Jazz i verdensklasse med lokalt islæt på Askov Højskole

En af Danmarks største jazzsangerinder, Sinne Eeg, optræder onsdag den 17. januar på Askov Højskole. Med sig har hun pianisten Anders Rose, der er vokset op i Askov, gik på Askov-Malt Skole og har trådt sine musikalske barnesko på den lokale scene.

Der venter en jazz-oplevelse ud over de sædvanlige, når den danske jazzsangerinde Sinne Eeg, onsdag den 17. januar kl. 20, giver koncert på Askov Højskole. Samtidig får koncerten et lokalt islæt, når den lokalt opvoksede pianist Anders Rose, der har trådt sine musikalske barnesko på selvsamme scene, akkompagnerer Sinne Eeg til koncerten.

Anders_Rose2

Anders Rose

Sinne Eeg har de senere år slået sit navn fast som en af de helt store danske jazzsangerinde. Hun optræder over hele verden og turnerer jævnligt i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige.

Sinne Eeg er både elsket af publikum og anmeldere. Hun har bl.a. oplevet at få seks ud af seks hjerter i en anmeldelse i Politiken.

Derudover har hun modtaget et væld af hædersbevisninger og priser, bl.a. fire Danish Music Awards, Ben Webster-prisen, DR Jazz Prisen og den franske jazzpris Palmares samt Dronning Ingrids Hæderslegat.

”Sinne Eegs koncerter kendetagnes ved et stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, sm bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, der er i verdensklasse, intet mindre”, skriver Askov Højskole bl.a. på sin hjemmeside.

Pianist startede i Askov
Det siger sig selv, at det kræver sit at akkompagnere Signe Eeg til en jazzkoncert. Men det klarer pianisten Anders Rose, der spiller sammen med Sinne Eeg til koncerten på Askov Højskole.

Anders Rose har en alsidig baggrund som både jazz- og poppianist. Han har bl.a. spillet keyboard med det irske Grand Prix-fænomen, Johnny Logan, har arbejdet fast med DR’s Big Band og bl.a. været kapelmester i Cirkus Summarum og de senere år spillet i Jens Jefsen Trio feat. Allan Mortensen. Sinne Eeg har han en fortid med fra musikkonservatoriet i Esbjerg og har spillet sammen med hende ved flere lejligheder siden.

Mest interessant – set med lokale øjne – er dog Anders Roses tilhørsforhold til Askov. Pianisten er nemlig vokset op i Askov, hvor han gik på Askov-Malt Skole. Det betyder, at han ved koncerten på Askov Højskole kommer til at optræde på den samme scene, som han som dreng trådte sine musikalske barnesko til ved skolens forårskoncerter.

Der kan købes billetter til koncerten på Askov Højskole og på Askov Højskoles hjemmeside www.askov-hojskole.dk/kalender/. Her kan der også læses mere om Sinne Eeg og Anders Rose.