Kalender

August


Robert Zola Christensen

Kristian Himmelstrup

Onsdag 16. august kl. 19.00

Forfatteraften på Askov Højskole med Robert Zola Christensen og Kristian Himmelstrup

Robert Zola Christensen er aktuel med den meget omtalte og anmelderroste roman Balloner forbudt, som foregår på Lunds Universitet, hvor han sjovt nok selv underviser – ligesom Kristian Himmelstrups roman Angelinas røv foregår på et universitet i Texas, hvor han selv underviste. Begge romaner er grænsesøgende og blander virkelighed og fiktion, så ud over at læse op vil de to forfattere formodentlig diskutere, hvor tæt på virkeligheden man kan gå, og hvilke hensyn man skal tage, når man bevæger sig ind på autofiktionens område.

De vil nok også fortælle om, hvordan det er at arbejde som forfatter i Danmark i dag, om økonomi, inspiration og tidens dårskab.

Robert Zola har skrevet børnebøger, fagbøger, romaner, krimier og flere romaner. Han har være på klimaekspeditioner i Grønland, Alaska og Chile, og selv om det ikke har så meget med hans forfatterskab at gøre, har han altså været på disse ekspeditioner. Han har for resten også været højskolelærer på Rødding Højskole, der ligger lige i nærheden, og som også er et dejligt sted. Det er sket to gange, han har læst op i bar overkrop, men der er ingen garantier.

Kristian Himmelstrup har skrevet romaner, fagbøger og redigeret flere tidsskrifter om litteratur. Han har tidligere undervist i kulturformidling og skrivekunst på blandt andet Askov Højskole og forskellige universiteter i Danmark og USA. Han er desuden verdensmester i forfatterfodbold. Seneste udgivelser er novellesamlingen Små skred og en biografi om J. P. Jacobsen. Læs mere på www.himmelstrup.info.

Arrangementet finder sted i Tårnsalen. Der er fri entré.


September


Torsdag 14. september kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Clarice Assad

Thomas Fonnesbæk

Onsdag 20. september kl. 20.30

Duokoncert med den brasilianske sanger og pianist, Clarice Assad og den fremragende jazzbassist, Thomas Fonnesbæk.

Nærmere info følger..

Festalen – Entré: 75 kr


Oktober


Torsdag 5. oktober kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Lørdag den 7. oktober 2017 kl. 09.30 – 17.00

Kordag med Zenobia og Erik Sommer på Askov Højskole

Repertoire: Zenobias kompositioner og sange som Erik Sommer har arrangeret for kor.

Indstudering og korledelse:
Erik Sommer og Charlotte Støjberg

Akkompagnement:
Zenobia

Hvem kan deltage?
Kordagen er åben for alle, men det er en fordel at have lidt kor-erfaring.
Man kan tilmelde sig både enkeltvis og som helt kor.
Det kræver ingen forberedelse at deltage, vi indstuderer alle stemmer på dagen.

Koncert:
Zenobia koncert bl.a. med numrene fra dagens korarbejde.

Tidsplan:
09.30 Velkomstkaffe i spisesal
10.00 Opvarmning og korprøve
12.30 Frokost
13.15 Korprøve
14.30 Kaffepause (kaffe/kage)
15.00 Korprøve med Zenobia
16.00 Koncert (Zenobia + kor)

Pris:
250 kr. (inkl. kor-instruktion, Zenobia koncert, Zenobia-Sangbogen, frokost og 2x kaffe)

Vi håber at se mange kor- og sangglade mennesker på Askov Højskole den 7. oktober.

Tilmeldingsfrist 1. september
(max. 250 deltagere – først til mølle)

                         Ja tak! Tilmeld mig kordagen med Zenobia og Erik Sommer

Mange hilsner
Zenobia

Kontakt: charlotte@zenobia.nu
 www.zenobia.nu
www.facebook.com/zenobiatrio


David Trads

Fredag 13. oktober kl. 19.30

Foredrag med politisk kommentator, forfatter og foredragsholder, tidligere chefredaktør og udenrigskorrespondent David Trads: Verden under Trump! Hvad pokker sker der?

Foredragssal – Entré: 75 kr

Køb billet

 


Klaus_M

Klaus Majgaard, højskoleforstander

Lørdag 14. oktober kl. 10.30

Foredrag med højskoleforstander Klaus Majgaard: Højskolen som et demokratisk og pædagogisk udviklingslaboratorium. Foredragssal – Entré: 75 kr

Køb billet

 

 


Mogens Lykketoft

Lørdag 14. oktober kl. 15.00

Foredrag med fhv. formand for Folketinget, fhv. minister, formand for FN’s Generalforsamling 2015-2016, Mogens Lykketoft: Et langt liv i politik

Foredragssal – Entré: 75 kr 

Køb billet

 


Ulla Henningsen. Foto: Birger Storm

Nikolaj Hess

Lørdag 14. oktober kl. 20.00 

Koncert med skuespiller og sanger Ulla Henningsen og Nikolaj Hesss, klaver.
Ulla Henningsen synger PH-viser m.m.

Festsal – Entré: 125 kr – Køb billet

 


Matilde Kimer

Søndag 15. oktober kl. 15.00

Foredrag med DR’s Ruslandskorrespondent, tidligere elev på Askov Højskole, Matilde Kimer: Det nye Rusland

Foredragssal – Entré: 75 kr

Køb billet

 


Klaus_M

Klaus Majgaard, højskoleforstander

Mandag 23. oktober kl. 09.30

Højskoleforstander Klaus Majgaard: Fortælling og eksistens

Mennesket navigerer hele livet mellem modstridende værdier og vilkår. Oplægget handler om, hvordan både dagligdags og litterære fortællinger forsøger at skabe mening på tværs af disse spændingsfelter. Hvad er det særlige ved fortællinger, der gør, at de kan skabe mening i tilværelsens dilemmaer? – Foredragssal – Fri entré


Anette Flensburg

Mandag 23. oktober kl. 15.00

Anette Flensburg: Min kunst

Maleren Anette Flensburg er en spændende nyere maler. I sit foredrag giver hun et indblik i de lange kunstneriske processer fra anelsesfuld ide til de færdige billeder. Fra kirkeudsmykninger til galleri- og museumsudstillinger.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Michala Petri & Lars Hannibal

Mandag 23. oktober kl. 20.00

Koncert med Michala Petri, blokfløjte og Lars Hannibal, guitar

Petri/Hannibal Duo har i koncertsæsonen 2016/17 eksisteret i 25 år. I det kvarte århundrede har duoen spillet mere end 1.500 koncerter i førende koncerthuse, festivals samt på TV/Radiostationer i Europa, Asien, USA, Canada, Mexico, Mellemøsten og i et stort antal danske kirker.

Sammen har de udgivet 6 internationalt anmelderroste og prisbelønnede CD´er,- og i maj 2017 udkommer en ny ”Jubilæums CD” CD med karakterstykker af bla. Carl Nielsen, Edward Grieg og Asger Lund Christiansen, Michala Petri og Lars Hannibal.

De to musikere er ”still-going-strong” med mange nye projekter forude. Michala har flittigt gang i solistkoncerter med orkester eller kor rundt om i verden, optrædender med videoinstallationer, improviserede koncerter, samt cd-optagelser.

Hannibal optræder jævnligt sammen med Ghita Nørby, og står bag pladeselskabet OUR Recordings, som på bare 10 år har markeret sig stærkt internationalt, med adskellige Grammy-nominerede og prisbelønnede CDs.

En koncert med Petri/Hannibal Duo er en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden. Duoen har med deres fælles store erfaring udviklet en ligefrem, uhøjtidelig og stærkt kommunikerende koncertform, hvor de med korte introduktioner guider publikum til forståelse af det særlige ved de enkelte værker.

Programmet til jubilæumskoncerterne vil holde sig inden for det klassiske.  Michala vil spille et bredt udvalg af sine mange typer blokfløjter og Hannibal vil spille både lut og guitar. Programmet vil være varieret geografisk og tidmæssigt og vil som gennemgående temaer have folkemusikinspireret musik fra forskellige lande og ”karakterstykker”.

Festsal – Entré: 100 kr

Køb billet


Jørgen Kløve

Jørgen Kløve Søgaard

Tirsdag 24. oktober kl. 09.30

Adjunkt Jørgen Kløve, tidligere højskoleforstander: David Bowie.
Han var kendt som popmusikkens kamæleon. Han forudså trends og justerede sin stil og optræden samtidig med, at han holdt fast i sine egne ideer. Jørgen Kløve er uddannet psykolog, så derfor skal vi med ham se David Bowie i et psykologisk perspektiv- høre om sangerens personlighed, liv og levned. I forbindelse med foredraget bliver der afspillet lydeksempler. – Foredragssal – Entré: 75 kr


Tirsdag 24. oktober kl. 15.00

Peter A.G. Nielsen
Det sansende menneske – om livsmod og livsglæde

Peter A. G. Nielsens foredrag ” Det sansende menneske – Om livsglæde, livsmod og det sansende menneske” er en munter fortælling om ham selv og hans opvækst.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Rane Willerslev

Torsdag 26. oktober kl. 09.30

Rane Willerslev: På flugt i Sibirien

Antropolog Rane Willerslev fortæller om sine oplevelser som pelsjæger i Sibirien. Hans formål med rejsen var at hjælpe de sibiriske zobeljægere, så de kunne sælge deres skind direkte til danske pelsauktioner uden om korrupte mellemmænd. Projektet behagede ikke den russiske mafia, så Rane Willerslev måtte flygte ud i tajgaen, hvor han kun overlevede ved et lykketræf. – Foredragssal – Entré: 75 kr


Mette Eriksen

Tom Eriksen

Torsdag 26. oktober kl. 15.00

Mette Hansen og Tom Eriksen: På sporet af frihed.

Ægteparret Mette Hansen og Tom Eriksen vil i billeder, sange og fortælling skildre de sorte slavers flugt mod Nordamerika. Mange kender Onkel Toms hytte- hørt historier, set film eller TV serier om slaverne i USA. Men hvem har hørt om menneskesmugleren Harriet Tubman- om landsforræderen John Brown og om ” Underground Railroad”. Emnet er måske særlig aktuelt i år med 100 året for salget af de Vestindiske Øer. Foredragssal – Entré: 75 kr


Merete Pryds Helle

Fredag 27. oktober kl. 09.30

Merete Pryds Helle: Eget forfatterskab

Forfatteren Merete Pryds Helle har fået årets ” De Gyldne Laurbær”, boghandlernes fornemme, ærefulde pris. Hun har især fået den på grund af den seneste roman ”Folkets Skønhed”, men også for hele forfatterskabet. I sit foredrag fortæller hun om skriveprocessen og baggrunden for sine værker med vægt på den seneste roman.

Foredragssal – Entré: 75 kr


November


Onsdag 1. november

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Foredragsssalen – Entré: 60 kr

 


Mathias Hammer

Mandag 20. november kl. 09.30

Mathias Hammer: “Gades utrolige liv”
– om 200 års fødesaleren komponisten Niels W. Gade

Mathias Hammer debuterede som pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2011, bl.a. som solist i Gershwins ”Rhapsody in Blue”. Som pianist har han både beskæftiget sig med det klassiske repertoire og nyere musik.  Mathias har spillet koncerter i bl.a. Skandinavien, Rusland, Tyskland, Grønland, Kina og Argentina og har siden foråret 2010 været ansat som radiovært og musikformidler i DR’s P2. Her er han bl.a. vært på P2 Koncerten, P2 Formiddag og afholder koncertintroduktioner for publikum, når DR Symfoniorkestret spiller i Koncerthuset.

Foredragssal – Entré: 75 kr


 

Nila Parly

Mandag 20. november kl. 15.00

Foredrag ved Nila Parly: Vanvids-performance – om vanvid i teater og performance

Nila Parly er operaforsker og dramaturg, uddannet operasanger fra Roms Konservatorium “Santa Cecilia” og ph.d. i musikvidenskab fra Kbh.’s Universitet.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Trio Con Brio

Mandag 20. november kl. 20.00

Koncert med Trio con Brio Copenhagen, Soo-Jin Hong, violin, Soo-Kyung Hong, cello Jens Elvekjær, piano.

Program følger senere.

Entré: 125 kr

 

 


Peter Dürrfeld

Tirsdag 21. november kl. 09.30

Musikanmelder ved Kristeligt Dagblad, forfatter Peter Dürrfeld: Mennesket Luther

Foredragssal – Entré: 75 kr


2010.05.03. Iben krogsdal, Hjortshøj.Har lavet ny salmebog

Iben krogsdal

Tirsdag 21. november kl. 15.00

Forfatter og salmedigter, Iben Krogsdal: Er vor Gud så fast en borg?

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Jørgen de Mylius – Fotograf: Hanne Juul

Tirsdag 21. november kl. 19.30

Jørgen de Mylius: Mit liv med radio og TV

Foredragssal – Entré: 75 kr

Køb billet

 

 


Søren Schauser

Onsdag 22. november kl 09.30

Søren Schauser: Europæisk musikhistorie fra 1900 og frem….

Søren Schauser har siden 2002 været kulturjournalist og kritiker på Berlingske med speciale i klassisk musik. Underviser desuden i teoretiske fag på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Søren har været kontraktansat på bratsch i Odense Symfoniorkester og optrådt meget med både ældre og nyere musik, bl.a. som medlem af Det Europæiske Barokorkester.

Han er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium i hovedfagene violin og musikhistorie og har desuden en ph.d.-grad fra filosofisk institut på Syddansk Universitet.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Valdemar Lønsteds biografi om Sibelius

Onsdag 22. november kl. 15.00

Valdemar Lønsted fortæller om sin meget anmelderroste biografi: Sibelius.

Den finske komponist Jean Sibelius (1865-1957) voksede op med svensk sprog og kultur, men blev vakt som fennoman. Han var et musikalsk geni, en umådeholden livsnyder og forgældet melankoliker, en gådefuld naturmystiker og et upolitisk menneske omfavnet af de tyske nationalsocialister. De sidste årtier af hans lange liv blev et stilhedens mysterium.At skrive om Sibelius indebærer at skrive om Finlands vej fra russisk storfyrstendømme til selvstændighed. Med orkesterstykker som ‘Karelia-suiten’ og ‘Finlandia’ bibragte han det finske sind en ganske særlig tonalitet, og gennem sine Kalevala-værker medvirkede han til at befæste den unge nations identitet. I centrum af Sibelius’ skaberværk står de syv symfonier, som også vil blive belyst i foredraget.

Valdemar Lønsted er uddannet cand.mag. og arbejdede førhen som musik- og fransklærer i gymnasiet. Men i 1988 kom han til DR og forsøgte med vekslende held at sætte sit præg på P2s programudbud. Det blev bl.a. til natteprogrammet Det Tredje Øre med unge studieværter, formiddagsprogrammet Søndag Live med talende og spillende gæstemusikere og det nu hedengangne Søndagsklassikeren. Valdemar Lønsted har i årevis rejst verden tynd for at interviewe store musikalske personligheder og fortælle lytterne om musikkens mekkaer: fra San Francisco til Skt. Petersborg og fra Bergen til Damaskus. Han har også bevaret skolelæreren i sig og produceret en lang række udsendelser om musikkens mesterværker, det gælder især serien “Ind i musikken”

Foredragssal – Entré: 75 kr


Anette Faaborg

Torsdag 23. november kl. 15.00

Fhv. rektor ved Vestjysk Musikkonservatorium, Anette Faaborg: Mit liv med musikken

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Christian Gerber

Fernando Bruguera

Torsdag 23. november kl. 15.00

Tango-koncert med Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver

Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber ”Quintetto Angel”, der regelmæssigt har turneret i hele Europa.

Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester KölnHamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.

Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater Berlin, Schaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.

Siden 2003 har Christian Gerber spillet i gruppen ”Tangocrash” som i 2008 modtog „Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2008“.

Christian Gerber er desuden medlem af violinvirtuos Isabelle van Keulens Ensemble. De spiller musik af den argentinske tango mester Astor Piazolla.

Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tango musiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires. Det gør ham til en af de mest anerkendte tangomusikere og en af specialisterne i de mange forskellige stilarter i tango.

Fernando Bruguera er født i provinsen La Pampa i Argentina og er i dag bosat i Hamburg.

Foredragssal – Entré: 75 kr


December


Torsdag 14. december

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord – Vi synger danske og engelske julesange

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Svend Brinkmann

Fredag 22. december kl. 14.00

Foredrag med professor i psykologi, Svend Brinkman: Stå fast også i julen.

Foredragssal – Entré: 100 kr

Køb billet

 

 


ViggaBro_7_RGB

Vigga Bro

Tirsdag 26. december kl. 14.00

Skuespiller Vigga Bro: “Det levende ord”
Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 

 

 


 

Sinne Eeg – Foto Stephen Freiheit

Anders Rose

Onsdag 17. januar kl. 20.00

Koncert – Jazzduo med Sinne Eeg, sang og Anders Rose, klaver.

Denne aften på Askov Højskole optræder en af Danmarks største jazzsangerinder, Sinne Eeg, med den – næsten – lokale  pianist, Anders Rose. Det bliver en koncert med kendte jazz standards og nogle af Eegs egne kompositioner.  De 2 musikere har en lang fortid sammen fra bl.a. musikkonservatoriet i Esbjerg, og de har spillet sammen i forskellige sammenhænge.

Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på CD. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

Anders Rose er en alsidig musiker, som både gør sig i pop/rock-musikken men også befinder sig rigtig godt i jazzens verden med dens større rammer for leg og improvisation. Anders spiller og har spillet i en masse forskellige sammenhænge og med en bred vifte af kendte solister. Han har været fast keyboardmand i Johnny Logans orkester siden 2010, samt arbejdet med DR Big Band igennem de sidste 10 år, både i deres egne produktioner og især som kapelmester i Cirkus Summarum.

For et par år siden begyndte Anders at spille med Jens Jefsen Trio feat. Allan Mortensen, som for nyligt har udgivet albummet ”With You In Mind”, som bl.a. også indeholder fornemt besøg af Palle Mikkelborg og Veronica Mortensen. Derudover spiller han i det 70’er-inspirerede funk/jazz-orkester Elektrojazz, som har albummet ”Cars” på samvittigheden og barsler med en kommende udgivelse baseret på studiesessions fra New York i 2016.

Anders er, om ikke født, så vokset op i Askov, og har gået på Askov-Malt Skole, så det er faktisk i den selv samme sal at de første spæde skridt som musiker blev taget til skolens årlige forårskoncerter.

Sinne Eeg har modtaget et væld af priser; Ben Webster Prisen 2014, Holstebro Kommunes Musikpris, DR Jazz Prisen, 4 x Danish Music Award, i 2015 med den prestigefyldte, franske jazzpris Palmares, da L’Academie Du Jazz (de 60 vigtigste jazzkritikere i Frankrig) belønnede ”Face The Music” med prisen for bedste internationale vokal-udgivelse. I oktober 2016 modtog hun det ærefulde Dronning Ingrids Hæderslegat.

Udover at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt tournerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde tournéer.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd’en “Waiting For Dawn” i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for ”Bedste Jazz Vokal Album 2007”. Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd’en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Holstebro Kommunes Musikpris 2007. DR P2 Jazz Prisen 2009, en DMA for “Bedste Jazz Vokal Album ” i 2007, 2010, 2014 og 2015.

Glæd jer til jazz i verdensklasse på Askov Højskole.

Festsalen – Entré: 100 kr


Torsdag 25. januar kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Torsdag 8. februar kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Torsdag 8. marts kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Torsdag 5. april kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr