Game Design

Drømmer du om en game design-uddannelse?

Hjem / Game Design

På Game Design på Askov Højskole kommer du til at designe og afprøve dine egne spil til computer. Game Design er både for dig, der bare elsker at lege med game design og spiludvikling og for dig, der har planer om at tage en game design-uddannelse, uddanne dig til programmør eller inden for game eller it. Og så får du et fedt højskoleophold med i bagagen.

SPILUDVIKLING – LÆR HÅNDVÆRKET

På linjefaget Game Design arbejder du med spiludvikling. Du lærer spiludviklingens håndværk fra bunden og får nogle solide redskaber til at udtænke nye spilverdener og omsætte ideer til konkrete spil. Du bliver introduceret til udviklingsplatformen Unity og programmeringssproget C#.

Når vi arbejder med spiludvikling, anvender vi Blender til modellering og animation af 3D-objekter. Vi opbygger din praksis trin for trin, så du går fra at programmere et meget simpelt spil til at udvikle skræddersyede spil i dialog med brugere.

Allerførst lærer du at udvikle spil og forstå grundlæggende programmering ved at videreudvikle video tutorials, fx roll-a-ball, space shooter og side-scroller.

Fordyb dig i spiludvikling fire dage om ugen
På Askov Højskole er det helt ok at nørde, og det kan du også gøre på linjefaget Game Design, når du fordyber dig i spiludvikling. Du har linjefag fire dage om ugen, og derudover er der selvfølgelig også valgfag og fællesfag, så du også prøver mange andre ting end lige spiludvikling.

At være på højskole handler også meget om at gøre ting sammen med andre, og du får mange nye venner – både dem, du har linjefag sammen med og derfor deler interesser med og dem, der har andre linjefag.

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold indenfor game design

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Book en rundvisning og se skolen, snak med lærerne og mød eleverne. Det koster dig ikke noget, vi refunderer dine transportomkostninger.

Book en rundvisning →

FÅ INDSIGT I SPILUDVIKLING, UDDANNELSE OG USER EXPERIENCE

På Game Design får du en bred indsigt i spiludvikling og uddannelser inden for området. Du lærer om spilvaner og user experience, og du lærer også at udvikle modeller og film i 3D. Igennem undervisningen får du indsigt i, hvordan vi som mennesker bruger spil og andre interaktive teknologier, når vi skal underholdes, lære noget eller samarbejde om at skabe noget nyt.

Du bliver også introduceret til vigtige miljøer inden for spiludvikling, uddannelser, produktionsselskaber, netværk og konferencer.

STUDIETURE OG EKSKURSIONER

Når du er på Game Design på Askov Højskole, kommer du også på relevante studieture og ekskursioner. Vi har blandt andet besøgt:

  • Unity
  • Kiloo, Knapnok Games og flere store danske spiludviklere
  • VR-virksomheden Khora.

Vi har også haft besøg af Startup-virksomheden KUBO-robots

Tilmelding

Prisen er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 14 ugers ophold i foråret.
Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

YouTube video

Hør her, hvad en tidligere elev
siger om at gå på
Game Design på Askov Højskole

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev i foråret 2021 på Journalistik

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

“Askov højskole var det sted, hvor jeg fik en meget bedre forståelse af mig selv”.

Christian Kjærgaard Ibsen

F22 – game design

“Jeg kommer nok mest til at huske de små stunder og øjeblikke. Og så undervisningens frirum til at udforske, eksperimentere og fordybe sig”.

Jacob Michelsen

Elev i efteråret 2022 på Litteratur

“Alle lærere har været vidt forskellige, men de har alle sammen fået os elever til at føle os trygge, hørt og set”.

Mathilde Gravenslund Bern

Elev i foråret 2022 på Filmproduktion

Morten Lyk

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig, hvordan man udvikler spil fra bunden – alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.  spiludvikling og 3D-modellering. Morten har altid været nørd med interesse i tegneserier, spil og film.

ml@askov-hojskole.dk +45 23 62 37 19

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.

Læs mere om højskolen

Det har været det bedste i mit liv

Egentlig havde jeg ikke selv tænkt på at tage på højskole, men en veninde opfordrede mig til det.

I starten var det ret overvældende, og de første to uger ville jeg hjem. Jeg følte mig usikker og overstimuleret. Mine veninder overtalte mig til at give det en chance, og det gjorde jeg. Heldigvis. For at være på højskole har været det bedste i mit liv.

Hvis du overvejer at tage på højskole, så gør det. Spring ud i det. Du får så meget ud af det både fagligt, socialt og personligt. Giv det en chance, det er bedre, end du tror.

Jeg valgte Askov Højskole, fordi jeg gerne ville have journalistik som linjefag, og fordi der er så mange kreative valgfag. Det elsker jeg at fordybe mig i. Alle lærerne er virkelig engagerede – man kan mærke, de brænder for det, de laver.

Hver gang, vi har lavet et journalistisk projekt, fik jeg et adrenalinkick, når jeg var på research og fandt ud af, at min hypotese holdt stik. Jeg er virkelig vild med at formidle og er i gang med at uddanne mig til journalist på Syddanske Universitet.

Camilla Tonnesen, F21, Journalistik

Fællesskabet er der hele tiden

Da jeg kom, var jeg spændt på at møde de andre, men alle var bare søde og imødekommende. Man kunne bare være sig selv og give den gas.

Der sker noget hele tiden. Man kan godt være på værelset for sig selv og slappe af, men du kan også hele tiden være en del af fællesskabet, for der sker noget hele tiden. Og jo mere, du involverer dig, jo mere får du ud af opholdet.

Jeg valgte Askov, fordi der var en litteraturlinje, og det var som om, undervisningen var designet til mig. Det har været så fedt, og jeg føler virkelig, jeg er vokset på bare tre måneder. Undervisningen bliver tilpasset til os, og jeg har bare rykket mig så meget. Det har givet mig mod på at søge ind på Forfatterskolen.

Jeg har fået nye venskaber og har aftalt at flytte sammen med en rigtig god ven fra højskolen.

Noah Steffensen, F21, Litteratur

Det sociale var det allerbedste

Før jeg startede på højskolen, var jeg nervøs for, om højskoleopholdet ville blive en lige så livsforandrende oplevelse, som jeg havde hørt, det skulle være. Den nervøsitet var helt ubegrundet, for det blev en kæmpe oplevelse.

Højskolen gør rigtig meget for fællesskabet og arrangerer mange ting, men du har selv et ansvar for at blive en del af det, for det er i fællesskabet, du får den store oplevelse.

Askov Højskole er fed, fordi den har så meget historie. Når jeg nævner Askov for andre, er der altid én, der har en relation til skolen. Jeg elsker at være steder, hvor der er en historie, jeg kan blive en del af.

Det allerbedste ved højskoleopholdet var det sociale. At være sammen med andre hele tiden er meget intenst, men jeg er blevet mere udadvendt. Vi griner rigtig meget og laver mærkelige og fjollede ting – alt det, ungdomslivet er og skal være.

Jeg har fået mange nye venner, og fællesskabet med dem fortsætter efter højskolen.

Sofia Maria Madsen, F21, Journalistik