Festfyrværkeri af koncerter og musikalske foredrag på Askov i uge 3

Tom_Frederiksen
Tom Frederiksen Trio

En lang række kendte og dygtige musikere, forfattere og foredragsholdere leverer i uge 3 en perlerække af koncerter og musikalske foredrag på Askov Højskole. Det sker i forbindelse med det for længst udsolgte ugekursus ”Syng for livet”.

Mandag lægger frihedsmenighedspræst Ole Kobbelgaard ud med et foredrag i foredragssalen kl. 9.30. Her vil han tale om, at de bedste sange har det med at forlænge livet. Om eftermiddagen kl. 15 er det harmonikaspiller og sangskriver Kurs Larsen, der med fortælling, sange og musikalske eksempler giver et indblik i harmonikaens historie og et professionelt liv med instrumentet, og kl. 20 er Kurt Larsen klar igen, når han i højskolens festsal med harpespilleren Tine Rehling giver koncert med franske viser, spanske sange, Bellman og argentinsk tango.

 

Fra DR Pigekoret til dygtige guitarbrødre

Tirsdag lægger komponist Per Drud Nielsen kl. 9.30 ud med et foredrag i foredragssalen om musikalsk tosprogethed. Her vil der naturligvis også blive plads til at synge komponistens fællessange og lytte til nogle af hans korværker.

Kl. 15 er det så chefdirigent for DR Pigekoret, Philip Faber, der i foredragssalen vil fortælle om sit arbejde med at sætte toner til Inger Christensens ”Sommerfugledalen”. Det bliver krydret med eksempler og sange fra højskolesangbogen. Endelig går Tom Frederiksens trio på scenen i festsalen kl. 20, og det bliver til en koncert, hvor de med de anerkendte og kendte guitar-brødre Finn og Torsten Olafsson vil hylde Frank Jæger og Tony Vejslev.

 

Samtale med Kirsten Hammann

Onsdag kl. 9.30 fortæller Lillian Hjorth-Westh i foredragssalen om Frank Jæger. Herefter er det journalist og radioproducent Susanne Sommer, der fra kl. 15 fortæller om ”Sangenes Blå Bog”, en radioserie om Højskolesangbogens historie. Efterfølgende har hun på scenen en samtale med den populære forfatter Kirsten Hammann – om forfatterens forhold til den danske sang.

Dagen slutter med en koncert i festsalen på højskolen kl. 20. Mads Granum Kvintet spiller jazz-salmer med tekster af nogle af Danmarks bedste salmedigtere i nyere tid – Johannes Møllehave, Holger Lissner, Iben Krogsdal, Johannes Jørgensen osv..

 

Bag om den nye højskolesangbog

Torsdag kl. 9.30 er det først komponist Erling Lindgren, der holder et foredrag om tradition og fornyelse i Højskolesangbogen med fællessang undervejs.

Derefter fortæller forfatter Dy Plambeck kl. 15 om det at skrive sange og salmer – og om sit arbejde i redaktionsudvalget for Højskolesangbogens nye udgave, som udkommer i 2020. Kl. 20 er der ”Syng i Den Blå” med Askov Højskoles Kristian la Cour, og så runder Lillian Hjorth-Westh fredag kl. 9.30 af med en rundtur om Otto Brandenburg.

Alle ugens Foredrag og koncerter koster 75 kr. – undtagen foredraget med Philip Faber, der koster 100 kr. Billetter kan købes ved døren eller her