Hvilke fag har jeg udover linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag, som er obligatoriske for alle elever.

Hvad er en morgensamling?

Hver morgen kl. 8.45 – 9.15 samles alle elever, kursister og lærere i højskolens foredragssal. Her synger vi sange fra højskolesangbogen, og en lærer, gæst eller elev står for et oplæg, der kan indeholde alt fra oplæsning, fortælling, billedfremvisning, film og musik til bevægelse, dans eller andre fælles aktiviteter. Til morgensamlingen får du også dagens praktiske beskeder.

Hvad kan jeg lave, når jeg har fri?

Uden for undervisningstiden er der god tid til at være sammen med dine højskolevenner. Højskoleaften er en del af skemaet, men derudover kan du vælge at deltage i en aftenaktivitet, der arrangeres i samarbejde med vagtlæreren eller eleverne. Det kan være alt fra brætspil og game-caféer til biograf-aften, boldspil, udflugter og ture.

Hvad sker der i weekenden?

Du bestemmer selv, om du vil blive på skolen eller rejse hjem i weekenden. Senest onsdag giver du besked til køkkenet om, hvilke af weekendens måltider, du forventer at deltage i og om du har gæster. Bliver du på skolen, kan du fredag og lørdag aften gå i den elevstyrede bar på Askov Højskole, hvor du kan feste og hygge dig med de andre elever.

Derudover har du mulighed for at deltage i en række aktiviteter og udflugter arrangeret af den underviser, der har weekendvagt. Af og til er der også en særlig fest eller begivenhed på højskolen – bl.a. en weekend, hvor du kan invitere venner og kammerater på besøg og en fest med tidligere elever fra Askov Højskole.

Hvordan rejser vi?

På Askov Højskole kommer du på en fælles højskoletur til udlandet. Tidligere har vi rejst til bl.a. Tallinn, Riga, Wien, Budapest, Manchester eller Bratislava. Uanset hvad, kan du være sikker på, at både du og hele holdet får en masse sjove, spændende og lærerige oplevelser med hjem. I linket her kan du se en film om rejselivet på Askov Højskole her

Hvor ligger Askov Højskole?

Askov Højskole ligger midt i den smukke landsby Askov kun få kilometer fra Vejen. Askov er placeret i et naturskønt og historisk område af Jylland – 5 km nord for Kongeåen, 25 km fra Kolding mod øst og 45 km fra Esbjerg og Vesterhavet mod vest. Askov har knap 2000 indbyggere. Foruden højskolen er der i Askov bl.a. DagligBrugs, slagter, tankstation, museum, amatørteater-scene og selvfølgelig den lokale bodega Askovitten.

Hvordan kommer jeg til Askov?

I dagtimerne går der busser fra Kolding og Vejen, der stopper lige ud for Askov Højskole. Den nærmeste togstation ligger i Vejen ca. 3 km. væk. Til centrum af Vejen tager det ca. 10 minutter på cykel og 35-40 minutter til fods. Er man i bil, ligger afkørslen til motorvejen fra Kolding til Esbjerg kun 3 km væk.

Hvordan bor jeg?

Som elev på Askov Højskole bor du sammen med de andre elever i selvstændige elevfløje på højskolen. Du vælger selv, om du vil på dobbeltværelse eller enkeltværelse – ellers bliver du automatisk tildelt en af delene, og du deler bad og toilet med et eller flere værelser.

Hvordan vasker jeg mit tøj?

På Askov Højskole er der vaskekælder med to vaskemaskiner, en tørretumbler og tørrestativer. Du kan købe et vaskekort, der kan genopfyldes på kontoret.

Hvordan spiser jeg?

På Askov Højskole spiser vi god mad. Der er tre hovedmåltider om dagen samt tre mellemmåltider. Alle måltider serveres i skolens spisesal. Kosten er sund og varieret, der er retter med og uden kød, og der er salatbar til både frokost og aftensmad. Du kan tilmelde dig som vegetar. Køkkenet kan tage særlige hensyn, hvis du har allergi o.lign. og har meddelt det på forhånd.

Kan jeg træne og dyrke sport i Askov?

På Askov Højskole kan du træne i vores gymnastiksal og træningsrum med træningsfaciliteter og redskaber. Derudover kan eleverne eller vagtlæreren arrangere fælles morgenløb, yoga, gymnastik og andre aktiviteter.

To kilometer fra Askov Højskole ligger Vejen Idrætscenter – Sportscenter Danmark. Som elev på Askov Højskole kan du få rabat til en meget fordelagtig pris på medlemskab i Vejen Idrætscenter. Centret har bl.a. svømmehal med varmtvandsbassiner, sauna og spa-områder. Der er et motionscenter i to etager med alle former for træningsmaskiner, redskaber, spinningcykler, romaskiner, løbebånd og træningsvejledning. Og så er der haller til bl.a. squash, badminton, gymnastik, basket og håndbold og udendørs beachvolleybane, tennis- og fodboldbaner samt skateranlæg og atletikstadion.

Kan jeg søge om støtte til mit ophold?

Askov Højskole har to elevstøttefonde, hvor du kan søge om økonomisk støtte, hvis du har særlige forhold, der gør sig gældende. Den ene er Askov Skolekreds’ elevstøttefond og den anden Askov Lærlinges Elevstøttefond. Begge fonde administreres af Askov Skolekreds. Vil du vide mere, kan du kontakte formand for Askov Skolekreds, Klaus Kildemand, på tlf. +45 29 72 74 75. https://www.askovskolekreds.dk/