Kalender


Oktober


Klaus_M

Klaus Majgaard, højskoleforstander

Mandag 23. oktober kl. 09.30

Højskoleforstander Klaus Majgaard: Fortælling og eksistens

Mennesket navigerer hele livet mellem modstridende værdier og vilkår. Oplægget handler om, hvordan både dagligdags og litterære fortællinger forsøger at skabe mening på tværs af disse spændingsfelter. Hvad er det særlige ved fortællinger, der gør, at de kan skabe mening i tilværelsens dilemmaer? – Foredragssal – Fri entré


Anette Flensburg

Mandag 23. oktober kl. 15.00

Anette Flensburg: Min kunst

Maleren Anette Flensburg er en spændende nyere maler. I sit foredrag giver hun et indblik i de lange kunstneriske processer fra anelsesfuld ide til de færdige billeder. Fra kirkeudsmykninger til galleri- og museumsudstillinger.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Michala Petri & Lars Hannibal

Mandag 23. oktober kl. 20.00

Koncert med Michala Petri, blokfløjte og Lars Hannibal, guitar

Petri/Hannibal Duo har i koncertsæsonen 2016/17 eksisteret i 25 år. I det kvarte århundrede har duoen spillet mere end 1.500 koncerter i førende koncerthuse, festivals samt på TV/Radiostationer i Europa, Asien, USA, Canada, Mexico, Mellemøsten og i et stort antal danske kirker.

Sammen har de udgivet 6 internationalt anmelderroste og prisbelønnede CD´er,- og i maj 2017 udkommer en ny ”Jubilæums CD” CD med karakterstykker af bla. Carl Nielsen, Edward Grieg og Asger Lund Christiansen, Michala Petri og Lars Hannibal.

De to musikere er ”still-going-strong” med mange nye projekter forude. Michala har flittigt gang i solistkoncerter med orkester eller kor rundt om i verden, optrædender med videoinstallationer, improviserede koncerter, samt cd-optagelser.

Hannibal optræder jævnligt sammen med Ghita Nørby, og står bag pladeselskabet OUR Recordings, som på bare 10 år har markeret sig stærkt internationalt, med adskellige Grammy-nominerede og prisbelønnede CDs.

En koncert med Petri/Hannibal Duo er en rejse i den populære klassiske musiks forunderlige verden. Duoen har med deres fælles store erfaring udviklet en ligefrem, uhøjtidelig og stærkt kommunikerende koncertform, hvor de med korte introduktioner guider publikum til forståelse af det særlige ved de enkelte værker.

Programmet til jubilæumskoncerterne vil holde sig inden for det klassiske.  Michala vil spille et bredt udvalg af sine mange typer blokfløjter og Hannibal vil spille både lut og guitar. Programmet vil være varieret geografisk og tidmæssigt og vil som gennemgående temaer have folkemusikinspireret musik fra forskellige lande og ”karakterstykker”.

Festsal – Entré: 100 kr

Køb billet


Jørgen Kløve

Jørgen Kløve Søgaard

Tirsdag 24. oktober kl. 09.30

Adjunkt Jørgen Kløve, tidligere højskoleforstander: David Bowie.
Han var kendt som popmusikkens kamæleon. Han forudså trends og justerede sin stil og optræden samtidig med, at han holdt fast i sine egne ideer. Jørgen Kløve er uddannet psykolog, så derfor skal vi med ham se David Bowie i et psykologisk perspektiv- høre om sangerens personlighed, liv og levned. I forbindelse med foredraget bliver der afspillet lydeksempler. – Foredragssal – Entré: 75 kr


Tirsdag 24. oktober kl. 15.00

Peter A.G. Nielsen
Det sansende menneske – om livsmod og livsglæde

Peter A. G. Nielsens foredrag ” Det sansende menneske – Om livsglæde, livsmod og det sansende menneske” er en munter fortælling om ham selv og hans opvækst.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Lisbeth-Weitemeyer

Lisbeth Weiemeyer

Tirsdag 24. oktober kl. 20.00

Reformation i ord og toner – Smukt og stemningsfuldt følger vi historien fra Luthers teser i 1517 til 1536, hvor kongeparret Christian III og dronning Dorothea indførte reformationen i det danske rige. Hvordan gik det til og, hvad var konsekvenserne for klostre, kirke og samfund?

 

 

Corde di Gioa

Corde di Gioia

Tidens musik spilles og synges af trioen Corde di Gioia – Strings of Joy på historiske instrumenter, og historien fortælles af cand. mag. og dramaturg Lisbeth Weitemeyer.

Festsal – Entré: 75 kr

 

 


Rane Willerslev

Torsdag 26. oktober kl. 09.30

Rane Willerslev: På flugt i Sibirien

Antropolog Rane Willerslev fortæller om sine oplevelser som pelsjæger i Sibirien. Hans formål med rejsen var at hjælpe de sibiriske zobeljægere, så de kunne sælge deres skind direkte til danske pelsauktioner uden om korrupte mellemmænd. Projektet behagede ikke den russiske mafia, så Rane Willerslev måtte flygte ud i tajgaen, hvor han kun overlevede ved et lykketræf. – Foredragssal – Entré: 75 kr


Mette Eriksen

Tom Eriksen

Torsdag 26. oktober kl. 15.00

Mette Hansen og Tom Eriksen: På sporet af frihed.

Ægteparret Mette Hansen og Tom Eriksen vil i billeder, sange og fortælling skildre de sorte slavers flugt mod Nordamerika. Mange kender Onkel Toms hytte- hørt historier, set film eller TV serier om slaverne i USA. Men hvem har hørt om menneskesmugleren Harriet Tubman- om landsforræderen John Brown og om ” Underground Railroad”. Emnet er måske særlig aktuelt i år med 100 året for salget af de Vestindiske Øer. Foredragssal – Entré: 75 kr


Merete Pryds Helle

Fredag 27. oktober kl. 09.30

Merete Pryds Helle: Eget forfatterskab

Forfatteren Merete Pryds Helle har fået årets ” De Gyldne Laurbær”, boghandlernes fornemme, ærefulde pris. Hun har især fået den på grund af den seneste roman ”Folkets Skønhed”, men også for hele forfatterskabet. I sit foredrag fortæller hun om skriveprocessen og baggrunden for sine værker med vægt på den seneste roman.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Ole-Kobbelgaard

Ole Kobbelgaard

Mandag 30. oktober kl. 09.30

Ole Kobbelgaard: Humor i sang og ord

Ole Kobbelgaard, frimenighedspræst i Øster Jølby, tidligere forstander på Askov
Højskole, taler om humor i sang og ord. Han vil med afsæt i litteraturen og
højskolesangbogen tale om humorens helende kraft. Humoren som håbets

 

Foredragssal – Entré: 75 kr


bjarne

Bjarne Nielsen Brovst

Mandag 30. oktober kl. 15.00

Forfatter og fortæller, Bjarne Nielsen Brovst: Livsglæde og Livsmod

”Livsglæde og Livsmod” er titlen på en ny bog af Bjarne Nielsen Brovst om netop glæden ved livet. Han fortæller bl. a. om højskolemanden Richard Andersen, som Bjarne arbejdede tæt sammen med både på Askov Højskole og Danmarks Radio. Glæd dig til et foredrag med
humor og alvor.

Foredragssal – Entré: 75 kr


pressefoto_zenobia_strand

Zenobia

Mandag 30. oktober kl. 20.00

Koncert med ZenobiaLouise Støjberg, sang, Charlotte Støjberg, klaver, Mette Katrine Jensen Stærk, harmonika.

I anledning af trioens jubilæum i 2017 udsendte Zenobia deres fjerde plade i foråret. Pladen er resultatet af 10 års arbejde med sangtraditionen, og rummer nye sange og tekster komponerede og arrangerede i den stil, trioen har gjort til deres. Koncerterne i jubilæumsåret vil hvile på trioens fundament: den danske sangskat, men 10 års virke i dette felt har inspireret til at byde ind med nye toner og nye ord. Som sangerinden Louise Støjberg retorisk spørger med et af sine velkendte smil: “Forskellen på tradition og museum er vel bl.a. at man også nogle gange skriver nye sange?”

Zenobia har gæstet Askov mange gange, altid med stor succes.

Festsal – Entré: 75 kr


Tirsdag 31. oktober kl. 09.30

Fortæller Inger Marie Madsen: Ved Vejen

Fortælleren Inger Marie Madsen genfortæller Herman Bangs roman
”Ved Vejen”. Det er et gribende portræt af en stilfærdig, ømhedstørstende
stationsforstanderfrue og alle de mennesker, som færdes i og omkring
stationen i den lille jyske stationsby, tegnet knivskarpt og med stor humor og
menneskekundskab af Herman Bang. Inger Marie Madsen har lavet en begavet
bearbejdelse af dette mesterværk i dansk litteratur. Vi kan glæde os til en stor,
medrivende fortælleoplevelse.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

Tirsdag 31. oktober kl. 15.00

Lillian Hjorth-Westh: Dirch Passer

Lillian er tidligere viceforstander på Bornholms Højskole. Hun fortæller
om Dirch Passer. Der var landesorg da han døde i 1980. Vi har alle grædt af grin, når han foldede sig ud på scenen, fordi han mestrede den ”lette” kunst, der er så svær. Han gjorde det med elegance og følsomhed, og han havde den medfødte sans for timing, som er så vigtig, når humor skal blive til kunst. Lillian Hjorth-Westh fortæller levende om Dirch Passers liv og karriere på film og teater.

Foredragssal – Entré: 75 kr


November


Onsdag 1. november

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Foredragsssalen – Entré: 60 kr

 

 


bjarne

Bjarne Nielsen Brovst

Torsdag 2. november kl. 09.30

Bjarne Nielsen Brovst: Stille dage i Brovst og Aalborg

”Et stærkt humoristisk foredrag om Bjarnes ungdom, skuespillerliv og hans møde
med spændende personligheder i teaterlivet og med tidens store forfattere i
Danmark”.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Georg-Metz

Georg Metz

Torsdag 2. november kl. 15.00

Georg Metz: Humor som overlevelse

Georg Metz har givet sit foredrag titlen ”Humor som Overlevelse”. Grin og gråd i over to timer. Det er vigtigt af og til at mærke, at man stadig har nogle lattermuskler. Georg Metz er især rost for sit engagement, autenticitet og skarpe viden. Var i mange år ansat i DR. Også kendt som forfatter til en lang række bøger. I mange år tilknyttet ”Information”

Foredragssal – Entré: 75 kr


hugo_mortensen

Hugo Mortensen

Torsdag 2. november kl. 20.00

Hugo Mortensen fortæller: ”Hvordan kan man komme igennem livet trods manglende kvindetække, stærkt  begrænsede intellektuelle evner og en usportslig kropsbygning?”.

Hugo Mortensen er tidl. PET-politimand. Er specielt et kendt ansigt i forbindelse med sit virke i politikorpset i mere end 40 år i diverse afdelinger, heriblandt Fremmedpolitiet, Kriminalpolitiet og Politiets Efterretningstjeneste. I
2010 tog Hugo Rasmussen endelig afsked med politiet, og har siden haft en rolig tilværelse som foredragsholder.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Jacob_Wendt

Jacob Wendt Jensen

Fredag 3. november kl 09.30

Foredrag ved Jacob Wendt Jensen: Victor Borge

Jacob Wendt, journalist på Berlingske Tidende, har skrevet en anmelderrost biografi om Victor Borge. Foredraget er baseret på bogen. For Victor Borge var humor og klavermusik lige så vigtigt som at trække vejret. Selv om han døde i år 2000, kalder de ham stadig ”Verdens sjoveste mand” i USA. På baggrund af 70 nye interviews med tidligere venner, kolleger og ansatte samt adgang til hidtil uudforskede arkiver, kommer vi for første gang helt tæt på mennesket bag smilet. Der vil i foredraget blive vist klip fra film. – Foredragssal – Entré: 75 kr


Tirsdag 7. november kl. 19.30

Institutleder Jørn Boisen fra Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Københavns Universitet, giver sit bud på, hvor Frankrig bevæger sig hen efter dette tumultariske valgår, 2017. Frankrigs image som kunstner-, gourmet- og vinnation er de seneste år overskygget af en eksplosiv politisk udvikling. Hvad sker der med det franske samfund og frannbsk kultur, og hvorfor skal vi bekymre os om det? – Store Hvide – Entré kr. 50,- (incl. kaffe og kage)


Arrangør: Grundtvigs Forum, Askov og Folkeuniversitetet i samarbejde med Askov Højskole

 


Mathias Hammer

Mandag 20. november kl. 09.30

Mathias Hammer: “Gades utrolige liv”
– om 200 års fødesaleren komponisten Niels W. Gade

Mathias Hammer debuterede som pianist fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2011, bl.a. som solist i Gershwins ”Rhapsody in Blue”. Som pianist har han både beskæftiget sig med det klassiske repertoire og nyere musik.  Mathias har spillet koncerter i bl.a. Skandinavien, Rusland, Tyskland, Grønland, Kina og Argentina og har siden foråret 2010 været ansat som radiovært og musikformidler i DR’s P2. Her er han bl.a. vært på P2 Koncerten, P2 Formiddag og afholder koncertintroduktioner for publikum, når DR Symfoniorkestret spiller i Koncerthuset.

Foredragssal – Entré: 75 kr


 

Nila Parly

Mandag 20. november kl. 15.00

Foredrag ved Nila Parly: Vanvids-performance – om vanvid i teater og performance

Nila Parly er operaforsker og dramaturg, uddannet operasanger fra Roms Konservatorium “Santa Cecilia” og ph.d. i musikvidenskab fra Kbh.’s Universitet.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Trio Con Brio

Mandag 20. november kl. 20.00

Koncert med Trio con Brio Copenhagen, Soo-Jin Hong, violin, Soo-Kyung Hong, cello Jens Elvekjær, piano.

Program følger senere.

Entré: 125 kr

 

 


Peter Dürrfeld

Tirsdag 21. november kl. 09.30

Musikanmelder ved Kristeligt Dagblad, forfatter Peter Dürrfeld: Mennesket Luther

Foredragssal – Entré: 75 kr


2010.05.03. Iben krogsdal, Hjortshøj.Har lavet ny salmebog

Iben krogsdal

Tirsdag 21. november kl. 15.00

Forfatter og salmedigter, Iben Krogsdal: Er vor Gud så fast en borg?

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Jørgen de Mylius – Fotograf: Hanne Juul

Tirsdag 21. november kl. 19.30

Jørgen de Mylius: Mit liv med radio og TV

Foredragssal – Entré: 75 kr

Køb billet

 

 


Søren Schauser

Onsdag 22. november kl 09.30

Søren Schauser: Europæisk musikhistorie fra 1900 og frem….

Søren Schauser har siden 2002 været kulturjournalist og kritiker på Berlingske med speciale i klassisk musik. Underviser desuden i teoretiske fag på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Søren har været kontraktansat på bratsch i Odense Symfoniorkester og optrådt meget med både ældre og nyere musik, bl.a. som medlem af Det Europæiske Barokorkester.

Han er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium i hovedfagene violin og musikhistorie og har desuden en ph.d.-grad fra filosofisk institut på Syddansk Universitet.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Valdemar Lønsteds biografi om Sibelius

Onsdag 22. november kl. 15.00

Valdemar Lønsted fortæller om sin meget anmelderroste biografi: Sibelius.

Den finske komponist Jean Sibelius (1865-1957) voksede op med svensk sprog og kultur, men blev vakt som fennoman. Han var et musikalsk geni, en umådeholden livsnyder og forgældet melankoliker, en gådefuld naturmystiker og et upolitisk menneske omfavnet af de tyske nationalsocialister. De sidste årtier af hans lange liv blev et stilhedens mysterium.At skrive om Sibelius indebærer at skrive om Finlands vej fra russisk storfyrstendømme til selvstændighed. Med orkesterstykker som ‘Karelia-suiten’ og ‘Finlandia’ bibragte han det finske sind en ganske særlig tonalitet, og gennem sine Kalevala-værker medvirkede han til at befæste den unge nations identitet. I centrum af Sibelius’ skaberværk står de syv symfonier, som også vil blive belyst i foredraget.

Valdemar Lønsted er uddannet cand.mag. og arbejdede førhen som musik- og fransklærer i gymnasiet. Men i 1988 kom han til DR og forsøgte med vekslende held at sætte sit præg på P2s programudbud. Det blev bl.a. til natteprogrammet Det Tredje Øre med unge studieværter, formiddagsprogrammet Søndag Live med talende og spillende gæstemusikere og det nu hedengangne Søndagsklassikeren. Valdemar Lønsted har i årevis rejst verden tynd for at interviewe store musikalske personligheder og fortælle lytterne om musikkens mekkaer: fra San Francisco til Skt. Petersborg og fra Bergen til Damaskus. Han har også bevaret skolelæreren i sig og produceret en lang række udsendelser om musikkens mesterværker, det gælder især serien “Ind i musikken”

Foredragssal – Entré: 75 kr


Anette Faaborg

Torsdag 23. november kl. 15.00

Fhv. rektor ved Vestjysk Musikkonservatorium, Anette Faaborg: Mit liv med musikken

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Christian Gerber

Fernando Bruguera

Torsdag 23. november kl. 15.00

Tango-koncert med Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver

Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber ”Quintetto Angel”, der regelmæssigt har turneret i hele Europa.

Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester KölnHamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.

Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater Berlin, Schaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.

Siden 2003 har Christian Gerber spillet i gruppen ”Tangocrash” som i 2008 modtog „Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2008“.

Christian Gerber er desuden medlem af violinvirtuos Isabelle van Keulens Ensemble. De spiller musik af den argentinske tango mester Astor Piazolla.

Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tango musiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires. Det gør ham til en af de mest anerkendte tangomusikere og en af specialisterne i de mange forskellige stilarter i tango.

Fernando Bruguera er født i provinsen La Pampa i Argentina og er i dag bosat i Hamburg.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht

Fredag 24. november kl. 09.30

Foredrag med Henrik Engelbrecht: Opera i Guldalderens København

Henrik Engelbrecht er tidligere musikchef i Tivoli, kunstnerisk konsulent for en række organisationer og koncertsteder, studievært på DR-P2 ”Parnasset”

Foredragssal – Entré: 75 kr


December


Torsdag 14. december

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord – Vi synger danske og engelske julesange

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Svend Brinkmann

Fredag 22. december kl. 14.00

Foredrag med professor i psykologi, Svend Brinkman: Stå fast også i julen.

Foredragssal – Entré: 100 kr

Køb billet

 

 


ViggaBro_7_RGB

Vigga Bro

Tirsdag 26. december kl. 14.00

Skuespiller Vigga Bro: “Det levende ord”
Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 

 

 


Ole-Kobbelgaard

Ole Kobbelgaard

Mandag 15. januar kl. 09.30

Foredrag med fhv. højskoleforstander, frimenighedspræst
Ole Kobbelgaard
: Sange fra hjertet og til hjertet

Foredragsal – Entré: 50 kr

 


Erik Lindsø

Mandag 15. januar kl. 15.00

Foredrag med Erik Lindsø: “Så selv en sten kan blomstre. Livet poetisk forklaret i sang”

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Hans Anker Jørgensen

Tirsdag 16. januar kl. 09.30

Foredrag med salmedigter Hans Anker Jørgensen: Livet er en kostbar gave – Hans Anker Jørgensen vil fortælle om arven i sine tanker og sange fra moderne digtere som Morten Nielsen, Halfdan Rasmussen, Astrid Lindgren, Ivan Malinovski, Inger Christensen m.fl. – og fra Grundtvig, Brorson, Kingo, Luther, Johannes, Matthæus og Paulus.

Hans Anker fortæller desuden om sin barndom i Indre Mission i Himmerland og Vallekilde – og sin ungdom – med 68-oprøret – og sit arbejdsliv i København.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Minna Johannesson

Tirsdag 16. januar kl. 15.00

Foredrag med instruktør Minna Johannesson: ”Højskolesangbogen i proces” – en fortælling om hvordan teaterkoncerten “Højskolesangbogen” blev til.

Tag med på instruktør, Minna Johannessons lange rejse helt fra da idéen opstod uden for tankstationen i Nørresundby i april 2015, frem til premieren på Det Kongelige Teaters store scene i november 2016. Hør om alle tanker og idéer bag forestillingen, både dem som blev, og ikke blev til noget, og om forberedelserne med det kunstneriske team; scenografen, koreografen, lyd og lysdesigneren. Hør om det store og inspirerende arbejde bag de musikalske fortolkninger, og ikke mindst om den meget spændende og krævende prøveproces med skuespillerne. Minna Johannesson er modtager af Den Folkelige Sangs Pris 2017.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Psalmodie

Tirsdag 16. januar kl. 20.00

Koncert med Psalmodie – Ensemblet Psalmodie pakker de gamle salmer af bl.a. Kingo og Grundtvig ind i nye klæder. Med elementer fra den nordiske folkemusik, latinamerikanske rytmer og mellemøstlige klange på den ene side og en dyb respekt for den kirkemusikalske tradition på den anden, vover Psalmodie sig ud i grænselandet mellem folkemusik og salmesang.

Sofie Mortvedt, hardingfele, Christian Joen, perkussion, Uffe Holmsgaard Eriksen, guitar, græsk bouzouki, cittern og klarinet, Ingeborg Thisted Højlund, sang og Cecilie Schmidt Dam, cello

Festsalen – Entre: 75 kr


Erik Sommer

Onsdag 17. januar kl. 09.30

Foredrag med fhv. højskolelærer og fhv. højskoleforstander, komponist Erik Sommer: Når man synger er man ikke alene

Foredragssal – Entré: 75 kr      

 

 


Finn Jørgensen

Onsdag 17. januar kl. 15.00 

Komponist Finn Jørgensen: Den danske revy – Om revyviser, om komponister, forfattere og skuespillere bag
nogle af de viser, der er blevet “evergreens”.

Foredragssal: Entré: 75 kr

 


Sinne Eeg – Foto Stephen Freiheit

Anders Rose

Onsdag 17. januar kl. 20.00

Koncert – Jazzduo med Sinne Eeg, sang og Anders Rose, klaver.

Denne aften på Askov Højskole optræder en af Danmarks største jazzsangerinder, Sinne Eeg, med den – næsten – lokale  pianist, Anders Rose. Det bliver en koncert med kendte jazz standards og nogle af Eegs egne kompositioner.  De 2 musikere har en lang fortid sammen fra bl.a. musikkonservatoriet i Esbjerg, og de har spillet sammen i forskellige sammenhænge.

Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på CD. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

Anders Rose er en alsidig musiker, som både gør sig i pop/rock-musikken men også befinder sig rigtig godt i jazzens verden med dens større rammer for leg og improvisation. Anders spiller og har spillet i en masse forskellige sammenhænge og med en bred vifte af kendte solister. Han har været fast keyboardmand i Johnny Logans orkester siden 2010, samt arbejdet med DR Big Band igennem de sidste 10 år, både i deres egne produktioner og især som kapelmester i Cirkus Summarum.

For et par år siden begyndte Anders at spille med Jens Jefsen Trio feat. Allan Mortensen, som for nyligt har udgivet albummet ”With You In Mind”, som bl.a. også indeholder fornemt besøg af Palle Mikkelborg og Veronica Mortensen. Derudover spiller han i det 70’er-inspirerede funk/jazz-orkester Elektrojazz, som har albummet ”Cars” på samvittigheden og barsler med en kommende udgivelse baseret på studiesessions fra New York i 2016.

Anders er, om ikke født, så vokset op i Askov, og har gået på Askov-Malt Skole, så det er faktisk i den selv samme sal at de første spæde skridt som musiker blev taget til skolens årlige forårskoncerter.

Sinne Eeg har modtaget et væld af priser; Ben Webster Prisen 2014, Holstebro Kommunes Musikpris, DR Jazz Prisen, 4 x Danish Music Award, i 2015 med den prestigefyldte, franske jazzpris Palmares, da L’Academie Du Jazz (de 60 vigtigste jazzkritikere i Frankrig) belønnede ”Face The Music” med prisen for bedste internationale vokal-udgivelse. I oktober 2016 modtog hun det ærefulde Dronning Ingrids Hæderslegat.

Udover at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt tournerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde tournéer.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd’en “Waiting For Dawn” i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for ”Bedste Jazz Vokal Album 2007”. Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd’en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Holstebro Kommunes Musikpris 2007. DR P2 Jazz Prisen 2009, en DMA for “Bedste Jazz Vokal Album ” i 2007, 2010, 2014 og 2015.

Glæd jer til jazz i verdensklasse på Askov Højskole.

Festsalen – Entré: 100 kr


Jørgen Carlsen

Torsdag 18. januar kl. 09.30

Foredrag med fhv. højskoleforstander på Testrup Højskole, Jørgen Carlsen: PH – en moderne Grundtvig

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Helle Solvang

Fredag 19. januar kl. 09.30

Foredrag med Helle Solvang: ​JEAN NOUVEL – om den franske arkitekt, der har tegnet DRs Koncerthus.

Helle Solvang har været vært på DR2 og præsenteret koncerter og musikkonkurrencer, herunder Malko-konkurrencen, P2-musik-konkurrencen og Spil for livet med unge talenter indenfor klassisk musik. Helle Solvang har vist hundredvis af mennesker rundt i stjernearkitekten Jean Nouvels blå kube i DRBYEN. Som DR-rundviser har hun fortalt om bygningens detaljer og overraskende anekdoter om den kontroversielle franskmand til bl.a. udenlandske arkitekter og danske skoleelever.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Torsdag 25. januar kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Torsdag 8. februar kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Torsdag 8. marts kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Torsdag 5. april kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr