Jacob Holdt på Askov Højskole med foredrag om at sige ja

Forfatter og foredragsholder Jacob Holdt kommer onsdag 19. februar kl. 15.00 til Askov Højskole

Forfatter og fotograf Jacob Holdt graver tilbage i eget liv, som har ført ham rundt i hele verden og både højt op og langt ned ad den sociale rangstige.

Fotograf og forfatter Jacob Holdt kommer onsdag 19. februar kl. 15.00 til Askov Højskole, hvor han i forbindelse med ugekurset ”Skriv din livshistorie” holder foredrag.

Foredraget på Askov Højskole tager afsæt i Jacob Holdts erindringsbog ”Om at sige ja”, der udkom i efteråret, og hvor han levende, underholdende og med stor sans for både tankevækkende og sjove detaljer fortæller om de vilde år, der gjorde ham berømt langt ud over landets grænser og kom til at definere hans liv.

”Om at sige ja” tager afsæt i Jacob Holdts eget liv i årene efter, at ”Amerikanske billeder” blev en verdenssucces, og han fortæller om sine forsøg på også at gøre det til en succes for dem, det banebrydende foredrag handlede om, nemlig de fattige og marginaliserede.

I foredraget fortæller Jacob Holdt, hvordan han fik adgang til de sorte i USA’s voldelige ghettoer og siden med de mest voldelige elementer i verdens farligste slumkvarterer i Sydafrika og Haiti, blandt flygtninge, hjemløse, nazister, Ku Klux Klan og endog massemordere i USA.

Jacob Holdt har i mere end 40 år rejst Danmark tyndt med sit grænsebrydende foredrag ”Amerikanske billeder”, hvor han gennem sine mange lysbilleder og meget personlige fortællinger var med til at vise en anden side af USA, end den de fleste kender fra Hollywood-film og tv-serier.

I fem år rejste Jacob Holdt som vagabond rundt i USA uden penge og levede sig ind i både de fattigste ghettoer og de rigeste miljøer. Med et lommekamera skabte han på baggrund af sine stærkt personlige oplevelser diasshowet “Amerikanske billeder” – som siden er blevet kendt i landets foredragssale på skoler, gymnasier, menighedsråd, oplysningsforbund, foreninger og virksomheder.