Springbræt til journalistik

28.02.22 – 27.03.22

Springbræt til journalistik

Intensivt højskolekursus om journalistik og optagelsesprøven på journalistuddannelsen

 

“Det første skridt mod at blive en dygtig journalist er et ophold på Askov Højskole”

 

Kurset er fuldtegnet. Er du interesseret i fire-ugers kurset ’Springbræt til Journalistik’, så skriv dig på venteliste. Det gør du ved at klikke på tilmeldingsknappen til højre. Du kan også ringe eller skrive til linjefagsleder Ole H.B. Andreesen på 5156 5554 eller oa@askov-hojskole.dk for at høre om mulighederne inden optagelsesprøverne i foråret 2022.

Alle elever på 12, 16 eller 24 ugers Journalistik-holdet i foråret er garanteret plads på ’Springbræt til Journalistik’ i marts, så du kan også overveje at tilmelde dig der.

Det intensive kursus i journalistik på Askov Højskole i marts 2022 er for dig, der drømmer om at klare optagelsesprøven og komme ind på en journalistuddannelse. Forløbet giver dig alt det, du har brug for til optagelsesprøverne i Odense og Aarhus, og du får afprøvet dine evner som formidler og til at arbejde under pres. Du lærer at forstå og bliver fortrolig med de krav, journalistfaget og uddannelsen stiller.

Kurset er også for dig, der bare gerne vil udforske journalistikken og lære de journalistiske redskaber at kende. Askov Højskole tilbyder en unik mulighed for at lære, hvordan du udfolder dit potentiale inden for journalistik.

FÅ ØJE FOR HISTORIEN

I fire uger arbejder vi med journalistik i teori og praksis. Vi kigger på grundbegreber, teknikker og genrer og på forskellige former for journalistik. Du lærer at forstå og blive fortrolig med de krav, journalistfaget og uddannelsen stiller til den enkelte, og du kommer også til at arbejde med ideudvikling, sprog og viden. Undervejs skriver vi masser af tekster, diskuterer dem og forbedrer dem, så du bliver fortrolig med at se en journalistisk historie – og i stand til at formidle den.

OM UNDERVISERNE

Mona Østerlund er kursusleder på Askov Højskole og freelance journalist. Siden 2015 har Mona været underviser på Askov Højskoles marts-forløb i journalistik. Hun er desuden kursusleder på flere ugekurser på Askov Højskole.

Ole H.B. Andreesen er linjefagsleder på journalistik på Askov Højskole. Han har tidligere været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Han har undervist i journalistik på en række universitetet og uddannelser i Europa, blandt andet Grønland, Holland, Estland og Spanien.

 

Mona Østerlund

Ole_A

Ole H.B. Andreesen

 

 

 

 

 

 

 

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt “Springbræt til journalistik – det prøveforberedelsen forløb” er noget for dig, kan du få en samtale med linjefagsleder på journalistik, Ole H.B. Andreesen, som du kan skrive til på oa@askov-hojskole.dk  eller ringe til på 51 56 55 54.

Du kan også booke en rundvisning med det samme.

 

Tilmelding

Varighed: 4 uger
Startdato: 28. februar 2022
Slutdato: 27. marts 2022
   
Pris:  2.100,- pr. uge