Kalender

Marts


Søndag 25. marts kl. 15.00

Koncert med Forårsfilharmonikerne. Dirigent Giordano Bellincampi.

På programmet er Richard WagnerForspil til Lohengrin 1. akt og Dmitri Shostakovich 5. symfoni. Giordano er nu Generalmusikdirektor, Duisburger Philharmoniker, Chief Conductor, Kristiansand Symfoniorkester, Associate Professor The Royal Danish Academy of Music og Principal Conductor, Orchestra dei Pomeriggi Musicali, Milano

Festsal – Fri entré


Torsdag 5. april kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Mandag 16. april kl. 09.30

Forfatter Jens Andersen: Fra forfatteren Thit Jensen til kronprins Frederik

Forfatter og foredragsholder Jens Andersen har siden 1990 skrevet 2 håndfulde biografier om bl.a. H.C. Andersen, Dronning Margrethe, Tove Ditlevsen, Thit Jensen, Astrid Lindgren og senest Kronprins Frederik. Hør ham fortælle om dem alle sammen, og om det spændende og til tider mystiske arbejde som biografiforfatter. Det bliver en festlig, farverig lystvandring – fuld af sang – gennem ti kendte menneskers liv. Fra Danmarks første feminist til landets kommende konge.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Eva-Smith

Eva Smith

Mandag 16. april kl. 15.00

Eva Smith og Cathrine Asmussen: ”Mens tid er” –

Professor og jurist Eva Smith har sammen med sin datter Cathrine Asmussen skrevet bogen ”Mens tid er” om sin karriere og 6 børn. Datteren stiller underfundige og af og til lidt ubehagelige spørgsmål til de valg, moderen har truffet. Forfatterne holder et foredrag, der kommer ind på Eva Smiths mange faglige udfordringer. (F.eks. som dommer i Østre Landsret eller formand for Det Kriminalpræventive Råd ), samt hvorledes det kunne forenes med rollen som mor.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Ester_Rutzou

Ester Rützou

Mandag 16. april kl. 20.00

Ester Rützou: Trone er trods

Fortælleren Ester Rützou er uddannet gymnasielærer – har siden 2009 været forfatter og storyteller. I ”Trone og trods” fortælles om Valdemar d. Stores datter Ingeborg, der blev gift med Frankrigs konge, forstødt på brudenatten, men nægtede at rejse hjem. Hun var Frankrigs dronning. Basta. – Foredragssal – Entré: 75 kr


buk-swienty1jpg

Tom Buk-Swienty

Tirsdag 17. april kl. 09.30

Tom Buk-Swienty: ”Det ensomme menneske” –

Forfatter, journalist og historiker Tom Buk-Swienty har fået stor succes med sine fascinerende bøger om 1864 – Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als.
Inden da udkom den spændende biografi om fotograf Jacob A. Riis. Efter disse bøger gik Tom Buk-Swienty i fodsporet på Wilhelm Dinesen, Karen Blixens far. Hans seneste fortælling med titlen ”Det ensomme hjerte” har også fået fantastiske anmeldelser.

Det er historien om en musikalsk soldats utrolige odysse igennem 2. Verdenskrig og hans drøm om at blive dansker. Tom Buk-Swienty har lagt et stort arbejde i at formidle Hans Horns erindringer, og det er på smukkeste vis lykkedes.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Mich_Vraa

Mich Vraa

Tirsdag 17. april kl. 15.00

Mich Vraa: Mit forfatterskab

Forfatteren Mich Vraa  fortæller om sin roman Haabet og om den historiske baggrund, slavetiden og Dansk Vestindien. Haabet er den første bog i en trilogi, og nummer to – ”Peters Kærlighed” udkom 2017. Her er nogen af de samme hovedpersoner, men først og fremmest finder man Peter von Scholten, Vestindiens sidste generalguvernør, som 3. juli 1848 sagde de berømte ord til de oprørte slaver på Sankt Croix: ”Now you are free”. Romanen fortæller von Scholtens utrolige historie fra den tidlige ungdom til hans død i Altona i 1854. Undervejs i foredraget læser Mich Vraa højt af begge bøger.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Klaus_M

Klaus Majgaard

Tirsdag 17. april kl. 20.00

Klaus Majgaard: Myternes genkomst – om verdens genfortryllelse

Moderniseringen af samfundet har sat rationalitet i højsædet og fortrængt myter og mere fabulerende fortællinger fra de dagsordener, der tages alvorligt. Noget tyder på nybrud. Myter og store fortællinger om verden, nationer og folk er på vej tilbage- på godt og ondt. – Foredragssal – Fri entré


wungsung

Jesper Wung Sung

Torsdag 19. april kl 09.30

Jesper Wung Sung: Mit forfatterskab

Forfatteren Jesper Wung Sung fortæller om sit forfatterskab med vægt på erindringsromanen ”Lynkineser” og romanen ”En anden gren”, der handler om hans oldeforældre  San og Ingeborg Wung. San bliver som kineser udstillet i Tivoli i 1902, hvor Ingeborg besøger udstillingen som gæst. De forelsker sig og vækker skandale, men bliver sammen hele livet. Wung Sung fortæller om research og følelser. Om den eneste roman, han altid har vidst, at han skulle skrive. Og om hvorfor det tog tyve år.

Jesper Wung Sung er modtager af boghandlernes pris De Gyldne Laurbær 2018.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Anders_Langballe

Anders Langballe

Fredag 20. april kl. 09.30

Foredrag med Anders Langballe: Christiansborg – lige nu

Anders Langballe er journalist, redaktionschef og politisk redaktør på TV2 Nyhederne. Han har givet sit foredrag titlen ”Christiansborg – lige nu.” Hvad er status i dansk politik. Hvad optager politikerne, og hvilke politiske sager får betydning på Slotsholmen den kommende tid. Med udgangspunkt i den politiske situation netop nu, gives en vurdering af partierne og toppolitikernes positioner. Et indblik i livet på og omkring Christiansborg.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht

Mandag 18. juni kl. 15.00

Foredrag ved Henrik Engelbrecht: Jussi Björling

Henrik Engelbrecht har siden 2014 arbejdet som kunstnerisk konsulent og formidler for en række forskellige organisationer, bl.a. Det Kgl. Teater, Tivoli, Festspillene i Bergen m.fl. – skriver artikler og opera og klassisk musikbøger m.m.

Foredragssal – Entré 75 kr


Lisbeth-Weitemeyer

Lisbeth Weitemeyer

Mandag 18. juni kl. 19.30

Foredrag ved Lisbeth Weitemeyer: Henrik Ibsen – Lad sandheden tale og løgn tie

Lisbeth Weitemeyer er foredragsholder og historiefortæller – er uddannet cand. mag. i dramaturgi og kommunikation.

Foredragssal – Entré: 75 kr


pia-friis-laneth

Pia Fris Laneth, forfatter

Tirsdag 19. juni kl. 15.00

Foredrag med Pia Fris Laneth: Danske modstandskvinder — film og foredrag

Pia Fris Laneth er prisbelønnet forfatter, journalist og fortæller

Foredragssal

 


Tirsdag 19. juni kl. 20.00

Koncert med Jane og Shane.

Han er fra Irland og hun er fra England. Duoen Jane & Shane blev landskendte, da de optrådte med Niels Hausgaard. De spiller forførende og original irsk/britisk folkemusik.

Festsal – Entré: 100 kr

 


Christine_Cordsen

Christine Cordsen

Torsdag 21. juni kl. 15.00

Foredrag med Christine Cordsen: Aktuel dansk politik.

Christine Cordsen er DRs politiske kommentator på Christiansborg

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


buk-swienty1jpg

Tom Buk-Swienty

Fredag 22. juni kl. 09.30

Foredrag med forfatter Tom Buk-Swienty: Det ensomme hjerte.

Tom Buk-Swienty tager i Det ensomme hjerte læseren med på en dramatisk rejse gennem Det Tredje Rige. Bogen er fortællingen om den unge tysker Hans Horn, der under Anden Verdenskrig bliver hvirvlet ind i det nazistiske Tysklands vanvittige krig.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Michael Olesen

Mandag 3. september kl. 09.30

Foredrag ved deltager i ”Vild med Dans”, Michael Olesen: I rampelyset og bag facaden.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Tirsdag 4. september kl. 09.30

Foredrag med foredragsholder, gymnasielærer og forfatter Jutta Boysen-Møller: Agnes Henningsen – en let gang på jorden

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Klaus_M

Klaus Majgaard

Tirsdag 4. september kl. 19.30

Foredrag med højskoleforstander Klaus Majgaard: Det legene menneske

Foredragssal – Fri entré

 

 


Torsdag 6. september kl. 09.30

Foredrag med journalist, forfatter og foredragsholder, Peter Borberg: ”I don’t sound like nobody” – et foredrag om mennesket og musikeren Elvis Presley

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Lisbet Torp

Fredag 7. september kl. 14.00 

Foredrag med Lisbet Torp: Bliver man skotte af at spille på sækkepibe – om begrebet national-instrumenterDe fleste af de europæiske nationalstater,   som vi kender i dag, blev dannet i slutningen af 1700-tallet og op gennem 1800-tallet. For at samle de forskellige befolkningsgrupper og skabe en følelse af fælles identitet var det nødvendigt at opfinde symboler og traditioner, som kunne samle “folket”. Det var nemlig altafgørende for resultatet, at det lykkedes at engagere den brede befolkning i den nationale sag og dermed vinde deres loyalitet. Musik og musikinstrumenter var oplagte værktøjer i denne proces. Foredraget tager os på en rejse igennem Europa med nationalinstrumenter som ledestjerne: Fra de Britiske Øer går rejsen over Syd- og Sydøsteuropa til de nordiske lande.

Lisbet Torp er musikpædagog, doktor phil. i balkandanse og nyligt pensioneret direktør fra Musikhistorisk Museum.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Oktober


Aage Augustinus

Mandag 8. oktober kl. 09.30

Aage Augustinus: Da Danmark blev moderne – En fortælling fra et Danmark i opbrud”. Det grundtvigske Danmarks møde med Georg Brandes og det moderne gennembrud med dets fokus på ateismen, kvinden, erotikken og naturen. Hovedpersonerne er præsten Waldemar Brücker og præsten og forfatteren Jakob Knudsen, der i 1880’erne og 90’erne gik ind i kampen, en kamp, der delte og endnu deler de ideologiske vande i den danske offentlighed.

Aage Augustinus er cand. mag. i historie og religion, tidligere forstander på Ask Højskole og Rude Strand Seniorhøjskole.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Stina Ekblad

Mandag 8. oktober kl. 15.00

Stina Ekblad: Møder med nordisk poesi

Skuespilleren Stina Ekblad fortæller om digte der har vejledet, trøstet og opdraget hende. Stina Ekblad er finne, bosat i Stockholm, uddannet på Odense Teaterskole, har været elev på Ryslinge Højskole, bl.a. kendt fra filmen om Carl Nielsen ”Min fynske barndom” samt fra TV-serierne ”Krøniken” og ”Borgen”.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

Mandag 8. oktober kl. 19.30

Lillian Hjorth-Westh: Martin Andersen-Nexø

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Poul_L

Poul Lübcke

Tirsdag 9. oktober kl. 09.30

Poul Lübcke: Hvad blev der af Villy Sørensen?

Poul Lübcke er mag.art i filosofi.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


GAIA

Vokalensemblet Gaia

Tirsdag 9. oktober kl. 20.00

Koncert med vokalensemblet Gaia.

Prøvearbejdet i GAIA er koncentreret omkring 4-5 årlige projekter med intensive weekendprøver og stemmegruppeprøver op til koncerterne. Denne arbejdsform har gjort det muligt at samarbejde med større eller mindre instrumentalensembler om sjældent hørt musik. Samarbejdspartnere har bl.a. været Århus Sinfonietta, Concerto Copenhagen, Ensemble Zimmermann og DJM-Percussion. GAIA ledes af korets medstifter og faste dirigent gennem alle årene, Søren Kinch Hansen.

Program for koncerten følger…


helle-solvang4_low

Helle Solvang

Tirsdag 9. oktober kl. 15.00

Helle Solvang: Povl Dissing – fra bluessanger til folkelig trobadour

Helle Solvang har produceret en radiodokumentar for DR om Povl Dissing, da han fyldte 80 i januar i år.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Klaus_M

Klaus Majgaard

Torsdag 11. oktober kl. 09.30

Højskoleforstander Klaus Majgaard fortæller om Hesse og Jung – et dobbeltportræt om deres venskab og gensidige påvirkning, krydret med Hesses historier og Jungs analyser af arketyper.

Foredragssal – Fri entré

 


Henning Jensen

Torsdag 11. oktober kl. 15.00

Henning Jensen: En rejse så lang

Skuespiller Henning Jensen fortæller med humor, selvironi og kærlighed til sit fag om sine 40 år i dansk teater og film. Om mennesker han mødte – også dem, han helst ville have været foruden. Om groteske, vanvittige og morsomme situationer. Om sit fags hemmeligheder og voldsomme krav. Om kampe og sejre. Om nederlag og kunsten at rejse sig igen. Om livsrejsen fra barndommens husmandssted på Stevns til stjerneskuespiller ved Det Kgl.Teater. EN REJSE SÅ LANG er historien om en enorm investering og vilje til at kæmpe sig frem til det næsten uopnåelige. Det er historien om at tro på sine instinkter, forfølge sine drømme, realisere dem og dermed vinde sit liv.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

Torsdag 11. oktober kl. 19.30

Lillian Hjorth-Westh: Sigfred Pedersen – i ord og toner

Festsal – Entré: 75 kr

 

 


Jacob_Wendt

Jacob Wendt Jensen

Fredag 12. oktober kl 09.30

Filmkritiker, journalist og forfatter Jacob Wendt Jensen fortæller om
Victor Borge – manden bag smilet.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


anna_c

Anna Carina Sundstedt, sopran

mimi_kjaer

Mimi Kjær Dulong, klaver

Lørdag 27. oktober kl. 20.00

Koncert med Dulong & Sundstedt.

Anna Carina Sundstedt og Mimi Kjær Dulong har arbejdet sammen i mange år. Anna Carina Sundstedt og Mimi Kjær Dulong mødte hinanden for mange år siden i det københavnske professionelle musikliv. Det omfattende musikalske fællesskab udviklede sig til et unikt samspil. Med en fælles forkærlighed for det romantiske repertoire, fandt de sammen i et blomstrende og varmt samarbejde.

Anna Carina Sundstedt er dansk-svensk sopran, uddannet ved John Guttmann, Lars Waage og Tonny Landy i København. Studier ved Richard Miller i USA, Hans-Peter Blochwitz i Schweiz og Alessandra Althoff i Italien. Masterclasses bl.a. ved Helmut Deutsch, Rudolp Jansen, Patricia McCaffrey og Virginia Zeani Rossi-Lemeni. Scenedebut som Nedda i Bajadser i 2005 ved Opera i Provinsen. Herefter en række operaroller, bl.a. Nattens Dronning og Micäela, på scener i Danmark, Tyskland og Norge. Solist i klassiske værker som Händels Messias, Faurés Requiem og Orffs Carmina Burana samt operauddrag med Filharmonię Zielonogórską (PL), Collegium Musicum (N), Ensemble 1700 (S), Sjællands Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret, Copenhagen Soloists og Tivolis Promenadeorkester. Har optrådt ved en lang række kirke- og underholdningskoncerter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og Schweiz.

Mimi Kjær Dulong er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København ved Tove Lønskov, Anne Øland og Amalie Malling i 1997. Studier i London hos professor Yonty Solomon og i Budapest hos professor Istvan Lantos. Deltaget i adskillige klaver- og kammermusikkonkurrencer i både ind-og udland. Masterclasses ved bl.a. Kevin Kenner, Jiri Hklinka, Rudolf Kehrer og Victor Marzanov. Aktiv som solist, kammermusiker, akkompagnatør og repetitør og har givet koncerter i bl.a. Polen, Frankrig, Rusland, Malaysia og det meste af Danmark.

På programmet ved koncerten på Askov Højskole er musik af Strauss, Puccini, Verdi, Alfven og Mozart.

Festsal – Entré: 75 kr


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

Mandag 29. oktober kl. 09.30

Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Otto Brandenburg

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Søs Egelind

Mandag 29. oktober kl. 15.00

Skuespiller Søs Egelind: Slip humoren løs – og brug den i hverdagen

Søs Egelind er den helt oplagte person til at fortælle om humor og det positive livssyn. Og om at kaste sig hovedkuls ud i ting man ikke kan i forvejen. Selv er hun en mester i at få os andre til at grine, men Søs Egelind har også en række personlige erfaringer og pointer om at bruge humoren i hverdagen. Med humor som våben og værktøj , kan det blive anderledes sjovt og inspirerende at gå på arbejde, overkomme alt det sure – lige fra støvsugning og skattevæsen til ægtefæller og kriser. Det viser sig , rent faktisk, at produktiviteten stiger og sygefraværet falder, når kolleger kan finde ud af at more sig sammen, også i arbejdstiden.

Der er lagt i kakkelovnen til et forrygende samvær med en farverig, tænksom, selvironisk, klog kvinde i sin bedste alder. Med risiko for stof til eftertanke samt spoleret dårligt humør! Kan man virkelig selv bestemme hvor sjovt livet skal være ? Gu’ kan man da så ! Hør hvordan vi kan få stress-barometret til at falde ved at grine i hinandens selskab. Det bliver anderledes sjovt at gå på arbejde – og samtidig viser det sig rent faktisk at produktiviteten stiger og sygefraværet falder, når kolleger kan more sig sammen i arbejdstiden. Det handler ikke om at fortælle vittigheder i én uendelighed, men om at kunne se det skæve og uforudsigelige i en given situation. Vi taler om konstruktiv forstyrrelse. Med humoristisk sans og glimt i øjet er vi i stand til at tackle mange af de “sure” aspekter på arbejdet.

Foredragssal – Entré: 100 kr


Eddie Skoller

Mandag 29. oktober kl. 20.00

Eddie Skoller Show – Hvordan får man englændere, tyskere, japanere, nordmænd, franskmænd og selv svenskere til at more sig på dansk?

Eddie Skoller debuterede i Tivolis Visevershus som autodidakt sanger i 1969. Store roller i Hair og Jesus Christ Superstar banede vejen for en solokarriere, der har været forbi revy, tv-underholdning, turneer med eget band og flere gigantsucceser på radioens hitlister: What did you learn in school today, På forsiden af Søndags B.T. og selvfølgelig hans monologer som Hugo.

Der er lagt op til en festlig aften….

Festsalen – Entré: 125 kr


Tirsdag 30. oktober kl. 09.30

Helge Baun Sørensen

Foredrag med Helge Baun Sørensen: Humor gennem tiderne – 100 år med dansk latter – Vi skal opleve Gissemand, Victor Borge, Dirch Passer, Jørgen Ryg
m. fl. i kendte, men osse sjældne udgaver – og med et par sidespring til radioens verden.

Helge Baun Sørensen er DR-medarbejder gennem mange år.  kendt fra ‘Danmark Kort i P1 og ‘Amadeus’, ‘Grammofon’ og ‘På Opdagelse’ i P2.
Uddannet cand.mag. i musik og dansk, en årrække medlem af Radiokoret.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Jacob_Wendt

Jacob Wendt Jensen

Tirsdag 30. oktober kl. 15.00

Foredrag med filmkritiker, journalist og forfatter Jacob Wendt Jensen: Hundehoveder og hængerøve – om Ove Sprogø

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


christian-gerber-2

Christian Gerber -bandoneon

Fernando-Bruguera

Fernando Bruguera – tangopianist

Tirsdag 30. oktober kl. 20.00

Tango-koncert med Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver

Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber ”Quintetto Angel”, der regelmæssigt har turneret i hele Europa.

Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester KölnHamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.

Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater BerlinSchaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.

Siden 2003 har Christian Gerber spillet i gruppen ”Tangocrash” som i 2008 modtog „Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2008“.

Christian Gerber er desuden medlem af violinvirtuos Isabelle van Keulens Ensemble. De spiller musik af den argentinske tango mester Astor Piazolla.

Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tango musiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires. Det gør ham til en af de mest anerkendte tangomusikere og en af specialisterne i de mange forskellige stilarter i tango.

Fernando Bruguera er født i provinsen La Pampa i Argentina og er i dag bosat i Hamburg.

Festsal – Entré: 75 kr


Peter Borberg

Torsdag 1. november kl. 09.30

Peter Borberg: Storm P – et foredrag om humoristen der kæmpede, for at blive taget alvorligt

Robert Storm Petersen (1882-1949) – bedst kendt som Storm P. – regnes af mange for den største
danske humorist nogensinde. Men bag de sjove tegninger og historier gemte sig et kompliceret og følsomt
menneske, der bar på sine hemmeligheder, og som gennem hele livet drømte om at blive forløst i såvel
kunsten som kærligheden. Foredraget følger Storm P. fra vugge til grav, og det hele krydres med masser
af eksempler fra hans enorme produktion.

PETER BORBERG (f.1972) er forfatteren bag den store og anmelderroste bog Storm P. En biografi (2017).

Foredragssal – Entré: 75 kr


Torsdag 1. november kl. 15.00

Erik Lindsø – En fremmed kommer til byen – muntre historier om det gode kulturmøde

Tankevækkende og morsomme historier om det gode kulturmøde, som det har fundet sted siden 1960’erne, og som jeg i foredraget bruger til at forklare, hvordan vi i dag bliver bedre til at leve i en flerkulturel brydningstid.

”Danskerne findes i mange modeller, og stadig kommer der nye til,” digter Ebbe Kløvedal Reich i en højskolesang.

For mig er en dansker et gadekryds, der siden oldtiden er blevet formet i mødet med det fremmede. Der er altid ankommet fremmede, der forstyrrer os og forandrer os. I landsbyen kom tilflytteren. I storbyen kom fremmedarbejderen. I den globale landsby kommer de mest uventede. Med jævne mellemrum må vi derfor minde hinanden om, hvem vi er, og hvordan og hvorfor vi hører sammen. I disse år skal vi lære at høre sammen på nye måder.

Foredraget er ikke et fagligt indlæg om indvandring og integration, men en fortælling – en række  tankevækkende og morsomme historier om det gode kulturmøde, som det har fundet sted siden 1960’erne, og som jeg i foredraget bruger til at forklare, hvordan vi bliver bedre til at leve i en flerkulturel brydningstid, hvor kulturmødet er blevet en del af hverdagen.

Foredragssal – Entré: 75 kr


nof

Niels Ole Frederiksen

Fredag 2. november kl. 09.30

Niels Ole Frederiksen: Da lysekronen faldt ned i lagkagen

Titlen på dette foredrag skulle nok have været “Danmarkshistorier fra de sidste 70 år!”.
Altså historie. Vores fælles historie. Tilbageblikket som det hedder, når man som gammel, gør sig tanker om det liv, man har levet. Altså i det omfang man kan huske det og ikke mindst i det omfang, man synes visse begivenheder har haft betydning for ens liv. Foredraget handler altså ikke om lagkager og lysekroner. Men derimod om nogle historiske begivenheder som har gjort indtryk på mig, enten har hørt om eller via læsning af aviser eller bøger, ja måske ligefrem oplevet selv. Det drejer sig om personer, som har gjort et stort indtryk på mig, og derfor har spillet en rolle i mit og andres liv. Det er ikke erindringsportrætter i gængs forstand, men snarere anekdotiske erindringsglimt med en historisk reference tilsat lidt biografisk gemyse.

Det er ikke heller ikke faglig korrekt Danmarkshistorie, men sybjektive fortællinger fra de sidste 70 års Danmarkshistorie betragtet og vurderet af mig.

Foredragssal – Entré: 75 kr