Broderi

Billedcollage af Karen Marie Dehn

03.11.19 – 09.11.19

10 sting – 1000 muligheder – Lær frihåndsbroderi

Workshoppen henvender sig til dig der gerne vil lære frihåndsbroderi, til dig der allerede kan brodere men trænger til ny inspiration og til dig der gerne vil pynte beklædning eller din bolig med dit helt eget udtryk. Men den henvender sig også til dig, der gerne vil ha´ fingrene i mit broderiunivers og lære at male med garn sammen med andre tekstil elskende. Ud over alle mulighederne med de 10 sting, vil du i løbet af ugen stifte bekendtskab med forskellige teknikker indenfor de frie sting, så du får indblik i lidt af de frie stings bredde. Jeg kan love dig, at jeg deler rundhåndet ud af min viden og ekspertise, – og at det blir` sjovt!

Se udpluk af hvad kursisterne lavede på et af de forrige kurser her:   https://www.karenmarie.nu/broderi-paa-askov-hoejskole/

På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der en række andre fælles aktiviteter i forbindelse med de andre sideløbende kurser.

Om Karen Marie Dehn
Med en solid faglig baggrund som håndarbejdslærer og formidler og et godt øje for det kreative, sjove og skæve har Karen Marie en helt særlig indgangsvinkel til broderi og det kreative felt. Karen Marie sætter en ære i den gode formidling og har årelang erfaring i at undervise, holde workshops og konceptualisere events med børn og voksne i alle aldre. Hos Karen Marie er kreativiteten i højsædet og alt, lige fra de simpleste projekter for børn til de meget mere teknik krævende forløb for øvede voksne, er for hende kærkomne lejligheder til at mødes og i fællesskab glædes ved kreativiteten.

Fælles for alle 4 kurser
Du får mulighed for at motionere. Undgå stivhed i nakke og skuldre med kyndig vejledning ved Lisa Østergaard.

Morgensamling ved Kristian la Cour samt højskolens øvrige lærere og elever. Sangaften ledes af Kristian la Cour. Jørgen Printz Steinicke har fået til opgave at tale om farvelære. Det er et emne, som tidligere kursister har nævnt som en god ide.

Vi skal på tur til Odense, hvor vi besøger Galleri Galschiøt. Vi ser Jens Galschiøts værksted, og hører ham fortælle om et spændende liv. Han er en kendt og provokerende kunstner, som arbejder som billedhugger oftest i bronze. Vi kan nyde kaffe eller et glas rødvin, mens han fortæller.

En anden tur går til det stedlige Sønderskov Museum. Her er interessante udstillinger, måske også med julen som emne. Derefter besøger vi Julemandsmuseet, som nogen kender fra tv.

En aften hører vi designeren Liselotte Hornstrup tale over emnet ”Mit liv som designer og vejen dertil”. Det er en fortælling om håndværk og beklædning, der er lavet til at blive brugt i lang tid, som modstand til samfundets køb-og-smid-væk-kultur.

Hun sætter fokus på bæredygtigt design.

Ulla Henningsen fortæller om historie og kunst på Askov Højskole.

Karen Marie Dehn

Kursusleder