Foredrag og Koncerter


2022                                


Lone Selmer

Onsdag 8. juni kl. 19.30

Koncert med Lone Selmers Kvartet. – Danske standards fra 20’erne til 50’erne er i højsæde og kommer under kærlig behandling ved denne koncert. Der vil også være nogle oversættelser af amerikanske standards, oversat af sangerinden selv. Hun bakkes op af: Pianisten Ben Besiakov, bassisten Assi Roar og trommeslageren Frands Rifbjerg – intet mindre end Danmarks bedste rytmegruppe.

Foredragssalen – Entré: 100 kr

 

 

 


Torsdag 9. juni kl. 20.30

Benjamin Koppel

Søren Møller

Koncert med Benjamin Koppel og Søren Møller. 

Den anerkendte danske saxofonist Benjamin Koppel vil sammen med Søren Møller på piano, rejse tilbage i tiden for at søge inspiration hos sin bedstefar, komponisten Herman D. Koppel, hos Johannes Brahms og i den jødiske folkemusik. Koncerten hylder overbevisningen om, at vi står på skuldrene af dem, der har været her før os selv og drager inspiration fra vores fælles kulturelle arv. Når improvisationen tager over, tager musikerne os igennem en fantastisk rejse gennem tid, lande, og ikke mindst genrer på mesterlig vis.
Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Jeanette Varberg

Mandag 13. juni kl. 15.00

Foredrag med Jeanette Varberg: “Urtid” er den spændende fortælling om livet i urtiden.

Dybt nede i jorden og i våde moser finder arkæologer nye spor og små efterladenskaber fra vores forfædre, som tilsammen vidner om, hvordan livet var i fortiden, og om hvad det vil sige at være menneske. I “Urtid” fortæller den prisvindende arkæolog og inspektør ved Nationalmuseet, Jeanette Varberg, med udgangspunkt i arkæologiens fund om, hvordan det var at leve i urtiden. Samtidig er det også en historie om vores udvikling som sociale væsener og om vores dybe forbindelse til naturen. I bogen udfolder Jeanette Varberg også et særligt fokus på kvindernes rolle i urtidens samfund, som hidtil har været underbelyst.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Jens Blendstrup

Mandag 13. juni kl. 19.30

Foredrag med forfatter, Jens Blendstrup: Om forfatterskabet med særlig vægt på den seneste udgivelse.

Med en utrolig energi og charme tager Jens Blendstrup deltagerne med i sit litterære univers, gerne ud fra de sidste skud på stammen, men også andre værker kan komme til deres ret. Hør om inspirationen, processen, luskefiserne, Gud, Berlin, pludselig flæben, slagtekoner og bagerenker, faktaen og fiktionen.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet

 

 

 


Jens Andersen

Tirsdag 14. juni kl. 15.00

Jens Andersen, kendt for sine biografier om bl.a. Astrid Lindgren, Kronprins Frederik og Kim Larsen, fortæller om sin seneste bog ”Et liv med LEGO”. Det er en dokumentarisk fortælling om LEGO koncernens og familien Kirk Kristiansens fascinerende og dramatiske historie gennem et helt århundrede, hvor synet på børn, leg og legetøj forandrede sig radikalt.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet

 

 

 

 


Margrete Grarup og Michael Sunding

 

Onsdag 15. juni kl. 19.30

WITHIN THE SPIRIT – Koncert med Margrete Grarup, sang & Michael Sunding, klaver. Her er et musikalsk makkerpar, der i dén grad går direkte til kernen af musikken – ærligt og hudløst, 100 % i nuet! Ved denne koncert bliver kærligheden til deres fælles musikalske udgangspunkt med dybe rødder i gamle spirituals, gospel og blues levet ud.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet

 

 

 


Sissel-Jo Gazan, foto: Joachim Gern

Torsdag 16. juni kl. 15.00

Foredrag med forfatter Sissel-Jo Gazan: Hvide blomster

Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker, og hun har arvet hans store samling af sjældne og ikke mindst af giftige planter.

Det hele begynder den dag, en ung pige forsvinder sporløst, og alle på Samsø taler om det. Jennys elskede kusine Tessa var tæt på pigen, og en dag fortæller hun Jenny en ubærlig hemmelighed. For første gang nogen sinde har Jenny hemmeligheder for sin mor, men pludselig opdager hun, at hendes mor også har hemmeligheder. Og lyver. For politiet. Den australske mand, der bor hos dem, Jack, går ikke kun til hånde i haven. Jenny bliver elektrisk, når han ser på hende med sine blå, blå øjne.

Da Jenny skal på gymnasiet, flytter hun alene til Aarhus. Her opdager hun, at hun har arvet mere fra sin oldefar end et hebarium, for hun har talent for at tegne og får tegneopgaver fra Botanisk institut på universitetet. Hun opdager også, at hun har arvet en kompromisløs retfærdighedssans og en uslukkelig hævntørst fra sin mor.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Fredag 17. juni kl. 09.15

Foredrag med fremtidsforsker Anne Marie Dahl: 

Hun vil give sit bud på, hvordan vores verden bliver efter corona og fortæller om de megatrends, som påvirker os som mennesker. Hvad sker der for de kommende generationer, og hvordan påvirker det hele ’de unge vilde ældre’?

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Britt Bendixen, foto: Jes Larsen

Mandag 5. september kl. 15.00

Foredrag med danseinstruktør og dommer i ”Vild med dans”, Britt Bendixen: “ET LYST SIND – er ofte en viljesag”.

I 2017 udgav Politikens forlag Britt Bendixens memoirer ” ET LYST SIND – er ofte en viljessag “. Britt vil i foredraget, som i bogen, fortælle om sit liv, hvor dans, både sportsdans og scenedans, har været omdrejningspunktet det meste af hendes liv. Hendes forældre, Mitzi og Frode Bendixen, startede deres danseskole i Brønshøj i Britts fødselsår 1942, så man kan roligt sige at hun fik dansen ind med modermælken, – og det var derfor også helt naturligt at hun begyndte at gå til dans allerede som 2 1/2 årig. Britts interesse for dans er aldrig falmet, og hun vil i foredraget fortælle om de mange spændende oplevelser hun har haft, og om de mange spændende mennesker hun har mødt i løbet af hendes 60 år lange karriere, – der heldigvis endnu ikke er slut!

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Klezmerduo

Klezmer Duo

Mandag 5. september kl. 19.30

Koncert med Klezmerduo.

Klezmerduo regnes blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik – klezmer. Igennem mere end 30 år har duoen fordybet sig i klezmermusikkens stemningsfulde og livsbekræftende univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde. Fængende musik med rødder i Østeuropa, som rummer længsel og smerte og samtidig insisterer på håbet, glæden og festen. Koncerterne krydres med fortællinger. Kombineret med en fornem teknik og et sjælfuldt, sanseligt udtryk formår Klezmerduo at skabe intense, uforglemmelige oplevelser, der taler til hjertet.

Ann-Mai-Britt Fjord, harmonika og sang, Henrik Bredholt, sopransax, dulcimer, tuba, sang

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Rikke Holm

Tirsdag 6. september kl. 09.15

Højskoleforstander Rikke Holm: Møder med Tove Ditlevsen. – Hun har i generationer skrevet sig ind i danskernes hjerter med sine følsomme, vemodige, stærke, tænksomme digte og fortællinger. Vi kender hende som digter og forfatter, men vi kender hende også som en kvinde, der levede et kompliceret liv og som havde mange dæmoner at kæmpe med. Siden jeg var purung har jeg båret Tove Ditlevsens digte med mig. Ikke mindst med Anne Linnets vemodige tone og melodier fra ”Kvindesind”, men også fra filmen ”Barndommens Gade”, som kom i biograferne, da jeg var teenager. I dette foredrag vil vi gå på opdagelse i Tove Ditlevsens univers af digte, fortællinger og breve.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


christian-friis

Christian Friis

Torsdag 8. september kl. 09.15

Foredrag med idehistoriker og rejseleder Christian Friis: Van Gogh – liv og kunst. – Historien om van Goghs liv og kunst til hans tidlige død i en alder af 37 år er en gribende fortælling. Hans værker sælges til skyhøje priser på internationale kunstauktioner, men i sit liv forblev han fattig og stort set ukendt. På ti år producerede han over 900 malerier, men solgte i sin levetid kun et enkelt. Myterne om ham er mange. Hans dedikation til kunsten kostede ham hans helbred, og hans belastede sindstilstand førte ham til at skære sit øre af og endelig til at tage sit eget liv. Samtidig viser hans breve ham som et intelligent og lidenskabeligt menneske, og i hans malerier træder en dybt original kunstner frem.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


nof

Niels Ole Frederiksen

Fredag 9. september kl. 14.00

Højskolemand og foredragsholder Niels Ole Frederiksen: Født i Horsens Tugthus.

Foredragsholderen, Niels Ole Frederiksen, er født og opvokset i Danmarks vel nok mest afgrænsede kirkesogn – nemlig Horsens Statsfængsel. Eller som stedet hedder i sin oprindelige og folkelige version ”Horsens Tugthus”. Hans far var ikke indsat, men ansat. En lille men dog afgørende forskel. Han blev døbt i det afgrænsede sogns egen kirke – Fængselskirken. Hans far var, da Niels Ole Frederiksen blev født, viceinspektør og blev senere inspektør ved fængslet.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Onsdag 14. september kl. 19.30

Syng i Den Blå med Kristian la Cour – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 krKøb billet

 

 

 

 

 


Onsdag 5. oktober kl. 19.30

Syng i Den Blå med Kristian la Cour – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr – Køb billet

 

 

 

 

 


Thomas Ubbesen

Mandag 10. oktober kl. 09.15

HUSKER DU VOR SKOLETID? HUSKER DU FRU BRATH?

Hans Scherfigs ædende giftige lektor Blomme – selve inkarnationen af “Den Onde Lærer” – lever og ånder tungt i danskernes kollektive bevidsthed, fordi … ja, fordi sådan en lærer har praktisk taget alle over 50 vel oplevet i deres skoletid? Thomas Ubbesen og generationer af forsvarsløse børn i Sydthy havde ikke Blomme – men de havde fru Brath, enevældig hersker på Sønder Ydby forskole fra 1942 til 1970.

Den stenhårde og tilsyneladende ganske hjerteløse dame er nu for længst historie, men hendes ånd og terror spøger stadig i sjælene på hundreder af børn, mennesker som i dag er på vej mod pensionsalderen.

I bogen “Alle vi børn af fru Brath”, som netop er udkommet på Gyldendal, har Thomas i første omgang foretaget et stykke personlig mentalarkæologi: Han har gravet alt, hvad han selv har været i stand til at genkalde sig, frem fra hukommelsens dybeste lag: fjerne ekkoer af en lærer, som har sat sig afgørende spor i hans sind. Og også om en tid, hvor det danske land så helt anderledes ud, og hvor forholdet mellem voksne og børn, mellem magt og afmagt og mellem mennesker i det hele taget var noget ganske andet end i nutidens flimrende og mere eller mindre ubegribelige verden.

Derefter er han vendt tilbage til Thy og har opstøvet og talt intenst med klassekammerater, som han ikke har set i 55 år. Deres minder, følelser og fortællinger stemmer ikke altid over ens. Men én ting viser sig at stå fast: Ingen overlevede mødet med fru Braths regimente uden livslange, i nogle tilfælde ligefrem traumatiske, konsekvenser.

Hør Thomas Ubbesen læse op fra bogen og fortælle om tilblivelsen af denne helt specielle saga om en tid, som er ovre, om et land, som et forandret til uigenkendelighed, men først og fremmest om, hvor enorm og uoprettelig skade magtmennesker kan begå mod selv de mindste og uskyldigste.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Jens Andersen

Mandag 10. oktober kl. 15.00

Jens Andersen, kendt for sine biografier om bl.a. Astrid Lindgren, Kronprins Frederik og Kim Larsen, fortæller om sin seneste bog ”Et liv med LEGO”. Det er en dokumentarisk fortælling om LEGO koncernens og familien Kirk Kristiansens fascinerende og dramatiske historie gennem et helt århundrede, hvor synet på børn, leg og legetøj forandrede sig radikalt.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet

 

 

 


Lillian Hjorth-Westh

Mandag 10. oktober kl. 19.30

Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Pablo Neruda

Den chilenske digter, politiker og diplomat Pablo Neruda fik Nobelprisen i litteratur i 1971. Han anses for at være en af de vigtigste latinamerikanske digtere i der 20. århundrede. Han støttede præsident Salvador Allende som blev myrdet af general Pinochet under militærkuppet i 1973. Under diktaturet blev Nerudas digte forbudt og han
blev et folkeligt symbol på modstanden mod Pinochet.
Neruda døde i 1973. – Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Jon Kaldan

Tirsdag 11. oktober kl. 09.15

Foredrag med fhv. udenrigskorrespondent ved DR, Jon Kaldan: En lang affære med Rusland.

Jon Kaldan har været korrespondent for DR i Moskva og Washington DC.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht

Tirsdag 11. oktober kl. 15.00

Foredrag med foredragsholder, forfatter og musikformidler Henrik Engelbrecht: Den russiske musik fra A til Z

Tag med på en rejse sammen med musikformidleren Henrik Engelbrecht gennem den russiske musikhistorie fra 1700-tallet, hvor næsten al musik i landet var direkte import fra bl.a. Italien – op gennem 1800-tallets udødelige bidrag fra komponister som Tjajkovskij, Musorgskij og frem til det 20. århundredes navne som Stravinskij, Sjostakovitj og Schnittke – for nu kun at nævne dem med forbogstavet S. Undervejs oplever vi både hungersnød, ufattelig rigdom, revolution, kommunisme, krig og sult. Og fantastiske værker gennem mere end 200 år.

Foredragssalen – Entre: 75 kr – Køb billet


Bjarke Mogensen

Tirsdag 11. oktober kl. 19.30

Koncert – Bjarke Mogensen spiller russisk musik for accordeon.

Bjarke Mogensen har siden han i en ung alder debuterede i en tv-udsendelse på ZDF som solist med München Symfonikerne markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Mange husker nok Bjarke Mogensen som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Hans unikke beherskelse af instrumentet har siden bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland, Carnegie Hall i New York, samt Barbican Hall i London.

Bjarkes nuancerede spil og musikalske nysgerrighed har ført til en række andre samarbejder med musikere som violinisten Gidon Kremer og bratschisten Tatjana Masurenko, men også med kunstnere fra helt andre genre i kulturlivet, heriblandt Steffen Brandt, Henrik Koefoed, Bent Fabricius-Bjerre og Benny Andersen.

Også som kammermusiker kom Bjarke bag på musiklivet, da han med sin accordeonduo, MYTHOS, gik af med sejren i P2’s kammermusikkonkurrence til tonerne af Stravinsky’s “Petroushka” udsat for kun de to instrumenter.

Bjarke Mogensens repertoire spænder vidt; fra egne kompositioner til arrangementer af klassiske værker over folkemusik og til helt nykomponerede værker for instrumentet. Gennem sin nysgerrighed og pionérarbejde med sit instrument, har Bjarke inspireret til tilblivelsen af mere end 60 nye værker – solo, kammermusik og koncerter for accordeon og symfoniorkester skrevet af nogle af tidens fremtrædende komponister.
At Bjarke’s spil har medvirket til at ligestille accordeonet med de etablerede klassiske instrumenter blev især understreget da han modtog 1. prisen i European Brodcast Unions konkurrence for klassiske solister der blev fulgt af millioner af radiolyttere i hele Europa.

Bjarke Mogensen debuterede i 2012 fra Det Kgl Danske Musikkonservatoriums solistklasse og har siden været tilknyttet samme sted som underviser i accordeon og kammermusik.
En lang række cd-udgivelser med Bjarke Mogensen som solist findes udgivet på det nationale plade-selskab for ny dansk musik, Dacapo-Records, samt det engelske Pladeselskab, Orchid-Classics.

2021 byder på spændende nye opgaver for Bjarke Mogensen heriblandt den russiske førsteopførelse på Poul Ruders’ accordeonkoncert Sound and Simplicity. Endnu et stort nyt værk for instrumentet skrevet og dedikeret til Bjarke Mogensen.

Mogensen har som solist samarbejdet med orkestrene Kremerata Baltica, Moscow Virtuosi, Prague Radio Orchestra, Det Slovakiske Nationalorkester, St. Christophers Chamber Orchestra, Tiroler Symphony Orchestra og DR-Radiosymfoniorkestret under ledelse af dirigenter som Vladimir Spivakov, Francesco Angelico, Lan Shui, Rolf Gupta, John Storgårds, Beat Furrer, Rafal Payere, Thomas Søndergaard og Leos Svarovsky.

Han er blevet tildelt en lang række hæderspriser og legater heriblandt Jacob Gades Legat, Børge Schrøder og Hertha Finnerups store musiklegat, Gladsaxe Musikpris, Eigil og Aennchen Harbys Musikstipendie, Sonnings Musikstipendie, Kronprinseparrets Stjernedryspris, Dronning Ingrids Mindelegat,Victor Borges Musikpris, Wilhelm Hansen Fondens Hæderspris samt Statens Kunstråds Stipendie ‘Den Unge Elite’.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


christian-friis

Christian Friis

Torsdag 13. oktober kl. 09.15

Foredrag med idehistoriker og foredragsholder Christian Friis: Van Gogh – liv og kunst

Historien om van Goghs liv og kunst til hans tidlige død i en alder af 37 år er en gribende fortælling. Hans værker sælges til skyhøje priser på internationale kunstauktioner, men i sit liv forblev han fattig og stort set ukendt. På ti år producerede han over 900 malerier, men solgte i sin levetid kun et enkelt. Myterne om ham er mange. Hans dedikation til kunsten kostede ham hans helbred, og hans belastede sindstilstand førte ham til at skære sit øre af og endelig til at tage sit eget liv. Samtidig viser hans breve ham som et intelligent og lidenskabeligt menneske, og i hans malerier træder en dybt original kunstner frem.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Ida Jessen

Torsdag 13. oktober kl. 15.00

Foredrag med forfatter Ida Jessen: KAPTAJNEN OG ANN BARBARA

Året er 1754. En vogn kommer kørende over den øde jyske hede. Der er en kaptajn på vognen, Ludwig von Kahlen. Han er kommet for at betvinge vinden og sandet. Han vil bevise, at ørkenen kan opdyrkes. Ingen ved, hvem der ejer heden. Den brutale godsejer til Hald, Schinkel, mener, at den er hans – og han skyr ingen midler for at få sin vilje. En sommerdag kommer den gådefulde Ann Barbara vandrende over heden.

Ida Jessens nye roman KAPTAJNEN OG ANN BARBARA er en western fra den jyske hede om dengang landet endnu skulle erobres, om en indædt og kompromisløs mand og om den kvinde, der bliver hans allierede. En intens og dramatisk historie om kampen mod rå naturkræfter, om store drømme og endnu større ofre, om hævn og disciplin, kærlighed, fortabelse og den reneste ondskab.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Povl Chr. Balslev

Torsdag 13. oktober kl. 19.30

Foredrag med organist og komponist Povl Chr. Balslev: Sangen er sjælens talerør.

Den danske sangskat er enorm, men er den blevet sat lidt i skammekrogen de sidste årtier? Med udgangspunkt i den nye højskolesangbog vil der blive fortalt og diskuteret om sangens betydning bl.a. som identitetsskaber og om, hvilken rolle den skal spille i dagens Danmark.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 

 


Lillian Hjorth-Westh

Kristian la Cour

Fredag 14. oktober kl. 09.15

Fortæller Lillian Hjorth-Westh og visesanger Kristian la Cour: Rundt i den nordiske viseverden.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Anne Marie Helger og Peter Larsen – Foto: Susanne Mertz

 

Fredag 14. oktober kl. 15.00

HALLØJ PÅ FALDEREBET
Anne Marie Helger og Peter Larsen

Garanti for latter og tankevækkende teater med knaster. Ikke siden sidste årtusinde har I haft chancen for at se disse to koryfæ-hoveder live som samlesæt på en stor scene. Den frygtløse duo skyr ingen midler – de ruller det seje skyts ud og leverer frække, frontale verbalangreb i et spektakulært rolle- og forklædningsfyrværkeri. Har I mødt fru skibsreder Plask Plaskenskjold, kultursociolog Jørgen Andersen, normaldanskeren Connie Knudsen og rideskole domptrice Erna Iversen, så glæd jer til spritnye landvindinger fra det discountdramatiske overflødighedslager.
Gå ikke glip af Helger og Larsen, når de planter et solidt horn i siden på det magtmisbrugende, folkeforførende overdanmark.dk . Kom an!

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet

 

 

 


Leif Davidsen

Lørdag 29. oktober kl. 14.00

Foredrag med journalist og forfatter Leif Davidsen: Fra Lenin til Putin

Med udgangspunkt i sin nye historiske roman Lenins bodyguard fortæller Leif Davidsen om arven fra fortiden, der i den grad præger præsident Vladimir Putins Rusland, som torsdag den 24. februar indledte en angrebskrig mod nabolandet Ukraine.

Lenins bodyguard er en stort anlagt historisk roman, der foregår i den højspændte politiske periode, som skabte Sovjetstaten og den kommunisme, hvis arv stadig præger Rusland i dag. Romanen begynder i I 1910 , hvor København en rede for spioner, reportere og revolutionære fra hele verden, og slutter under den russiske revolution i 1917 og efterfølgende borgerkrig.

Den russiske revolution i 1917 var i virkeligheden et statskup, hvor bolsjevikkernes leder Vladimir Lenin overtog magten på ganske få dage. Efter en blodig borgerkrig, der kostede 15 millioner mennesker livet, dannede han i 1922 sovjetstaten, der stadig har stor indflydelse på det moderne Ruslands tænkning og handlemønstre.

Kun afbrudt af ganske få år med demokrati går der en lige linje fra despoten Lenin til despoten Putin, der satte sit land i det jerngreb, vi kender fra netop Lenin og hans efterfølger Stalin.

Leif Davidsen trækker trådene op til nutidens Ruslands konfrontation med Vesten. Det er en tid, der minder uhyggeligt meget om tiden før Første Verdenskrig, hvor stormagterne nærmest søvngængeragtigt vaklede ind i krigen, som kom til at koste millioner af unge mænd livet i skyttegravene.

Romanen bygger på, at Vladimir Lenin i 1910 opholdt sig i et par måneder i København,  hvor han studerede den danske andelsbevægelse. Han gik hver dag fra sit beskedne logi på Vesterbrogade 112 til Det Kongelige Biblioteks læsesal. Selv om han var revolutionær og efterstræbt af Zarens hemmelige politi, fik han lov at gå i fred. I sin roman lader Davidsen imidlertid Lenin overfalde. Han bliver reddet af en ung dansk-amerikaner, der bliver Lenins bodyguard under den russiske revolution i Petrograd og Moskva.  Og dermed vidne til verdenshistorien.

Foredragssalen – Entré: 125 kr  – Køb billet


Jacob Christoffersen

Jesper Bodilsen

Lørdag 29. oktober kl. 17.00

Koncert med Jacob Christoffersen & Jesper Bodilsen: Duoloque

De 2 prisvindende danske stjernemusikere pianist Jacob Christoffersen og bassist Jesper Bodilsen har spillet sammen i utallige sammenhænge igennem de sidste 20 år og har hver for sig imponerende internationale karrierer, der har bragt dem verden rundt.
Begge har flere udgivelser i eget navn og har optrådt med nogle af de mest toneangivende jazzartister på scenen og på indspilninger. I Duoloque krydser de klinger i det intense og nærværende duoformat, hvor de udforsker den musikalske samtale og den intensitet der opstår når 2 kreative og lyttende musikere improviserer, leger og lader musikken tale igennem deres instrumenter.

Repertoiret er originale samt velkendte sange, hvor den røde tråd er melodi og spontanitet.

Foredragssalen – Entré: 125 kr – Køb billet


Lillian Hjorth-Westh

Mandag 31. oktober kl. 09.15 

Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Dirch Passer
Alle kender Dirch! Der var landesorg da han døde i 1980. Vi har alle grædt af grin, når han foldede sig ud på scenen, fordi han mestrede den ”lette” kunst, der er så svær. Han gjorde det med elegance og følsomhed, og han havde den medfødte sans for timing som er så vigtig, når humor skal blive til kunst. – Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Søs Egelind

Mandag 31. oktober kl. 15.00

Skuespiller Søs Egelind: Slip humoren løs – og brug den i hverdagen!

Søs Egelind er den helt oplagte person til at fortælle om humor og det positive livssyn. Og om at kaste sig hovekuls ud i ting man ikke kan i forvejen. Selv er hun en mester i at få os andre til at grine, men Søs Egelind har også en række personlige erfaringer og pointer om at bruge humoren i hverdagen.

Med humor som våben og værktøj , kan det blive anderledes sjovt og inspirerende at gå på arbejde, overkomme alt det sure – lige fra støvsugning og skattevæsen til ægtefæller og kriser. Det viser sig, rent faktisk, at produktiviteten stiger og sygefraværet falder, når kolleger kan finde ud af at more sig sammen, også i arbejdstiden.

Der er lagt i kakkelovnen til et forrygende samvær med en farverig, tænksom, selvironisk, klog kvinde i sin bedste alder. Med risiko for stof til eftertanke samt spoleret dårligt humør! Kan man virkelig selv bestemme hvor sjovt livet skal være ? Gu’ kan man da så ! Hør hvordan vi kan få stress-barometret til at falde ved at grine i hinandens selskab. Det bliver anderledes sjovt at gå på arbejde – og samtidig viser det sig rent faktisk at produktiviteten stiger og sygefraværet falder, når kolleger kan more sig sammen i arbejdstiden. Det handler ikke om at fortælle vittigheder i én uendelighed, men om at kunne se det skæve og uforudsigelige i en given situation. Vi taler om konstruktiv forstyrrelse. Med humoristisk sans og glimt i øjet er vi i stand til at tackle mange af de “sure” aspekter på arbejdet.

Som komiker er hun især kendt for sit makkerskab med Kirsten Lehfeldt – “Søs og Kirsten” – hvor de har præsenteret over 80 forskellige figurer. Hun er også stemmen bag dukken Harry i DSB’s reklamefilm, hvor hvor Søren Pilmark spiller Bahnsen.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Lindsø

Erik Lindsø

Mandag 31. oktober kl. 19.30

Højskolemand, forfatter og fortæller Erik Lindsø: En fremmed kommer til byen.

En munter rejse gennem fem årtiers kulturmøde
Foredraget består af fire fortællinger – fire nedslag – fra 1960’erne til i dag om vores møde med det fremmede, og om vores evne til at gøre det fremmede dansk, når det viser sig, at vi ikke kan slippe af med det, men det er kommet for at blive.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Karen Lise Mynster

Tirsdag 1. november kl. 15.00

Foredrag med skuespiller Karen Lise Mynster: Et liv med sproget som kompas

Det er vigtigt, at vi holder fast i alle ordene, så vi kan udtrykke os – forstå hinanden bedre – mærke skønheden i sproget og hvor uendelig betydningsfuldt det er for os mennesker.

Karen Lise Mynster vil belyse det gennem oplæsning af Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Inger Christensen og Per Olov Enquist.

Karen Lise Mynster fik sit gennembrud i 1978 som Eliza i “My Fair Lady” på Det Danske Teater, men er nok først og fremmest landskendt for sin rolle som Ulla Jacobsen i den populære DR-serie Matador. Karen Lise Mynster er desuden kendt for roller i både komedier, mere alvorlige film samt flere tv-serier.

Karen-Lise Mynster er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole i 1975, hvorpå hun blev engageret på Aalborg Teater nogle år. Hun fik sit gennembrud som Eliza i My Fair Lady på Det Danske Teater i 1978 og fik senere en række andre store roller og successer på teater og i revyer. Hun har gennem sin karriere udvist et samfundsmæssigt, politisk engagement, hvilket hun bl.a. har demonstreret med initiativet til cabareten Vi længes sikkert mod noget andet med tekster af blandt andet Bertolt Brecht og Harald Herdal. I de senere år har hun haft stor succes i titelrollerne i Hedda Gabler (1994) og Maria Stuart (1998) samt som Johanne Louise Heiberg i Fra regnormenes liv på Det Danske Teater (2003)

Hun har også indspillet en del film og er måske især kendt for sin rolle som moderen i komedierne om Krummerne. Hun har dog også spillet mere seriøse film.


Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet

Søren Hauch-Fausbøll, foto: David Bering

Tirsdag 1. november kl. 19:30

Foredrag med skuespiller Søren Hauch-Fausbøll: Mit liv som skuespiller. – Lige siden jeg gik i børnehaven, var min drøm at blive klovn og skuespiller. Den drøm fulgte jeg og har siden 1978 arbejdet som professionel skuespiller, selvom jeg først blev færdig uddannet fra Statens Teaterskole i 1986. Klovne-figuren har fulgt mig gennem hele livet. Den har været en stor del i de mange roller, jeg har spillet. Men en klovn har også en lidt mørkere side, og den har jeg også fået lov at prøve af gennem de senere år.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Jacob_Wendt

Jacob Wendt Jensen

Torsdag 3. november kl. 09.15

Foredrag med journalist, forfatter, foredragsholder, filmanmelder og redaktør Jacob  Wendt Jensen: Fup eller fakta om ”Matador”

Med baggrund i en stor coffe-table bog om tv-serien ”Matador” fra Book Lab, der udkommer i oktober 2020, udbydes nu et foredrag, hvor du kommer med bag kulisserne og får alle de sidste hemmeligheder bag Danmarks bedste – måske verdens bedste – tv-serie. Akkompagneret af filmklip får du også analysen af seriens skabere Lise Nørgaard og Erik Balling, dens tilblivelse og alle røverhistorierne.
Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Peter Borberg

Torsdag 3. november kl. 15.00

Foredrag med forfatter og foredragsholder Peter Borberg: Charles Chaplin – geniet, magtkritikeren og millionærsocialisten

Det er blevet sagt, om Charles Chaplin (1889 – 1977), at han var filmhistoriens første stjerne. Det er ikke for meget sagt, at han sandsynligvis også var den største. I sine velmagtsdage gik 12 millioner mennesker ind og så en film med Chaplin – hver dag!  

Men hvem var han, denne lille englænder, der med sin umiskendelige vagabond vadede direkte ind i hjerterne på millioner af mennesker overalt i verden?

Historien om Charles Chaplin er historien om et kunstnerisk geni, der af mange regnes for den største komiker nogensinde, og som glimrede både som skuespiller, instruktør og komponist. En kunstner, der har efterladt sig en perlerække af filmhistoriske øjeblikke, der for længst er blevet udødelige klassikere.

Bag det skælmske smil og de lette løft på hatten gemte sig imidlertid et menneske, der trak på en smertefuld opvækst med sindssyge og fattigdom, og som efterlod sig adskillige forliste ægteskaber og en enorm børneflok. Det er historien om millionærsocialisten Charles Chaplin, som i bestræbelsen på altid at nå det ypperste med sin kunst, nådesløst forlangte det yderste af sig selv og sine omgivelser, og som aldrig var bange for at lægge sig ud med de største magthavere, selvom han betalte en tårnhøj pris for det.

Foredraget byder på både gribende og hylende morsomme gensyn med sekvenser fra en af filmhistoriens største skabere.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Thomas Clausen Trio


Torsdag 3. november kl. 19.30

Thomas Clausens faste jazz-trio med Thomas Fonnesbæk (bas) og Karsten Bagge (dr) er nu igen på banen.
OG hvilken bane!!
Deres nye CD “Back2Basics”, som udkom sidste år, er blevet kåret til “Årets Udgivelse” af anmelderne på Jazz Special. Og de mange fine anmeldelser er citeret nedenfor. Det førte til at Thomas Clausens portræt kom på forsiden af februar-udgaven af bladet, og et stort interview forrest i magasinet.
CD-en består af en række kendte standards i luftige og følsomme udgaver, med også mindre spillede sange, som fx Edelweiss fra “The Sound of Music”.  CD-en har fået sin titel, fordi den er en opfølger på vores allerførste CD, som hed slet og ret “Back to Basics” – fra 2006.  Og ligeledes ude på Stunt Records. Denne CD rummede også mange standards.
Tidligere har trioen været mere fokuseret på pianistens egne kompositioner, da han er en flittig komponist, som også skriver bl.a. lieder for sang og piano – en spritny CD “En Fugl Synger et Sted” er netop kommet på gaden på Danacord.
Så vi har indspillet en række CD-er for Stunt, bl. a. “Sol” fra 2012 og “Grains of Sand” fra 2009, hvor vi akkompagnerede Mona Larsen lige inden hun pensionerede sig selv.

På vores nye CD Back2Basics spiller trioen en række kendte standards. Det repertoire spiller vi også LIVE, men krydrer det med enkelte originals af kapelmesteren.

Foredragssalen – Entré: 100 kr

Lillian Hjorth-Westh

Fredag 4. november kl. 09.15

Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Osvald Helmuth

Osvald Helmuth Herbert Pedersen blev født i København den 14. Juli 1894 og levede til 18. marts 1966. Hans karriere var enestående. Hans skuespil og fortolkningskunst ligeså. Ølhunden lever evigt!
Det er en fortælling om denne store kunstners liv, krydret med de gode viser der er fyldt med minder. Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


christian-gerber-2

Christian Gerber spiller bandoneon

Fernando-Bruguera

Fernando Bruguera – argentinsk tangopianist

Fredag 4. november kl. 15.00

Tangokoncert med
Christian Gerber
og Fernando Bruguera.

Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber ”Quintetto Angel”, der regelmæssigt har turneret i hele Europa. Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a WDR Rundfunksinfonieorchester Köln, Hamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.
Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater Berlin, Schaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.
Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tangomusiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Torsdag 10. november kl. 19.30

Syng i Den Blå med Kristian la Cour – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr – Køb billet

 

 

 

 

 


Tirsdag 15. november kl. 15.00

Foredrag ved forfatter og journalist Helle Vincentz, som taler med afsæt i sin erindringsbog: Jorden under mig, fra 2021.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 

 

 

 


Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht

Mandag 21. november kl. 09.15

Foredrag med musikformidler, forfatter og foredragsholder Henrik Engelbrecht: Åh, jeg døøøør! – tragiske skæbner i dansk operas historie

En sopran, som begår selvmord efter en total fejlcasting. En italiensk kapelmester, som bliver chef for Det Kongelige Teater, men går fallit samtidig med henrettelsen af Struensee. En jødisk baryton, som flygter til Sverige under besættelsen ved at springe overbord fra Bornholmerfærgen – men som dør af blindtarmsbetændelse som kun 30-årig. Operaeksperten og musikformidleren Henrik Engelbrecht fortæller medrivende og levende om disse og andre skæbner på og udenfor scenen i den danske operahistorie gennem mere end 300 år.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


MathiasHammer

Mathias Hammer

Mandag 21. november kl. 15.00

Foredrag med programvært og musikformidler DR P2, Mathias Hammer: Sjostakovitj og det musikalske klima i Sovjetunionen.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 

 

 


Mads Granum Kvintet


Mandag 21. november kl. 19.30

Koncert med Mads Granum KvintetStille eksplosioner

19. november 2021 udkom det længe ventede album Stille eksplosioner med ti nye jazzsalmer og sange lavet i samarbejdet mellem Mads Granum og en perlerække af tidens bedste danske salmedigtere.

Albummet er en opfølger til succesalbummet Med favnen fuld af kærlighed fra 2017, der siden udgivelsen har gjort Mads Granum til storleverandør af salmer til den Danske Højskolesangbog, hvor tre af salmerne er blevet optaget, ligesom flere numre er optaget i den Islandske Salmebog, Kirkesangbogen og 100 Salmer.

Komponist og jazzpianist Mads Granum er da også en af Danmarks mest markante fornyere af den kirkemusiske tradition, hvor han med udgangspunkt i sine jazzrødder leverer egne fortolkninger af kirkemusik og den nordiske salmetradition.

Derudover har han bl.a. dannet musikalsk makkerpar med Thomas Eje siden 2013, spillet keyboard i Linie 3 og optrådt til Kronprinsens 50-års fødselsdag. Hans rytmiske orgelpræludier bliver spillet af organister så langt væk som USA, Australien, Rusland og New Zealand.

Med udgivelsen af Stille eksplosioner er han nu tilbage med 10 helt nye og smukke numre bestående af 8 jazzsalmer og 2 sange med melodier af ham selv og tekster af tidens bedste danske salmedigtere: Ida Auken, Lisbeth Smedegaard-Andersen, Holger Lissner, Pia Juul, Sara Futtrup, Iben Krogsdal og Christiane Gammeltoft-Hansen.

Et strejf af vildskab

I hænderne på Mads Granum, der er fjerde generation af organister i sin familie, betyder kombinationen af jazz og nye salmedigte, at den smukke og kirkelige musik blandes med et strejf af jazzens vildskab og improvisation, hvor saxofon, kontrabas, trommer, klaver og vokal giver nutidigt liv til de moderne sangtekster.

Selv beskriver Mads Granum, der er uddannet jazzpianist fra Berklee, resultatet af sit nyskabende arbejde med den traditionsrige kirkemusik således: ”Vores fortolkning af ny kirkemusik giver lytterne en intens oplevelse og byder på en levende, musikalsk rejse, hvor man i bedste fald kommer i kontakt med dybderne i sig selv,” siger Mads Granum.

Udgivelser i eget navn

Hymns in time (2006), Between Traditions (2009), Nordic Standards (2014), Med favnen fuld af kærlighed (2017), Stille eksplosioner (2021)

Regitze Glenthøj: vokal, Mads Hansen: saxofon, Mads Granum: piano & kirkeorgel, Jesper Bodilsen: kontrabas, Ricco Victor: trommer

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Lillian Hjorth-Westh

Tirsdag 22. november kl. 09.15

Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Edith Piaf

Alle kender Edith Piaf, spurven – med den store stemme, fra hendes skønne sange. Men ikke alle kender hendes historie. Hendes halvsøster Simone Berteaut har skrevet om hende i bogen, Piaf-Frankrigs store sangerinde. Bogen er udgangspunktet for foredraget, der er en fortælling fra hendes fødsel til død, krydret med hendes dejlige sange. Det er en dramatisk livshistorie. Der var store op og nedture og man kan høre hende både grine og græde.
Hun blev bare 48 år men nåede de store scener overalt i verden. Det var der ingen der havde regnet med, da hun i 1915 på dramatisk vis kom til verden i det fattige Belville kvarter i Paris.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Thomas Michelsen

Tirsdag 22. november kl. 15.00

Foredrag med Politikens musikredaktør Thomas Michelsen: Romantikken i musikken – fra Schubert til Richard Strauss – En indføring i den rigeste, voldsomste og mest populære del af den klassiske musik.

Romantik er rare følelser – men i den europæiske kultur- og musikhistorie er romantikken meget mere end det!

Store, voldsomme, uhyggelige og idylliske stemninger erobrede musikken, da romantikken som epoke tog over efter klassikken i begyndelsen af 1800-tallet. Individet med dets smerte, passion og vanvid indtog de musikalske scener. De vigtige komponister blev Schubert, Schumann, Brahms, Berlioz, Liszt og operaens store revolutionære skikkelse, Richard Wagner. Men allerede Beethoven var romantiker, og den såkaldte senromantik blev ved, helt til komponisten Richard Strauss i de sidste måneder af Anden Verdenskrig skrev sine ubegribeligt smukke og tragiske ’Metamorfoser’ for solostrygere til minde om hele den verden og den kultur, der var gået tabt under de allieredes bombetogter.

Politikens musikredaktør giver en indføring i den musikalske romantik, som den udartede sig forskelligt i først og fremmest Tyskland og Frankrig, og spiller eksempler på smuk, stor og uafrystelig musik fra den rigeste, voldsomste og mest populære epoke i den klassiske musiks historie.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Marianna Shirinyan – Foto: Nikolaj Lund

Tirsdag 22. november kl. 20.00

Koncert med Marianna Shirinyan, klaver

Marianna er født i Armenien og er en af ​​de  mest eftertragtede pianister i Europa i dag. Hendes levende og virtuose spil gør hende efterspurgt, både som solist og som kammermusiker. Hun spiller med stor følsomhed, forståelse, teknisk brillans og toneskønhed. Hendes kærlighed til musikken og hendes glæde ved at dele den med et større publikum er tydelig i hendes optrædener.

Marianna har modtaget DR P2-Prisen for hendes bidrag til dansk musikliv, samt musikkritikernes pris. Hun optræder ofte på de store internationale musikfestivaler, blandt dem Schleswig-Holstein Music Festival, Bodensee Festival, Festpillene i Bergen m.fl.

Marianna regnes for en af sin generations største pianister. Hun har været solist med bl.a. DR-Symfoniorkestret, Oslo Filharmoniske Orkester,  Helsinki Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Derudover er Marianne klaverprofessor på konservatoriet i Oslo og direktør for Oremandgsård kammermusikfestival.

Programmet for koncerten på Askov Højskole er endnu ikke fastlagt.

Foredragssalen – Entré: 150 kr – Køb billet


Bo Gunge, foto: Volmer Iversen


Onsdag 23. november kl. 09.15

Foredrag med komponisten Bo Gunge: “Grænsemageren”

“Operaen “Grænsemageren” , der har premiere 21/9 ‘22 i Sønderborg går tæt på den sønderjyske politiker H. P. Hanssen og hans indflydelse på afstemningerne om den ny grænsedragning i 1920. Ophavsmand til musik og tekst, Bo Gunge, fortæller om at skabe det sceniske udtryk, som forplanter sig til en følelsesmæssig kunstnerisk oplevelse for publikum. Et arbejde der går på tværs imellem ordenes og instrumenternes klang og virkning, melodierne, sangernes fysik og psykologi med meget mere.”

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Balslev – la Cour – Øberg – Photo: Jacob Fredegaard Hansen

Onsdag 23. november kl. 15.00

Koncertforedrag med Øberg/la Cour/Balslev
”Vor Folkesangs Fire store – og hvad der kom efter…..” eller Højskolesangbogen – Danmarks svar på Real book

Trioen bestående af Morten Øberg, Mads la Cour og Povl Chr. Balslev fandt sammen i Carl Nielsen jubilæumsåret 2015, hvor sidstnævnte havde samlet en håndfuld fynske musikere til at indspille nye fortolkninger af Carl Nielsens sange – projektet endte med cd’en ”Derfor kan vort øje glædes”.

Morten Øberg blev i 1991 ”Årets jazznavn” og har siden da været kendt fra flere musikalske konstellationer bl.a. ”Blues Brothers souvenir band” og som teatermusiker – herudover underviser Øberg på konservatoriet i Århus.

Mads la Cour flyttede for et par år siden tilbage til Fyn, men er stadig en del af DR´s Big-Band, og herudover er han en meget aktiv musiker i forskellige konstellationer ikke mindst i kvartetten ”Almugi” – Mads la Cour blev årets P2 jazzmusiker i 2007.

Povl Chr. Balslev fungerer udover sit hverv som organist ved Vor Frue kirke i Svendborg også som musiker, komponist og arrangør i mange andre forskellige musikalske sammenhænge inden for mange genrer. Herudover er PCB også en aktiv foredragsholder og han udkom i november 2021 med en bog om sangkomponisterne Thorvald Aagaard og Oluf Ring i serien ”Danske komponister”.

Særligt den folkelige sangs opblomstring i starten af 1900 tallet har interesseret PCB og ved dette koncert-foredrag er det især melodierne fra de fire store: Laub, Nielsen, Aagaard og Ring, der er i fokus. Netop i år fejres 100 året for den banebrydende melodibog til højskolesangbogen, der kom i 1922 stærkt foranlediget af de 4 store sangkomponister – det skal fejres.

Men udover dette vil koncertforedraget også fortælle om, hvad der kom efter og hvilken inspiration de førnævnte komponisters melodier har givet til nutidige komponister. Der vil blive fortalt og sunget og så vil trioen ellers fortolke flere kendte og mindre kendte melodier fra højskolesangbogens univers.

Trioen går i foråret 2022 i studiet for at indspille en række af deres fortolkninger.

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Lillian Hjorth-Westh

Fredag 25. november kl. 09.15

Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Halfdan Rasmussen i ord og toner.

Halfdan Rasmussen kom på 5 kr. frimærket med: ”Jeg skriver sjove digte, jeg skriver osse triste – de første læser andre folk – selv læser jeg de sidste”. Halfdan Rasmussen levede fra 29. januar 1915 til 2. marts 2002 og var en af Danmarks mest populære digtere. Han er nok mest kendt for børnerimene bl.a Den lille frække Frederik, Rapanden Rasmus og Tosserier, men også den alvorlige Halfdan er fantastisk. Digtsamlingerne På knæ for livet og Fremtiden er forbi, har stor værdi. Han kom til at præge andre digtere med sin underfundige humor, bla. Benny Andersen og Johs. Møllehave.
Halfdan Rasmussen tog ordet på ordet!

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Anna Carina Sundstedt

Fredag 25. november kl. 15.00

Koncert med Anna Carina Sundstedt, sopran og Julia Tabakova, klaver. – Anna Carina Sundstedt, dansk-svensk sopran er privatuddannet ved John Guttmann, Lars Waage og Tonny Landy i København. Hun har deltaget i mesterkurser i USA, Østrig, Norge, Tyskland og Italien ved bl.a. Patricia McCaffrey, Alessandra Althoff, Helmut Deutsch, Virginia Zeani Rossi Lemeni, Rudolf Jansen og Richard Miller.

Anna Carina Sundstedts lyrisk-dramatiske sopran har bragt hende til koncert- og teaterscener i Norge, Tyskland, Schweiz og Østrig og i Danmark har hun optrådt i det ganske land i kirker, koncerthuse og på teatre som både lied-, romance-, oratorie- og operasanger.

I 2021 sang Anna Carina rollen som Elle i La Voix Humaine på Den Fynske Opera med pianist James Sherlock. Blandt øvrige operaroller tæller Nattens Dronning i Mozarts Tryllefløjten, Konstanze i Mozarts Bortførelsen fra Seraillet, Violetta i Verdis La Traviata, Rosina i Rossinis Barberen i Sevilla, Marzellina i Beethovens Fidelio, Micaëla i Bizets Carmen, Nedda i Leoncavallos Bajadser, Euridice i Monteverdis Orfeus & Euridice samt mindre roller som Najade i Strauss Ariadne, Oasis i Charpentiers L’Etoile, Clorinda i Rossinis Askepot og Nymfe i Krauss Proserpin.

Julia Tabakova

Julia Tabakova er født og opvokset i Ukraine, uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004 fra Det Nationale Tjajkovski Musikakademi i Kiev. Derfra er hun uddannet som solopianist, akkompagnatør og operarepetitør i 2004. I 2008 debuterede Julia fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium. Julia har været repetitør på Den Jyske Opera, sprogcoach på Det Kongelige Teater, og akkompagneret utallige operasangere (og instrumentalister) til koncerter, konkurrencer, optagelsesprøver og festivaler. – Program for koncerten er endnu ikke fastlagt, men vil bl.a. bestå af danske sange, lieder, operaarier og operettetoner

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Torsdag 8. december kl. 19.30

Syng i Den Blå med Kristian la Cour – fællessang og kaffebord. Vi synger danske og engelske julesange.

Festsalen – Entré: 60 kr – Køb billet