Film og TV

19.08.18 – 15.12.18 

To hovedformål
For det første får du en praktisk og faglig indsigt i alle faserne i produktion af film og tv.

For det andet får du mulighed for at fordybe dig forskellig aspekter i faget, hvad enten det drejer sig om den tekniske, den journalistiske, den æstetisk-visuelle eller den produktionsmæssige del.

Fortæl historier med levende billeder
I linjefaget gennemgår vi konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer om manuskriptskrivning, storyboard og skudplan. Du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lyssætning og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på den gode historie og det, du gerne vil fortælle gennem de levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning.

Gennemgående vil fokus ligge på de gode historier. Uanset om det drejer sig om film, nyheder, reklamer eller viralfilm, er den gode historie altid alfa og omega. Som film og tv højskole har vi historiefortælling i fokus. Derfor vil undervisningen indeholde både teori om og analyse af de forskellige genrer indenfor film og TV. Du skal også i samarbejde med holdet udvikle dine egne og andres ideer, og nogle af dem får du mulighed for at føre ud i livet. Undervejs kommer du også til at producere flere små, færdige video og medieprodukter.

Eksempler på små produktioner på Film og TV på Askov Højskole:

Kortfilm
Musikvideo
Dokumentar/portræt
Viralfilm
Reklame
Nyhedsindslag/reportage

Se film fra Askov Højskole på vores Youtube-kanal.


Hvad kan du bruge det til?
Et kursus på Askov Højskole kan også ruste dig til videre uddannelse inden for mediefeltet eller give dig i et indblik i, om det er noget for dig. Det kan også bare være en medielegeplads, hvor du lærer kunsten at samarbejde og lærer formidlingsmæssige greb, du vil kunne bruge i mange forskellige uddannelser og job.
Gæsteundervisere og ekskursioner bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk.

Der kræves ingen forudsætninger for at vælge vores filmhøjskole, men det forventes, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt.


Læs mere om dit fremtidige liv på højskolen


 

 

skema-askov-2016


 

IMG_9925

 

Askov Højskole har bl.a. samarbejdet med:

Arla        zentropa_logostandard-logo-Super8   tv2_logo     2000px-DR_logo.svg    Greenet-logo      M2Film_Logo   Den-Danske-Filmskole_logo


Ditte_Svane

Linjefagsleder på Film og TV Ditte Svane

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter og har været freelancer i en lang periode. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har undervist i teater og film, lavet udstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Hun er rundviser på Koldinghus og skriver på en roman. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad hun laver, også i fritiden. Ditte er altid sulten efter en god historie. Og kage.

Tlf.: 26 18 46 24 – ds@askov-hojskole.dk – www.dittesvane.dk


Johannes Guttorm Thomsen

Underviser på Film og TV Johannes Guttorm Thomsen

Johannes er uddannet filminstruktør fra Super8 i Aarhus. Han har instrueret og produceret adskellige korte filmproduktioner. Han har arbejdet som underviser og producer for Station-Next’s filmvæksthus i Aarhus siden 2011. Han mener, at alle faser af en filmproduktion er lige vigtige – bortset fra en: Ideudviklingen – det er alfa omega at man fortæller den bedst mulige historie. Og så selvfølgelig på den bedst mulige måde.

Johannes er vikar for Ditte Svane i efteråret 2017.

 

 


Ja tak! Tilmeld mig Film og TV, Forår 2018

Ja tak! Tilmeld mig Film og TV, Efterår 2018

 

Forår 2018 – 24 uger (er i gang)

Forårets kursus varer 24 uger – fra 7. januar til 23. juni 2018. Prisen for at være med er 1.688,00 kr. pr. uge, i alt kr. 40.512,00, som indbetales over 6 rater.
I betalingen indgår finansiering af studierejse.

Efterår 2018 – 17 uger
Efterårets kursus varer 17 uger – fra 19. august til 15. december. Prisen for at være med er 1.765 kr. pr. uge, i alt 30.005 kr., som indbetales over fire rater.
I betalingen indgår finansiering af studierejse.
Tilmelding
Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr.,
i alt 2.000,00 kr.