Aktivisme og ledelse i civilsamfundet

08.07.18-14.07.18

Vil du gerne sætte dit præg på udviklingen i foreninger og i civilsamfundet?

Så kan det være vejen frem at deltage i sommerhøjskolen om aktivisme og lederskab. Her får du mulighed for en dybere forståelse af de processer, der skaber og vedligeholder engagement, beslutninger og organisering. Du får også redskaber og konkret sparring, der kan udvikle din egen praksis.

I løbet af ugen får du mulighed:

• At lære og træne ledelse og organisering af mindre grupper og frivillige organisationer
  • At undersøge dine egne dilemmaer og erfaringer i forbindelse med at lede og organisere – i dialog med andre deltagere og med sparring fra undervisere med erfaringer fra frivillige organisationer
  • At diskutere de frivillige foreningers betydning for demokratiet og samfundet
  • At møde spændende mennesker fra alle mulige dele af den frivillige verden

Vi har udviklet sommerhøjskolen i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd, KFUM-spejderne, Center for frivilligt socialt arbejde og Ungdomsringen.

Det koster 1.200 kr. at deltage, og det dækker ophold, måltider, undervisning og aktiviteter.

Læs brochure på skærm

Print og fold brochure

Ja tak, tilmeld mig sommerhøjskolen

Underviserne er:

Dorte Nørregaard, udviklingsleder Center for Frivilligt Socialt Arbejde
Dorte Nørregaard arbejder med udviklingsmuligheder i det frivillige sociale arbejde, særligt organisationsudvikling og samskabelse mellem frivillige organisationer og kommuner. Hun er desuden ekspert i organisationsudvikling samt rekruttering og fastholdelse af frivillige. Dorte er uddannet antropolog og har arbejdet med udvikling af frivilligheden på børne- og ungeområdet, ældreområdet og velfærdsområdet.

Jesper Larsen, udviklingskonsulent i Ungdomsringen
Jesper er uddannet fritidspædagog, PD i ungdomspædagogik og MA i ledelse og organisationsudvikling. Jesper har praksiserfaring med ledelse af ungdomspædagogiske projekter og institutioner samt som afdelingschef i en kommune.

Klaus Majgaard, forstander på Askov Højskole
Klaus er ph.d. i ledelse fra Copenhagen Business School. Han har praktisk ledelseserfaring som direktør i tre kommuner, som leder af Center for frivilligt socialt arbejde og fra bestyrelsesarbejde i foreninger.

Kristian Krogh Hansen, udviklingskonsulent, Center for Frivilligt Socialt Arbejde
Kristian arbejder med udviklingsmuligheder i det frivillige sociale arbejde. Derudover har han stor viden om blandt andet samarbejde på tværs af sektorer, organisationsudvikling samt kulturmøder, rekruttering og fastholdelse af særligt unge frivillige. Kristian er uddannet cand. mag i religionssociologi og har solid erfaring med projektledelse, netværks- og procesfacilitering og undervisning inden for den frivillige sektor.

Pernille Hornum, leder af Sjælesorg på Nettet
Pernille er teolog, præst og udviklingskonsulent med speciale i kommunikation og konflikthåndtering, foredragsholder og forfatter.

Thomas Kirkeskov, leder af KFUM-spejderne i Danmark
Thomas startede som patruljeleder, da har var 14 år gammel. Siden han uddannede sig til geograf i 2000, har han arbejdet som leder i det frivillige foreningsliv. I dag har han ansvaret for en spejderorganisation med små 30.000 medlemmer og 6.000 voksne ledere. Som leder har han bl.a. uddannet sig ved at tage en masteruddannelse i relationel ledelses- og organisationsudvikling.

August Maigaard Rubin, sekretariatsleder i Landssammenslutningen af Handelsskoleelever
August har i mange år været politisk aktiv og herunder arbejdet i ledelsen af politisk ungdomsorganisation. Nu er han sekretariatsleder i en stor elevorganisation. August kender mange aspekter og dilemmaer i ledelsen af frivillige.

Kursusleder: Højskoleforstander Klaus Majgaard