Film og TV

Fortæl historier med levende billeder

På linjefaget Film & TV – i daglig tale filmlinjen – kommer du omkring alle faserne ved film- og TV-produktion. Gennem teori og praksis kan du blive klogere på faget og branchen, uanset om din interesse ligger på den tekniske, den journalistiske, den æstetisk-visuelle eller den produktionsmæssige del.

Vi gennemgår konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer om manuskript-skrivning, storyboard og skudplan. Du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lydoptagelse og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på den gode historie og det, du gerne vil fortælle gennem levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning. Gennemgående vil fokus ligge på de gode historier.

Hvordan er undervisningen?

Filmlinjen er praktisk funderet. Du lærer tingene ved at prøve selv. Typisk vil du få en kort teoretisk indføring, og derefter selv gå i gang, enten med øvelser eller med konkrete projekter. Det betyder ikke, at vi springer rundt med et kamera hver eneste dag. For du skal også lære, hvordan man udvikler sine ideer, hvordan man skriver manuskript, hvad en producer laver og hvordan man klipper sin film sammen.

Undervejs kommer du til at producere flere små, færdige medieprodukter, f.eks.:

• Kortfilm
  • Musikvideo
  • Dokumentar
  • Portrætfilm
  • Viralfilm
  • Reklame
  • Reportage

Gæsteundervisere og ekskursioner bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk. Vi har tidligere besøgt blandt andet M2 Film, Zentropa, Gimmick VFX, Metronome, TV2 Lorry og DR-byen.

Hvad kan du bruge det til?

Askov Højskoles filmlinje vil give dig i et indblik i, om filmbranchen er noget for dig. De projekter, du laver her og de kompetencer, du tilegner dig undervejs, vil være værdifulde på videre uddannelse indenfor feltet. Der er også plads til dig, som bare har lyst til at lege med film og fordybe dig i din interesse. Uanset hvad, vil du efter et langt kursus på filmlinjen have lært en hel masse om værdien af samarbejde og planlægning.

Der kræves ingen forudsætninger for at vælge Film & TV, men det forventes, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt.

Læs mere om dit fremtidige liv på højskolen

Askov Højskole har bl.a. samarbejdet med:

Arla        zentropa_logostandard-logo-Super8   tv2_logo     2000px-DR_logo.svg    Greenet-logo      M2Film_Logo   Den-Danske-Filmskole_logo

Ditte_Svane

Linjefagsleder på Film og TV Ditte Svane

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter og har været freelancer i en lang periode. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har undervist i teater og film, lavet udstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Hun er rundviser på Koldinghus og skriver på en roman. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad hun laver, også i fritiden. Ditte er altid sulten efter en god historie. Og kage.

Tlf.: 61 20 08 80 – ds@askov-hojskole.dk – www.dittesvane.dk

Forår 2019 – 16 uger

Forårets lange kursus varer 24 uger og strækker sig fra 6. januar til 22. juni 2019. Men det er muligt at starte midtvejs på kurset den 3. marts og dermed gennemføre et 16 ugers forløb. Den ugentlige pris er 1.800 kr.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

Efterår 2019 – 17 eller 12 uger

Efterårets lange kursus varer 17 uger og strækker sig fra 24. august til 20. december 2019. Prisen er 1.782 kr. pr. uge inkl. studierejse.

Du kan også vente med at starte til den 28. september og tage et 12 ugers forløb. Her er prisen 1.875 kr. pr. uge inkl. studierejse, da studierejsen skal dækkes på færre uger.

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt  2.000,00 kr.

Kursusinfo

Efterår

17 uger
Startdato: 24. august 2019       (12 uger: 28. sept.)
Slutdato:20. december 2019

Pris: 1.782,- pr. uge          (12 uger: 1.875,-)
 Inkl. studierejse

Forår 17 uger