Absolut Askov

31.07.22 – 05.08.22

Prøv højskolelivet af: Tag på Absolut Askov

Vil du teste højskolelivet? På Askov Højskole kan du prøve det af, hvis du godt tænke dig at prøve det eller savner du at gå på højskole. Det kan også være, at du har et særligt forhold til Askov og savner at hænge ud dine yndlingssteder.

Her har du muligheden for at indsnuse skolens særlige stemning og ånd. Du får seks dages intensiv højskole med alt, hvad det indebærer af faglig fordybelse, aktiviteter, fællesskab, sang, hygge og fest – en genial og billig måde at teste højskolelivet af på.

Ugen er bygget op omkring faste workshops og fælles aktiviteter. Workshops varetages af unge, som er under uddannelse eller netop er færdiguddannede, og som brænder for at afprøve sig selv som undervisere. Du kan derfor forvente unikke og skræddersyede forløb, som giver dig ny viden, ny indsigt, nye netværk og masser af inspiration. Du vælger workshop ved tilmelding og følger den samme hele ugen.

Fællesaktiviteter er morgensamling, foredrag og ture. Det er fællessang, brætspil og quiz. Det er sport, leg og dans. Det er kaffe, bordfodbold og masser af gode snakke.

Alle kan deltage – det kræver kun, at du er fyldt 17,5 år ved kursets start.

Tilmeld dig Asbolut Askov

Workshops

Det gode portræt

Her kan du blive bedre til at fortælle gennem portrætter. Med udgangspunkt i det dokumentariske fotografi undersøger vi, hvad man kan med et portræt. Vi dykker ned i brugen af lys og miljø, og vi afprøver forskellige teknikker, rum og stilarter. Vi ser på, hvad dygtige portrætfotografer gør, og hvad der er gør et portræt godt og virkningsfuldt.
Medbring eget kamera eller mobiltelefon.

Underviser: Julie Kristensen og Tobias Stidsen, uddannede fotojournalister fra DMJX.

 

På plakaten

Her kan du lære at lave flotte, skarpe plakater. Vi ser på plakater, der virker – og snakker om, hvad der ikke virker. Vi bliver klogere på visuelt udtryk, koncept, budskab, farver, stil, skrifttyper og layout. Du får en introduktion til udvalgte funktioner i programmet InDesign, og gennem forskellige øvelser bliver du rustet til at skabe din egen plakat.
Medbring egen computer. VIGTIGT: Hvis du ikke allerede har adgang til InDesign eller agter at købe det, så vent med at starte din 7-dages prøveperiode, til du er ankommet på skolen.

Underviser: Helene R. Pedersen, studerer medievidenskab ved Syddansk Universitet.

 

Bring tegningen til live

Her kan du lære 2D animation på begynderniveau. Vi kommer omkring forskellige animationsteknikker, timing af animationer, og hvordan man bygger en animation op fra grunden. Vi laver små øvelser og lidt længere sekvenser, og sidst på ugen laver du en lille animationsfilm.

Medbring: egen computer med seneste version af (gratis)programmet Blender, en computermus, og gerne et keyboard med en numpad.

Underviser: Emil Bülow Petersen, studerer spiludvikling og læringsteknologi på Syddansk Universitet.

 

Grin for helvede

Workshoppen handler om at lave underholdende fjernsyn med noget på hjerte. Vi kommer forbi idéudvikling, pitch, manusskrivning, produktion og udgivelse på forskellige platforme. Desuden skal vi se en masse godt indhold til inspiration. Alle kan være med, bare du er nysgerrig, klar på at grine og har lyst til at lære om en anden form for journalistik end klassiske nyheder. Medbring telefon og bærbar computer.

Undervisere: Anton Abildgaard og Henrik Eriksen, journalister med erfaring fra bl.a. DR Ultra, TV 2 ZULU og ECHO Satire.

 

Land art

I denne workshop arbejder vi med den kunstneriske genre Land Art. Den har ingen stilistisk ramme, men er præget af mange forskellige visuelle udtryk, der har rodfæste i landskab, natur og miljø. Vi undersøger genrens historiske og filosofiske grundlag, og deltagerne skaber deres egne værker. Vi indsamler materialer og installerer værkerne i udendørsområder og naturen omkring højskolen.

Underviser: Nynne Ryhl Olsson, cand. mag i kunsthistorie.

 

Fortæl med levende billeder

Her arbejder vi med filmmediet og bliver klogere på, hvordan man med levende billeder kan fortælle kort og præcist. Vi snakker om æstetik, billedkomposition, kamerabevægelser og visuel struktur. Der vil være fokus på formidlingen af budskabet. Workshoppen består af både teoretisk gennemgang og øvelser, hvor du selv skal stå med kameraet. De værktøjer, vi bruger i workshoppen, vil kunne bruges i fiktionsfilm, reklamefilm og personlige videoer.
Medbring mobiltelefon eller kamera, evt. computer til redigering, hvis du bruger det i forvejen.

Underviser: Joshua Sheridan, filmfotograf og teknisk konsulent på Askov Højskoles filmlinje.

 

Vil du teste højskolelivet af? Tilmeld dig her

 

Bliv hængende til Gammel Elev Weekend

I weekenden efter Absolut Askov er der Gammel Elev Weekend for tidligere elever. Er du tidligere elev, er du velkommen til at blive weekenden over og møde alle dine gamle venner og opleve højskoleboblen igen. Læs mere om Gammel Elev Weekend her

Kursusledere

Ditte Svane og Louise Munk Andersen.

Kurset arrangeres og afholdes i samarbejde med Askov Højskoles elevforening. Kursusprisen er i denne uge billigere end på de øvrige højskolekurser. Alle workshops bliver varetaget af nøje udvalgte tidligere elever fra højskolen og andre dygtige, unge undervisere. Det er derfor, du kan teste højskolelivet meget billigt, før du beslutter, om du vil tage et semester på højskole. Bliver du bidt af det, kan du få overblik over vores højskoleophold her

Særligt omkring Corona

Du kan trygt og sikkert bestille en plads på et højskolekursus. Hvis vi er nødsaget til at aflyse kurset pga. Corona, får du dine penge tilbage. Afbestiller du selv, skal din rejseforsikring dække tabet.

Vi er meget opmærksomme på at undgå smittespredning på skolen. Vi har spritstandere mange steder og opfordrer alle til at holde afstand og sørge for god håndhygiejne.

Alle kurser bliver afholdt som planlagt. Hvis der er væsentlige ændringer i ugens program, eller vi er nødt til at aflyse kurset, får du direkte besked.

Tilmeld dig

Varighed: 6 dage
Startdato: 31. juli 2022
Slutdato: 5. august 2021
   
Pris fra:  2.100 kr.