Jesper Thilo på Askov Højskole

En af Danmarks helt store jazz-musikere gennem tiderne, saxofonisten Jesper Thilo, gæster tirsdag d. 4. juni Askov Højskole for at give koncert og holde foredrag.

Det er en af de ypperste jazz-musikere og saxofonister – ikke bare i Danmark – men i europæisk og internationalt jazz – der gæster Vejen-området, når Jesper Thilo tirsdag den 4. juni holder foredrag og giver koncert på Askov Højskole.

”Jesper Thilo er ”Mr. Mainstream” i dansk jazz med et saxofonspil, der har dybe rødder i den amerikanske swing og bebop. Disse traditioner har Thilo tilegnet sig med en sådan indlevelse og et sådant håndelag, at han suverænt er en af de mest fremtrædende europæiske tenorsaxofonister i mainstreamjazzen.”

Sådan skriver den førende jazz-hjemmeside i Danmark ”Dansk Jazz” blandt andet om Jesper Thilo.

På Askov Højskole holder Jesper Thilo først foredrag kl. 16 i foredragssalen. Foredraget ”Man skal kunne se komikken” bygger på Jesper Thilos bog af samme navn med oplevelser fra jazzens verden fortalt til vennen Erik Moseholm. Det er et humoristisk og ærligt foredrag, der virkelig kommer ind i den verden, jazz’en bevæger sig i.

Jesper Thilo kommer til Askov Højskole i anledning af højskolens nye jazz-ugekursus ”Sommerjazz på Askov”. Foredraget koster 75 kr. og koncerten 100 kr. Billetter til både foredrag og koncert kan købes her

Blå Bog

Jesper Thilo (77 år) spiller saxofon og klarinet og har været musiker i mere end 40 år. Jesper Thilo regnes for en af de helt store jazz-musikere i vor tid og har spillet sammen med adskillige internationale topnavne – både i Danmark og udlandet. Jesper Thilo optræder nu med bl.a. Jesper Thilo Kvartet, ligesom han har udgivet bogen, ”Man skal kunne se komikken”, som han også holder foredrag om.