FOTO-JOURNALISTIK

01.03.20 – 28.03.20

 

“Det første skridt mod at blive en dygtig fotojournalist er et ophold på Askov Højskole”

 

ET INTENSIVT HØJSKOLE-KURSUS OM FOTOJOURNALISTIK

Det intensive kursus i fotojournalistik på Askov Højskole i marts 2019 er for dig, der gerne vil afprøve dine evner som billedfortæller. Det er også for dig, der har en drøm om at komme til at arbejde professionelt med billedmediet og vil søge ind på fotojournalist-uddannelsen eller en anden fotoskole i Danmark. Askov Højskole giver dig chancen for at lære, hvordan du udfolder dit potentiale inden for fotojournalistikken, lærer at mestre et kamera og bliver shinet op til en eventuel optagelsesprøve. Du lærer, hvad der skal til for at tage et godt billede – både før, under og efter knipset.           

HISTORIEN I BILLEDET

I fire uger arbejder vi med billedmediet i teori og praksis. Vi kigger på grundbegreber, teknikker og genrer og på forskellige former for fotojournalistik. Vi tager ud i landskabet og finder billederne og historierne bag steder, bygninger, genstande og mennesker – og tage billeder af det. Vi åbner øjnene for de visuelle fortællinger, og du kommer også til at arbejde med ideudvikling, sprog og viden – elementer, som indgår i fotojournalistuddannelsen. Undervejs tager vi masser af billeder, diskuterer dem, forbedre dem – og viser dem i små og store udstillinger.

SMAG PÅ HØJSKOLELIVET

Dette kursus er oplagt for dig, der vil prøve kræfter med højskolelivet, inden du kaster dig ud i et længere forløb, eller for dig som vil forberede dig til et liv som studerende inden for fotojournalistik og fotografi. På forløbet deltager også eleverne fra højskolens lange forårshold (januar – juni), og du får derved en smagsprøve på, hvad det vil sige at gå på højskole. Du sover og spiser på skolen og bliver en del af højskolelivet, med alt hvad det indebærer af foredrag, fællesaktiviteter og fester. Indkvartering på enkeltværelse eller dobbeltværelse er mulig. Det er desuden muligt efter kurset at fortsætte på et af Askov Højskoles linjefag.

 

OM UNDERVISEREN

Mathilde Bech er uddannet fotojournalist fra DMJX i 2009 og begyndte kort efter som fotograf på Vejle Amts Folkeblad. Her var hun indtil 2012, hvor hun gik freelance. Samtidig har hun siden 2010 undervist som gæstelærer på DMJX, hvor hun også er med til optagelsessamtaler og fungerer som vejleder og censor. Som freelancer løser hun opgaver for blandt andet JyllandsPosten, Politiken, Århus Kommune, Røde Kors osv.

Kursusinfo 2021

Varighed:4 uger
Startdato:28. februar 2021
Slutdato:27. marts 2021
  
Pris: 2.000,- pr. uge