Kalender


2019


Januar


Ole

Ole Kobbelgaard

Mandag 14. januar kl 09.30

Foredrag med frimenighedspræst ved Morsø Frimenighed, Ole Kobbelgaard: De bedste sange har det med at forlænge livet.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Kurt Larsen

Mandag 14. januar kl. 15.00

Kurt Larsen – en mand og en harmonika

Kurt Larsen fortæller om harmonikaens historie og sit professionelle liv med dette instrument; dets indflydelse på hans liv som musiker og komponist – og i det hele taget som arbejdsredskab. Kurt Larsen spiller, viser billeder – og publikum skal også synge nogle af hans sange.

Kurt Larsen har medvirket som hamonikaspiller på talrige teaterforestillinger samt med en række af Danmarks fineste jazzmusikere – bl.a. med Kristian Jørgensen, violin, Jesper Bodilsen, bas og Aage Tanggaard, trommer. Derudover har Kurt Larsen i 1970’erne og 1980’erne været instruktør på talrige jazzstævner på Vallekilde og Brandbjerg Højskoler.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Tine Rehling – Foto: Ole Haupt

Mandag 14. januar kl. 20.00

Duokoncert med Tine Rehling, harpe og Kurt Larsen, harmonika

På programmet er bl.a. franske viser – tango – spanske sange – Bellmann og argentinske tangoer.

Tine Rehling er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og hos Destinguished Professor Susann McDonald ved Indiana University (USA). Hun slog tidligt sit navn fast som solist og høstede efter sin debut i 1993 stor anerkendelse med mange anmelderroser. ”…Tine Rehling er en virkelig musiker. Hendes farvelægning, hendes udredninger af de musikalske ideer og den selvfølgelige strømmen i hendes spil var hendes glæde, der blev til vores glæde”… ”en opsigtsvækkende debut”.

Tine Rehling har også modtaget privatundervisning hos én af verdens legendariske harpesolister Marielle Nordman, Frankrig.

Tine Rehling har modtaget Jacob Gade Legatets store Pris og Gladsaxe Musikpris.

Kun 25 år gammel blev Tine Rehling inviteret til at give solo-recitals ved Verdensharpekongressen i Paris og ved Monterey Harpfestival i Californien. Samme år indgik hun et kammermusikalsk samarbejde med dengang én af verdens suverænt førende fløjtevirtuoser Michel Debost, Frankrig og fløjtenist Toke Lund Christiansen. Det resulterede i en CD indspilning af Fransk musik for fløjte og harpe.

Tine Rehling spiller ikke kun klassisk musik. Hun har kammermusikalske samarbejder med bl.a. solo-fløjtenist Ulla Miilmann, solo-cellist Henrik Dam Thomsen, guitarist Frederik Munk Larsen og saxofonist Benjamin Koppel. Derudover har hun trio med Mikkel Nordsø, guitar og Ole Theill, indiske tabalas. Sammen med de to musikere fra den rytmiske verden spiller hun musik inspireret af Flamencoen, arabisk, afrikansk og indisk klassisk musik.

Festsal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Dy

Dy Plambeck

Tirsdag 15. januar kl. 09.30

Foredrag med forfatter Dy Plambeck: Om at skrive sange og salmer og og om arbejdet i redaktionsudvalget for Højskolesangbogen 19. udgave

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Tirsdag 15. januar kl 15.00

Chefdirigent for DR Pigekoret, komponist Philip Faber fortæller om sit store arbejde med at sætte toner til Inger Christensens ”Sommerfugledalen” krydret med andre eksempler og et par højskolesange.

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet


Tom Frederiksens Trio

Tirsdag 15. januar kl. 20.00

En aften med Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson

”Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger”

Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson har sammen markeret sig med deres fortolkninger af Tony Vejslev og Frank Jægers bedste sange.

Deres samarbejde begyndte for ti år siden, med udgivelsen af Tom Frederiksens CD ”Synger/sangskriver”, som blev nomineret til en Danish Music Awards Folk-pris.

I 2010 udgav de CD’en ”Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger”, som blev efterfulgt i 2012 af en ”live in concert” DVD med samme titel – optaget på spillestedet STARS i Vordingborg. Koncertvideoen har været vist adskillige gange på DK4, og det er siden blevet til masser af meget vellykkede ”Hyldest til Tony Vejslev og Frank Jæger” koncerter i hele landet.

Komponisten Tony Vejslev satte i alt een-og-tredive af sin gode ungdomsven Frank Jægers fineste digte i musik, flertallet af disse i perioden fra ca. 1945 til 1953. Mange af disse sange er siden blevet folkeeje, seks af de mest populære af dem har siden 1974 været repræsenteret i Højskolesangbogen, og flere kendte kunstnere har igennem årene indspillet dem med stor succés.

Tony Vejslev modtog i 1998 Danske Sangskrivere og Komponister/DJBFA’s hæderspris og i maj 2006 Folkehøjskolernes Forenings “Den Folkelige Sangs Pris 2006”.

Tom Frederiksen er en fantastisk fortolker af Frank Jægers tekster, og trioen har lavet nye arrangementer af sangene, som primært guitaristen Finn Olafsson har ”klædt på” med sine karakteristiske akustiske guitartemaer.

Men man vil også komme til at høre sange fra Tom Frederiksens ”Synger/Sangskriver”-album og fra trioens to nye videosingler ”Du ka’ ikke høre mig i radio’n” og ”100 år”, hvoraf sidstnævnte har dementeret den førstes titel, ved netop at blive spillet ganske meget i DR P5.

Finn Olafsson er kendt som guitarist, producer og komponist, både med sin egen guitarmusik og fra sine samarbejder med kunstnere som Anne Linnet, Pia Raug, Lars Lilholt, Erik Grip og ikke mindst sit duo-samarbejde gennem adskillige år med Anders Roland. Sammen med sin bror Torsten Olafsson, bassist, sanger og multimusiker, startede han sin karriere i det legendariske symfoniske rockband ACHE – men til ”Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger” koncerterne og koncert-foredragene, er de elektriske instrumenter lagt på hylden til fordel for den akustiske guitar og akustiske bas og deres to korstemmer, som klinger smukt sammen med Tom Frederiksens vokal.

Festsalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

Onsdag 16. januar kl. 09.30

Foredrag med fortæller Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Halfdan Rasmussen

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 


Susanna-Sommer

Susanna Sommer

kirsten_Hammann

Kirsten Hammann

Onsdag 16. januar kl. 15.00

Journalist og radioproducent Susanna Sommer: ”Sangenes Blå Bog” – en radioserie om Højskolesangbogens historie. Derefter taler Susanna Sommer med forfatter Kirsten Hammann om hendes forhold til den danske sang.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billetOnsdag 16. januar kl. 20.00

Koncert med Mads Granums Kvintet

Jazzpianist Mads Granum har komponeret ti nye jazzsalmer til sit fjerde album “Med favnen fuld af kærlighed”, som blev lanceret på Youtube i efteråret 2017. Her opnåede de på få måneder mere end 100.000 visninger.

Albummets nykomponerede jazzsalmer er med tekster af nogle af Danmarks bedste salmedigtere i nyere tid: Johannes Møllehave, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen, Johannes Jørgensen og Simon Grotrian.

Mads Granum har med sine fortolkninger af salmer opnået en opsigtsvækkende niche-succes som jazzmusiker og har de seneste 14 år turneret flittigt med sin kvartet. Evnerne inden for rytmisk musik og jazz har sammen med hans særegne salmeforståelse ført ham til en position som en af landets betydeligste inden for sin genre.

Det er blevet til flere hundrede velbesøgte koncerter i danske og udenlandske kirker. Foruden jazzklaver spiller Mads Granum rytmisk kirkeorgel. Hans jazz-orgelstykker er blevet spillet i USA, Australien, New Zealand og Europa, og flere af hans nye salmer er med i de nye salmebogstillæg. Det omfattende cv inkluderer desuden kapelmester-job for Thomas Eje, keyboardspiller i Glæsels Orkester for Linie 3 og meget andet.

MADS GRANUM KVINTET – Regitze Glenthøj – vokal, Mads Hansen – saxofon, Mads Granum – piano, Thomas Ovesen – kontrabas, Ricco Victor – trommer og percussion

Festsal – Entré: 100 kr – Køb billet


Erling_Lindgren

Erling Lindgren

Torsdag 17. januar kl. 09.30

Komponist Erling Lindgren: Tradition og fornyelse i Højskolesangbogen

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 


per-drud

Per Drud Nielsen

Torsdag 17. januar kl. 15.00

Foredrag med komponist Per Drud Nielsen: Min musikalske tosprogethed. Foredraget vil belyse Pers to musikalske sprog; den enkle strofiske fællessang og det mere komplekse flerstemmige korværk. Undervejs gennem foredraget vil vi synge et par af hans fællessange og lytte til indspilninger af nogle af korværkerne.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Torsdag 17. januar kl. 20.00

Fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr – Køb billet

 

 


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

 

Fredag 18. januar kl. 09.30

Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Otto Brandenburg

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Gary Graden

Søndag 20. januar kl. 14.15

Korkoncert med KOR72-stævnekoret.
Dirigent: Gary Graden.

Den amerikanskfødte dirigent Gary Graden har siden 1983 boet, studeret og arbejdet i Sverige, hvor han i dag er domkantor i Storkyrkan og S:t Jacobs Kyrka i Stockholm. Med S:t Jacobs Kammarkör, som han har stået i spidsen for siden 1984, har han med succes deltaget i korfestivaler og -konkurrencer i Sverige såvel som internationalt. I 2005 udnævntes han til årets kordirigent i Sverige.

Efter studier på Clark University, Hartt School of Music og ved Aspen Summer Music Festival, studerede Gary Graden på Musikhögskolan i Stockholm hos Eric Ericsson m.fl. Han er i dag en efterspurgt dirigent, lærer og jurymedlem. Han har stået i spidsen for opførelser af de største klassiske værker, men samtidig har han med sine kor bestilt og uropført mere end 70 kompositioner fra en bred vifte af nutidige komponister, ligesom han i trioen WÅG (WagerÅstrandGraden) udforsker og eksperimenterer med improvisationsmusik for stemme og instrument.

På programmet er svensk kormusik.

Foredragssal – Fri entré


 


Torsdag 7. februar kl. 20.00

Koncert med DR-Big Band.

Kom helt tæt på DR Big Band med denne særlige koncert, hvor bandets egne musikere har komponeret al musikken. En unik mulighed for at opleve DR Big Bands eget ’take’ på, hvordan det skal lyde på jazzscenen lige nu.

Oplev en aften med en stærk buket uropførelser af og med DR Big Bands knivskarpe profiler. Alt kan ske, når bandets medlemmer slipper deres indre sangskrivere løs og krydser klinger ved denne koncert, hvor et af dogmerne er, at musikerne ikke må skrive en solo til sig selv – men gerne til en af sine kolleger i bandet.

Køb billet

Festsal – Entré: 150 kr


Torsdag 14. februar kl. 20.00

Fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr – Køb billet

 


Clarice Assad og Thomas Fonnesbæk

Mandag 25. februar kl. 20.00

Koncert med Clarice Assad, sang og klaver og Thomas Fonnesbæk, bas

Den brasilianskfødte Clarice Assad er kendt for sine brasilianske scat-performances, som kombinerer innovative vokalteknikker med pianospillet. Som performer optræder hun ofte med egne originale kompositioner eller hendes fortolkninger af populære brasilianske sange, samt jazzstandarder.

Thomas Fonnesbæk har fået jazzen ind med modermælken og har spillet sammen med blandt andre Niels Henning Ørsted Petersen, Benjamin Koppel, Lars Jansson, Caroline Henderson, Cæcilie Nordby og mange andre.

Clarice Assad og Thomas Fonnesbæk har tidligere gæstet Askov Højskole med meget stor succes.

Glæd dig til en aften med jazz i verdensklasse!

Foredragssalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Torsdag 7. marts kl. 20.00

Fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

Køb billet

 


Tirsdag 19. marts kl. 19.30

Fhv. højskoleforstander i Rødding, Niels Holck: “Vort smukke og morsomme sprog”

Foredragssal – Køb billet

Arr.: Grundtvigs Forum Askov i samarbejde med Askov Højskole

Entré: 50 kr incl. kaffe og kage


Kaare Johannessen

Mandag 8. april kl. 09.30

Foredrag med historiker Kaare Johannessen: Den gode, den onde og den dybt inkompetente – Danmarks kongerække.

Kaare Johannesen har arbejdet som lærer på Ryslinge Højskole, som informationsmedarbejder på DTU, som overviking på Museet ved Trelleborg nær Slagelse, og som inspektør på Middelaldercentret i Nykøbing Falster.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Mandag 8. april kl. 15.00

Foredrag med forfatter Ib Michael: Ungdomsoprøret set gennem Ib Michaels romantrilogi ”Blå bror, Sorte huller, Vilde engle”.Foredraget former sig som en fortælling med indlagte tekstnedslag. Ud af 50’erne (”Blå bror”) ind i 60’erne (”Sorte huller”) op til 70’erne (”Vilde engle”). Der fortælles anekdoter om tiden, langt de fleste selvoplevede, med Ib Michael som rorgænger. Bob Dylan sagde, det var en UFO, der landede. De færreste nåede at se den, og dem, der så den, ville ikke kunne fortælle om den. Ib Michael var der!

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet


Mandag 8. april kl. 20.00

Jazzkoncert med Lars Jansson Trio og Hans Ulrik.

Med denne kvartet er der er lagt op til en aften med det ypperste indenfor skandinavisk jazz: Levende, kreativ og samtidigt varm og melodisk musik.

Hans Ulrik er ikke uden grund en af Danmarks mest benyttede og respekterede jazzmusikere. Han har en smuk personlig sound, er en virtuos instrumentalist, og har de senere år nået en modenhed og et klarsyn i sit musikalske udtryk der føjer yderligere til hans kunstneriske dybde.

Her er så chancen for at høre ham i samspil med mesteren indenfor lyrisk, nordisk jazz: Pianisten og komponisten Lars Jansson (S).

Lars Jansson er uden tvivl en af de betydeligste skandinaviske pianister og komponister. Han har udgivet en række stilskabende CDer med egen musik, og som pianist  akkompagneret kunstnere som Jan Garbarek, Cæcilie Norby etc. Han har desuden en særlig tilknytning til Danmark, og har blandt andet været professor ved det rytmiske konservatorium i Århus.

Janssons og Ulriks samarbejde stammer tilbage fra starten af 1990’erne hvor de indspillede den meget roste CD “Strange World”. Nu er dette frugtbare musikalske makkerskab vakt til live igen.

Repertoiret består af Lars Janssons og Hans Ulriks kompositioner, foruden enkelte folkesange og jazzstandards.

Lars Jansson Trio og Hans Ulrik har flere gange gæstet Askov – altid med stor succes.

Lars Janssons faste trio har gennem de sidste mange år , ud over ham selv,  bestået af danske Thomas Fonnesbæk (bas) og Janssons søn Paul Svanberg (trommer).

Glæd jer til en dejlig aften med jazz i verdensklasse.

Festsal – Entré: 100 kr – Køb billet

Lars Jansson Trio med Hans Ulrik


Özlem Cekic

Tirsdag 9. april kl. 09.30

Foredrag med Özlem Cekic: Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper? Danmark og verden omkring os oplever krig, terror, og flygtningestrømme. Antallet af nydanskere stiger. Vi frygter det ukendte, men vi har meget mere til fælles, end det der skiller os ad. Med det udgangspunkt har Özlem inviteret sig selv hjem til en lang række forskellige danskere med dialogkaffe – både folk hun var enig med, og folk hun var rygende uenig med.

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet


Jens Smærup Sørensen

Tirsdag 9. april kl. 15.00

Foredrag med forfatter Jens Smærup Sørensen: ”Jens” – en fortælling.

Med udgangspunkt i en række Mands Minde-foredrag på Vartov i København skriver Jens Smærup Sørensen om sit liv og sin tid. Om en opvækst i en afsides landsby ved Limfjorden, om barndommens sanse- og fantasiverden, pligterne på gården og forældrenes knirkende men fastlåste ægteskab i et autoritært mandssamfund. Og så om trangen til at komme væk, helt væk til en anden verden – den moderne.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Onsdag 10. april kl. 20.00

Fællessang og kaffebord

Foredragssalen – Entré: 60 kr – Køb billet

 


Lykke Friis

Torsdag 11. april kl. 09.30

Foredrag med Lykke Friis: Kuffert i Berlin – Fra identitetskrise til Mutti-mysteriet

Sådan hedder Lykke Friis nyeste bog, der handler om Tysklands identitetskrise, som kom til udtryk under den tyske valgkamp. Grundet de mange flygtninge og migranter, der er ankommet med deres kufferter, er mange tyskere blevet usikre på deres egen rejse: hvor åbent skal Tyskland være og har landet pga den historiske bagage forpligtelse til at yde en særlig humanitær indsats? Med afsæt i en længere rejse i Merkels Tyskland giver Lykke Friis sit bud og ser også frem mod Mutti-mysteriet: Hvem skal afløse Angela Merkel som kansler, og vil det lykkedes Merkel i modsætning til alle forgængerne at forlade statsministeriet med et smil på læben? Lykke Friis trækker naturligvis også på sin egen dansk-tyske baggrund med et ben – eller kuffert, om man vil – i begge lande. Foredraget og bogens titel er inspireret af Marlene Dietrichs klassiker af samme navn.

Lykke Friis er specialist i europæisk politik med særligt fokus på Tyskland. Hun er Berlingske Tidendes korrespondent i Tyskland og bosiddende i Berlin, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister samt tidligere prorektor på Københavns Universitet. Hun har udgivet adskillige bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i bestyrelsen for en af Europas førende tænketanke. Lykke Friis er en flittigt brugt ekspert af tv og radio.

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet


Waage Sandø

Torsdag 11. april kl. 15.00

Skuespiller Waage Sandø fortæller om et langt liv som skuespiller og teaterdirektør.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

Torsdag 11. april kl. 19.30

Fhv. højskoleforstander, fortæller Lillian Hjorth-Westh: Lykke-Per

Entré: 75 kr – Køb billet

 

 


Tore Leifer

Fredag 12. april kl. 09.30

Foredrag med Tore Leifer: Selma Lagerlöf, Niels Holgersen og Tore Leifer.

Tore Leifers bearbejdelse af klassikeren har høstet anmelderroser for at vægte den psykologiske side af dannelsesrejsen og samtidig være lydhør for – og ligefrem forelsket i – Selma Lagerlöfs Sverige. Bogen er desuden rigt illustreret af billedkunstneren Helle Frøsig, der med en blanding af tegninger, fotos og collager har skabt et nyt billedunivers til den klassiske fortælling.

Tore Leifer fortæller om Selma Lagerlöfs roman og sit arbejde med at oversætte og bearbejde den og læser afsnit fra den. Sådan rejser vi denne dag med de vilde gæs gennem Sverige.

Foredrag – Entré: 75 kr – Køb billet


Jesper Thilo

Tirsdag 4. juni kl. 16.00

Foredrag med Jesper Thilo: “Man ska’ ku’ se komikken” –  Her fortæller Jesper Thilo en række anekdoter og selvoplevede historier fra jazzens verden til vennen Erik Moseholm. Moseholm har gennemskrevet og redigeret de mange historier fra Thilos oplevelsesrige liv og herefter udgivet dem i bogform til glæde for mange jazzentusiaster. De fleste af Jesper Thilos historier er yderst morsomme, men bunder også i visse jazzmusikeres tragiske liv fuld af ensomhed, for meget sprut og fjolletobak, men alle historierne har en morsom pointe og bliver fortalt med så stor kærlighed til de enkelte musikere.

Jesper Thilo har været musiker i mere end 40 år, og er en af de helt store jazz-musikere i vor tid. Han har spillet sammen med adskillige internationale topnavne. Han har gennem livet oplevet, hørt og ikke mindst husket morsomme historier og episoder. Megen humor og lidt alvor er samlet til fornøjelse for eftertiden, og Jesper Thilos exceptionelle fortælleevne åbner vide muligheder for folk som sætter pris på at vide noget om baggrunden for et spillemandsliv.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Jesper Thilo

 

Tirsdag 4. juni kl. 20.00

Koncert med Jesper Thilo Kvartet. Info følger…

Festsalen – Entré: 100 kr – Køb billet

 


Lykke Friis

Søndag 5. juni kl. 14.00 – 17.00
14.00 Indmarch og underholdning ved Skodborg Brandværnsorkester
14.30 Gymnastikopvisning ved Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole
15.00 Fællessang – Grundlovstale ved Lykke Friis. 

Lykke Friis er specialist i europæisk politik med særligt fokus på Tyskland. Hun er Berlingske Tidendes korrespondent i Tyskland og bosiddende i Berlin, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister samt tidligere prorektor på Københavns Universitet.  Hun har udgivet adskillige bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i bestyrelsen for en af Europas førende tænketanke. Lykke Friis er en flittigt brugt ekspert af tv og radio. Hun er bogaktuel med en ny bog ”En kuffert i Berlin”, der handler om det sidste dramatiske år i tysk politik og det forstående ”Mutti-mysterium” – hvem skal afløse Merkel?

Fællessang
Kl. 15.45 Underholdning ved 6-Pack Jazzband
Kl. 17.00 Tak for i dag

Arrangør: Skibelundforeningen og Askov Højskole i samarbejde med Hotel Skibelund Krat, Askov Bylaug og Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole

 


“Mine unge år”

Jens Andersen

dscn7336

Kristian la Cour

Mandag 17. juni kl. 15.00

Med udgangspunkt i sin nye bog, ”Kim Larsen. Mine unge år”, fortæller Jens Andersen – kendt for sine prisbelønnede biografier om Thit Jensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik – om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store
erindringsbog, de var i gang med.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det
modsatte køn. I ungdommen forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og musiker, og gennem alle årene havde et vågent men genert øje til det modsatte køn.
Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange – fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til,
men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Mød Jens Andersen der sammen med Kristian la Cour vil tage os med ind i Kim Larsens helt særlige univers.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Iben Mondrup

Tirsdag 18. juni kl. 15.00

Forfatter Iben Mondrup: Når tavsheden sænker sig

Hvor går grænsen for, hvad vi kan tale om, inden for familien og i samfundet generelt? I Iben Mondrups seneste roman Vi er brødre tager forfatteren os med til efterkrigstidens Frederikshavn. Her boede hendes farfar, der var leder af modstandsbevægelsen under krigen. Som så mange andre kom han ud på den anden side mærket på krop og sjæl, noget man ikke talte om. Iben Mondrup fortæller om en del af den nyere danmarkshistorie og om, hvordan tavshedskulturen på forskellig vis påvirkede hele familier.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Tirsdag 18. juni kl. 19.30

Koncert med Old Boys Big Band.

Glade øjne, varme kinder og fødder der vipper. Et band i nærkontakt med sit publikum. Det er en
rigtig OBBB-showkoncert. Hyggeligt, varmt og uhøjtideligt. OBBB lægger vægt på underholdning
uden at gå på kompromis med det musikalske.

Sammen med dirigent og orkesterleder Hans Holm har OBBB siden 1994 udviklet sig fra en flok
glade amatører og halvprofessionelle musikere til et underholdende bigband, der fyrer op under
publikum, så det kan mærkes, med gode gamle jazz standards såvel som blues, rock og pop-hits af
nyere dato. Bandets erklærede målsætning er: ”Gode oplevelser”, og den målsætning nås kun ved at
give publikum ”Gode oplevelser”. Hver gang!

For netop at fokusere på variation og underholdning har OBBB udviklet en omfattende
vokalgruppe på ikke mindre end 6-8 sangere, der i forskellige kombinationer kan vække glade
minder om alt fra Franky Boy over Tony Bennett til Manhattan Transfer og Mills Brothers for slet
ikke at tale om Andrews Sisters, Elvis, Tom Jones, Blues Brothers, Ray Charles, Otto Brandenburg
, Four Jacks, Gitte Hænning og mange flere.
OBBB er til det hele, bare det swinger og gynger.

Med udgangspunkt i det naturskønne område syd for Silkeborg underholder OBBB over det ganske
danske land til festivals, i jazzklubber, til byfester, større kulturarrangementer og i andre
sammenhænge, hvor det ikke virker alt for overvældende med 30 glade musikere på én gang!

Festsalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Peter Borberg

Peter Borberg

Torsdag 20. juni kl. 15.00

Peter Borberg: Storm P – et foredrag om humoristen der kæmpede, for at blive taget alvorligt

Robert Storm Petersen (1882-1949) – bedst kendt som Storm P. – regnes af mange for den største
danske humorist nogensinde. Men bag de sjove tegninger og historier gemte sig et kompliceret og følsomt menneske, der bar på sine hemmeligheder, og som gennem hele livet drømte om at blive forløst i såvel kunsten som kærligheden. Foredraget følger Storm P. fra vugge til grav, og det hele krydres med masser af eksempler fra hans enorme produktion.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


christian-gerber-2

Christian Gerber spiller bandoneon

Fernando-Bruguera

Fernando Bruguera – argentinsk tangopianist

Tirsdag 3. september kl. 15.00

Tango-koncert med Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver

Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber ”Quintetto Angel”, der regelmæssigt har turneret i hele Europa.

Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester KölnHamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.

Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater BerlinSchaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.

Siden 2003 har Christian Gerber spillet i gruppen ”Tangocrash” som i 2008 modtog „Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2008“.

Christian Gerber er desuden medlem af violinvirtuos Isabelle van Keulens Ensemble. De spiller musik af den argentinske tango mester Astor Piazolla.

Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tango musiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires. Det gør ham til en af de mest anerkendte tangomusikere og en af specialisterne i de mange forskellige stilarter i tango.

Fernando Bruguera er født i provinsen La Pampa i Argentina og er i dag bosat i Hamburg.

Christian Gerber og Fernando Bruguera har to gange tidligere givet koncert på Askov – begge gange med meget stor succes.

Festsal – Entré: 75 kr – Køb billet


dscn7336

Lørdag 26. oktober kl. 15.00 

“Kim Larsen – Mine unge år” Med udgangspunkt i sin nye bog, ”Kim Larsen. Mine unge år”, fortæller Jens Andersen – kendt for sine prisbelønnede biografier om Thit Jensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik – om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i gang med.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det
modsatte køn. I ungdommen forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og musiker, og gennem alle årene havde et vågent men genert øje til det modsatte køn.
Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange – fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til,
men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det
modsatte køn. I ungdommen forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og musiker, og gennem alle årene havde et vågent men genert øje til det modsatte køn.
Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange – fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til,
men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Mød Jens Andersen der sammen med Kristian la Cour vil tage os med ind i Kim Larsens helt særlige univers.

Foredraget indgår i Efterårsmødet.

Foredragssal – Entré: 75 kr