Kalender


Oktober


lisbet_lundquist_fotogjpg

Lisbeth Lundquist – foto: Miklos Szabo

Onsdag 24. oktober kl. 15.00

Foredrag med skuespiller og forfatter Lisbeth Lundquist: “Hvor er stjernerne, når det er lyst?”. Det er desuden titlen på den bog Lisbeth Lundquist udgav i marts 2018.
Mange vil huske Lisbet Lundquist fra hendes utallige triumfer på film og teater, og mange vil sikkert også genkende hende som zirkusfruen i Nemo, hvor hun ofte kan spottes siddende på trappen og betragte gemalen, Søren Østergaard.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Kjeld_holm_web

Kjeld Holm

Fredag 26. oktober kl. 19.30

Foredrag med fhv. biskop i Århus, Kjeld Holm: Erindringens etik.

I november 2017 udkom Kjeld Holms seneste bog “Misklang og samklang – træk af erindringens etik”, der i høj grad samler erfaringerne fra de to foregående bøger, og særligt fokuserer på den visdom, der udgår fra erindringen om netop mennesker og steder på hans livsvej.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


dscn7336

Kristian la Cour

Lørdag 27. oktober kl. 09.30

Morgensamling med Kristian la Cour

Foredragssal – Fri entré

 

 


Rikke Holm

Lørdag 27. oktober kl. 10.30

Foredrag med Askov Højskoles ny forstander Rikke Holm: ”Når eventyr giver mening – oplæsning og refleksioner over H.C. Andersens eventyr.”

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 


Flemming-Rose-web-250x230

Flemming Rose

Lørdag 27. oktober kl. 15.00

Foredrag med forfatter og journalist Flemming Rose: Roses ny verdensorden

Verden er i forandring. Storbritannien har meldt sig ud af EU, Rusland har annekteret Krim-halvøen i Ukraine, og Trump er blevet præsident i et af verdens mest magtfulde embeder. Men hvad er det egentlig, der sker i verden? Hvordan ser det ud fra forskellige hovedstæder og aktørers perspektiv?
I det tankevækkende og samfundsaktuelle foredrag tager Flemming Rose afsæt i den adgang han har haft, gennem de ti programmer på DR2, til nogle af verdens største tænkere, og forsøger at svare på de mange spørgsmål vestens krise stiller.

Dørene åbnes kl. 14.15. Man bedes møde i god tid og ikke medbringe store tasker, grundet særlige årsager. Derudover skal man kunne vise billed-dokumentation.

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet


anna_c

Anna Carina Sundstedt, sopran

mimi_kjaer

Mimi Kjær Dulong, klaver

Lørdag 27. oktober kl. 20.00

Koncert med Dulong & Sundstedt.

Anna Carina Sundstedt og Mimi Kjær Dulong har arbejdet sammen i mange år. Anna Carina Sundstedt og Mimi Kjær Dulong mødte hinanden for mange år siden i det københavnske professionelle musikliv. Det omfattende musikalske fællesskab udviklede sig til et unikt samspil. Med en fælles forkærlighed for det romantiske repertoire, fandt de sammen i et blomstrende og varmt samarbejde.

Anna Carina Sundstedt er dansk-svensk sopran, uddannet ved John Guttmann, Lars Waage og Tonny Landy i København. Studier ved Richard Miller i USA, Hans-Peter Blochwitz i Schweiz og Alessandra Althoff i Italien. Masterclasses bl.a. ved Helmut Deutsch, Rudolp Jansen, Patricia McCaffrey og Virginia Zeani Rossi-Lemeni. Scenedebut som Nedda i Bajadser i 2005 ved Opera i Provinsen. Herefter en række operaroller, bl.a. Nattens Dronning og Micäela, på scener i Danmark, Tyskland og Norge. Solist i klassiske værker som Händels Messias, Faurés Requiem og Orffs Carmina Burana samt operauddrag med Filharmonię Zielonogórską (PL), Collegium Musicum (N), Ensemble 1700 (S), Sjællands Symfoniorkester, DR Underholdningsorkestret, Copenhagen Soloists og Tivolis Promenadeorkester. Har optrådt ved en lang række kirke- og underholdningskoncerter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Østrig og Schweiz.

Mimi Kjær Dulong er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København ved Tove Lønskov, Anne Øland og Amalie Malling i 1997. Studier i London hos professor Yonty Solomon og i Budapest hos professor Istvan Lantos. Deltaget i adskillige klaver- og kammermusikkonkurrencer i både ind-og udland. Masterclasses ved bl.a. Kevin Kenner, Jiri Hklinka, Rudolf Kehrer og Victor Marzanov. Aktiv som solist, kammermusiker, akkompagnatør og repetitør og har givet koncerter i bl.a. Polen, Frankrig, Rusland, Malaysia og det meste af Danmark.

På programmet ved koncerten på Askov Højskole er musik af Strauss, Puccini, Verdi, Alfven og Mozart.

Festsal – Entré: 100 kr – Køb billet


thomsen søren ulrik_forfatterweb_original

Søren Ulrik Thomsen

Søndag 28. oktober kl. 15.00

Søren Ulrik Thomsen læser digte fra sit lange forfatterskab

Foredragssal – Entré: 75 kr – Køb billet

 

 


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

Mandag 29. oktober kl. 09.30

Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Otto Brandenburg

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Mandag 29. oktober kl. 15.00

Seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og nyhedsredaktør Rasmus Bruun: Humor og livslede

“Talk” – Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og nyhedsredaktør Rasmus Bruun i samtale med leder af Askov Højskoles journalistlinje Ole H.B. Andreesen

Den Korte Radioavis leverer noget af det skarpeste og sjoveste satire i Danmark og består af seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og nyhedsredaktør Rasmus Bruun. Parret er kendt fra programmet af samme navn som blev lanceret på Radio 24syv i 2015.

Kirsten Birgit og Rasmus Bruun er et helt unikt makkerpar, som med tør sarkasme dissekerer verden og dagligdagen, og på uhæmmet vis, siger alt det man ikke må sige.

Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm, som er en fiktiv person, beskrives som “en kombination af Ulla Therkelsen, Mette Fugl og Lone Kühlmann”. Hun er datter af hestehandler Jens Birgit og er oplært på DR TV Avisen under Jørgen Schleimann.

Kirsten Birgit har bl.a. dækket Tjetjenienskrigen i 1990erne, hvorefter hun gik ned med en depression, for først at returnere som korrespondent i februar, 2015, på Den Korte Radioavis.

Ole H.B. Andreesen

Rasmus Bruun spiller rollen som den mere forsigtige og politisk korrekte redaktør, som ofte bliver udfordret af Kirsten Birgits bramfrie og usædvanlige holdninger til politik og livet generelt.
– Foredragssal – Entré: 100 kr – Køb billet

 

 


Eddie Skoller

Mandag 29. oktober kl. 20.00

Eddie Skoller Show – Hvordan får man englændere, tyskere, japanere, nordmænd, franskmænd og selv svenskere til at more sig på dansk?

Eddie Skoller debuterede i Tivolis Visevershus som autodidakt sanger i 1969. Store roller i Hair og Jesus Christ Superstar banede vejen for en solokarriere, der har været forbi revy, tv-underholdning, turneer med eget band og flere gigantsucceser på radioens hitlister: What did you learn in school today, På forsiden af Søndags B.T. og selvfølgelig hans monologer som Hugo.

Der er lagt op til en festlig aften….

Festsalen – Entré: 125 kr – Køb billet


Tirsdag 30. oktober kl. 09.30

Helge Baun Sørensen

Foredrag med Helge Baun Sørensen: Humor gennem tiderne – 100 år med dansk latter – Vi skal opleve Gissemand, Victor Borge, Dirch Passer, Jørgen Ryg
m. fl. i kendte, men osse sjældne udgaver – og med et par sidespring til radioens verden.

Helge Baun Sørensen er DR-medarbejder gennem mange år.  kendt fra ‘Danmark Kort i P1 og ‘Amadeus’, ‘Grammofon’ og ‘På Opdagelse’ i P2.
Uddannet cand.mag. i musik og dansk, en årrække medlem af Radiokoret.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Jacob_Wendt

Jacob Wendt Jensen

Tirsdag 30. oktober kl. 15.00

Foredrag med filmkritiker, journalist og forfatter Jacob Wendt Jensen: Hundehoveder og hængerøve – om Ove Sprogø

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


christian-gerber-2

Christian Gerber -bandoneon

Fernando-Bruguera

Fernando Bruguera – tangopianist

Tirsdag 30. oktober kl. 20.00

Tango-koncert med Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver

Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber ”Quintetto Angel”, der regelmæssigt har turneret i hele Europa.

Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester KölnHamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.

Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater BerlinSchaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.

Siden 2003 har Christian Gerber spillet i gruppen ”Tangocrash” som i 2008 modtog „Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2008“.

Christian Gerber er desuden medlem af violinvirtuos Isabelle van Keulens Ensemble. De spiller musik af den argentinske tango mester Astor Piazolla.

Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tango musiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires. Det gør ham til en af de mest anerkendte tangomusikere og en af specialisterne i de mange forskellige stilarter i tango.

Fernando Bruguera er født i provinsen La Pampa i Argentina og er i dag bosat i Hamburg.

Festsal – Entré: 75 kr


Peter Borberg

Torsdag 1. november kl. 09.30

Peter Borberg: Storm P – et foredrag om humoristen der kæmpede, for at blive taget alvorligt

Robert Storm Petersen (1882-1949) – bedst kendt som Storm P. – regnes af mange for den største
danske humorist nogensinde. Men bag de sjove tegninger og historier gemte sig et kompliceret og følsomt
menneske, der bar på sine hemmeligheder, og som gennem hele livet drømte om at blive forløst i såvel
kunsten som kærligheden. Foredraget følger Storm P. fra vugge til grav, og det hele krydres med masser
af eksempler fra hans enorme produktion.

PETER BORBERG (f.1972) er forfatteren bag den store og anmelderroste bog Storm P. En biografi (2017).

Foredragssal – Entré: 75 kr


Torsdag 1. november kl. 15.00

Erik Lindsø – En fremmed kommer til byen – muntre historier om det gode kulturmøde

Tankevækkende og morsomme historier om det gode kulturmøde, som det har fundet sted siden 1960’erne, og som jeg i foredraget bruger til at forklare, hvordan vi i dag bliver bedre til at leve i en flerkulturel brydningstid.

”Danskerne findes i mange modeller, og stadig kommer der nye til,” digter Ebbe Kløvedal Reich i en højskolesang.

For mig er en dansker et gadekryds, der siden oldtiden er blevet formet i mødet med det fremmede. Der er altid ankommet fremmede, der forstyrrer os og forandrer os. I landsbyen kom tilflytteren. I storbyen kom fremmedarbejderen. I den globale landsby kommer de mest uventede. Med jævne mellemrum må vi derfor minde hinanden om, hvem vi er, og hvordan og hvorfor vi hører sammen. I disse år skal vi lære at høre sammen på nye måder.

Foredraget er ikke et fagligt indlæg om indvandring og integration, men en fortælling – en række  tankevækkende og morsomme historier om det gode kulturmøde, som det har fundet sted siden 1960’erne, og som jeg i foredraget bruger til at forklare, hvordan vi bliver bedre til at leve i en flerkulturel brydningstid, hvor kulturmødet er blevet en del af hverdagen.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Lillian

Lillian Hjorth-Westh

Torsdag 1. november kl. 19.30

Fhv. højskoleforstander, fortæller: Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Osvald Helmuth

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


nof

Niels Ole Frederiksen

Fredag 2. november kl. 09.30

Niels Ole Frederiksen: Da lysekronen faldt ned i lagkagen

Titlen på dette foredrag skulle nok have været “Danmarkshistorier fra de sidste 70 år!”.
Altså historie. Vores fælles historie. Tilbageblikket som det hedder, når man som gammel, gør sig tanker om det liv, man har levet. Altså i det omfang man kan huske det og ikke mindst i det omfang, man synes visse begivenheder har haft betydning for ens liv. Foredraget handler altså ikke om lagkager og lysekroner. Men derimod om nogle historiske begivenheder som har gjort indtryk på mig, enten har hørt om eller via læsning af aviser eller bøger, ja måske ligefrem oplevet selv. Det drejer sig om personer, som har gjort et stort indtryk på mig, og derfor har spillet en rolle i mit og andres liv. Det er ikke erindringsportrætter i gængs forstand, men snarere anekdotiske erindringsglimt med en historisk reference tilsat lidt biografisk gemyse.

Det er ikke heller ikke faglig korrekt Danmarkshistorie, men sybjektive fortællinger fra de sidste 70 års Danmarkshistorie betragtet og vurderet af mig.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Onsdag 7. november kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Foredragsssal – Entré: 60 kr

 

 


Johan Herold

Tirsdag 13. november kl. 19.30

Johan Herold: 100 året for afslutningen på første verdenskrig

Johan Herold er fhv. skoleleder og har været ansat i Grænseforeningen. Han og fortæller og vi synger fra Højskolesangbogen.

Foredragssal

Arr.: Grundtvigsk Forum Askov i samarbejde med Askov Højskole 


Gretelise Holm, forfatter, foto Sisse Jarner

Onsdag 14. november kl. 15.00 – 16.30

Journalist og forfatter Gretelise Holm fortæller Danmarkshistorie

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 

 


Henrik Engelbrecht

Henrik Engelbrecht

Mandag 19. november kl. 09.30

Foredrag med Henrik Engelbrecht: H.C. Andersen og den svenske nattergal.

Henrik Engelbrecht er kunstnerisk konsulent og musikformidler 2014 – har siden 2014 arbejdet som kunstnerisk konsulent for en række forskellige organisationer, bl.a. Det Kongelige Teater, Tivoli og Festspillene i Bergen
– arbejdet for DR P2 – bl.a. vært fra januar 2015 til programmets lukning i november 2016 på det ugentlige debatprogram Parnasset, som blev sendt på DR P2 hver lørdag.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Ida-Marie

Ida Marie Worre

Mandag 19. november kl. 15.00

Foredrag med Ida Marie Vorre: Barn af huset? Om Carl Nielsen som salmekomponist

Ida Marie Vorre er cand.mag. i musik, formidler og sanger. Siden 2006 museumsinspektør ved Carl Nielsen Museet og Carl Nielsens Barndomshjem

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Thomas_C

Thomas Clausen

Mandag 19. november kl. 20.00

Koncert med Thomas Clausen – Jazzpianisten Thomas Clausen vil under sin solo pianokoncert med improvisation over egne temaer også fortælle om sit forhold til den klassiske europæiske musiktradition, som han også dyrker professionelt, som pianist og især som komponist

Thomas Clausen er jazzpianist og komponist, som med inspiration fra både jazz og nyere europæisk kompositionsmusik fra begyndelsen af 1980’erne er blevet en af de væsentligste musikere i europæisk jazz. Har spillet med bl.a. Palle Mikkelborg, Niels Henning Ørsted-Pedersen, Dexter Gordon samt en række brasilianske jazzmusikere. – Foredragssal – Entré: 75 kr

 


MathiasHammer

Mathias Hammer

Tirsdag 20. november kl. 09.30

Foredrag med Matthias Hammer: Debussy i 100 året for komponistens død

Mathias Hammer er uddannet pianist, musikformidler i DR’s P2

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Mogens

Mogens Wenzel Andreasen

Tirsdag 20. november kl. 15.00

Foredrag med Mogens Wenzel Andreasen: Felix Mendelssohn Bartholdy – en klassisk romantiker

Mogens Wenzel Andreasen var deltager i DR TV’s nordiske musikquiz Kontrapunkt fra 1988-1998 og hae skrevet en lang række bøger om klassisk musik.

Foredragssal – Entré: 75 kr


2010.05.03. Iben krogsdal, Hjortshøj.Har lavet ny salmebog

Iben Krogsdal

Onsdag 21. november kl. 09.30

Foredrag med Iben Krogsdal: Sange om menneskelivet – om arbejdet med nydigtning af gammeltestamentlige salmer.

Iben Krogsdal er skønlitterær forfatter – oprindeligt uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi og siden ph.d. i religionsvidenskab. I 2000 debuterede hun som forfatter med novellesamlingen ”Træfpunkter”, og i 2010 debuterede hun som salmedigter med bogen ”Vi som er søgende”. Foredragssal – Entré: 75 kr


Onsdag 21. november kl. 20.00

Koncert med Walentin – McKenzie Duo.

Niklas Walentin og Alexander McKenzie – Den svensk-danske violinist, Niklas Walentin, og den dansk australske pianist Alexander McKenzie har henrykket publikum og kritikerne, siden duoen debuterede på DR TV i 2016. De har allerede opnået international berømmelse og har bl.a. givet koncerter i Carnegie Hall, Wigmore Hall, Mariinsky Teatret i Skt. Petersborg og Salle Cortot i Paris.

På programmet er ”Jorden Rundt”. Et særligt koncept hvor de to musikere i løbet af programmet bringer publikum rundt i hele verden med en perlerække af korte stykker. Et program med disse typer af værker var særdeles udbredt i første halvdel af det 20. århundrede, og det gav Niklas og Alexander lejlighed til at lade publikum genopdage fortidens glemte ”svesker” som ”Czardas” af Monti, Franz Drdlas ”Souvenir”, Drigos Serenade fra ”Harlekins Millioner” og Elgars ”La Capricieuse” sammen med kendte toner af Brahms, Tjajkovskij, Gershwin, Kreisler samt Jacob Gades uopslidelige “Tango Jalousie”.

Entré: 75 kr – Festsalen


Torsdag 6. december kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord. Vi synger danske og engelske julesange

Festsal – Entré: 60 kr

 

 


2019


Kurt Larsen

Mandag 14. januar kl. 15.00

Kurt Larsen – en mand og en harmonika

Kurt Larsen fortæller om harmonikaens historie og sit professionelle liv med dette instrument; dets indflydelse på hans liv som musiker og komponist – og i det hele taget som arbejdsredskab. Kurt Larsen spiller, viser billeder – og publikum skal også synge nogle af hans sange.

Kurt Larsen har medvirket som hamonikaspiller på talrige teaterforestillinger samt med en række af Danmarks fineste jazzmusikere – bl.a. med Kristian Jørgensen, violin, Jesper Bodilsen, bas og Aage Tanggaard, trommer. Derudover har Kurt Larsen i 1970’erne og 1980’erne været instruktør på talrige jazzstævner på Vallekilde og Brandbjerg Højskoler.

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Tine Rehling – Foto: Ole Haupt

Mandag 14. januar kl. 20.00

Duokoncert med Tine Rehling, harpe og Kurt Larsen, harmonika

På programmet er bl.a. franske viser – tango – spanske sange – Bellmann og argentinske tangoer.

Tine Rehling er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og hos Destinguished Professor Susann McDonald ved Indiana University (USA). Hun slog tidligt sit navn fast som solist og høstede efter sin debut i 1993 stor anerkendelse med mange anmelderroser. ”…Tine Rehling er en virkelig musiker. Hendes farvelægning, hendes udredninger af de musikalske ideer og den selvfølgelige strømmen i hendes spil var hendes glæde, der blev til vores glæde”… ”en opsigtsvækkende debut”.

Tine Rehling har også modtaget privatundervisning hos én af verdens legendariske harpesolister Marielle Nordman, Frankrig.

Tine Rehling har modtaget Jacob Gade Legatets store Pris og Gladsaxe Musikpris.

Kun 25 år gammel blev Tine Rehling inviteret til at give solo-recitals ved Verdensharpekongressen i Paris og ved Monterey Harpfestival i Californien. Samme år indgik hun et kammermusikalsk samarbejde med dengang én af verdens suverænt førende fløjtevirtuoser Michel Debost, Frankrig og fløjtenist Toke Lund Christiansen. Det resulterede i en CD indspilning af Fransk musik for fløjte og harpe.

Tine Rehling spiller ikke kun klassisk musik. Hun har kammermusikalske samarbejder med bl.a. solo-fløjtenist Ulla Miilmann, solo-cellist Henrik Dam Thomsen, guitarist Frederik Munk Larsen og saxofonist Benjamin Koppel. Derudover har hun trio med Mikkel Nordsø, guitar og Ole Theill, indiske tabalas. Sammen med de to musikere fra den rytmiske verden spiller hun musik inspireret af Flamencoen, arabisk, afrikansk og indisk klassisk musik.

Festsal – Entré: 75 kr


Tom Frederiksens Trio

Tirsdag 15. januar kl. 20.00

En aften med Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson

”Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger”

Tom Frederiksen, Finn Olafsson & Torsten Olafsson har sammen markeret sig med deres fortolkninger af Tony Vejslev og Frank Jægers bedste sange.

Deres samarbejde begyndte for ti år siden, med udgivelsen af Tom Frederiksens CD ”Synger/sangskriver”, som blev nomineret til en Danish Music Awards Folk-pris.

I 2010 udgav de CD’en ”Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger”, som blev efterfulgt i 2012 af en ”live in concert” DVD med samme titel – optaget på spillestedet STARS i Vordingborg. Koncertvideoen har været vist adskillige gange på DK4, og det er siden blevet til masser af meget vellykkede ”Hyldest til Tony Vejslev og Frank Jæger” koncerter i hele landet.

Komponisten Tony Vejslev satte i alt een-og-tredive af sin gode ungdomsven Frank Jægers fineste digte i musik, flertallet af disse i perioden fra ca. 1945 til 1953. Mange af disse sange er siden blevet folkeeje, seks af de mest populære af dem har siden 1974 været repræsenteret i Højskolesangbogen, og flere kendte kunstnere har igennem årene indspillet dem med stor succés.

Tony Vejslev modtog i 1998 Danske Sangskrivere og Komponister/DJBFA’s hæderspris og i maj 2006 Folkehøjskolernes Forenings “Den Folkelige Sangs Pris 2006”.

Tom Frederiksen er en fantastisk fortolker af Frank Jægers tekster, og trioen har lavet nye arrangementer af sangene, som primært guitaristen Finn Olafsson har ”klædt på” med sine karakteristiske akustiske guitartemaer.

Men man vil også komme til at høre sange fra Tom Frederiksens ”Synger/Sangskriver”-album og fra trioens to nye videosingler ”Du ka’ ikke høre mig i radio’n” og ”100 år”, hvoraf sidstnævnte har dementeret den førstes titel, ved netop at blive spillet ganske meget i DR P5.

Finn Olafsson er kendt som guitarist, producer og komponist, både med sin egen guitarmusik og fra sine samarbejder med kunstnere som Anne Linnet, Pia Raug, Lars Lilholt, Erik Grip og ikke mindst sit duo-samarbejde gennem adskillige år med Anders Roland. Sammen med sin bror Torsten Olafsson, bassist, sanger og multimusiker, startede han sin karriere i det legendariske symfoniske rockband ACHE – men til ”Hyldest til Tony Vejslev & Frank Jæger” koncerterne og koncert-foredragene, er de elektriske instrumenter lagt på hylden til fordel for den akustiske guitar og akustiske bas og deres to korstemmer, som klinger smukt sammen med Tom Frederiksens vokal.

Festsalen – Entré: 75 krOnsdag 16. januar kl. 20.00

Koncert med Mads Granums Kvintet

Jazzpianist Mads Granum har komponeret ti nye jazzsalmer til sit fjerde album “Med favnen fuld af kærlighed”, som blev lanceret på Youtube i efteråret 2017. Her opnåede de på få måneder mere end 100.000 visninger.

Albummets nykomponerede jazzsalmer er med tekster af nogle af Danmarks bedste salmedigtere i nyere tid: Johannes Møllehave, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen, Johannes Jørgensen og Simon Grotrian.

Mads Granum har med sine fortolkninger af salmer opnået en opsigtsvækkende niche-succes som jazzmusiker og har de seneste 14 år turneret flittigt med sin kvartet. Evnerne inden for rytmisk musik og jazz har sammen med hans særegne salmeforståelse ført ham til en position som en af landets betydeligste inden for sin genre.

Det er blevet til flere hundrede velbesøgte koncerter i danske og udenlandske kirker. Foruden jazzklaver spiller Mads Granum rytmisk kirkeorgel. Hans jazz-orgelstykker er blevet spillet i USA, Australien, New Zealand og Europa, og flere af hans nye salmer er med i de nye salmebogstillæg. Det omfattende cv inkluderer desuden kapelmester-job for Thomas Eje, keyboardspiller i Glæsels Orkester for Linie 3 og meget andet.

MADS GRANUM KVINTET – Regitze Glenthøj – vokal, Mads Hansen – saxofon, Mads Granum – piano, Thomas Ovesen – kontrabas, Ricco Victor – trommer og percussion

Festsal – Entré: 100 kr


 


Torsdag 7. februar kl. 20.00

Koncert med DR-Big Band. Nærmere info følger….

Festsal – Entré: 125 kr


Clarice Assad og Thomas Fonnesbæk

Mandag 25. februar kl. 20.00

Koncert med Clarice Assad, sang og klaver og Thomas Fonnesbæk, bas

Den brasilianskfødte Clarice Assad er kendt for sine brasilianske scat-performances, som kombinerer innovative vokalteknikker med pianospillet. Som performer optræder hun ofte med egne originale kompositioner eller hendes fortolkninger af populære brasilianske sange, samt jazzstandarder.

Thomas Fonnesbæk har fået jazzen ind med modermælken og har spillet sammen med blandt andre Niels Henning Ørsted Petersen, Benjamin Koppel, Lars Jansson, Caroline Henderson, Cæcilie Nordby og mange andre.

Clarice Assad og Thomas Fonnesbæk har tidligere gæstet Askov Højskole med meget stor succes.

Glæd dig til en aften med jazz i verdensklasse!

Foredragssalen – Entré: 100 kr


Tirsdag 19. marts kl. 19.30

Fhv. højskoleforstander i Rødding, Niels Holck: “Vort smukke og morsomme sprog”

Foredragssal

Arr.: Grundtvigs Forum Askov i samarbejde med Askov Højskole

Entré: 50 kr incl. kaffe og kage


Mandag 8. april kl. 20.00

Jazzkoncert med Lars Jansson Trio og Hans Ulrik.

Med denne kvartet er der er lagt op til en aften med det ypperste indenfor skandinavisk jazz: Levende, kreativ og samtidigt varm og melodisk musik.

Hans Ulrik er ikke uden grund en af Danmarks mest benyttede og respekterede jazzmusikere. Han har en smuk personlig sound, er en virtuos instrumentalist, og har de senere år nået en modenhed og et klarsyn i sit musikalske udtryk der føjer yderligere til hans kunstneriske dybde.

Her er så chancen for at høre ham i samspil med mesteren indenfor lyrisk, nordisk jazz: Pianisten og komponisten Lars Jansson (S).

Lars Jansson er uden tvivl en af de betydeligste skandinaviske pianister og komponister. Han har udgivet en række stilskabende CDer med egen musik, og som pianist  akkompagneret kunstnere som Jan Garbarek, Cæcilie Norby etc. Han har desuden en særlig tilknytning til Danmark, og har blandt andet været professor ved det rytmiske konservatorium i Århus.

Janssons og Ulriks samarbejde stammer tilbage fra starten af 1990’erne hvor de indspillede den meget roste CD “Strange World”. Nu er dette frugtbare musikalske makkerskab vakt til live igen.

Repertoiret består af Lars Janssons og Hans Ulriks kompositioner, foruden enkelte folkesange og jazzstandards.

Lars Jansson Trio og Hans Ulrik har flere gange gæstet Askov – altid med stor succes.

Lars Janssons faste trio har gennem de sidste mange år , ud over ham selv,  bestået af danske Thomas Fonnesbæk (bas) og Janssons søn Paul Svanberg (trommer).

Glæd jer til en dejlig aften med jazz i verdensklasse.

Festsal – Entré: 100 kr

Lars Jansson Trio med Hans Ulrik