Efterårsmøde

Askov Højskole, the garden

25.10.19 – 27.10.19

Ja tak! Tilmeld mig Efterårsmødet

Med stor glæde inviterer vi vores tidligere elever, og alle andre interesserede, til Efterårsmøde, der byder på en vifte af fælles oplevelser og diskussioner.

Fredag 25. oktober
16.00 – 18.00  Ankomst og indkvartering.
18.15 Aftensmad i spisesalen
19.30 Foredrag med Ove Korsgaard: Med ”Grundtvig rundt – en guide”, opregner Ove Korsgaard en række emner, hvor Grundtvig stadig i dag har betydning for vort land, meninger og holdninger. Salmedigterens relevans for nutiden tages under behandling ud fra emnerne: Nationen, Almuen, Det moderne, Medborgerskab, Skolen, Kirken, De fremmede, Kvinden, Følelser, Kamp, Oplysning og Menneskesyn. Og det vil nok komme bag på mange, hvor nutidig og avanceret Grundtvig er i sine synspunkter.  Ove Korsgaard er ekstern lektor ved DPU.
21.00       Aftenkaffe

Lørdag 26. oktober
08.00 – 09.00 Morgenmad
09.30 Morgensamling med Kristian la Cour (Foredragssal)
10.30 Foredrag med højskoleforstander Rikke Holm: ”Vokser træerne ind i himlen?” (Foredragssal)
12.00 Frokost i spisesalen
13.00 Generalforsamling i Askov Skolekreds (Tårnsal)
15.00 – 17.00 Kim Larsen”Mine unge år”. Med udgangspunkt i sin nye bog, fortæller Jens Andersen om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i gang med. Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange – fra barndommens
gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til, men den unge vildmand samtidig var fast besluttet på at gå sine egne veje. Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.
Mød Jens Andersen der sammen med Kristian la Cour vil tage os med ind i Kim Larsens helt særlige univers. (Foredragssal)
15.45 Kaffepause
18.30 Festmiddag i Spisesalen (reserverede borde til jubilarerne) – alle er velkomne –
BEMÆRK FESTMIDDAGEN I ÅR ER FLYTTET TIL LØRDAG AFTEN!!
20.30 Fællessang med Kristian la Cour (Festsalen)
22.00 Folkedans med Annelene Toft Christensen og Nathasja Vosgerau Hansen (Festsalen)

Søndag 27. oktober
08.00 – 09.00 Morgenmad i spisesalen
10.00 Gudstjeneste i Askov Kirke
11.15  Foredrag ved museumsinspektør i Den Gamle By, socialantropolog og forfatter Tove Engelhardt Mathiassen: Tre stærke højskolekvinder.

Hanne Rydahl Knudsen, Inger Marie la Cour og ikke mindst Inge Bjørn har på hver deres måde været med til at påvirke en livsbane igennem 40 år. Tove Engelhardt Mathiassen fortæller, hvordan deres påvirkning har foldet sig ud, og hun trækker dermed tråde både til fortiden og til nutiden, hvor hun præsenterer erindringslejligheden i Den Gamle By, og et nyt projekt om den skandinaviske vævnings popularitet i USA og højskolebevægelsens rolle her. Det hele handler om identitet!
12.30 Frokost
13.00 Farvel og tak for denne gang