Game design og VR

På Game Design og VR på Askov Højskole kommer du til at designe og afprøve dine egne spil til en computer – skræddersyet efter dine tanker. Derfor får du erfaring med at kunne gøre dine egne spil til mere end bare små projekter – hvad enten du bare elsker at lege med game design og spiludvikling, eller har planer om at uddanne dig til programmør eller inden for game eller it. Og så får du et fedt højskoleophold med i bagagen.

Spiludvikling – lær håndværket

Du lærer spiludviklingens håndværk og får lagt grunden til en solid praksis, både når det gælder om at udtænke nye spilverdener og omsætte ideer til konkrete spil. Du bliver introduceret til udviklingsplatformen Unity og programmeringssproget C#.

Derudover anvender vi Blender til modellering og animation af 3D-objekter. Vi opbygger din praksis trin for trin, så du går fra at programmere et meget simpelt spil til at udvikle skræddersyede spil i dialog med brugere.

Indledningsvist lærer du at udvikle spil og forstå grundlæggende programmering ved at videreudvikle video tutorials fx roll-a-ball, space shooter og side-scroller.

Hør her, hvad en tidligere elev siger om at gå på Game Design og VR på Askov Højskole:

Herunder ses elevernes varianter a side-scroller klassikeren:

Spiludvikling

Anders’ grønne sidescroller

Constances flyvende øer

Magnus’ sidescroller

Mortens isflager med gedebukke

Simons dæmoner og svampedyr

Mikkels tank

Derudover udvikler vi sociale hotseat flerbrugerspil:

Mortens isflager med gedebukke

Simons dæmoner og svampedyr

Mikkels tank

Augmented Reality (AR)

Morten Lyk underviser i VR

Jorden i VR

Virtual reality er en del af pakken

Som led i kurset lærer du også at udvikle applikationer i Virtual & Augmented Reality. Du lærer at udvikle modeller og film i 3D.

Igennem undervisningen får du dyb indsigt i, hvordan mennesker bruger spil og andre interaktive teknologier, når de skal underholde sig, lære noget eller samarbejde om at skabe noget nyt.

Du bliver også introduceret til vigtige miljøer inden for spiludvikling; uddannelser, produktionsselskaber, netværk og konferencer.

Studieture og ekskursioner

Når du er på Game Design og VR på Askov Højskole, kommer du også på relevante studieture og ekskursioner. Her ser vi alt det spændende, der er til rådighed inden for området og vælger, hvad der er bedst for os. Tidligere game hold på Askov Højskole har bl.a. besøgt:

• Unity
  • Kiloo, Knapnok Games og flere store danske spiludviklere
  • VR-virksomheden Khora
  • Haft gæsteforedrag af Startup-virksomheden KUBO-robots

Hvad får du med?

Når du har været på Game Design og VR på Askov Højskole, har du oplevet alle sider af spiludviklingens verden. Du har modtaget undervisning med særligt fokus på designaspekter, der kan tages med herfra – og ikke kun bruges i spil, men i alle aspekter af design af interaktion mellem mennesker og teknologier.

Hvis du før var i tvivl om, hvor du ville hen i spilverdenen, har du nu fået set det hele og er bedre forberedt på næste trin, hvad enten det er indie udvikling, jobansøgning eller videre uddannelse som spiludvikler.

Læs mere om livet på højskole

Har du lyst til at kigge forbi på Game design og VR?

Book en rundvisning

Mød din underviser på Game design og VR

vr game design

Morten Lyk

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig hvordan man udvikler spil fra bunden af, alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a. spiludvikling og 3d modellering. Morten har altid været nørd, med interesse i tegneserier, spil og film.

Mortens artikler:

Majgaard, G., Larsen, L. J., Lyk, P., & Lyk, M. (2017). Seeing the unseen: Spatial visualization of the Solar System with physical prototypes and Augmented Reality. International Journal of Designs for Learning, 8(2), 95-109. Majgaard 2017 ijdl

Majgaard, G., Larsen, L. J., Lyk, P., & Lyk, M. (2016). At se det usete – Rumlig visualisering af solsystemet med fysiske prototyper og Augmented Reality. Mona, 2016(3), 23-40. link

Er du klar til at designe dine egne spil?

Der er stadig plads til dig på holdet. Tilmeld dig Game Design øverst på siden.

Vil du gerne følge livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

FORÅR 2021

Forår 24 uger
Start: 3. januar 2021
Pris: 1.750 kr. pr. uge
Forår 16 uger
Start: 28. februar 2021
Pris: 1.850 kr. pr. uge
Forår 12 uger
Start: 3. januar 2021
Pris: 1.550 kr. pr. uge

EFTERÅR 2021

Efterår 14 uger
Start: 15. august
Pris: 1.800 kr. pr. uge
Efterår
18 uger
Start: 12. september
Pris: 1.900 kr. pr. uge

Prisen er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold.

Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.