Foredrag og Koncerter

 


2021 


AFLYST – Torsdag 4. marts kl. 19.30

Syng i Den Blå – Fællessang og kaffebord med Kristian la Cour

Festsalen – Entré: 60 kr – Køb billet 

 

 

 


Brian Patrich McGuire

AFLYST – Torsdag 18. marts kl. 19.30

Danske myter: Nationalbevisthed og nationalisme

Professor og forfatter Brian Patrich McGuire skriver: I Danmark er jeg ikke født, men her har jeg hjemme. Jeg valgte Danmark som mit hjem og min nation. Det var længe siden, i 1970erne, men jeg har ikke fortrudt det! Som historiker møder jeg gang på gang myter der er så hårdnakkede, at de ikke er til at udrydde. For eksempel at danerne blev kristne for at undgå at kejser Otto den Store invaderede landet. Det er løgn og latin, men myten fremmes bl. a. af Danmarks Radios store serie om Danmarks Historien. Jeg vil skelne mellem nationalbevidsthed, som er en kærkommen gave, og nationalisme, som er narcissistisk og farlig. Vi behøver kun kigge på mit fædreland og Donald Trumps America First.

Arrangør: Grundtvigsk Forum i Askov, Askov Højskole og Folkeuniversitetet, Vejen

Foredragssalen – Entre kr. 50,- (inkl. Kaffe/te)

 


Aage_Augustinus

Aage Augstinus

Søndag 11. april kl 09.15

Foredrag med Aage Augustinus: Et jævnt og muntert virksomt liv – Grundtvig og livsglæden. Livet er i egentligste forstand uoverskueligt. Alligevel må vi se at komme til rette med det, så det bliver til glæde for én selv og andre. – At det skal være til glæde står for Grundtvig fast.
Vi vil følge Grundtvigs liv frem til gennembruddet, hvor livets grundstemning for ham så ubetinget bliver glæden – glæden ved at være til. Livets grundstemning er glæden og den skal man arbejde på. Grundtvig kalder det ligefrem ”dødbideri”. Aage Austinus er tidligere forstander på Ask Højskole og Rude Strand Seniorhøjskole samt tidligere valgmenighedspræst i Gammel Ry og Odder.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  


Liv Thomsen

Søndag 11. april kl. 15.00

Foredrag med Liv Thomsen fra “Historieselskabet”: ’Historien på tv – og andre platforme’. Hvordan formidler man svært tilgængeligt stof om kunst, kultur og historie på massemediets præmisser? Liv Thomsen har 24 års erfaring med at formidle danmarkshistorien på TV med bl.a. serierne
1800-tallet på vrangen, Digtere, divaer og dogmebrødre, Liv i renæssancen, På Sporet af Dronningerne og senest Danmarkshistorien på vrangen.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  

 

 


Henrik Wivel, foto: Kirsten Sonne Harild

Søndag 11. april kl. 19.30

Foredrag med forfatter Henrik Wivel: “Det glasklare hjerte”

På baggrund af sin kritikerroste succes, biografien ”Det glasklare hjerte” fortæller Henrik Wivel om den kanoniserede maler L. A. Ring. Ring, der levede fra 1854 til 1933, er en af dansk malerkunsts mest fascinerende skikkelser. Karismatisk og karakterfuld som menneske og på en gang krystalklar, suggestiv og gådefuld som kunstner.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  

 

 

 


Lillian Hjorth-Westh

Mandag 12. april kl. 09.15

Foredrag med Lillian Hjorth-Westh: Tove Ditlevsen

Hun debuterede i 1939 med digtsamlingen Pigesind og det blev til 48 udgivelser i alt, dog er nogle udgivet efter hendes død i 1976. 4 ægteskaber, 4 børn, misbrug og et kompliceret liv satte sit præg på Tove Ditlevsen og hendes digtning. Hun skrev om universelle emner i livet og kunne rime hjerte på smerte uden at det blev banalt. Tove Ditlevsens digtning er universel! Som forfatter var hun loyal og tro mod sit Vesterbro og talte de svages sag, men angsten for ikke at slå til, slog hende ud. Hun skriver ærligt, følsomt og alvorligt, men også med livsglæde, humor og dyb psykologisk indsigt.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  

 


Dy Plambeck

Mandag 12. april kl. 15.00

Foredrag med forfatter Dy Plambeck: Til min søster

Til min søster er en roman om søstrene Aya og Andrea. Aya føder en datter, Nola, efter at faren har forladt hende. Andrea forlader sin voldelige kæreste. I sit arbejde som historiker kommer Aya på sporet af J.P. Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen. En stemme fra fortiden trænger sig på og griber ind i søstrenes liv. – Dy Plambeck modtog i 2019 Politikens litteraturpris for romanen “Til min søster”.

Foredragsalen – Entré: 75 kr – Køb billet  


Niels Brunse

Mandag 12. april kl. 19.30

Foredrag med oversætter og forfatter Niels Brunse: Tro er ikke viden.
I “Eksistensens” serie Kristendommen ifølge … får vi her Niels Brunses bud på hvordan den dimension af tilværelsen udfolder sig. I det almindelige liv vil Niels Brunse gerne kunne gå i kirke uden at skulle aflevere hovedet i våbenhuset. Han er døbt og konfirmeret som det sig hør og bør for en årgang ’49, men da flower powerbevægelsen bølgede ind over landet i tresserne meldte den unge gymnasieelev sig ud af folkekirken. Vi får indblik i hvordan det kulturkristne, frie liv uden tyngden af al det religiøse ragelse stille og roligt bragte ham tilbage på kirkekontoret 28 år senere for at melde sig ind igen.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  

 


Anni Lave Nielsen

Tirsdag 13. april kl. 09.15

Foredrag med cand. mag. Visuel Kultur, museumsleder ved Henry Heerup Museum, Anni Lave Nielsen: Kunst i vores byer – fra rytterstatuen til byfornyelsesprojektet. – Anni Lave Nielsen er kunstfaglig repræsentant i Rødovre Kunstråd og har tidligere arbejdet på KØS.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  

 


Tirsdag 13. april kl. 15.00

Birgithe Kosović fortæller sin personlige historie: DET DU IKKE VIL VIDE

Hun vokser op i en almindelig familie på Vestegnen med dansk mor og jugoslavisk far. Men familien har en hemmelighed, som hun en dag afslører. Det får hendes far til ikke længere at ville se hende. Hun har altid fornemmet, at dette kunne ske. Nu sætter hun sig for at undersøge hans vrede og forstå: Hvordan kunne de blive som døde for hinanden?

I dokumentarromanen ’Det du ikke vil vide’ fortæller Birgithe Kosović om at vokse op i en dansk-jugoslavisk familie på Vestegnen i 1980’erne og opsporer de kendte og skjulte fortællinger fra sin danske og jugoslaviske familie, som kommer igennem deres samfunds rædsler på hver deres måde. Det hele bliver sat i perspektiv, da hun selv står som forfatter og en af det frie ords forfægtere, idet terroren rammer Danmark.

Er dette en historie om mislykket integration? Eller er det fortællingen om en helt almindelig familie, hvor hemmeligheden blev sagt højt? Og i sidste ende: Hvordan knytter man sig til nogen, der bliver ved med at være vred?

Birgithe Kosović (1972)  fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’ baseret på historier fra sin jugoslaviske familie, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR’s Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hendes roman om Erik Scavenius, ’Den inderste fare’, vandt Politikens Litteraturpris 2018. Hun har bl.a. modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. ’Det du ikke vil vide’ er udkommet i august 2020.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  


Julia Tabakova

Tirsdag 13. april kl. 19.30

Koncert med Julia Tabakova, klaver

På programmet er bl.a. Rachmaninovs Corelli-variationer. Nærmere info følger…

Julia er født og opvokset i Ukraine, uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004 fra Det Nationale Tjajkovski Musikakademi i Kiev. Derfra er hun uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004. I 2008 debuterede Julia fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium. Julia har været repetitør på Den Jyske Opera, sprogcoach på Det Kongelige Teater, og akkompagneret utallige operasangere (og instrumentalister) til koncerter, konkurrencer, optagelsesprøver og festivaler.

Foredragssalen – Entre: 75 kr – Køb billet  


Anne Lise Marstrand-Jørgensen

Torsdag 15. april kl. 15.00

Anne Lise Marstrand-Jørgensen: Foredrag med udgangspunkt i romanen Margrethe I

Et psykologisk drama om en af middelalderens mest betydningsfulde kvinder.

Allerede som tiårig bliver Margrete gift med Norges konge og sendt hjemmefra. Hun er Valdemar Atterdags yngste datter, født i 1353, og hendes opgave i Norge er enkel: Hun skal føde en arving til den norske trone og knytte rigerne tættere sammen.

Da Valdemar dør uden at efterlade sig en søn, er der ingen indlysende tronfølger. På trods af interne stridigheder og truslen om krig udefra lykkes det Margrete at få valgt sin femårige søn til konge af Danmark. Hun regerer på hans vegne og har allerede tidligt en tydelig drøm om fremtiden: Norden skal samles til ét rige – og hun skal stå i spidsen.

Historien om Margrete I rækker ud over hendes samtid. Det er en roman om, hvordan en ung kvinde trodser rammerne for et kvindeliv i middelalderen og sætter sig for at bruge magten til at skabe fred. Det er et gribende psykologisk portræt af en usædvanlig politisk begavelse, der bliver ved med at fascinere på tværs af århundreder; en fortælling om middelalderens Norden, om ensomhed og drift, kærlighed, tro og overtro.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet  


Poul Duedahl

Mandag 19. april kl. 09.15

Foredrag: Hvad er UNESCO verdensarv? Hvorfor har vi det? Hvad skal der til for, at et område bliver udnævnt til verdensarv? Det vil Poul Duedahl, forfatter og historieprofessor på Aalborg Universitet, gøre os klogere på idette foredrag.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 


Knud Erik Therkelsen

Mandag 19. april kl. 19.30

Foredrag: Grænselandets forhold mellem mindretal og flertal som immateriel verdensarv. Hvorfor søger de dansk-tyske mindretal i grænselandet at blive optaget som verdensarv? Hvad er det specielle ved forholdene i grænselandet? Det vil generalsekretær i Grænseforeningen Knud Erik Therkelsen gøre os klogere på.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 

 


Jørgen Berglund

Onsdag 21. april kl. 19.30

Verdensarven i Grønland. Jørgen Berglund har hele sit liv beskæftiget sig med Grønland som forsker og har et indgående kendskab til
de tre grønlandske områder på verdensarvslisten.

Foredragsalen – Entré: 75 kr

 

 

 

 

 


Tove de Fries

Mads Kjøller Henningsen

Tirsdag 22. april kl. 19.30

Fanø-koncert med folkemusikerne Tove de Fries og Mads Kjøller-Henningsen. Tove de Fries er Rigsspillemand og ud af en
spillemandsslægt. Hun bor i Sønderho og viderefører Fanøs karakteristiske musik- og dansetraditionen. Hun og fløjtespiller og
multiinstrumentalist Mads Kjøller-Henningsen tager os med ind i Fanømusikken og de gode melodier, sange og historier, der hører til den.

Foredragssalen – Entré: 75 kr

 


Torsdag 22. april kl. 19.30

Syng i Den Blå – Fællessang og kaffebord med Kristian la Cour

Festsalen – Entré: 60 kr – Køb billet 

 

 

 


Michael Ejstrup

Mandag 14. juni kl. 15.00

Foredrag med sprogforsker, forfatter, foredragsholder og cand. mag. i lingvistik og retorik om dansksproglig kultur og mangfoldighed, Michael Ejstrup: Danmarkskortet – Det hele hænger sammen med naturen, menneskene og de muligheder, der har været op gennem historien.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet  

 


Lillian Hjorth-Westh

Mandag 14. juni kl. 19.30

Foredrag med fortæller, Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Tove Ditlevsen – Hun debuterede i 1939 med digtsamlingen Pigesind og det blev til 48 udgivelser ialt, dog er nogle udgivet efter hendes død i 1976. 4 ægteskaber, 4 børn, misbrug og et kompliceret liv satte sit præg på Tove Ditlevsen og hendes digtning. Hun skrev om universelle emner i livet og kunne rime hjerte på smerte uden at det blev banalt. Tove Ditlevsens digtning er universel! Som forfatter var hun loyal og tro mod sit Vesterbro og talte de svages sag, men angsten for ikke at slå til, slog hende ud.
Hun skriver ærligt, følsomt og alvorligt, men også med livsglæde, humor og dyb psykologisk indsigt.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  


Bodil Jørgensen

Mikkel Wold

Tirsdag 15. juni kl. 15.00

“Gå med fred” – Samtaleforedrag med skuespiller Bodil Jørgensen og præst Mikkel Wold. – Hvordan får man blik for det vigtige i livet? Hvordan genvinder man sit livsmod, når det er gået tabt? Og hvor finder man trøst midt i sorgen og fortvivlelsen? Bodil Jørgensen og præst Mikkel Wold viser os veje tilbage til tilværelsens vidunderlighed gennem en varm og livsklog samtale. For de ved, hvilke skatte man kan finde i troen, kunsten og naturen – med forundring og selvforglemmelse som vigtige tilgange til livet.
Bodil Jørgensen og Mikkel Wolds samtalebog ”Gå med fred” udkom efteråret 2020.

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet  


Jane & Shane

Onsdag 16. juni kl. 20.00

Koncert med Jane og Shane

Intens & overbevisende spilleglæde & energi
En koncert med Jane & Shane er en ekstraordinær musikalsk oplevelse. Når de går på scenen, er deres energi og spilleglæde så overbevisende og intens, at det er umuligt ikke at lade sig rive med. Engelske Jane Clark (violin, vokal) og irske Shane Donnelly (vokal, guitar, bodhrán) er ikke bare gode musikere og spillemænd. De er begavede underholdere i særklasse.

De musikalske rødder er solidt forankret i den irsk/britiske folkemusik, men Jane & Shane bevæger sig
elegant rundt i mange forskellige stilarter, og leger med elementer fra både folkemusikken, det klassiske
og jazzen. De mestrer at fortælle den gode historie og deres egne kompositioner føles hurtigt som
gammelkendt stof og de traditionelle sange som deres egne.
Sammen er Jane & Shane ganske enkelt mere end en duo og det er let at forestille sig, at der er flere end to
personer på scenen. Og uanset om de spiller lyriske ballader eller livlige keltisk-inspirerede melodier med
strejf af swing, er deres sofistikerede og symbiotiske samspil et kendetegn, som er helt særligt for dem.
Altid med et glimt i øjet og et smil på læben. Og altid med publikum helt tæt på hjertet.

”Deres udstråling må gøre en koncert meningsfuld – selv for døve!” – NIELS HAUSGAARD

Festsalen – Entré: 100 kr – Køb billet  


Annika Hoydal

Torsdag 17. juni kl. 15.00

Foredrag med skuespiller og sanger Annika Hoydal: ”Kære William” (om William Heinesen). Hun fortæller, læser op og synger en blanding af egne erindringsbilleder, forfatterens ord samt de sange, han holdt af.

Foredragssalen – Entre: 75 kr – Køb billet  

 


Bjarke Mogensen og Mathias Heise

Torsdag 17. juni kl. 21.15

Koncert med Bjarke Mogensen, accordeon og Mathias Heise, mundharpe

I grænselandet mellem den jazz-inspirerede verdensmusik og de gamle klassiske mestre mødes to af Danmarks mest anerkendte unge musikere i et farverigt program der udforsker de to instrumenters fælles klang samt forskelligheder.
Bjarke Mogensen og Mathias Heise mødte hinanden idet de begge optrådte på Bent Fabricius-Bjerres sidste album, og ikke mindst på grund af deres specielle, men alligevel beslægtede instrumenter, gik der ikke længe før de to fattede interesse og sympati for hinanden. De besluttede sig for at lave en duo, og deres første koncert blev sendt på DR2 den 19. juli 2020 som en del af programmet “Sommerscenen”.

At den kromatiske mundharpe og accordeonet har meget tilfælles i måden at producere lyd på er nok en overraskelse for mange, men faktisk har instrumenterne en fælles forfader, nemlig i det årtusinder gamle instrument Sheng, et slags kinesisk mund-orgel. Alligevel er konstellationen af accordion og kromatisk mundharpe uhyre sjældent:  der er faktisk kun blevet indspillet en eneste klassisk plade i verdenshistorien, navnligt den dansk-kinesiske duo Mogens Ellegaard og Cham-Ber Huang indspillet i 1960.

Bjarke Mogensen har siden han i en  ung alder debuterede i en tv-udsendelse på ZDF som solist med München Symfonikerne markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Han har vundet en lang række priser, herunder Kronprinsparrets Stjernedryspris i 2012 og den internationale EBU-konkurrence “New Talent” i Bratislava, debuteret som solist i Carnegie Hall og spillet med berømtheder som violinisten Gidon Kremer, bratschisten Tatjana Masurenko, samt kunstnere fra helt andre genre i kulturlivet, heriblandt Steffen Brandt, Henrik Koefoed, Bent Fabricius-Bjerre og Benny Andersen.

Mathias Heise er en af verdens førende mundharpister. I 2013 blev han verdensmester i kromatisk jazz mundharpe ved World Harmonica Festival i Trossingen, Tyskland, i 2016 blev han tildelt Kronprinsparrets Stjernedryspris og i 2017 blev han tildelt Ben Webster Prisen, som den yngste prismodtager nogensinde. Han er en alsidig og efterspurgt musiker, der arbejder på tværs af forskellige stilarter og hele tiden er på udkig efter nye udfordringer. Senest har han markeret sig som arrangør og komponist med albummet “The Beast”, hvor han sammen med DR Big Bandet har indspillet 8 originale numre. Statens Kunstfond præmierede albummet med ordene: “Det er intet mindre end imponerende, at en 25-årig musiker laver en udgivelse med big band, hvor han selv har skrevet og arrangeret musikken samtidig med, at han optræder som en særdeles fremragende solist på projektet.”

Duoen byder på egne kompositioner såvel som nytænkte udgaver af kendte klassikere fra Bach, Debussy, Faure, Fabricius-Bjerre og Piazzolla. En unik duo med i et unikt repertoire!

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet  


Jon Kaldan

Fredag 18. juni kl. 09.15

Foredrag med fhv. udenrigskorrespondent ved DR, Jon Kaldan: En lang affære med Rusland.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet  

 

 


Lillian Hjorth-Westh

Mandag 11 oktober kl. 09.15

Foredrag med fortæller Lillian Hjorth-Westh: Tove Ditlevsen – Hun skrev om universelle emner i livet og kunne rime hjerte på smerte uden at det blev banalt. Tove Ditlevsens digtning er universel! Som forfatter var hun loyal og tro mod sit Vesterbro og talte de svages sag, men angsten for ikke at slå til, slog hende ud. Hun skriver ærligt, følsomt og alvorligt, men også med livsglæde, humor og dyb psykologisk indsigt.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Iben Mondrup

Mandag 11. oktober kl. 15.00

Foredrag med forfatter Iben Mondrup: Tabita
I Iben Mondrups nye roman er ægteparret Eva og Berthel kommet hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Det er midten af 60’erne, og både forholdet imellem Eva og Berthel og imellem Grønland og Danmark knager. De to børn, Tabita og Vitus, skal finde sig til rette i en familie, hvor fortiden helst skal udslettes, fordi den er sprængfuld af fortielser og farlige spændinger imellem to kulturer. Foredraget handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Nynne Bjerre Christensen

Mandag 11. oktober kl. 19.30

Foredrag med Nynne Bjerre Christensen: De forsvundne polarforskere.

Danmarksekspeditionen 1906-8 er formentlig den mest dragende og fascinerende, danske polarekspedition. Den 28-mand store ekspeditionen skulle kortlægge det nordøstligste hjørne af Grønland med skib og hundeslæder. Det lykkedes, men undervejs forsvandt tre af ekspeditionens mest prominente deltagere, lederen Mylius-Erichsen, løjtnant Høeg-Hagen og slædefører Brønlund. Kun Brønlunds lig blev fundet. Men hvor blev Mylius-Erichsen og Høeg-Hagen af? Og hvad skete der i de sidste måneder af slædeholdets liv? – Journalist og tidligere Deadline-vært Nynne Bjerre Christensen har selv deltaget i tre ekspeditioner til Nordøstgrønland for at
finde de forsvundne polarforskere.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet

 


Aka Høegh – foto: Ivars Silis

Tirsdag 12. oktober kl. 09.15

Foredrag med den grønlandske grafiker, maler, billedhugger og billedkunstner Aka Høegh: Mit liv som kunstner. – Aka Høegh har bl.a. modtaget legater og hædersbevisninger for sit arbejde fra Statens Kunstfond, Dansk Grønlandsk Kulturfond og Nordisk Kulturfond m.fl.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 

 

 


Katrine Marie Guldager

Tirsdag 12. oktober kl. 15.00

Foredrag med forfatter Katrine Marie Guldager: ”Det samme og noget helt andet”

”Romanen følger en ung kvinde der under dramatiske omstændigheder mister først en veninde, og kort efter sin far (som jeg også selv mistede en veninde og en far da jeg var ung). Romanen handler også om arvestrid og om familiens skrøbelige fællesskab. Hvordan føles det at være medlem af en familie, hvor du grundlæggende er i tvivl, om du kan stole på de andre? Hvor langt vil du gå for at være en del af fælleskabet? Vil du ofre dig selv?”, fortæller Katrine Marie Guldager.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Peter Langdal

Tirsdag 12. oktober kl. 19.30

HVORDAN MAN SKABER DEN STORE OPLEVELSE

Hvad er forudsætningerne for succes? – Hvordan når du bedst “ud over rampen”? – Hvordan sælger du dit budskab bedst muligt? – Hvordan får du bedst “dit publikum” i tale?

I et engagerende og underholdende foredrag fortæller Peter Langdal med udgangspunkt i virke som en af Nordeuropas førende instruktører af såvel moderne dramatik, store klassikere, musicals og opera om sine metoder til at skabe den unikke oplevelse.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Anne Marie Glistrup

Torsdag 14. oktober kl. 09.15

Foredrag med forfatter og foredragsholder Anne Marie Glistrup: Mogens Glistrup – politikeren, provokatøren og privatpersonen.

Hør om en skæbne i danmarkshistorien – om Mogens Glistrup og hans begivenhedsrige liv – fortalt af hans datter: Det politiske Danmark ændrede sig i 1973 ved Jordskredsvalget, da Mogens Glistrup stormede ind i Folketinget med Fremskridtspartiets 28 mandater. Glistrup provokerede med sin kamp mod de alt for høje skatter, mod uforståelige love, mod papirnusseri og den meget store indvandring af fremmede til landet. Glistrups kritiserede indkomstskatten – systemet svarede igen med en retssag. Glistrup var utrættelig – og kæmpede livet igennem med åben pande, for hvad han for alvor troede på. Han var anderledes, han sagde tingene lige ud og var sig selv. Han læste meget – også litteratur, han kendte sine klassikere, sin højskolesangbog, teater og revy.     

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Michael Sunding og Mads Vinding

Torsdag 14. oktober kl. 19.30

Koncert med Michael Sunding, klaver og Mads Vinding, bas. På Carl Nielsens 150 års fødselsdag i 2015, udkom albummet ”The melodies of Carl Nielsen”.

Foredragssalen – 100 kr – Køb billet

 

 

 


Lillian Hjorth-Westh

Fredag 15. oktober kl. 09.15

Foredrag med fortæller Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Oluf Høst. Bornholm, Gudhjem og Oluf Høst hænger nøje sammen. Museet ligger i dag i hans hjem på Norresan i Gudhjem, og er et besøg værd. Foredraget er ikke en analyse af malerierne, men handler om manden, maleren og Gudhjemboen Oluf Høsts liv, virke og betydning fra hans fødsel i Svaneke i marts 1884 til hans død i Gudhjem i maj 1966.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Sinne Eeg

Josh Nelson

Mandag 1. november kl. 19.30

Koncert med
Sinne Eeg & Josh Nelson

En af Europas bedste jazzsangere, Sinne Eeg, har inviteret den amerikanske pianist, Josh Nelson, til en koncertrække i Danmark. Både Eeg og Nelson er på et teknisk og musikalsk niveau, hvor stort set alt kan lade sig gøre. Man vil derfor opleve en musikalsk legeplads uden grænser, hvor alt kan ske. Man kan se frem til en jazzkoncert på internationalt topniveau! De to musikeres samarbejde tog sin begyndelse under et af Sinne Eegs mange ophold i USA.

 

Siden da har de ofte optrådt sammen under Sinne Eegs hyppige tournéer i netop USA. Det er nu første gang, at de to musikere spiller sammen i Danmark, hvilket det danske publikum kan glæde sig til. Josh Nelson er måske ikke kendt af så mange herhjemme, men ikke desto mindre har han indspillet og tourneret og indspillet med en lang række store jazznavne, heriblandt NatalieCole, Anthony Wilson, George Mraz, Jeff Hamilton,Tom Scott,Richard Galliano, Benny Golson,Sheila Jordan, Greg Hutchinson, John Clayton, Seamus Blake, Matt Wilson, Sara Gazarek, DaveKoz, JoeChambers, Kurt Elling, John Pizzarelli, Lewis Nash og Peter Erskine.

Nelson har indspillet utallige albums både i eget navn og som sideman, ligesom han har indspillet musik til en stor mængde film og TV. Han har i USA modtaget mange priser, bl.a.Armstrong Award og John Philip Sousa Award.

Sinne Eeg har med årene cementeret sin position som en af Europas største jazzsangere. Med hyppige tourneer og udgivelser i bl.a. USA, Frankrig, Kina og Japan har hun en stor og støt stigende fanskare, også langt udenfor Danmarks grænser. Hun høster således flotte anmeldelser i bl.a. Downbeat og The Guardian. Sinne Eeg har i Danmark modtaget mange anerkendelser, bl.a. Ben Webster Prisen, DR Jazz Prisen, Jazz Special: ”Årets Udgivelse”, 4 xDanish Music Award, Holstebro Kommunes Musikpris samt Dronning Ingrids Hæderslegat.

Festsalen – Entré: 150 kr – Køb billet

Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht

Mandag 22. november kl. 09.15

Foredrag med forfatter, musikformidler og som kunstnerisk konsulent

Henrik Engelbrecht: H.C. Lumbye – en popstjerne Guldalderen

Foredragssalen – Entré: 75 kr

 


Emma & Alexander McKenzie

Mandag 22. november kl. 20.00

Ballet- og klaveraften med Emma & Alexander McKenzie. Emma er kgl. balletdanser og har haft optrædener på Mariinsky Teatret, Palais Garnier og på Los Angeles Ballet. Alexander har givet koncerter i Carnegie Hall, Mariinsky Teatret, Wigmore Hall og Salle Cortot i Paris både som solist og som pianist i Trio Vitruvi.

Festsalen – Entré: 100 kr

 

 

 

 

 

 

 

 


Peter_D

Peter Dürrfeld

Tirsdag 23. november kl. 09.15

Foredrag med Kristeligt Dagblads musikanmelder, forfatter Peter Dürrfeld: De tre wienerklassikere – Haydn, Mozart og Beethoven.

Foredragssalen – Entré: 75 kr

 


Christina von Bülow, foto: Stephen Freiheit

Søren Kristiansen, foto: Stephen Freiheit

Tirsdag 23. november kl. 20.00

SANGE HJERTET HUSKER – Christina von Bülow (saxofon/fløjte) og Søren Kristiansen (piano).

Aftenen byder på kærligt tilbageblik og genhør med en række af de danske evergreens fra 1920’erne og frem til 1950’erne – elskede sange af Kai Normann Andersen, Poul Henningsen, Aage Stentoft m.fl.

Foredragsalen – 100 kr


Lillian Hjorth-Westh

Onsdag 24. november kl. 09.15

Foredrag med fhv. højskoleforstander, fortæller Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Benny Andersen

Foredragssalen – Entré: 75 kr

 

 


MathiasHammer

Mathias Hammer

Onsdag 24. november kl. 15.00

Foredrag med programvært og musikformidler DR P2, Mathias Hammer: Sjostakovitj og det musikalske klima i Sovjetunionen

Foredragssalen – Entré: 75 kr

 

 

 

 


Thomas Michelsen

Torsdag 25. november kl. 09.15

Foredrag med musikanmelder ved Politiken, Thomas Michelsen: Anmelderens arbejde samt nogle betragtninger om dansk kulturliv i fremtiden.

Foredragssalen – Entré: 75 kr

 

 

 

 

 


Lillian Hjorth-Westh

Fredag 26. november kl. 09.15

Foredrag med fhv. højskoleforstander, fortæller Lillian Hjorth-Westh: Sigfred Pedersen i ord og toner

Foredragssalen – Entré: 75 kr

 

 


Ghita Nørby & Lars Hannibal, foto: Ole Haupt

Fredag 26. november kl. 15.00

Ghita Nørby og Lars Hannibal i ord og toner.

En eftermiddag hvor Danmarks store skuespiller Ghita Nørby, der i januar fyldte 86 år, bl.a. vil læse nogle af hendes favorit eventyr af H. C. Andersen, og fortolke de underfundige og livskloge fabler af La Fontaine, i Johannes Møllehaves sprudlende oversættelse.

Guitaristen Lars Hannibal, som i 2020 kunne fejre sit 50 års jubilæum, vil skabe laguner til eftertænksomhed med smukke og populære toner fra det klassiske guitarrepertoire. Undervejs samtaler Ghita og Hannibal om nogle af de aktuelle temaer der optager dem indenfor kunst og kultur, og om Ghitas enestående karriere indenfor film og teater. Der vil også være plads til reflektioner over den situation vi befinder os i med Covid-19 virus set ud fra en 86 årigs synsvinkel.

Eventyrene, fablerne, de små anekdoter og historierne fra et langt liv med teater, film og TV serier formidles til publikum i en intens og intim atmosfære, hvor man fornemmer deres årelange venskab.

Festsalen – Entré: 100 kr