Film

Fortæl historier med levende billeder

På linjefaget Film – i daglig tale filmlinjen – kommer du omkring alle faserne ved film- og TV-produktion. Gennem teori og praksis kan du blive klogere på faget og branchen, uanset om din interesse ligger på den tekniske, den journalistiske, den æstetisk-visuelle eller den produktionsmæssige del. Og samtidig får du et fedt højskoleophold med i bagagen.

Vi gennemgår konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer om manuskript-skrivning, storyboard og skudplan. Du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lydoptagelse og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på den gode historie og det, du gerne vil fortælle gennem levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning. Gennemgående vil fokus ligge på de gode historier.

Gæsteundervisere og ekskursioner bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk. Vi har tidligere besøgt blandt andet M2 Film, Zentropa, Gimmick VFX, Metronome, TV2 Lorry og DR-byen.

Hvad kan du bruge det til?

Askov Højskoles filmlinje vil give dig i et indblik i, om filmbranchen er noget for dig. De projekter, du laver her og de kompetencer, du tilegner dig undervejs, vil være værdifulde på videre uddannelse indenfor feltet. Der er også plads til dig, som bare har lyst til at lege med film og fordybe dig i din interesse. Uanset hvad, vil du efter et langt kursus på filmlinjen have lært en hel masse om værdien af samarbejde og planlægning.

Der kræves ingen forudsætninger for at vælge Film, men det forventes, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt.

 

 

 

 


Læs mere om dit fremtidige liv på højskolen


IMG_9925

 

Askov Højskole har bl.a. samarbejdet med:

Arla        zentropa_logostandard-logo-Super8   tv2_logo     2000px-DR_logo.svg    Greenet-logo      M2Film_Logo   Den-Danske-Filmskole_logo

 


 

Linjefagsleder på Film Ditte Svane

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter og har været freelancer i en lang periode. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har undervist i teater og film, lavet udstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Hun er rundviser på Koldinghus og skriver på en roman. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad Ditte laver, og hun er altid sulten efter en god historie – og kage.

Tlf.: 61 20 08 80 – ds@askov-hojskole.dk – www.dittesvane.dk

 

 


 

 

Efterår 2020 – 17 eller 13 uger

Efterårets lange kursus varer 17 uger. Prisen er 1.800 kr. pr. uge inkl. studierejse.

Du kan også vente med at starte til lidt senere og tage et 13 ugers forløb. Her er prisen 1.900 kr. pr. uge inkl. studierejse, da studierejsen skal dækkes på færre uger.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

 

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt  2.000,00 kr.

Vil du gerne vide mere om livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

TILMELDING 2020

 

Efterår17 uger 
Start:23. august 2020
Pris:1.800 kr. pr. uge
Efterår13 uger 
Start:20. september
Pris:1.900 kr. pr. uge


Tilmelding 2021

Forår24 uger 
Start:3. januar 2021
Pris:1.750 kr. pr. uge
Forår12 uger
Start:3. januar 2021
Pris:1.550 kr. pr. uge
Forår 16 uger
Start:28. februar 2021
Pris:1.850 kr. pr. uge
 


Alle priser er inkl. studierejse

Der er ikke studierejse på 12-ugersforløbet