Journalistik og Medier

07.01.18 – 23.06.18

Linjefaget Journalistik & Medier på Askov Højskole har to hovedformål
For det første får du en praktisk og faglig indsigt i journalistikkens arbejdsmetoder, værktøjer og processer
For det andet bliver du bevidst om journalistikkens vilkår, krav og muligheder – og måske finder du ud af, at du gerne vil være journalist

Vi gør det rigtigt
Linjefaget Journalistik & Medier er et meget praktisk fag, hvor vi arbejder konkret med at skrive artikler, lave radio, producere tv, tage billeder etc. Og vi gør det ofte sammen med mediehuse, så nogle af produktionerne faktisk bliver trykt og offentliggjort.

Tidligere har elever på Journalist & Medier produceret til blandt andre:

Dagbladet JydskeVestkysten – særtillæg om højskoleliv og grænseliv
Ugeavisen Kolding – artikelserier om mennesker, sport og passion
Magasinet Virkelyst – artikler fra Askov og omegn
TV Kolding – udsendelser om soldaterliv og ferieliv
Forsvaret – historier til hjemmeside og Facebook for Varde Kaserne
Vollsmose Avisen – magasinhistorier om mangfoldighed og mennesker

Vi tænker os om – og lærer journalistik
Undervisningen udvikler den kritiske sans, nysgerrigheden og evnen til at undre sig – også over det forudsigelige.

Vi kommer gennem hele den journalistiske proces – lige fra ideudvikling, interview, observation, skriveproces. Fra indsamling over analyse til formidling.

Vi arbejder med alle mulige emner – det nære, det personlige, det overraskende, det komplicerede – og når vi gør det, udvikles den sunde skepsis, den kritiske sans og evnen til at afgøre, hvordan historien skal skrues sammen – og hvorfor.

Journalistik & Medier trækker på elevernes personlige erfaringer og lyst til at lære faget, og vi kommer til at tale meget om medier og journalistik. Så sammen vænnes vi til at bruge forskellige medier – traditionelle aviser, radio, tv, sociale medier, magasiner etc. – og vi taler om journalistisk etik, fagets fortid og fremtid, placering i et demokrati.

Vi møder medier og journalister i virkeligheden

Vi møder chefredaktører, journalister og praktikanter, som kommer til højskolen og holder oplæg og sætter gang i projekter sammen med os, og vi opsøger dem på deres arbejdspladser – for eksempel

JydskeVestkysten, Politiken, Ekstra Bladet, Information, Berlingske Tidende, JyllandsPosten, Kristeligt Dagblad
TV Kolding, DR, TV2, Radio 24Syv
Zetland, Ritzaus Bureau

og mange flere, for der kommer hele tiden nye til. Og vi tager til Christiansborg for at møde journalister, spiondoktorer og politikere for at blive klogere på medier og journalistik i magtens centrum.

Vi arbejder som en redaktion
Journalistik & Medier er noget, vi gør sammen. Vi arbejder i par eller i grupper – men skriver også hver for sig. Vi arbejder med små øvelser og større opgaver, nogle gange med en klar ramme – andre gange uden. Vi arbejder med deadlines, når det giver mening, og tager ud i verden for at møde historierne og kilderne, hvor de er: i virkeligheden.

Og så kommer du omkring alle de kendte platforme, hvor journalistik med mening udfolder sig:

I trykte medier
I radioen
På fjernsynsskærmen
I fotografier
På webben
I magasiner
På de sociale medier

Måske finder du ud af, at du vil være journalist. Måske, at du ikke vil være det. Men under alle omstændigheder har du fået et bredt kendskab til medieverdenen og et kritisk perspektiv, som du kan tage med dig i dit liv og i den videre uddannelse.

Læs mere om livet på højskole

Book en rundvisning

skema-askov-2016

_MG_2721 copy

Journalist og linjefagsleder Ole H.B. Andreesen

Ole H.B. Andreesen

Ole H. B. Andreesen har undervist på Askov Højskole siden 2012 og var tidligere journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelance journalist med egen virksomhed, lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har undervist i journalistik på universiteter i Grønland, Spanien, Holland og Estland. Så er han desuden medforfatter til flere lærebøger om medier, kommunikation og journalistik.

Ja tak! Tilmeld mig Journalistik og Medier, Forår 2018

Forår 2018 – 24 uger

Højskoleopholdophold på forårsholdet koster kr. 1.688,00 pr. uge, i alt kr. 40.512,00, som indbetales over 6 rater.
I betalingen indgår finansiering af studierejse.
Ved afbrydelse af kurset opkræves skolepenge for yderligere 4 uger.
Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på kr. 1.500,00
i alt kr. 2.000,00.
Såfremt du udebliver/afmelder/ikke starter, sker der ikke tilbagebetaling af ovenstående beløb.

OBS: Der er begrænsede pladser på Askovs lange forløb,
så tilmeld dig i så god tid som muligt