Filmproduktion

Askov Højskole: Filmproduktion lærer dig at fortælle med levende billeder

Hjem / Filmproduktion

På Askov Højskoles linjefag Filmproduktion arbejder du praktisk med alle faserne ved filmproduktion. Du bliver klogere på faget og branchen, uanset om din interesse ligger på den tekniske, den kreative, den visuelle eller den produktionsmæssige del.

På Askov Højskoles linjefag Filmproduktion får du konkrete værktøjer til idéudvikling og tilrettelæggelse. Du lærer fx at skrive manuskript, lave storyboard og skudplan, mens du er på Askov Højskole. Filmproduktion som linjefag indebærer også, at du kommer til at arbejde med kamerahåndtering, lydoptagelse og redigering. Du får forståelse for, hvordan du stiller skarpt på det, du gerne vil fortælle gennem levende billeder, hvad enten det er fiktion eller fakta, underholdning eller oplysning. Fokus ligger på den gode historie, og vi er vilde med at fortælle gode historier på Askov Højskole. Filmproduktion er et af de steder, hvor det sker hele tiden.

Vi får besøg af gæsteundervisere og tager på ekskursioner, som bringer dig helt tæt på filmbranchen og giver mulighed for netværk. Vi har tidligere besøgt blandt andet M2 Film, Zentropa, Gimmick VFX, Metronome, TV2 Lorry og DR-byen.

Find det ophold der passer dig bedst

Se hvilke tidspunkter vi kan tilbyde dig et højskoleophold indenfor filmproduktion

Se kommende højskoleophold →

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Book en rundvisning og se skolen, snak med lærerne og mød eleverne. Det koster dig ikke noget, vi refunderer dine transportomkostninger.

Book en rundvisning →

DU KAN BRUGE FILMPRODUKTION I DIN UDDANNELSE

Askov Højskoles filmlinje giver dig i et indblik i, om film- eller tv-branchen er noget for dig. Dine projekter her og de kompetencer, du får, vil være værdifulde på videre uddannelse i filmproduktion eller tv-produktion.

Efter et højskoleophold på Filmproduktion vil du have 3-5 små film, du kan bruge som portfolio, især hvis du satser på at bruge filmproduktion til uddannelse af den ene eller anden slags. Desuden vil du have lært masse om værdien af samarbejde og planlægning.

Du kan også sagtens få fornøjelse af filmlinjen, selv om du ikke er sikker på, at noget med filmproduktion er en uddannelse for dig. Du skal bare have lyst til at lege med mediet og fordybe dig i din interesse for film.

HØJSKOLE OG FILM HÆNGER GODT SAMMEN

Det er intensivt og berigende at tage på højskole for at lære om film. Du er selv med til at bestemme, hvor stejl din læringskurve skal være. Men én ting er sikkert: Du lærer rigtig meget på kort tid, fordi vi har så mange timer sammen på højskolen. Film er i fokus i timerne og mange gange også i fritiden, hvor vi ofte ser film sammen.

Når du vælger højskole og film, er der plads til at lege. Der kræves ingen forudsætninger for at vælge Filmproduktion, men vi forventer, at du er motiveret for at udvikle dig fagligt inden for filmproduktion. Vil du have indblik i, hvad du kan komme til at lave? Se nogle af de tidligere elevers produktioner her.

Tilmelding

Prisen er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 14 ugers ophold i foråret.
Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

YouTube video

Hvad siger tidligere elever om filmproduktion?

KIG FORBI: SE SKOLEN OG HØR OM LINJEFAGET

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt filmlinjen er noget for dig, så ring og snak med linjefagslærer Ditte Svane eller skriv til hende. Du kan ringe på 6120 0880 eller skrive til ds@askov-hojskole.dk. Du kan også booke en rundvisning her.

“Der har været tid og rum til bare at være. Tid til at lære og turde dvæle ved det enkle.”

Nanna Jørgensen

Elev i foråret 2021 på Journalistik

“Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg har taget den rigtige beslutning for mig selv.”

Thomas Appel

Elev, forår 2020 og efterår 2020

“Livet skal ikke kun gøres op i penge, men også i oplevelser.”

Elias von Staffeldt

Elias von Staffeldt, journaliststuderende

“Det var bare dejligt at kunne begive sig ind i fællesskabet med det samme, fordi rammerne var så gode for det”.

Benedicte Christensen

F22 – journalistik

“Askov højskole var det sted, hvor jeg fik en meget bedre forståelse af mig selv”.

Christian Kjærgaard Ibsen

F22 – game design

“Jeg kommer nok mest til at huske de små stunder og øjeblikke. Og så undervisningens frirum til at udforske, eksperimentere og fordybe sig”.

Jacob Michelsen

Elev i efteråret 2022 på Litteratur

“Alle lærere har været vidt forskellige, men de har alle sammen fået os elever til at føle os trygge, hørt og set”.

Mathilde Gravenslund Bern

Elev i foråret 2022 på Filmproduktion

Ditte Svane

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter, men betegner sig selv som historiehåndværker. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Desuden har hun skrevet et væld af teaterstykker og udgivet en roman. Hun er filmlinjens blæksprutte, der underviser i alt fra idéudvikling og manuskriptskrivning til produktion og klippeteknik. Ditte er i øvrigt højskolens festsangskriver og står for den ugentlige sangtime.

ds@askov-hojskole.dk +45 61 20 08 80

Joshua Sheridan

Timelærer – Filmproduktion

Joshua – kald ham gerne Josh – er filmlinjens tekniker og står for undervisning i kamera, lyd og lys. Han er tidligere elev på Filmproduktion, og har herefter taget et semester på Københavns Film- og Fotoskole, hvor han har dygtiggjort sine færdigheder som filmfotograf gennem forskellige kortfilmsprojekter. Han har også arbejdet i kameraafdelingen på Lars von Triers Tv-serie “Riget 3” samt på Thomas Vinterbergs Tv-serie “Familier som vores”. Når han ikke står bag kameraet, bruger han en stor del af sin fritid på at se film.

joshuaegemarsheridan@gmail.com

Spørgsmål og svar

Bor man sammen med en roomie på højskolen?

Du vælger selv, om du vil bo alene eller sammen med en roomie. De fleste elever bor sammen to og to på højskolen, og for mange af vores elever er det en del af oplevelsen ved at gå på højskole, at de prøver at bo sammen med en roomie.

Hvad koster det at gå på højskole?

Det koster en fast pris per uge at gå på højskole. Hvis du vil vide, hvad dit højskoleophold kommer til at koste, kan du derfor gange ugeprisen med det antal uger, du vælger. Om det er 12, 14, 16, 18 eller 24 uger. Se prisen per uge.

Hvilke fag har jeg ud over linjefag?

Ud over dit linjefag kan du på Askov Højskole vælge imellem flere valgfag. Nogle ledes af højskolens lærere, andre af eksterne timelærere. Derudover er der fællesfag som er obligatoriske for alle elever.

Læs mere om højskolen

Jeg har fundet ud af hvad jeg vil

Det bedste for mig har været alle de dejlige mennesker, jeg har lært at kende. Det der med at møde mennesker fra andre steder og andre kulturer har virkelig været givende.

Og så at folk kommer, fordi de gerne vil lære noget. Det er noget helt andet end i gymnasiet. Her på højskolen er alle bare nysgerrige, og mange er nørdede – forstået på den mest positive måde.

I første omgang tog jeg mest på højskole for at prøve journalistik af, og det har jeg virkelig fået lov til. Vi har prøvet alt muligt og har været på besøg på journalistiske arbejdspladser for at se, hvordan journalister arbejder.

Det har været utroligt spændende, og det har givet mig den afklaring, jeg havde brug for. Jeg har nemlig fundet ud af, at jeg ikke skal være journalist, så det har været rigtig godt for mig at få afprøvet.

Til gengæld har jeg genoplivet min glæde og passion for at tegne og male, fordi jeg har fået det udfoldet her på højskolen. Det har været så fedt, for det har også vist mig, hvad jeg så skal, når jeg ikke skal være journalist. Derfor søger jeg ind på arkitektskolen i København.

I starten syntes jeg, det var hårdt at være sammen med andre 24/7, og jeg prøvede at gå tidligt i seng for at være lidt alene og lade op. Man kan sige, at det var hårdt på en god måde. Og nu? Nu har jeg det sådan, at jeg søger mennesker i højere grad, end jeg gjorde før.

Lucia Pedersen-Campos, F22, Journalistik

Fællesskabet er der hele tiden

Da jeg kom, var jeg spændt på at møde de andre, men alle var bare søde og imødekommende. Man kunne bare være sig selv og give den gas.

Der sker noget hele tiden. Man kan godt være på værelset for sig selv og slappe af, men du kan også hele tiden være en del af fællesskabet, for der sker noget hele tiden. Og jo mere, du involverer dig, jo mere får du ud af opholdet.

Jeg valgte Askov, fordi der var en litteraturlinje, og det var som om, undervisningen var designet til mig. Det har været så fedt, og jeg føler virkelig, jeg er vokset på bare tre måneder. Undervisningen bliver tilpasset til os, og jeg har bare rykket mig så meget. Det har givet mig mod på at søge ind på Forfatterskolen.

Jeg har fået nye venskaber og har aftalt at flytte sammen med en rigtig god ven fra højskolen.

Noah Steffensen, F21, Litteratur

Det sociale var det allerbedste

Før jeg startede på højskolen, var jeg nervøs for, om højskoleopholdet ville blive en lige så livsforandrende oplevelse, som jeg havde hørt, det skulle være. Den nervøsitet var helt ubegrundet, for det blev en kæmpe oplevelse.

Højskolen gør rigtig meget for fællesskabet og arrangerer mange ting, men du har selv et ansvar for at blive en del af det, for det er i fællesskabet, du får den store oplevelse.

Askov Højskole er fed, fordi den har så meget historie. Når jeg nævner Askov for andre, er der altid én, der har en relation til skolen. Jeg elsker at være steder, hvor der er en historie, jeg kan blive en del af.

Det allerbedste ved højskoleopholdet var det sociale. At være sammen med andre hele tiden er meget intenst, men jeg er blevet mere udadvendt. Vi griner rigtig meget og laver mærkelige og fjollede ting – alt det, ungdomslivet er og skal være.

Jeg har fået mange nye venner, og fællesskabet med dem fortsætter efter højskolen.

Sofia Maria Madsen, F21, Journalistik