Dansk i marts

28.02.21 – 27.03.21

Dansk i marts

Boost sproget og knæk den kulturelle kode til Danmark med 4-ugers højskole på Askov
med fokus på dansk sprog og kultur

(English version below)

Det danske sprog er svært: Danskerne taler utydeligt, og grammatikken er besværlig. Hvorfor er ordet hygge så vigtigt i dansk kultur, og hvad er det egentlig, der gør danskerne til nogle af de lykkeligste mennesker i verden?

Med kurset ’Dansk Sprog og Kultur’ får du et 4-ugers intensivt sprog- og kulturkursus på Askov Højskole, som både gør dig klogere på danskere og dansk kultur – og giver dig træning i sproget.

Hvad skal vi lave?

Kurset tager fat på emner som:
Det danske samfund: velfærdsstaten og arbejdsmarkedet
Dansk litteratur, musik og kunst
Danske traditioner og danskhed
Aktuelle problemstillinger i Danmark
Danmark i en international kontekst
Sproglige discipliner som udtale, grammatik, argumentation og skriftlighed
Undervisningen vil blive differentieret afhængigt af de studerendes sproglige niveau.

En hverdag fyldt med dansk
Du bor på højskolen sammen med de øvrige elever – en hverdag sammen er en god måde både at lære sprog og kultur, og det fælles sprog er dansk, så du vil derfor tale det både i undervisningen og i fritiden. Alle kan være med på kurset. Det eneste krav er, at du skal have lyst til at lære dansk.

Helene Biering-Madsen

Kom forbi til en rundvisning
Du er altid velkommen på Askov Højskole. Hvis du gerne vil se skolen før tilmelding, kan du booke en rundvisning.
Du er også velkommen til at skrive til linjefagsleder
Helene Biering-Madsenhbm@askov-hojskole.dk eller ringe på +45 28 45 29 11.

Priser
Ophold på sprog- og kulturkurset koster 2.000 kr. pr. uge, i alt 8.000 kr., som skal indbetales senest tre uger før start. Betalingen dækker undervisning, ekskursioner, kost og logi.

Tilmeldingsgebyr: 500 kr.

Depositum: 1.500 kr.

I alt betales 2.000 kr. ved tilmelding. Beløbet tilbagebetales ikke ved udeblivelse.

Leje af linned: 140 kr. pr. måned

Underviser: Helene Biering-Madsen

Ja tak! Tilmeld mig i Dansk i Marts

Danish in March

The Danish language is difficult. The words are pronounced in a strange way and the grammar is challenging. And Danish culture is difficult too. Why is the word ‘hygge’ important in Danish culture, and why are the Danes one of the happiest people in the world?

This course offers you a 4 weeks language and culture course at Askov Højskole.

What are we going to do?

• The course will deal with a variety of cultural and societal subjects, e.g.:
  • Danish society: the Danish welfare system and labour market
  • Danish literature, music, and art
  • Traditions and ‘Danishness’
  • Denmark in an international context
  • Linguistic disciplines g. pronunciation, grammar, argumentation, and writing
  • The teaching will be differentiated according to the students’ mastery of the Danish language.

A day full of Danish

During the course you will live at the school with the other students. The common language is Danish; therefore you will be exposed to Danish both in classes as well as in your spare time.

This course is for everybody. The only requirement is that you want to learn Danish.

Guided tour at Askov Højskole

You are always welcome at Askov Højskole. You can book a guided tour if you want to visit the school before you enrol. You can also write an email to Helene Biering-Madsen at hbm@askov-hojskole.dk or call at 28 45 29 11.

Tuition fee

The tuition fee is 2000 kr. per week and 8000 kr. in total that you have to pay 3 weeks before you start. The fee will cover tuition, accommodation, meals and excursions.

You have to pay 2000 kr. when you sign up (entry: 500 kr. and deposit: 1.500 kr.). The amount will not be refunded at absence.

Linen rent: 140 kr. per month.

Teacher:  Helene Biering-Madsen

Sign up for Danish in March