Askov Højskoles elever står bag vælgermøde

Ti kandidater i alt. Seks nuværende og tidligere medlemmer af Folketinget. Fire der gerne vil have debut på Christiansborg. Tre temaer og en ordstyrer med stor viden og indsigt i dansk politik.

Det er ingredienserne til det vælgermøde, elever fra Askov Højskole har arrangeret tirsdag 9. juni på højskolen – ni dage før valget.

Vælgermødet skal klæde borgerne i Vejen og omegn bedre på til at bestemme, hvor krydset skal sættes, og mødet vil blive domineret af tre temaer, som de ti politikere skal drøfte og forholde sig til.

Det er udkantsdanmark, uddannelse og skat – eller hvor skal pengene komme fra og hvad skal de bruges til.

Det er de tre elever fra journalistik-linjen, Natalie Khayat, Frederik Suadicani og Matthias Lorenzen, der er hovedkræfter bag arrangementet, og til JydskeVestkysten siger Frederik Suadicani, at ”Askov Højskole har lagt ramme til mange politiske møder og fylder 150 år i år. Derfor er det naturligt, at et vælgermøde op til et folketingsvalg også får plads.”

Politikerne, der skal bejle til vælgerne, er Troels Ravn fra Socialdemokraterne, Eva Kjer Hansen fra Venstre, Mike Legarth fra Konservative, Mette Bock fra Liberal Alliance og Henning Hyllested fra Enhedslisten. De sidder alle fem i Folketinget og vil gerne have deres mandat forlænget.

Den radikale Hans Vestager, der foruden at være far til EU-kommissær Margrethe Vestager også har vikarieret i Folketinget, vil gerne ind igen, mens Kim Hyttel fra Alternativet, Susanne Mathiesen fra SF, Kristina Jørgensen fra Dansk Folkeparti og Birgit Jakobsen fra Kristendemokraterne gerne vil vælges for første gang.

Ordstyrer på vælgermødet er tidl. chefredaktør på JydskeVestkysten og politisk kommentator for TV-Syd, Poul-Erik Thomsen.

Arrangørerne af vælgermødet satser på, at det bliver både engagerende og berigende at deltage i som publikum. De tre temaer behandles på tre forskellige måder, og publikum får en aktiv rolle og mulighed for både at stille spørgsmål og debattere med politikerne.

Sidste år arrangerede Askov Højskole et velbesøgt vælgermøde i forbindelse med Europaparlamentsvalget.

Vælgermødet finder sted tirsdag 9. juni kl. 16.30 til 18.30 på Askov Højskole.

Billedtekst: Fra sidste års vælgermøde på Askov Højskole forud for valget til Europaparlamentet, hvor blandt andre Henrik Dam Kristensen diskuterede EU-politik. (Privatfoto)