til såvel kirkekoncerter som bryllupsfester. Repertoiret er jødisk og arabisk musik og egne kompositioner sammen med klassiske værker, Carl Nielsen, Balkan-musik og danske sange. Singh & Goldschmidt har de mange forskellige traditioner med sig, og når man rører i dén musikalske smeltedigel med talent og kærlighed, bliver resultatet smukt og helt specielt.

Festsal – Entre: 75 kr


Søren_Schauser

Søren Schauser

Onsdag 23. november kl.09.30

Foredrag med Søren Schauser: Klassisk! – europæisk musikhistorie fra begyndelsen til 1900.
Søren Schauser er kulturjournalist og kritiker på Berlingske med speciale i klassisk musik. Underviser desuden i teoretiske fag på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Foredragssal – 75 kr


Kristian_Leth

Kristian Leth

Onsdag 23. november kl. 15.00

Foredrag med Kristian Leth: Wagners Ring ­- en myte, en gåde, en opera

Kristian Leth er musiker og forfatter, uddannet på forfatterskolen 2002, forsanger i bandet ”The William Blakes”, radio- og TV-vært på en række programmer på Radio 24Syv, Radio Klassisk, DR P1, DR P2 og DR K. I 2013 introducerede han i fem radioprogrammer DR P2’s lyttere til Wagners Niebelungens Ring. – Foredragssal – Entré: 75 kr


 

HelgeBaunSørensen

Helge Baun Sørensen

Torsdag 24. november kl. 09.30

Foredrag med Helge Baun Sørensen: Klassisk for alle.
Helge er radiovært på bl.a. DR P2s ”Amadeus”, ”Grammofon” og ”Det’ dansk”

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Mogens

Mogens W. Andreasen

Fredag 25. november kl. 09.30

Foredrag med Mogens Wenzel Andreasen: Weyse – liv, karriere og værker og de digtere han samarbejdede med: Oehlenschläger, H. C. Andersen, J. L. Heiberg og B. S. Ingemann.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Henrik_E

Henrik Engelbrecht – Foto: Nikolaj Lund

Fredag 25. november kl. 15.00

Foredrag med studievært på DR P2’s “Parnasset”, Henrik Engelbrecht: ”1724 – et år i musikkens tegn”

Hør musikken og hør om arbejdsvikårene for musikere, sangere og komponister for 200 år siden, når Henrik Engelbrecht tager os med på en rejse tilbage til året 1724.

Foredragssal – Entré: 75 kr


December


Benno

Benno Blæsild

Mandag 5. december kl. 09.30

Foredrag ved Benno Blæsild: Julens Traditioner – fra hedenskab til gaveræs

Benno Blæsild, der som verdens første juleinspektør har stået for Julen i Den Gamle By fra 1997 til 2004, belyser de historiske rødder bag den mest udbredte mærkedag på kloden. Den danske jul indeholder elementer, der kan føres direkte tilbage til den oldnordiske hedenskab; men som vi fejrer den i dag, har julen kun et par hundrede år på bagen.

Hvad betyder ordet jul? Hvor gammel er den nordiske jul? Hvad er den ældste del af den moderne juletradition? Hvem opfandt vores form for julestemning? Disse og mange andre spørgsmål besvares. Foredraget vil kaste lys over hvordan den oldnordiske hedenske vinterfest først blev forandret til kirkens fødselsdagsfest for Jesus for siden at udvikle sig til detailhandlens største kampagneplatform.

Benno Blæsild er cand. mag i historie, kunsthistorie og forhistorisk arkæologi fra Århus Universitet. Han var fra 1995-2005 museumsinspektør i Den Gamle By. Siden februar 2005 har han været direktør for Fregatten Jylland i Ebeltoft.

Foredragssalen – Entré: 75 kr


Gretelise Holm – Foto: Sisse Jaarner

Mandag 5. december kl. 1500

Journalist og forfatter Gretelise Holm: “Gretelises Danmarkshistorie”.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


 

Mandag 5. december kl. 20.00

Julekoncert i Askov Kirke – Anne Mette Balling, sopran, Henrik Rønnow, trompet, Vibeke Astner, orgel

Fri entré – Arrangør: Askov Højskole

Anne Mette

Anne Mette Balling

henrik

Henrik Rønnow

Vibeke

Vibeke Astner

 

 

 

 

 


 

Dorte_F

Dorte Futtrup

Tirsdag 6. december kl. 15.00

Fortæller Dorte Futtrup: Ruth Berlau – favntag med Brecht

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


 

pressefoto_zenobia_strand

Zenobia

Tirsdag 6. december kl. 20.00

Julekoncert med Zenobia

Louise Støjberg, sang & guitar, Mette Kathrine Jensen, harmonika, Charlotte Støjbjerg, klaver

Festsal – Entré: 100 kr


tom

Tom Buk-Swienty

Torsdag 8, december kl. 15.00

Forfatter, journalist og historiker, Tom Buk-Swienty: På sporet af Karen Blixens eventyrlige far.

I 2013 udkom Tom Buk-Swientys første bind om Karen Blixens far, den eventyrlystne Kaptajn Wilhelm Dinesen, som blev den mest solgte biografi samme år, og i slutningen af oktober 2014 udkom så andet bind. Buk-Swienty var derudover i en tiårig periode frem til 2005 USA-korrespondent for Weekendavisen.
Han er stadig tilknyttet avisen i dag, dog som litteraturkritiker. – Foredragssal – Entré: 100 kr


sangbogTorsdag 8. december kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr