Film og TV

19.08.18 – 15.12.18

To hovedformål
For det første får du en praktisk og faglig indsigt i alle faserne i produktion af film og tv.

For det andet får du mulighed for at fordybe dig forskellig aspekter i faget, hvad enten det drejer sig om den tekniske, den journalistiske, den æstetisk-visuelle eller den produktionsmæssige del.

Fortæl historier med levende billeder
I linjefaget gennemgår vi konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer om manuskriptskrivning, storyboard og skudplan. Du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lyssætning og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på den gode historie og det, du gerne vil fortælle gennem de levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning.

Gennemgående vil fokus ligge på de gode historier. Uanset om det drejer sig om film, nyheder, reklamer eller viralfilm, er den gode historie altid alfa og omega. Som film og tv højskole har vi historiefortælling i fokus. Derfor vil undervisningen indeholde både teori om og analyse af de forskellige genrer indenfor film og TV. Du skal også i samarbejde med holdet udvikle dine egne og andres ideer, og nogle af dem får du mulighed for at føre ud i livet. Undervejs kommer du også til at producere flere små, færdige video og medieprodukter.

Eksempler på små produktioner på Film og TV på Askov Højskole:

Kortfilm
Musikvideo
Dokumentar/portræt
Viralfilm
Reklame
Nyhedsindslag/reportage

Se film fra Askov Højskole på vores Youtube-kanal.

Hvad kan du bruge det til?
Et kursus på Askov Højskole kan også ruste dig til videre uddannelse inden for mediefeltet eller give dig i et indblik i, om det er noget for dig. Det kan også bare være en medielegeplads, hvor du lærer kunsten at samarbejde og lærer formidlingsmæssige greb, du vil kunne bruge i mange forskellige uddannelser og job.
Gæsteundervisere og ekskursioner bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk.

Der kræves ingen forudsætninger for at vælge vores filmhøjskole, men det forventes, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt.

Læs mere om dit fremtidige liv på højskolen

skema-askov-2016

Askov Højskole har bl.a. samarbejdet med:

Arla        zentropa_logostandard-logo-Super8   tv2_logo     2000px-DR_logo.svg    Greenet-logo      M2Film_Logo   Den-Danske-Filmskole_logo

Ditte_Svane

Linjefagsleder på Film og TV Ditte Svane

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter og har været freelancer i en lang periode. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har undervist i teater og film, lavet udstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Hun er rundviser på Koldinghus og skriver på en roman. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad hun laver, også i fritiden. Ditte er altid sulten efter en god historie. Og kage.

Tlf.: 26 18 46 24 – ds@askov-hojskole.dk – www.dittesvane.dk

Ja tak! Tilmeld mig Film og TV, Efterår 2018

Efterår 2018 – 17 uger
Efterårets kursus varer 17 uger – fra 19. august til 15. december. Prisen for at være med er 1.765 kr. pr. uge, i alt 30.005 kr., som indbetales over fire rater.

I betalingen indgår finansiering af studierejse.

Ja tak! Tilmeld mig Film og TV, forår 2019

Forår 2019 – 12, 16 eller 24 uger

Forårets lange kursus varer 24 uger og strækker sig fra 6. januar til 22. juni 2019. Prisen for at deltage i hele kurset er 1.700 kroner per uge (inkl. studierejse), det vil sige i alt 40.800 kr.

Det er imidlertid muligt at starte midtvejs på kurset den 3. marts og dermed gennemføre et 16 ugers forløb. Den ugentlige pris er lidt højere (da studierejsen i maj skal fordeles på færre ugers betaling). Pris per uge er 1.800 kr. , altså i alt 28.000 kr.

Det er også muligt at starte kurset 6. januar og stå af midtvejs, den 30. marts. Kursuslængden bliver da 12 uger og omfatter ikke en studierejse. Derfor er den ugentlige betaling lidt lavere, nemlig 1.500 kr. per uge, i alt 18.000 kr.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt  2.000,00 kr.