Film og TV

Fortæl historier med levende billeder

På linjefaget Film & TV – i daglig tale filmlinjen – kommer du omkring alle faserne ved film- og TV-produktion. Gennem teori og praksis kan du blive klogere på faget og branchen, uanset om din interesse ligger på den tekniske, den journalistiske, den æstetisk-visuelle eller den produktionsmæssige del.

Vi gennemgår konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer om manuskript-skrivning, storyboard og skudplan. Du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lydoptagelse og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på den gode historie og det, du gerne vil fortælle gennem levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning. Gennemgående vil fokus ligge på de gode historier.

Hvordan er undervisningen?

Filmlinjen er praktisk funderet. Du lærer tingene ved at prøve selv. Typisk vil du få en kort teoretisk indføring, og derefter selv gå i gang, enten med øvelser eller med konkrete projekter. Det betyder ikke, at vi springer rundt med et kamera hver eneste dag. For du skal også lære, hvordan man udvikler sine ideer, hvordan man skriver manuskript, hvad en producer laver og hvordan man klipper sin film sammen.

Undervejs kommer du til at producere flere små, færdige medieprodukter, f.eks.:

• Kortfilm
  • Musikvideo
  • Dokumentar
  • Portrætfilm
  • Viralfilm
  • Reklame
  • Reportage

Se film fra Askov Højskole på vores Youtube-kanal.

Gæsteundervisere og ekskursioner bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk. Vi har tidligere besøgt blandt andet M2 Film, Zentropa, Gimmick VFX, Metronome, TV2 Lorry og DR-byen.

Hvad kan du bruge det til?

Askov Højskoles filmlinje vil give dig i et indblik i, om filmbranchen er noget for dig. De projekter, du laver her og de kompetencer, du tilegner dig undervejs, vil være værdifulde på videre uddannelse indenfor feltet. Der er også plads til dig, som bare har lyst til at lege med film og fordybe dig i din interesse. Uanset hvad, vil du efter et langt kursus på filmlinjen have lært en hel masse om værdien af samarbejde og planlægning.

Der kræves ingen forudsætninger for at vælge Film & TV, men det forventes, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt.

Læs mere om dit fremtidige liv på højskolen

skema-askov-2016

Askov Højskole har bl.a. samarbejdet med:

Arla        zentropa_logostandard-logo-Super8   tv2_logo     2000px-DR_logo.svg    Greenet-logo      M2Film_Logo   Den-Danske-Filmskole_logo

Ditte_Svane

Linjefagsleder på Film og TV Ditte Svane

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter og har været freelancer i en lang periode. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har undervist i teater og film, lavet udstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Hun er rundviser på Koldinghus og skriver på en roman. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad hun laver, også i fritiden. Ditte er altid sulten efter en god historie. Og kage.

Tlf.: 26 18 46 24 – ds@askov-hojskole.dk – www.dittesvane.dk

Ja tak! Tilmeld mig Film og TV, Efterår 2018

Efterår 2018 – 17 uger/12 uger
Efterårets kursus varer 17 uger – fra 19. august til 15. december. Prisen for at være med er 1.765 kr. pr. uge, i alt 30.005 kr., som indbetales over fire rater. I betalingen indgår finansiering af studierejse.
Der er også mulighed for en sen start, hvor du først starter den 23. september og fortsætter til 15. december, altså i 12 uger. Her vil den ugentlige betaling være 1.875 kr. (da udgiften til studierejsen skal fordeles på færre uger).
 Forår 2019 – 12, 16 eller 24 uger

Forårets lange kursus varer 24 uger og strækker sig fra 6. januar til 22. juni 2019. Prisen for at deltage i hele kurset er 1.700 kroner per uge (inkl. studierejse), det vil sige i alt 40.800 kr.

Det er imidlertid muligt at starte midtvejs på kurset den 3. marts og dermed gennemføre et 16 ugers forløb. Den ugentlige pris er lidt højere (da studierejsen i maj skal fordeles på færre ugers betaling). Pris per uge er 1.800 kr., altså i alt 28.000 kr.

Det er også muligt at starte kurset 6. januar og stå af midtvejs, den 30. marts. Kursuslængden bliver da 12 uger og omfatter ikke en studierejse. Derfor er den ugentlige betaling lidt lavere, nemlig 1.500 kr. per uge, i alt 18.000 kr.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt  2.000,00 kr.

Kursusinfo

Varighed:12, 16 eller 24 uger