Game Design og VR

På Game Design og VR på Askov Højskole leger vi sammen. Og du kommer til at designe og afprøve dine egne spil til en computer skræddersyet efter dine tanker.

På dette linjefag får du derfor erfaring med at kunne gøre dine egne spil til mere end bare små projekter – hvad enten du bare elsker at lege med game og spiludvikling eller har planer om at uddanne til programmør eller noget inden for game eller it. Og så får du endda et fedt højskoleophold med i bagagen.

Lær spiludviklingens håndværk

Du lærer spiludviklingens håndværk og får lagt grunden til en solid praksis, både når det gælder om at udtænke nye spilverdener og omsætte ideer til konkrete spil. Du bliver introduceret til udviklingsplatformen Unity og programmeringssproget C# .

Derudover anvender vi Blender til modellering og animation af 3D-objekter. Vi opbygger din praksis trin for trin, så du går fra at programmere et meget simpelt spil til at udvikle skræddersyede spil i dialog med brugere.

Indledningsvist lærer du at udvikle spil og forstå grundlæggende programmering ved at videreudvikle video tutorials fx roll-a-ball, space shooter og side-scroller.

Hør her, hvad en tidligere elev siger om at gå på Game Design og VR på Askov Højskole:

Herunder ses elevernes varianter a side-scroller klassikeren:

Anders’ grønne sidescroller

Constances flyvende øer

Magnus’ sidescroller

Mortens isflager med gedebukke

Simons dæmoner og svampedyr

Mikkels tank

Derudover udvikler vi sociale hotseat flerbrugerspil:

Mortens isflager med gedebukke

Simons dæmoner og svampedyr

Mikkels tank

Augmented Reality (AR)

Morten Lyk underviser i VR

Jorden i VR

Som led i kurset lærer du også at udvikle applikationer i Virtual & Augmented Reality. Du lærer at udvikle modeller og film i 3D.

Igennem undervisningen får du dyb indsigt i, hvordan mennesker bruger spil og andre interaktive teknologier, når de skal underholde sig, lære noget eller samarbejde om at skabe noget nyt.

Du bliver også introduceret til vigtige miljøer inden for spiludvikling; uddannelser, produktionsselskaber, netværk og konferencer.

 

Studieture og ekskursioner

 

Når du er på Game Design og VR på Askov Højskole, kommer du også på relevante studieture og ekskursioner. Her ser vi alt det spændende, der er til rådighed inden for området og vælger, hvad der er bedst for os. Tidligere game hold på Askov Højskole har bl.a. besøgt:

  • Unity
  • Kiloo, Knapnok Games og flere store danske spiludviklere
  • VR-virksomheden Khora
  • Haft gæsteforedrag af Startup-virksomheden KUBO-robots

Hvad får du med?


Når du har været på Game Design og VR på Askov Højskole, har du oplevet alle sider af spiludviklingens verden, og du har modtaget specielt fokus på design aspekter, der kan tages med herfra og ikke kun bruges i spil, men i alle aspekter af design af interaktion mellem mennesker og teknologier.

Hvis du før var i tvivl om, hvor du ville hen i spilverdenen, har du nu fået set det hele og er bedre forberedt på næste trin, hvad enten det er indie udvikling, jobansøgning eller videre uddannelse som spiludvikler.

 


 

Læs mere om livet på højskole

Eller: Book en rundvisning

 


Linjefagsleder Morten Lyk

 

Morten Lyk

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig hvordan man udvikler spil fra bunden af, alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil.Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.spiludvikling og 3d modellering. Morten har altid været nørd, med interesse i tegneserier, spil og film.

Mortens artikler:

Majgaard, G., Larsen, L. J., Lyk, P., & Lyk, M. (2017). Seeing the unseen: Spatial visualization of the Solar System with physical prototypes and Augmented Reality. International Journal of Designs for Learning, 8(2), 95-109. Majgaard 2017 ijdl

Majgaard, G., Larsen, L. J., Lyk, P., & Lyk, M. (2016). At se det usete – Rumlig visualisering af solsystemet med fysiske prototyper og Augmented Reality. Mona, 2016(3), 23-40. link

 


 

Er du klar?

 

Efterår 2020 – 17 eller 13 uger

 

 

Efterårets lange kursus varer 17 uger. Prisen er 1.800 kr. pr. uge inkl. studierejse.

Du kan også vente med at starte til lidt senere og tage et 13 ugers forløb. Her er prisen 1.900 kr. pr. uge inkl. studierejse, da studierejsen skal dækkes på færre uger.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

 

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt  2.000,00 kr.

 

Vil du gerne følge livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

TILMELDING 2020

 

Efterår17 uger 
Start:23. august 2020
Pris:1.800 kr. pr. uge
Efterår13 uger 
Start:20. september
Pris:1.900 kr. pr. uge


Tilmelding 2021

Forår24 uger 
Start:3. januar 2021
Pris:1.750 kr. pr. uge
Forår12 uger
Start:3. januar 2021
Pris:1.550 kr. pr. uge
Forår 16 uger
Start:28. februar 2021
Pris:1.850 kr. pr. uge
 


Alle priser er inkl. studierejse

Der er ikke studierejse på 12-ugersforløbet