Kalender


2019

 


Februar


Christian Kluxen

Søndag 31. marts kl. 15.00

Koncert med Forårsfilharmonikerne. 100 musikere fra det ganske land opfører Mahlers 9. Symfoni.
Dirigent Christian Kluxen.

Christian Kluxen er en af de unge fremadstormende dirigenter. Han er chefdirigent for Victoria Symphony Orchestra i Canada samt chefdirigent for Arctic Symphonic i Norge,

Festsalen – Fri entré


Kaare Johannessen

Mandag 8. april kl. 09.30

Foredrag med historiker Kaare Johannessen: Den gode, den onde og den dybt inkompetente – Danmarks kongerække.

Kaare Johannesen har arbejdet som lærer på Ryslinge Højskole, som informationsmedarbejder på DTU, som overviking på Museet ved Trelleborg nær Slagelse, og som inspektør på Middelaldercentret i Nykøbing Falster.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Ib Michael

Mandag 8. april kl. 15.00

Foredrag med forfatter Ib Michael: Ungdomsoprøret set gennem Ib Michaels romantrilogi ”Blå bror, Sorte huller, Vilde engle”.Foredraget former sig som en fortælling med indlagte tekstnedslag. Ud af 50’erne (”Blå bror”) ind i 60’erne (”Sorte huller”) op til 70’erne (”Vilde engle”). Der fortælles anekdoter om tiden, langt de fleste selvoplevede, med Ib Michael som rorgænger. Bob Dylan sagde, det var en UFO, der landede. De færreste nåede at se den, og dem, der så den, ville ikke kunne fortælle om den. Ib Michael var der!

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet


Mandag 8. april kl. 20.00

Jazzkoncert med Lars Jansson Trio og Hans Ulrik.

Med denne kvartet er der er lagt op til en aften med det ypperste indenfor skandinavisk jazz: Levende, kreativ og samtidigt varm og melodisk musik.

Hans Ulrik er ikke uden grund en af Danmarks mest benyttede og respekterede jazzmusikere. Han har en smuk personlig sound, er en virtuos instrumentalist, og har de senere år nået en modenhed og et klarsyn i sit musikalske udtryk der føjer yderligere til hans kunstneriske dybde.

Her er så chancen for at høre ham i samspil med mesteren indenfor lyrisk, nordisk jazz: Pianisten og komponisten Lars Jansson (S).

Lars Jansson er uden tvivl en af de betydeligste skandinaviske pianister og komponister. Han har udgivet en række stilskabende CDer med egen musik, og som pianist  akkompagneret kunstnere som Jan Garbarek, Cæcilie Norby etc. Han har desuden en særlig tilknytning til Danmark, og har blandt andet været professor ved det rytmiske konservatorium i Århus.

Janssons og Ulriks samarbejde stammer tilbage fra starten af 1990’erne hvor de indspillede den meget roste CD “Strange World”. Nu er dette frugtbare musikalske makkerskab vakt til live igen.

Repertoiret består af Lars Janssons og Hans Ulriks kompositioner, foruden enkelte folkesange og jazzstandards.

Lars Jansson Trio og Hans Ulrik har flere gange gæstet Askov – altid med stor succes.

Lars Janssons faste trio har gennem de sidste mange år , ud over ham selv,  bestået af danske Thomas Fonnesbæk (bas) og Janssons søn Paul Svanberg (trommer).

Glæd jer til en dejlig aften med jazz i verdensklasse.

Festsal – Entré: 100 kr – Køb billet

Lars Jansson Trio med Hans Ulrik


Özlem Cekic

Tirsdag 9. april kl. 09.30

Foredrag med Özlem Cekic: Hvordan kan vi bygge bro mellem befolkningsgrupper? Danmark og verden omkring os oplever krig, terror, og flygtningestrømme. Antallet af nydanskere stiger. Vi frygter det ukendte, men vi har meget mere til fælles, end det der skiller os ad. Med det udgangspunkt har Özlem inviteret sig selv hjem til en lang række forskellige danskere med dialogkaffe – både folk hun var enig med, og folk hun var rygende uenig med.

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet


Jens Smærup Sørensen

Tirsdag 9. april kl. 15.00

Foredrag med forfatter Jens Smærup Sørensen: ”Jens” – en fortælling.

Med udgangspunkt i en række Mands Minde-foredrag på Vartov i København skriver Jens Smærup Sørensen om sit liv og sin tid. Om en opvækst i en afsides landsby ved Limfjorden, om barndommens sanse- og fantasiverden, pligterne på gården og forældrenes knirkende men fastlåste ægteskab i et autoritært mandssamfund. Og så om trangen til at komme væk, helt væk til en anden verden – den moderne.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Onsdag 10. april kl. 20.00

Fællessang og kaffebord

Foredragssalen – Entré: 60 kr – Køb billet

 

 


Lykke Friis

Torsdag 11. april kl. 09.30

Foredrag med Lykke Friis: Kuffert i Berlin – Fra identitetskrise til Mutti-mysteriet

Sådan hedder Lykke Friis nyeste bog, der handler om Tysklands identitetskrise, som kom til udtryk under den tyske valgkamp. Grundet de mange flygtninge og migranter, der er ankommet med deres kufferter, er mange tyskere blevet usikre på deres egen rejse: hvor åbent skal Tyskland være og har landet pga den historiske bagage forpligtelse til at yde en særlig humanitær indsats? Med afsæt i en længere rejse i Merkels Tyskland giver Lykke Friis sit bud og ser også frem mod Mutti-mysteriet: Hvem skal afløse Angela Merkel som kansler, og vil det lykkedes Merkel i modsætning til alle forgængerne at forlade statsministeriet med et smil på læben? Lykke Friis trækker naturligvis også på sin egen dansk-tyske baggrund med et ben – eller kuffert, om man vil – i begge lande. Foredraget og bogens titel er inspireret af Marlene Dietrichs klassiker af samme navn.

Lykke Friis er specialist i europæisk politik med særligt fokus på Tyskland. Hun er Berlingske Tidendes korrespondent i Tyskland og bosiddende i Berlin, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister samt tidligere prorektor på Københavns Universitet. Hun har udgivet adskillige bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i bestyrelsen for en af Europas førende tænketanke. Lykke Friis er en flittigt brugt ekspert af tv og radio.

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet


Waage Sandø

Torsdag 11. april kl. 15.00

Skuespiller Waage Sandø fortæller om et langt liv som skuespiller og teaterdirektør.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Lillian Hjorth-Westh

Torsdag 11. april kl. 19.30

Fhv. højskoleforstander, fortæller Lillian Hjorth-Westh: Lykke-Per

Forfatter Henrik Pontoppidans romaner fra omkring århundredeskiftet 1900 tegner et portræt af brydninger og spændinger i den danske industrialiserings barndomsår. Hans roman Lykke-Per er genudgivet for nylig og filmen og tv-serien, som er instrueret af Bille August, har været med til at aktualisere romanen og skabe ny interesse forPontoppidan. Lykke-Per er en udviklingsroman. Vi følger Peter Andreas Sidenius på vej gennem livet. Finder han sit naturlige voksested og får han realiseret ideerne om at udvikle Danmark? 

Entré: 75 kr – Køb billet


Tore Leifer

Fredag 12. april kl. 09.30

Foredrag med Tore Leifer: Selma Lagerlöf, Niels Holgersen og Tore Leifer.

Tore Leifers bearbejdelse af klassikeren har høstet anmelderroser for at vægte den psykologiske side af dannelsesrejsen og samtidig være lydhør for – og ligefrem forelsket i – Selma Lagerlöfs Sverige. Bogen er desuden rigt illustreret af billedkunstneren Helle Frøsig, der med en blanding af tegninger, fotos og collager har skabt et nyt billedunivers til den klassiske fortælling.

Tore Leifer fortæller om Selma Lagerlöfs roman og sit arbejde med at oversætte og bearbejde den og læser afsnit fra den. Sådan rejser vi denne dag med de vilde gæs gennem Sverige.

Foredrag – Entré: 75 kr – Køb billet


Mandhatten.dk

Onsdag 22. maj kl. 19.30

Koncert med herreensemblet ”Mandhatten”, der kommer med ”Sang, så hatten passer!” En buket af korets bedste arrangementer, serveret med humor, glimt i øjet og masser af skønne harmonier og klange.

Entré: 75 kr – Fri entré

 

 


Jesper Thilo

Tirsdag 4. juni kl. 16.00

Foredrag med Jesper Thilo: “Man ska’ ku’ se komikken” –  Her fortæller Jesper Thilo en række anekdoter og selvoplevede historier fra jazzens verden til vennen Erik Moseholm. Moseholm har gennemskrevet og redigeret de mange historier fra Thilos oplevelsesrige liv og herefter udgivet dem i bogform til glæde for mange jazzentusiaster. De fleste af Jesper Thilos historier er yderst morsomme, men bunder også i visse jazzmusikeres tragiske liv fuld af ensomhed, for meget sprut og fjolletobak, men alle historierne har en morsom pointe og bliver fortalt med så stor kærlighed til de enkelte musikere.

Jesper Thilo har været musiker i mere end 40 år, og er en af de helt store jazz-musikere i vor tid. Han har spillet sammen med adskillige internationale topnavne. Han har gennem livet oplevet, hørt og ikke mindst husket morsomme historier og episoder. Megen humor og lidt alvor er samlet til fornøjelse for eftertiden, og Jesper Thilos exceptionelle fortælleevne åbner vide muligheder for folk som sætter pris på at vide noget om baggrunden for et spillemandsliv.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Jesper Thilo

 

Tirsdag 4. juni kl. 20.00

Koncert med Jesper Thilo Kvartet. Info følger…

Festsalen – Entré: 100 kr – Køb billet

 


Lykke Friis

Onsdag 5. juni kl. 14.00 – 17.00
14.00 Indmarch og underholdning ved Skodborg Brandværnsorkester
14.30 Gymnastikopvisning ved Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole
15.00 Fællessang – Grundlovstale ved Lykke Friis. 

Lykke Friis er specialist i europæisk politik med særligt fokus på Tyskland. Hun er Berlingske Tidendes korrespondent i Tyskland og bosiddende i Berlin, formand for Det Udenrigspolitiske Selskab og tidligere klima-, energi- og ligestillingsminister samt tidligere prorektor på Københavns Universitet.  Hun har udgivet adskillige bøger om EU og Tyskland og sidder i dag i bestyrelsen for en af Europas førende tænketanke. Lykke Friis er en flittigt brugt ekspert af tv og radio. Hun er bogaktuel med en ny bog ”En kuffert i Berlin”, der handler om det sidste dramatiske år i tysk politik og det forstående ”Mutti-mysterium” – hvem skal afløse Merkel?

Fællessang
Kl. 15.45 Underholdning ved 6-Pack Jazzband
Kl. 17.00 Tak for i dag

Arrangør: Skibelundforeningen og Askov Højskole i samarbejde med Hotel Skibelund Krat, Askov Bylaug og Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole

 


“Mine unge år”

Jens Andersen

dscn7336

Kristian la Cour

Mandag 17. juni kl. 15.00

Med udgangspunkt i sin nye bog, ”Kim Larsen. Mine unge år”, fortæller Jens Andersen – kendt for sine prisbelønnede biografier om Thit Jensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik – om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store
erindringsbog, de var i gang med.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det
modsatte køn. I ungdommen forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og musiker, og gennem alle årene havde et vågent men genert øje til det modsatte køn.
Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange – fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til,
men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Mød Jens Andersen der sammen med Kristian la Cour vil tage os med ind i Kim Larsens helt særlige univers.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Iben Mondrup

Tirsdag 18. juni kl. 15.00

Forfatter Iben Mondrup: Når tavsheden sænker sig

Hvor går grænsen for, hvad vi kan tale om, inden for familien og i samfundet generelt? I Iben Mondrups seneste roman Vi er brødre tager forfatteren os med til efterkrigstidens Frederikshavn. Her boede hendes farfar, der var leder af modstandsbevægelsen under krigen. Som så mange andre kom han ud på den anden side mærket på krop og sjæl, noget man ikke talte om. Iben Mondrup fortæller om en del af den nyere danmarkshistorie og om, hvordan tavshedskulturen på forskellig vis påvirkede hele familier.

Foredragssalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Tirsdag 18. juni kl. 19.30

Koncert med Old Boys Big Band.

Glade øjne, varme kinder og fødder der vipper. Et band i nærkontakt med sit publikum. Det er en
rigtig OBBB-showkoncert. Hyggeligt, varmt og uhøjtideligt. OBBB lægger vægt på underholdning
uden at gå på kompromis med det musikalske.

Sammen med dirigent og orkesterleder Hans Holm har OBBB siden 1994 udviklet sig fra en flok
glade amatører og halvprofessionelle musikere til et underholdende bigband, der fyrer op under
publikum, så det kan mærkes, med gode gamle jazz standards såvel som blues, rock og pop-hits af
nyere dato. Bandets erklærede målsætning er: ”Gode oplevelser”, og den målsætning nås kun ved at
give publikum ”Gode oplevelser”. Hver gang!

For netop at fokusere på variation og underholdning har OBBB udviklet en omfattende
vokalgruppe på ikke mindre end 6-8 sangere, der i forskellige kombinationer kan vække glade
minder om alt fra Franky Boy over Tony Bennett til Manhattan Transfer og Mills Brothers for slet
ikke at tale om Andrews Sisters, Elvis, Tom Jones, Blues Brothers, Ray Charles, Otto Brandenburg
, Four Jacks, Gitte Hænning og mange flere.
OBBB er til det hele, bare det swinger og gynger.

Med udgangspunkt i det naturskønne område syd for Silkeborg underholder OBBB over det ganske
danske land til festivals, i jazzklubber, til byfester, større kulturarrangementer og i andre
sammenhænge, hvor det ikke virker alt for overvældende med 30 glade musikere på én gang!

Festsalen – Entré: 100 kr – Køb billet


Peter Borberg

Peter Borberg

Torsdag 20. juni kl. 15.00

Peter Borberg: Storm P – et foredrag om humoristen der kæmpede, for at blive taget alvorligt

Robert Storm Petersen (1882-1949) – bedst kendt som Storm P. – regnes af mange for den største
danske humorist nogensinde. Men bag de sjove tegninger og historier gemte sig et kompliceret og følsomt menneske, der bar på sine hemmeligheder, og som gennem hele livet drømte om at blive forløst i såvel kunsten som kærligheden. Foredraget følger Storm P. fra vugge til grav, og det hele krydres med masser af eksempler fra hans enorme produktion.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Lørdag 31. august kl. 20.00

Koncert med DR PIGEKORET.

DR Pigekoret består af knap 50 piger i alderen 15-21 år, alle med stort musikalsk talent, flere hundrede års sangtradition samt en ung, talentfuld og brændende dirigent, Phillip Faber, med store ambitioner. Det er de væsentligste ingredienser i DR PigeKoret – et af verdens bedste pigekor og et af Danmarks stærkeste musikalske brands! Fra Grønland til Sydafrika fra Mols til Skagen – uanset hvor de optræder, formår koret at kombinere en enestående professionalisme og musikalitet med en umiddelbar sangglæde, der inviterer såvel danskere som andre nationaliteter ind i vores levende sangskat.

DR Pigekoret

Koret har i løbet af de sidste 15 år høstet stor anerkendelse både i Danmark og i det store udland og har vundet en lang række fornemme priser. I Danmark kan man året rundt opleve DR PigeKoret ved koncerter i hele landet. Men koret er også en del af danskernes hverdag, når de toner frem på tv-skærmen på DR K med Dagens Sang, eller når vi lytter til dem på P2 umiddelbart inden middagsradioavisen. Det unge eliteensemble besidder en enestående evne til ubesværet at bevæge sig mellem Grundtvigs salmer, moderne kompositioner, popsange og fællessang samtidig med at bevare den musikalske gnist og en smittende entusiasme. DR PigeKorets engagement i musikken og deres enestående klang gør, at de også er efterspurgte som musikalsk samarbejdspartner for både danske og udenlandske artister. DR PigeKorets evne til at bruge musikken som brobygger, gør koret til en uvurderlig ambassadør for Danmark. Både når de tager på turné i udlandet, eller når de synger for verdens ledere ved officielle begivenheder i Danmark.

Philip Faber

PHILIP FABER, chefdirigent

Phillip Faber (f. 1984) er uddannet komponist og dirigent fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. De seneste værker tæller et Brorson-requiem til Ribe Domkirke, en børneopera og en symfoni til Philippine Philharmonic Orchestra.

Phillip har tidligere dirigeret bl.a. Det Danske Drengekor, Landskoret og Värmlands Nations Kör og modtog i december 2014 Arne Hammelboes Mindelegat af Dansk Kapelmesterforening.

Han har desuden været dommer i DR1’s klassiske talentshow Vidunderbørn og vært i DRK’s nye satsning Danmark synger julen ind, samt studievært i Den Klassiske Musikquiz på DR TV.

DR PIGEKORET har tidligere gæstet Askov Højskole med meget stor succes. Det var i forbindelse med Askov Højskoles 150 års jubilæum i 2015.

Nu glæder vi os til et genhør.

Program for koncerten følger…

Festsalen – Entré: 150 kr – Køb billet


christian-gerber-2

Christian Gerber spiller bandoneon

Fernando-Bruguera

Fernando Bruguera – argentinsk tangopianist

Tirsdag 3. september kl. 15.00

Tango-koncert med Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver

Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber ”Quintetto Angel”, der regelmæssigt har turneret i hele Europa.

Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester KölnHamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.

Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater BerlinSchaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.

Siden 2003 har Christian Gerber spillet i gruppen ”Tangocrash” som i 2008 modtog „Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2008“.

Christian Gerber er desuden medlem af violinvirtuos Isabelle van Keulens Ensemble. De spiller musik af den argentinske tango mester Astor Piazolla.

Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tango musiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires. Det gør ham til en af de mest anerkendte tangomusikere og en af specialisterne i de mange forskellige stilarter i tango.

Fernando Bruguera er født i provinsen La Pampa i Argentina og er i dag bosat i Hamburg.

Christian Gerber og Fernando Bruguera har to gange tidligere givet koncert på Askov – begge gange med meget stor succes.

Festsal – Entré: 75 kr – Køb billet


Birgithe Kosovich

Tirsdag 8. oktober kl. 09.30

Foredrag med forfatter Birgithe Kosovich: ‘Den inderste fare’.

’Den inderste fare’ er et politisk-personligt romanportræt af den mand, som i manges øjne er danmarkshistoriens største landsforræder: Erik Scavenius.

Hvordan kan vi forstå Scavenius i dag, hvor vi igen er konfronteret med spørgsmålet: Hvor meget af din frihed vil du opgive for freden? Og hvor meget af din fred vil du ofre for friheden? Hvor går grænsen mellem integritet og underkastelse? Scavenius svarer. Som politiker i krig. Som ægtemand i utroskab og dyb forelskelse. Og som det menneske, vi alle er, der kæmper med at få tilværelsens store regnskab til at gå op.

Det handler om værdier. Og hvordan vi kan håndtere de sværeste af alle spørgsmål i vores kærlighedsliv såvel som i det åbne samfund uden at forråde os selv og vores fællesskab. Hvad er vores idealer? Og hvilke idealer kræves hvornår?

Birgithe Kosovic (f. 1972) fik sit gennembrud med romanen ’Det dobbelte land’, som vandt Weekendavisens Litteraturpris 2010, DR’s Romanpris 2011 og Danske Banks Litteraturpris 2011. Hun modtog i 2012 Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat. ’

Den inderste fare’ har vundet Politikens Litteraturpris 2018. 

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Adam Holm

Tirsdag 8. oktober kl. 15.00

Foredrag med journalist og forfatter Adam Holm: Krigen i Syrien.
Hvordan ser den ud gennem diktatoren Bashar al-Assads øjne?
Hvad kæmper regimet for?

Adam Holm har bl.a. været debatredaktør, lederskribent og anmelder på Politiken (2000-2006), studievært på Dweadline på DR2 (2006-2016), tilknytning til Weekendavisen som boganmelder og udlandsskribent (2010), freelance med tilknytning til P1, Weekendavisen, Berlingske, Altinget samt bogskriverier, 2016-

Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet  


Amalie Malling

Tirsdag 8. oktober kl. 20.00

Koncert med Amalie Malling.
Amalie Malling er uddannet hos pianisterne Herman D. Koppel og Georg Vásárhelyi. Hun fik sin konservatorieuddannelse hos Hans Leygraf ved Hochschule für Musik und Theater i Hannover, hvor hun afsluttede med koncerteksamen i 1972. Efterfølgende har Amalie Malling haft adskillige studieophold hos Alfred Brendel. Siden 1972, hvor Amalie Malling vandt 1. pris i Den nordiske Musikkonkurrence, har hun haft en omfattende koncertvirksomhed som solist og kammermusiker såvel herhjemme som i det øvrige Europa, USA, Canada, Japan og Kina.

Hun har spillet med samtlige danske symfoniorkestre og også optrådt med udenlandske orkestre. Blandt de dirigenter, hun har spillet med, kan nævnes Kiril Kondrashin, Marek Janowski, Miltiadis Caridis, John Frandsen og Michael Schønwandt.

Amalie Malling har fået tildelt adskillige musikpriser, deriblandt Musikanmelderringens Kunstnerpris, Jacob Gades Legat, Gladsaxe Musikpris og Tagea Brandts Rejselegat.

Amalie Malling har indspillet en lang række CD’er, deriblandt 4 solo-CD’er med henholdsvis Mozart, Schumann og ny dansk klavermusik, derudover klaverkoncerterne af Schumann, Schönberg, Kuhlau og Grieg med DR SymfoniOrkestret, samt Otto Mallings klaverkoncert med DR UnderholdningsOrkestret. Desuden flere CD’er med cellisten Morten Zeuthen, (bl.a. samtlige sonater for cello og klaver af Beethoven), Kontra-kvartetten og Selandia-ensemblet.

Amalie Malling har altid haft en særlig interesse for den nykomponerede musik, og en lang række komponister har igennem årene dedikeret værker til hende.

Siden 1981 er Amalie Malling docent på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, hvor hun igennem årene har uddannet nogle af den unge generations store klaverpersonligheder, såsom Marie Rørbech, Martin Qvist Hansen og Tanja Zapolski.

Program for koncerten på Askov Højskole følger….

Festsalen – Entré: 75 kr – Køb billet


Susse Wold, foto: Elona Sjögren

Fredag 11. oktober kl. 10.00

Foredrag med Susse Wold. Foredraget tager udgangspunkt i hendes seneste bog Bevægelse.

Susse Wold lægger med sine egne ord op til foredraget sådan: “Da jeg skrev ‘Fremkaldt’ for 10 år siden havde jeg stor fornøjelse af, at komme rundt i landet og fortælle om min bog. Det har været godt at blive fremkaldt, men et fast billede er ikke levende. I et univers, som hele tiden bevæger sig, er der ikke noget, som er statisk. Derfor er bevægelse og forandring så vigtig, for man bliver altid belønnet med ny viden og udvikling.”

“Nu har jeg skrevet en ny bog, som jeg har kaldt Bevægelse. Den vil jeg glæde mig til at fortælle om. I titlen ligger både den indre mening af ordet, hvor jeg bliver følelsesmæssigt berørt af de ting jeg møder, og den fysiske mening hvor jeg bevæger mig ud i verden og oplever ting , som lærer mig noget om min egen mulighed for konstant forandring.”

“Bogen er en fortælling om, hvad jeg har lært af de mennesker jeg har mødt, og de ting jeg har oplevet. På teatret som i livet gælder det om at svare, når ens stikord falder. Livet har givet mig mange fristende stikord, og jeg har svaret på mange af dem. Det fortæller jeg om.

I mit foredrag vil jeg fortælle om alle de farverige oplevelser jeg har haft i mit livstog. Jeg slutter min bog med at lave et interview med mig selv som jeg kalder ”Hokus pokus – mig selv i focus.”

Her stiller jeg mig selv alle de spørgsmål som jeg ved mange gerne har villet spørge mig om, men har syntes var for indiskret. Men da man ikke kan være indiskret overfor sig selv, har jeg lavet et interview , hvor jeg stiller mig selv indiskrete spørgsmål og selv og svarer på dem. Spørgsmål om alder, skønhed, kærlighed, ryger og død. Det kapitel vil jeg læse når jeg holder foredrag.

Efter foredraget kan man stille mig alle de indiskrete spørgsmål man har lyst til.

Foredragssal – Entré: 125 kr – Køb billet


Ove Korsgaard

Fredag 25. oktober kl. 19.30

Foredrag med Ove Korsgaard: Med ”Grundtvig rundt – en guide”, opregner Ove Korsgaard en række emner, hvor Grundtvig stadig i dag har betydning for vort land, meninger og holdninger. Salmedigterens relevans for nutiden tages under behandling ud fra emnerne: Nationen, Almuen, Det moderne, Medborgerskab, Skolen, Kirken, De fremmede, Kvinden, Følelser, Kamp, Oplysning og Menneskesyn.

Og det vil nok komme bag på mange, hvor nutidig og avanceret Grundtvig er i sine synspunkter.

Ove Korsgaard er ekstern lektor ved DPU.

Foredraget indgår i Efterårsmødet

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


dscn7336

Lørdag 26. oktober kl. 15.00 

“Kim Larsen – Mine unge år” Med udgangspunkt i sin nye bog, ”Kim Larsen. Mine unge år”, fortæller Jens Andersen – kendt for sine prisbelønnede biografier om Thit Jensen, Tove Ditlevsen, H.C. Andersen, Astrid Lindgren og Kronprins Frederik – om den folkekære musikers farverige liv, der endte så brat i efteråret 2018, inden Kim Larsen og Jens Andersen havde færdiggjort den store erindringsbog, de var i gang med.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det
modsatte køn. I ungdommen forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og musiker, og gennem alle årene havde et vågent men genert øje til det modsatte køn.
Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange – fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til,
men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Vi skal høre om en faderløs opvækst på stenbroen og om lange lykkelige ferier på Fyn hos den bibelstærke morfar, der satte sit præg på en velopdragen dreng, der drømte om at blive enten cykelrytter eller luftakrobat, og fra begyndelsen havde et vågent men genert øje til det
modsatte køn. I ungdommen forestillede Kim sig selv som enten skuespiller eller romanforfatter, men endte som skolelærer og musiker, og gennem alle årene havde et vågent men genert øje til det modsatte køn.
Undervejs i foredraget trækkes der lange linjer gennem Larsens liv og hans mange sange – fra barndommens gade i Københavns nordvest-kvarter, Askov Højskole, det mislykkede skolelærerjob og slumstormerårene omkring 1968 på Christianshavn, hvor Gasolin blev til,
men den unge vildmand også var fast besluttet på at gå sine egne veje.

Et muntert og musikalsk foredrag om mennesker, litteratur, sang og kærlighed, hvor der – med Kim Larsens ord og i Kim Larsens ånd – er ”både til gården og til gaden”.

Mød Jens Andersen der sammen med Kristian la Cour vil tage os med ind i Kim Larsens helt særlige univers.

Foredraget indgår i Efterårsmødet.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


Tove Engelhardt Mathiassen

Søndag 27. oktober kl. 11.15

Foredrag ved museumsinspektør i Den Gamle By, socialantropolog og forfatter Tove Engelhardt Mathiassen: Tre stærke højskolekvinder.

Hanne Rydahl Knudsen, Inger Marie la Cour og ikke mindst Inge Bjørn har på hver deres måde været med til at påvirke en livsbane igennem 40 år. Tove Engelhardt Mathiassen fortæller, hvordan deres påvirkning har foldet sig ud, og hun trækker dermed tråde både til fortiden og til nutiden, hvor hun præsenterer erindringslejligheden i Den Gamle By, og et nyt projekt om den skandinaviske vævnings popularitet i USA og højskolebevægelsens rolle her. Det hele handler om identitet!

Foredraget indgår i Efterårsmødet

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet