Absolut Askov

01.08.21 – 06.08.21

Absolut Askov

Savner du at gå på højskole – eller kunne du godt tænke dig at prøve det? Vi har kogt et langt ophold ned til seks dages intensiv højskole med alt hvad det indebærer af faglig fordybelse, aktiviteter, fællesskab, sang, hygge og fest. Ugen er bygget op omkring faste workshops og fælles aktiviteter. Du vælger to workshops ved tilmelding.

Du skal vælge én workshop 1 og én workshop 2, når du tilmelder dig. Vælg mellem følgende workshops:

 

Workshop 1: Mandag og tirsdag

Kunstnerisk aktivisme

Workshoppen guider dig gennem den kunstneriske aktivismes historie, potentialer og virkemidler. Hvad gør den? Hvorfor har vi brug for den? Og hvordan kan vi løse vores udfordringer i dag med hjælp fra kunsten?

Du bliver introduceret til centrale værker, begreber og metoder indenfor den kunstneriske aktivisme fra 1960’erne og frem til i dag. Sammen skal vi blive klogere på kunstens verdensomvæltende potentiale, men også dens mulighed for at ændre de helt små hverdagsting.

Workshoppen består af oplæg, diskussioner og kreative øvelser. Du kommer bl.a. til at arbejde med kunstneriske udtryksformer som linoleumstryk, performance og mindre skulpturer.

Vært: Marie Inge Malberg er kandidat i kunsthistorie og har været underviser og omviser på KØS Museum og Kunstforeningen GL STRAND. Marie Inge er desuden tidligere elev på Askov Efterskole årgang 2010/2011.

Forum til forandring

Workshoppen er for dig, som har lyst til at prøve kræfter med forumteater. Forumteater bruges til at undersøge og udfolde problematikker fra det virkelig liv, med henblik på en øget forståelse for konflikthåndtering og kommunikation.

Gennem øvelser, leg og iscenesættelser vil vi arbejde med forskellige måde at kommunikere og handle på i komplicerede situationer set fra forskellige perspektiver. På en sjov og lærerig måde bliver du bedre til at kommunikere og håndtere konflikter. Vi skaber vores eget fortrolige rum – og her bliver plads til masser af gode grin.

Værter: Mette Gjandrup Tast og Cilie Hauser Kristiansen. Mette er uddannet dramaturg ved Århus Universitet og Utrecht Universitet, og Cilie er uddannet er uddannet dramaturg og antropolog ved Århus Universitet.

Workshop 2: Onsdag og torsdag

Det gode portræt 

Workshoppen er for dig, der har lyst til at arbejde med portrætfotografi – og blive bedre til at fortælle gennem portrætter. Du bliver præsenteret for dokumentarisk fotografi, og vi kommer til at lave opgaver indenfor lys, udtryk, portræt i miljø, portræt af en fremmed og portrætserie.

Det er en fordel, at du har erfaring med at håndtere et kamera, men det er ikke et krav. Det vigtigste er, at du har lysten til at blive bedre til at fortælle gennem portrætfotografi. Du kan bruge dine nye egenskaber, hvis du drømmer om at blive journalist eller fotojournalist, men du kan også bare bruge workshoppen til at blive en bedre amatørfotograf.

Værter: Tobias Stidsen og Julie Kristensen, som begge er fotojournalister.

Latinske rytmer

Workshoppen tager dig på en tur over Atlanterhavet til hjemmet for de dansende rytmer, nemlig Sydamerika. Sammen dykker vi ned i en musikalsk verden, som du typisk ikke møder hverken i radioen eller på Spotify. Måske har du mødt de latinske rytmer på en ferie? Nu skal du i en uge prøve at lytte og arbejde med rytmeflow, rytmisk sammenspil og kor med udgangspunkt i de fantastiske latinske rytmer.

Vi kommer til at spille på instrumenter, vi eksperimenterer og leger med rytmer og til sidst kan vi fremføre et par numre til en lille afslutningskoncert for resten af deltagerne på Absolut Askov. Det er ikke nødvendigt at have forhåndskendskab til hverken latinamerikansk musik eller instrumenter, men du skal have lysten til at give dig hen til musikken og lege med.

Vært: Lea Maria Jørgensen, som studerer Musikvidenskab på Københavns Universitet. Lea har erfaring med musikledelse, da hun er korleder for sit eget amatørkor – og så er hun selv en del af en sammenspilsgruppe. Sidste sommer var Lea workshopholder på Vallekilde Højskole, men i år vender hun hjem til Askov, hvor hun også har gået på Askov Efterskole.

Computeranimation

Workshoppen er for dig, der har lyst til at skabe animationer på computeren. Hvis du er begynder, kommer du til at lave 2D-animationer, og hvis du er øvet, kommer du til at lave 3D-animationer.

Vi skal arbejde med de vigtigste principper og teknikker indenfor computeranimation.

Vært: Emil Bülow Petersen. Emil har gået på Askov Højskoles Game Design-linje på tre semestre (F20, E20 og F21) og har beskæftiget sig rigtig meget med animation.

 

Bliv hængende til Gammel Elev Weekend

I weekenden efter Absolut Askov er der Gammel Elev Weekend for tidligere elever. Er du tidligere elev, er du velkommen til at blive weekenden over og møde alle dine gamle venner og opleve højskoleboblen igen. Læs mere om Gammel Elev Weekend her

Kursusledere

Ditte Svane og Louise Munk Andersen.

Kurset arrangeres og afholdes i samarbejde med Askov Højskoles elevforening. Kursusprisen er i denne uge billigere end på de øvrige højskolekurser, fordi alle workshops bliver varetaget af nøje udvalgte tidligere elever fra højskolen og andre dygtige, unge undervisere.

Særligt omkring Corona

Du kan trygt og sikkert bestille en plads på et højskolekursus. Hvis vi er nødsaget til at aflyse kurset pga. Corona, får du dine penge tilbage. Afbestiller du selv, skal din rejseforsikring dække tabet.

Vi er meget opmærksomme på at undgå smittespredning på skolen. Vi har spritstandere mange steder og opfordrer alle til at holde afstand og sørge for god håndhygiejne. Du skal medbringe Coronapas. Der er tre muligheder:

  • Negativ Coronatest, der er maksimalt 72 timer gammel.
  • Vaccinepas.
  • Coronapas for immunitet (hvis du har haft Corona inden for de sidste 180 dage)

Er du vaccineret inden for de sidste 14 dage, skal du samtidig fremvise en negativ test.

I løbet af kursusugen sørger vi for, at du får en Coronatest på skolen.

Alle kurser bliver afholdt som planlagt. Hvis der er væsentlige ændringer i ugens program, eller vi er nødt til at aflyse kurset, får du direkte besked.

Tilmeld dig

Varighed: 6 dage
Startdato: 1. august 2021
Slutdato: 6. august 2021
Pris fra:  2.100 kr.

Hent brochure