Filmproduktion

Film: Fortæl historier med levende billeder

På filmlinjen arbejder du praktisk med alle faserne ved film- og tv-produktion. Her kan du blive klogere på faget og branchen, uanset om din interesse ligger på den tekniske, den kreative, den visuelle eller den produktionsmæssige del.

Hvad lærer du på Askov Højskoles filmlinje?

Vi gennemgår konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer om manuskriptskrivning, storyboard og skudplan. Du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lydoptagelse og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på det, du gerne vil fortælle gennem levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning. Gennemgående vil fokus ligge på den gode historie.

Gæsteundervisere og ekskursioner bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk. Vi har tidligere besøgt blandt andet M2 Film, Zentropa, Gimmick VFX, Metronome, TV2 Lorry og DR-byen.

Hvad kan du bruge et semester på filmlinjen til?

Askov Højskoles filmlinje vil give dig i et indblik i, om film- eller tv-branchen er noget for dig. De projekter, du laver her og de kompetencer, du tilegner dig undervejs, vil være værdifulde på videre uddannelse inden for tv- og filmproduktion. Der er også plads til dig, som bare har lyst til at lege med mediet og fordybe dig i din interesse. Efter et højskoleophold på filmlinjen vil du have 3-5 små film, du kan bruge som portfolio. Desuden vil du have lært masse om værdien af samarbejde og planlægning.

Det er intensivt og berigende at tage på højskole for at lære om film. Du er selv med til at bestemme, hvor stejl din læringskurve skal være. Men én ting er sikkert: Du lærer rigtig meget på kort tid.

Der kræves ingen forudsætninger for at vælge Film, men det forventes, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt inden for filmproduktion.

 

 

 

Askov Højskole har bl.a. samarbejdet med:

Arla        zentropa_logostandard-logo-Super8   tv2_logo     2000px-DR_logo.svg    Greenet-logo      M2Film_Logo   Den-Danske-Filmskole_logo

 


 

Mød din underviser på filmproduktion

Ditte Svane

Linjefagslærer Ditte Svane, som er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter, guider dig godt igennem dit højskoleophold på filmlinjen. Hun er filmlinjens schweizerkniv, som underviser i både manuskript, teknik, produktion og redigering, men også trækker dygtige gæstelærere ind fra sit netværk i filmbranchen. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har desuden skrevet en roman og en hel del teatermanuskripter. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad Ditte laver, og hun er altid sulten efter en god historie – og kage.

 ds@askov-hojskole.dk
Tlf.: 6120 0880

 

 

 

KIG FORBI: SE SKOLEN OG HØR OM LINJEFAGET

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt filmlinjen er noget for dig, så ring og snak med Ditte eller skriv til hende. Du kan ringe på 6120 0880 eller skrive til ds@askov-hojskole.dk. Du kan også booke en rundvisning her.

Vil du gerne vide mere om livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

EFTERÅR 2022

Efterår 18 uger
Start: 14. august 2022
Pris: 1.850 kr. pr. uge
Efterår 14 uger
Start: 11. september 2022
Pris: 1.950 kr. pr. uge

FORÅR 2022

Forår 24 uger
Start: 3. januar 2022
Pris: 1.750 kr. pr. uge
Forår 16 uger
Start: 28. februar 2022
Pris: 1.850 kr. pr. uge
Forår 12 uger
Start: 3. januar 2022
Pris: 1.550 kr. pr. uge

Prisen er inkl. højskoletur til Dresden (forår) eller Færøerne (efterår). Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold. Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

OBS! Vi oplever i øjeblikket fejl på vores tilmelding som betyder, at du ikke får en bekræftelsesmail. Din tilmelding er modtaget og registreret i vores system. Hører du ikke fra os inden for tre hverdage, skal du kontakte os på telefon 7696 1800.