Kalender


Carsten Seyer Hansen

Søndag 14. januar kl. 15.00

Korkoncert med 100 dygtige amatørkorsangere fra det ganske land.
KOR72-stævnekoret synger musik af Debussy, Elgar og Otto Mortensen.

Dirigent er denne gang Carsten Seyer Hansen, som er cand. mag. i musikvidenskab og filosofi ved Aarhus Universitet. Han underviser i kor- og ensembleledelse ved Det jyske Musikkonservatorium i Århus og Konservatoriet for musik og formidling i Esbjerg. Siden 2003 har han været kantor i Århus Domkirke.

Carsten Seyer-Hansens primære virke er korledelse, og han har selv stiftet flere kor – først Aarhus Universitetskor 1995, siden Vokalgruppen Concert Clemens 1997 og senest i 2003 Skt. Clemens Drengekor. Han dirigerer såvel amatører som professionelle ensembler, ligesom han er instruktør for DRs radiokor og Folkekirkens Ungdomskor.

Festsal – Fri entré


Ole-Kobbelgaard

Ole Kobbelgaard

Mandag 15. januar kl. 09.30

Foredrag med fhv. højskoleforstander, frimenighedspræst
Ole Kobbelgaard
: Sange fra hjertet og til hjertet

Foredragsal – Entré: 50 kr

 


Erik Lindsø

Mandag 15. januar kl. 15.00

Foredrag med Erik Lindsø: “Så selv en sten kan blomstre. Livet poetisk forklaret i sang”

Foredragssal – Entré: 75 kr

 

 


Hans Anker Jørgensen

Tirsdag 16. januar kl. 09.30

Foredrag med salmedigter Hans Anker Jørgensen: Livet er en kostbar gave – Hans Anker Jørgensen vil fortælle om arven i sine tanker og sange fra moderne digtere som Morten Nielsen, Halfdan Rasmussen, Astrid Lindgren, Ivan Malinovski, Inger Christensen m.fl. – og fra Grundtvig, Brorson, Kingo, Luther, Johannes, Matthæus og Paulus.

Hans Anker fortæller desuden om sin barndom i Indre Mission i Himmerland og Vallekilde – og sin ungdom – med 68-oprøret – og sit arbejdsliv i København.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Minna Johannesson

Tirsdag 16. januar kl. 15.00

Foredrag med instruktør Minna Johannesson: ”Højskolesangbogen i proces” – en fortælling om hvordan teaterkoncerten “Højskolesangbogen” blev til.

Tag med på instruktør, Minna Johannessons lange rejse helt fra da idéen opstod uden for tankstationen i Nørresundby i april 2015, frem til premieren på Det Kongelige Teaters store scene i november 2016. Hør om alle tanker og idéer bag forestillingen, både dem som blev, og ikke blev til noget, og om forberedelserne med det kunstneriske team; scenografen, koreografen, lyd og lysdesigneren. Hør om det store og inspirerende arbejde bag de musikalske fortolkninger, og ikke mindst om den meget spændende og krævende prøveproces med skuespillerne. Minna Johannesson er modtager af Den Folkelige Sangs Pris 2017.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Psalmodie

Tirsdag 16. januar kl. 20.00

Koncert med Psalmodie – Ensemblet Psalmodie pakker de gamle salmer af bl.a. Kingo og Grundtvig ind i nye klæder. Med elementer fra den nordiske folkemusik, latinamerikanske rytmer og mellemøstlige klange på den ene side og en dyb respekt for den kirkemusikalske tradition på den anden, vover Psalmodie sig ud i grænselandet mellem folkemusik og salmesang.

Sofie Mortvedt, hardingfele, Christian Joen, perkussion, Uffe Holmsgaard Eriksen, guitar, græsk bouzouki, cittern og klarinet, Ingeborg Thisted Højlund, sang og Cecilie Schmidt Dam, cello

Festsalen – Entre: 75 kr


Erik Sommer

Onsdag 17. januar kl. 09.30

Foredrag med fhv. højskolelærer og fhv. højskoleforstander, komponist Erik Sommer: Når man synger er man ikke alene

Foredragssal – Entré: 75 kr      

 

 


Finn Jørgensen

Onsdag 17. januar kl. 15.00 

Komponist Finn Jørgensen: Den danske revy – Om revyviser, om komponister, forfattere og skuespillere bag
nogle af de viser, der er blevet “evergreens”.

Foredragssal: Entré: 75 kr

 


Sinne Eeg – Foto Stephen Freiheit

Anders Rose

Onsdag 17. januar kl. 20.00

Koncert – Jazzduo med Sinne Eeg, sang og Anders Rose, klaver.

Denne aften på Askov Højskole optræder en af Danmarks største jazzsangerinder, Sinne Eeg, med den – næsten – lokale  pianist, Anders Rose. Det bliver en koncert med kendte jazz standards og nogle af Eegs egne kompositioner.  De 2 musikere har en lang fortid sammen fra bl.a. musikkonservatoriet i Esbjerg, og de har spillet sammen i forskellige sammenhænge.

Sinne Eeg er kendt for at være, om muligt, endnu bedre live end på CD. Hendes koncerter kendetegnes ved stort nærvær, humor og et enormt musikalsk overskud, som bl.a. kommer til udtryk ved, at der i den grad leges og tages chancer på scenen – ikke mindst i hendes suveræne scat-sang, som må betegnes som værende i verdensklasse. Intet mindre!

Anders Rose er en alsidig musiker, som både gør sig i pop/rock-musikken men også befinder sig rigtig godt i jazzens verden med dens større rammer for leg og improvisation. Anders spiller og har spillet i en masse forskellige sammenhænge og med en bred vifte af kendte solister. Han har været fast keyboardmand i Johnny Logans orkester siden 2010, samt arbejdet med DR Big Band igennem de sidste 10 år, både i deres egne produktioner og især som kapelmester i Cirkus Summarum.

For et par år siden begyndte Anders at spille med Jens Jefsen Trio feat. Allan Mortensen, som for nyligt har udgivet albummet ”With You In Mind”, som bl.a. også indeholder fornemt besøg af Palle Mikkelborg og Veronica Mortensen. Derudover spiller han i det 70’er-inspirerede funk/jazz-orkester Elektrojazz, som har albummet ”Cars” på samvittigheden og barsler med en kommende udgivelse baseret på studiesessions fra New York i 2016.

Anders er, om ikke født, så vokset op i Askov, og har gået på Askov-Malt Skole, så det er faktisk i den selv samme sal at de første spæde skridt som musiker blev taget til skolens årlige forårskoncerter.

Sinne Eeg har modtaget et væld af priser; Ben Webster Prisen 2014, Holstebro Kommunes Musikpris, DR Jazz Prisen, 4 x Danish Music Award, i 2015 med den prestigefyldte, franske jazzpris Palmares, da L’Academie Du Jazz (de 60 vigtigste jazzkritikere i Frankrig) belønnede ”Face The Music” med prisen for bedste internationale vokal-udgivelse. I oktober 2016 modtog hun det ærefulde Dronning Ingrids Hæderslegat.

Udover at have indtaget den hjemlige scene er Sinne Eeg ved at have godt fat i udlandet, hvor hun bl.a. jævnligt tournerer i lande som USA, Japan, Kina, Norge og Sverige. Især i Japan og USA er der store forventninger om kommende gennembrud efter flere succesfulde tournéer.

Sinne Eeg fik sit store gennembrud med cd’en “Waiting For Dawn” i 2007, for hvilken hun modtog en Danish Music Award (DMA) for ”Bedste Jazz Vokal Album 2007”. Politikens Boris Rabinowitch gav hende sjældne 6 ud af 6 hjerter i sin anmeldelse af cd’en. Sinne Eeg har siden modtaget adskillige priser, bl.a. Holstebro Kommunes Musikpris 2007. DR P2 Jazz Prisen 2009, en DMA for “Bedste Jazz Vokal Album ” i 2007, 2010, 2014 og 2015.

Glæd jer til jazz i verdensklasse på Askov Højskole.

Køb billet

Festsalen – Entré: 100 kr


Jørgen Carlsen

Torsdag 18. januar kl. 09.30

Foredrag med fhv. højskoleforstander på Testrup Højskole, Jørgen Carlsen: PH – en moderne Grundtvig

Foredragssal – Entré: 75 kr

 


Helle Solvang

Fredag 19. januar kl. 09.30

Foredrag med Helle Solvang: ​JEAN NOUVEL – om den franske arkitekt, der har tegnet DRs Koncerthus.

Helle Solvang har været vært på DR2 og præsenteret koncerter og musikkonkurrencer, herunder Malko-konkurrencen, P2-musik-konkurrencen og Spil for livet med unge talenter indenfor klassisk musik. Helle Solvang har vist hundredvis af mennesker rundt i stjernearkitekten Jean Nouvels blå kube i DRBYEN. Som DR-rundviser har hun fortalt om bygningens detaljer og overraskende anekdoter om den kontroversielle franskmand til bl.a. udenlandske arkitekter og danske skoleelever.

Foredragssal – Entré: 75 kr


Torsdag 25. januar kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Torsdag 8. februar kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


pia-friis-laneth

Pia Fris Laneth, forfatter

Onsdag 21. februar kl. 15.00

Foredrag med Pia Fris Laneth: Lillys Danmarkshistorie

Pia Fris Laneth taler med udgangspunkt i sin bog ‘Lillys Danmarkshistorie’. Hun er prisbelønnet forfatter, journalist og fortæller. Hendes første bog er bestselleren Lillys Danmarkshistorie, som hun modtog både LO’s kulturpris og KRAKA–prisen for.

Folketeatret dramatiserede denne slægtshistorie, og teaterstykket Lillys Danmarkshistorie turnerede for fulde teatersale landet over i 2015 og 2016.

Foredragssalen – Entré: 75 kr

 


Justin Kauflin & Thomas Fonnesbæk

Onsdag 21. februar kl. 20.00

Jazzkoncert med den amerikanske pianist og komponist Justin Kauflin og Thomas Fonnesbæk, bas. Justin Kauflin, (pianist), er 31 år pianist og er det man kalder for et “vidunder barn” og er derudover også blind. Han har i forlængelse af sit samarbejde med Thomas Fonnesbæk på Montmartre, brugt ham som bassist på turneer i Europa og Asien. De har netop udgivet duo cd’en, Fonnesbæk & Kauflin, Synesthesia, som indtil videre er blevet meget fint anmeldt!

4,5 stjerner ud af 5 mulige i verdens førende JazzMagasin, All About Jazz

Thomas Fonnesbæk, (1977) er bassist, komponist, producer og musikpædagog – har spillet med store udenlandske navne og lokale stjerner, medvirket på mere end 100 cd produktioner. Af internationale topnavne kan nævnes Enrico Piernunzi, Justin Kauflin, Christian Sands,  Didier Lockwood og er fast medlem i Lars Jansson Trio, Thomas Clausen Trio, Eeg/Fonnesbæk, mfl. Har også arbejdet med mange pop-artister, her iblandt Lis Sørensen, Søs Fenger, Kaya Brüel mfl.

Har været ansat som MGK lærer i 13 år ved Helsingør Musikskole og MGK, bas, guitar, klaver hørerlærer/teori, sammenspil og SSP.

Har desuden løbende været tilknyttet Københavns Musikkonservatorium som timelærer.

Både Justin og Thomas har synæstesi – synæstesi betyder samsansning, som er et sjældent forekommende fænomen, hvor forskellige sanseindtryk er koblet til hinanden. Justin og Thomas har lyd/syn-synæstesi, så for dem er en given tone altid koblet til den samme farve, og derfor har man et virkeligt synsindtryk af musik i farver.

Der er lavet en film om Justin Kauflin, ‘Keep on, Keeping on’, som er produceret af Michael Jacksons producer, Quincy Jones. Quincy Jones har taget Justin “under vingerne” og han er en fast del af Quincy Jones Productions aktiviteter rundt omkring i verden.

Det bliver jazz i verdensklasse, når Justin Kauflin og Thomas Fonnesbæk giver koncert på Askov Højskole.

Foredragssalen – Entré: 75 kr


Torsdag 8. marts kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Torsdag 5. april kl. 20.00

Syng i Den Blå – fællessang og kaffebord

Festsalen – Entré: 60 kr

 

 


Oktober


christian-gerber-2

Christian Gerber -bandoneon

Fernando-Bruguera

Fernando Bruguera – tangopianist

Tirsdag 30. oktober kl. 20.00

Tango-koncert med Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver

Christian Gerber er en af de mest efterspurgte og mest alsidige bandoneon-spillere i dag. I 2001 grundlage Christian Gerber ”Quintetto Angel”, der regelmæssigt har turneret i hele Europa.

Christian Gerber har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester KölnHamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorchester.

Foruden medvirken i talrige genre- og grænseoverskridende projekter med moderne musik, medvirker han også i film- og teatermusik, f.eks. på Deutsche Theater BerlinSchaubühne Berlin og Hamburg Schauspielhaus.

Siden 2003 har Christian Gerber spillet i gruppen ”Tangocrash” som i 2008 modtog „Preis der Deutschen Schallplattenkritik 2008“.

Christian Gerber er desuden medlem af violinvirtuos Isabelle van Keulens Ensemble. De spiller musik af den argentinske tango mester Astor Piazolla.

Fernando Bruguera er argentisk tango pianist, komponist og arrangør og er international kendt som tango musiker. Han begyndte som ganske ung at spille klaver og blev hurtig opdaget som en musiker med særlig passion for tangoen. Han har optrådt talrige gange på den lokale tangoscene i Buenos Aires. Det gør ham til en af de mest anerkendte tangomusikere og en af specialisterne i de mange forskellige stilarter i tango.

Fernando Bruguera er født i provinsen La Pampa i Argentina og er i dag bosat i Hamburg.

Festsal – Entré: 75 kr