Demokrati – lad os da tale om dét

images

Af Ole H.B. Andreesen,
journalist og linjefagsleder, Askov Højskole

Vi snakker om det – demokrati – og på Askov Højskole har vi i 150 år talt om og forholdt os til demokrati, verden, samfundet og menneskene omkring os.

Det vil vi fortsat gerne gøre, og i vores jubilæumsår har vi besluttet at sætte demokrati til diskussion – og vi vil gerne have fremtidens danskere til at tale om det.

Derfor har vi gennem hele 2015 åbnet skolen for elever på landets ungdomsuddannelser, som kan komme og få en højskoledag på Askov Højskole – hele Danmarks Højskole – og være med til at tale om demokrati og få et blik ind i højskoleverden.

Vi tror nemlig på at gøre samtalen spændende og berigende – og ikke til et spørgsmål om at vinde et slagsmål på ord.

Vi ved, at elever på ungdomsuddannelse kan være med til at skabe en fælles forståelse af demokrati, som vi alligevel godt kan have forskellige meninger om.

Og vi er sikre på, at det nytter at tale om demokrati.

De skoleklasser, der deltager i demokrati-dagen på Askov Højskole, producerer forskellige indlæg – tekster, film, billedkollager etc. – så der hele tiden kommer nyt i diskussionen om vores demokrati.