Journalistik og Medier – Det prøveforberedende forløb

_MG_2721
Eleverne fortæller om hvordan de arbejder

01.03.20 – 28.03.20

Forbered dig optimalt til optagelsesprøven og bliv klar til uddannelsen til journalist

De seneste år er over 80 procent af deltagerne på Det prøveforberedende forløb på Askov Højskole hvert år kommet ind på en videregående journalistuddannelse.

Et 4-ugers forløb på Det prøveforberedende forløb på Askov Højskole styrker derfor dine chancer betydeligt for at blive optaget på:

• Journalistik på Syddansk Universitet (SDU) i Odense
  • Journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Århus
  • Journalistik på Roskilde Universitetscenter (RUC)

Optagelsesprøverne til journalistuddannelserne skal afdække, om ansøgerne har ’potentialet’ til at blive gode journaliststuderende og journalister. Prøven tester din viden om samfundsforhold, din evne at overskue, gennemskue og analysere komplekst stof, dit sprog, din evne til at udtrykke dig klart, enkelt og forståeligt og din evne til at udvikle ideer og tanker til noget, der kan blive til journalistik.

Alt det sætter Det prøveforberedende forløb på Askov Højskole også spot på.

• Du får pudset den sproglige form af, både med korrekt sprog, grammatik og det originale og kreative sprog.
  • Du får hjælp til at samle viden op og bruge den, og du arbejder med at give dine holdninger og vurderinger substans og argumentation, så det viser noget om dit journalistiske potentiale.
  • Du får trænet optagelsesprøverne, tidspres, deadline og omfangskrav, og du bliver lidt mere øvet i de samtaler, stadig flere uddannelsessteder bruger, når de sorterer i ansøgerne.
Du bliver fyldt med viden og lyst

Forløbet på det prøveforberedende forløb på Askov Højskole er åbent for alle, der har lyst til at prøve højskolen, og mange af eleverne bruger det målrettet til at skærpe formen forud for optagelsesprøverne.

Nogle elever har fulgt andre journalistforløb – på Askov Højskole eller andre steder – og bruger nu de fire uger på Askov Højskole som et brush-up før optagelsesprøven. Nogle har uden held været til optagelsesprøve tidligere, andre har skrevet på deres egen blog eller arbejdet som frivillige skribenter i foreninger, organisationer eller på forskellige medier.

Fælles er deres lyst til at lære mere – og blive klar til en uddannelse og måske et liv inden for medier og journalistik.

I bliver et hold med 20-40 elever – og kurset tager afsæt i jeres fælles ambitioner om at lære noget og blive bedre. I bor og spiser sammen med alle de andre højskoleelever på Askov Højskole. Og selv om du måske gerne vil leve og ånde journalistik nat og dag, så får du også tid til at nyde den særlige højskolestemning på Askov. Og til at meditere, træne, gå ture i naturen eller hvad der nu passer til dit temperament.

Kunne du tænke dig en rundvisning?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt Det Prøveforberedende Forløb er noget for dig, kan du få en samtale med linjefagsleder på journalistik, Ole H.B. Andreesen, som du kan skrive til på oa@askov-hojskole.dk  eller ringe til på 51 56 55 54.

Du kan også bare booke en rundvisning med det samme.

Priser

Ophold på det prøveforberedende forløb koster kr. 2.000 pr. uge, i alt kr. 8.000, som indbetales senest tre uger før start.

Tilmeldingsgebyr: 500 kr. Depositum: 1.500 kr. I alt betales 2.000 kr. ved tilmelding. Beløbet tilbagebetales ikke ved udeblivelse. Leje af linned: 140 kr. pr. måned

Undervisere: Mona Østerlund og Ole H.B. Andreesen

Ja tak! Tilmeld mig Det Prøveforberedende Forløb