Efterårsmøde

Se brochuren for Efterårsmødet her – Efterårsmøde

Ja tak! Tilmeld mig Efterårsmødet

Fredag 23. oktober
16.00 – 18.00 Ankomst og indkvartering.
18.15  Aftensmad i spisesalen
19.30 Foredrag med Vincent Hendricks: Vend verden

Vincent F. Hendricks fortæller i dette foredrag, hvordan fire gamle dyder kan give os større handlefrihed. Han spørger ind til, hvorvidt vi er ved at miste vores myndighed og autonomi som selvstændige, tænkende mennesker. Foredraget tager udgangspunkt i Vincents bog “Vend verden” (2020).

Vi tænker om os selv, at vi er myndige borgere, der i alle situationer tager kvalificerede beslutninger. Det gælder lige fra beslutningen om, hvem der skal være statsminister, til hvilken smartphone vi skal købe. Men sandheden er, at vores autonomi er under et enormt og usynligt pres i informationstidsalderen.

Ifølge Vincent er der meget, der tyder på, at vi er blevet berøvet vores frie vilje og derimod er blevet til produkter, der står frit tilgængelige på hylderne i det evigt voksende marked for information og manipulation. Det er en skam, nu hvor vi rent faktisk er blevet givet evnen til at traffe kvalificerede beslutninger, overvejelser og handlinger.

Vincent vil gennem videnskabelige og filosofiske overvejelser og egne refleksioner argumentere for, at vi med de fire klassiske latinske dyder i kombination med at være et ‘ordentligt menneske’ igen kan generobre vores autonomi og vende verden.

Vincent F. Hendricks, Dr.phil, ph.d., er professor i formel filosofi ved Københavns Universitet og leder af Center for Information og Boblestudier samme sted. Han er forfatter til en række bøger: “Infostorms”, “Spræng Boblen”, “Fake News”, “Reality Lost” og “Kæmp for kloden”.

Vincent F. Hendricks har vundet en række priser for sin forskning herunder Videnskabsministeriets Eliteforskerpris, Roskilde Festivalens Eliteforskerpris og Choice Magazine Outstanding Title Award. Den 26. november 2016 fik Vincent F. Hendricks tildelt DR’s store formidlingspris, Rosenkjærprisen. ”Han er utrættelig. Og fuld af overskud har han gjort filosofien relevant”. Det var blot nogle af ordene, som kanalchefen for P1, Thomas Buch-Andersen, kom med, da han afslørede, at Vincent F. Hendricks blev årets modtager af P1’s store formidlingspris, Rosenkjærprisen.

21.00  Aftenkaffe

Lørdag 24. oktober
08.00 – 09.00 Morgenmad
09.30 Morgensamling med Kristian la Cour (Foredragssal)
10.30 Foredrag med højskoleforstander Rikke Holm: Møder med Tove Ditlevsen

Tove Ditlevsen har i generationer skrevet sig ind i danskernes hjerter med sine følsomme, vemodige, stærke, tænksomme digte og fortællinger. Vi kender hende som digter og forfatter, men vi kender hende også som en kvinde, der levede et kompliceret liv og som havde mange dæmoner at kæmpe med.
Siden jeg var purung har jeg båret Tove Ditlevsens digte med mig. Ikke mindst med Anne Linnets vemodige tone og melodier fra ”Kvindesind”, men også fra filmen ”Barndommens Gade”, som kom i biograferne, da jeg var teenager. I dette foredrag vil vi gå på opdagelse i Tove Ditlevsens univers af digte, fortællinger og breve. (Foredragssal)

12.00 Frokost i spisesalen
13.00 Generalforsamling i Askov Skolekreds (Tårnsal)
15.00 – 17.00 Foredrag med journalist og forfatter, Tom Buk-Swienty: “Løvinden” – Karen Blixen i Afrika. Løvinden” var det de kaldte hende i Afrika, og i Tom Buk-Swientys roman af samme navn følger vi Blixen i hendes livs medgang og modgang. År 1914 ankommer Blixen med håb om et andet og friere liv, og i 1931 har hun mistet alt og forlader Kenya. I løbet af de 17 år blev hun gift med den svenske baron Bror Blixen-Finecke – og skilt fra han igen. Hun fik syfilis. Hun blev lidenskabeligt forelsket i den engelske Denys Fich Hatton. Hun var direktør for Karen Coffee Company i ti år.

Karen Blixen havde et liv fyldt med kærlighed, trængsler, safariture og fatale økonomiske konsekvenser. Tom Buk-Swientys “Løvinden” bringer nyt til Blixens livshistorie med hidtil hemmelige breve, der viser nye sider af denne verdensberømte historiefortæller. (Foredragssal)

15.45 Kaffepause – derefter fortsat foredrag med Tom Buk-Swienty
18.30 Festmiddag i Spisesalen (reserverede borde til jubilarerne) – alle er velkomne
20.00 Sweet Sue Trio – Gudmund Jessen, sang og guitar, Susanne Hauberg, sang og Jeppe Hauberg, vibrafon (Spisesal)