Journalistik

Drømmer du om at arbejde med journalistik og medier, eller er du bare betaget af den evigt brusende nyhedsstrøm? Så er linjefaget Journalistik på Askov Højskole det helt rigtige sted at starte. Du bliver en del af et meningsfuldt fællesskab på højskolen sammen med andre, der deler din interesse for journalistikkens verden.

Udover at Askov Højskole har fodret de danske journalistiske uddannelser og arbejdspladser med kompetente studerende og eftertragtede journalister, skaber højskolen også og et frirum, hvor det handler om dig og det du er god til. Måske drømmer du om at komme ind på en journalistisk uddannelse, eller måske synes du bare det er sjovt at skrive artikler – uanset hvad har vi plads til dig.

Se eleverne fortælle om journalistlinjen på Askov Højskole herunder:

Journalistlinjen på Askov Højskole følger to klare faglige mål:

• Vi giver dig indsigt i journalistikkens arbejdsmetoder, værktøjer og processer, og du bliver bevidst om journalistikkens vilkår og muligheder.
  • Du får indblik i mediernes rolle og betydning for et demokrati, og du kommer til at forstå, hvad der er for nogle mekanismer, der kan få nettet til at eksplodere, og du kommer til at forstå mediernes magt – og måske afmagt.

Og hvis du får lyst til at gøre journalistik og medier til din studievej, så kan du på Marts-forløbet ‘Springbræt til journalistik‘ blive fortrolig med de krav og forventninger, journalistuddannelsen har til dig ved optagelsesprøven. Dermed får du de bedste forudsætninger, hvis du ønsker en journalistisk uddannelse.

Herunder beskriver nogle af vores tidligere elever, som er kommet ind på journalistik i enten Aarhus eller Odense, hvilken betydning Askov Højskole har haft for dem:

PRØV DET SELV

Undervisningen på journalistlinjen er meget praktisk orienteret. Det betyder, at du konkret kommer til at arbejde med at skrive artikler, lave radio, producere TV, tage billeder osv. Vi samarbejder ofte med forskellige mediehuse og organisationer, så der er chance for, at du kan få dine produktioner trykt og offentliggjort.

Undervisningen på Journalistlinjen udvikler din kritiske sans, din nysgerrighed og din evne til at undre dig. Du får hænderne i alle mulige forskellige emner – det nære, det personlige, det overraskende, det komplicerede. Du lærer, hvordan en historie skal skrues sammen, og hvorfor den skrues sammen på den måde. Journalistlinjen trækker på personlige erfaringer og lyst til at lære faget; her får du mulighed for at fordybe dig i journalistikkens verden.

I MØDE MED VIRKELIGHEDEN

På journalistlinjen kommer chefredaktører, journalister og praktikanter og fortæller om deres arbejde. De sætter også gang i nogle forskellige projekter, som du kommer til at deltage i. Vi tager også ud og opsøger dem på deres arbejdspladser, så du kan få en følelse af, hvordan et mediehus arbejder ude i virkeligheden.

På Journalistlinjen arbejder vi som en redaktion, hvor du både kommer til at arbejde i par eller i grupper – men du skriver også selv. Vi veksler mellem små øvelser og større opgaver. Nogle gange får du en klar ramme, andre gange skal du selv være kreativ og definere dine egne rammer.

Måske få du bekræftet dig selv i, at du vil være journalist. Måske, at du ikke vil være det. Under alle omstændigheder får de et bredt kendskab til medieverdenen og et kritisk perspektiv, som du kan tage med dig i dit liv og i den videre uddannelse.

MØD DIN UNDERVISER

Lyder journalistlinjen som noget for dig? I videoen nedenfor møder du vores underviser, Ole H. B. Andreesen. Han er journalist og har arbejdet på dagblade, som freelancejournalist med egen virksomhed og som lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Siden 2012 har han været linjefagsleder på Askov Højskole.

Hvis du allerede er tændt på journalistik, men gerne vil have højskolen med, så har du også mulighed for at tage det fire ugers forløb ‘Springbræt til journalistik‘ i marts, hvor fokus ligger på at blive klar til optagelsesprøverne på SDU i Odense og DMJX i Aarhus. Forløbet er også godt for dig, som allerede ved, at du vil søge ind på journalistuddannelsen på RUC.

KUNNE DU TÆNKE DIG EN RUNDVISNING?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt journalistiklinjen er noget for dig, så kan du få en samtale med linjefagsleder på journalistik, Ole H.B. Andreesen, som du kan skrive til på oa@askov-hojskole.dk eller ringe til på 51 56 55 54. Du kan også booke en rundvisning .

TILMELDING

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt  2.000,00 kr.

Vil du gerne vide mere om livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

TILMELDING 2020

Forår24 uger
Startdato:5.  januar
Slutdato:20. juni
Kortere forløb16/12 uger               1.3 / 28.3
Pris:1.700 pr. uge (1800/1500)
Inkl. højskolerejse

Efterår17 uger