Gymnasieelever deltog i journalistik-undervisningen på Askov Højskole

2.g-elever fra Vejen Gymnasium var onsdag en dag på Askov Højskole. Her lærte de at skrive til forskellige medier og målgrupper

Journalistik er mange forskellige ting, Og der er stor forskel på at dække en historie, om det er for Ekstra Bladet, JydskeVestkysten, Danmarks Radio eller på ungdomsmagasinet Tjeck. Det kunne 2.g-elever fra samfundslinjen på Vejen Gymnasium opleve med selvsyn og eget arbejde, da de onsdag tilbragte en hel dag på journalistlinjen på Askov Højskole.

Linjefagsleder Ole Andreesen havde forberedt en opgave til dagen, hvor eleverne skulle dække den samme historie på flere forskellige redaktioner. Artiklerne blev uploadet på Facebook og gennemgået på stedet, inden eleverne skiftede til en ny redaktion. På den måde lærte de at skrive efter forskellige redaktionelle linjer og til forskellige målgrupper.

“Det var fedt og en god øvelse. Men det var også svært og beviste, at det ikke er sådan bare lige at arbejde som journalist”, lød det fra Emilie Jepsen og Laura Carstensen.

Nikolaj Ravn, der blev valgt til at være redaktør, da han var Ekstra Bladets redaktion, konstaterede:

“Det var spændende og sjovt og gav et godt indblik i, hvordan det er at være på en redaktion. Men det var sjovest at være på Ekstra Bladet. For der behøvede man ikke at tage hensyn til så meget og kunne skrive mere direkte og lige til”.

Positiv evaluering
Samfundsfaglærer på Vejen Gymnasium Christian Vinggaard Jespersen var også med Askov Højskole, hvor han fulgte elevernes arbejde på journalistlinjen hele dagen.  Bagefter fik han eleverne til at evaluere dagen på Askov Højskole, og det bekræftede, at gymnasieeleverne generelt mente, at de havde haft en spændende og lærerig dag på højskolen.

”Eleverne var især tilfredse med den måde, hvorpå dagen var bygget op med forskellige redaktioner, som de skulle skrive til. Og så kunne de godt lide, at det, de lavede, blev uploadet til Facebook, så det kunne blive gennemgået med det samme på stedet”.

Med til fællessang
Inden undervisningen på Askov Højskole deltog gymnasieeleverne og deres lærere i højskolens morgensamling. Her fik de mulighed for at synge med på dagens morgensang med Kristian la Cour ved klaveret, højskoleforstander Klaus Majgaard fortalte overordnet om, hvad forskellen på en højskole og gymnasiet er, og så blev de introduceret for en alternativ fødselsdagssang, der er tradition for at synge på Askov Højskole, fordi en af højskolens elever havde fødselsdag denne dag.

På Askov Højskoles Facebook-side kan der ses flere billeder fra dagen.