Filmproduktion

Film: Fortæl historier med levende billeder

På filmlinjen arbejder du praktisk med alle faserne ved film- og tv-produktion. Her kan du blive klogere på faget og branchen, uanset om din interesse ligger på den tekniske, den kreative, den visuelle eller den produktionsmæssige del.

Hvad lærer du på Askov Højskoles filmlinje?

Vi gennemgår konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer om manuskriptskrivning, storyboard og skudplan. Du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lydoptagelse og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på det, du gerne vil fortælle gennem levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning. Gennemgående vil fokus ligge på den gode historie.

Gæsteundervisere og ekskursioner bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk. Vi har tidligere besøgt blandt andet M2 Film, Zentropa, Gimmick VFX, Metronome, TV2 Lorry og DR-byen.

Hvad kan du bruge et semester på filmlinjen til?

Askov Højskoles filmlinje vil give dig i et indblik i, om film- eller tv-branchen er noget for dig. De projekter, du laver her og de kompetencer, du tilegner dig undervejs, vil være værdifulde på videre uddannelse inden for tv- og filmproduktion. Der er også plads til dig, som bare har lyst til at lege med mediet og fordybe dig i din interesse. Efter et højskoleophold på filmlinjen vil du have 3-5 små film, du kan bruge som portfolio. Desuden vil du have lært masse om værdien af samarbejde og planlægning.

Det er intensivt og berigende at tage på højskole for at lære om film. Du er selv med til at bestemme, hvor stejl din læringskurve skal være. Men én ting er sikkert: Du lærer rigtig meget på kort tid.

Der kræves ingen forudsætninger for at vælge Film, men det forventes, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt inden for filmproduktion.

Læs mere om dit fremtidige liv på højskolen

Askov Højskole har bl.a. samarbejdet med:

Arla        zentropa_logostandard-logo-Super8   tv2_logo     2000px-DR_logo.svg    Greenet-logo      M2Film_Logo   Den-Danske-Filmskole_logo

Mød din underviser på filmlinjen: Ditte Svane

Linjefagslærer Ditte Svane, som er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter, guider dig godt igennem dit højskoleophold på filmlinjen. Hun er filmlinjens schweizerkniv, som underviser i både manuskript, teknik, produktion og redigering, men også trækker dygtige gæstelærere ind fra sit netværk i filmbranchen. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har desuden skrevet en roman og en hel del teatermanuskripter. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad Ditte laver, og hun er altid sulten efter en god historie – og kage.

Tlf.: 61 20 08 80 – ds@askov-hojskole.dk – www.dittesvane.dk

KIG FORBI: SE SKOLEN OG HØR OM LINJEFAGET

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt filmlinjen er noget for dig, så ring og snak med Ditte eller skriv til hende. Du kan ringe på 6120 0880 eller skrive til ds@askov-hojskole.dk. Du kan også booke en rundvisning her.

Efterår 2020 – 17 eller 13 uger

Efterårets lange kursus varer 17 uger. Prisen er 1.800 kr. pr. uge inkl. studierejse.

Du kan også vente med at starte til lidt senere og tage et 13 ugers forløb. Her er prisen 1.900 kr. pr. uge inkl. studierejse, da studierejsen skal dækkes på færre uger.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt  2.000,00 kr.

Vil du gerne vide mere om livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

TILMELDING 2021

Forår 24 uger
Start: 3. januar 2021
Pris: 1.750 kr. pr. uge
Forår 16 uger
Start: 28. februar 2021
Pris: 1.850 kr. pr. uge
Forår 12 uger
Start: 3. januar 2021
Pris: 1.550 kr. pr. uge

Efterår 14 uger
Start: 12. september
Pris: 1.800 kr. pr. uge
Efterår 18 uger
Start: 15. august
Pris: 1.900 kr. pr. uge

Alle priser er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold.