Kendt lokalpolitiker bliver ny forretningsfører på Askov Højskole og Efterskole

Mangeårig skoleudvalgsformand i Vejen Kommune skal være ny forretningsfører på Askov Højskole og Efterskole.

Bent Jørgensen, der efter 20 år i byrådet og 16 år som formand for skole- og børneudvalget netop er stoppet som politiker i Vejen Byråd, er blevet ansat som ny forretningsfører på Askov Højskole og Efterskole. Her afløser han Bjarne Bundsgaard, der stoppede den 1. juni for at skifte til et job i Efterskoleforeningen.

”I min tid som skole- og børneudvalgsformand har jeg fået stor lyst til at arbejde med børn, unge, uddannelse og dannelse. Men jeg har savnet det konkrete arbejde og kontakten med de unge. Og samtidig er Askov Højskole og Efterskole en kulturbærende institution i Vejen Kommune. Så da jeg så, at de søgte en ny forretningsfører, var jeg med det samme sikker på, at det var en stilling, jeg ville søge,” siger Bent Jørgensen, der understreger, at han er meget stolt over at have fået jobbet og ydmyg overfor opgaven.

Både skole og økonomi

Bent Jørgensen, der bor i Store Andst, hvor han har boet i 32 år, er uddannet revisor.

De seneste 22 år har han været regnskabschef og økonomichef på Uldalls Jernstøberi A/S. Samtidig har han arbejdet politisk i 16 år som formand for skole- og børneudvalget i Vejen Kommune, og de senere år har han også været formand for Vejen Gymnasium, næstformand i VUC Vest og formand for Store Andst Efterskole – en post, han dog nu har sagt op, da han er blevet ansat på en anden efterskole.

”Det er er klart, at Bent med sin baggrund inden for både økonomistyring og skole og uddannelse er en perfekt profil for en forretningsfører på en højskole og efterskole. Så vi er naturligvis meget glade for, at det er lykkedes at kunne få ansat Bent som vores nye forretningsfører på Askov Højskole og Efterskole, og vi ser frem til samarbejdet,” lyder det fra Askov Højskole og Efterskoles formand, Hans Brun Hansen.

Det samme gør Bent Jørgensen, der anser jobbet på Askov Højskole og Efterskole som sit sidste officielle job.

”Jeg er jo efterhånden blevet 58 år. Men derfor har jeg også beroliget bestyrelsen på Askov Højskole og Efterskole med, at jeg ikke er en, der forlader et job hurtigt, og jeg har da ikke tænkt mig at gå på pension før tidligst som 67 årig, så kan de godt se frem til at have mig ansat i mange gode år.”

Bent Jørgensen starter officielt på Askov Højskole og Efterskole den 1. august.

Blå Bog

Bent Jørgensen er 58 år, uddannet revisor og har i 22 år været regnskabschef og økonomidirektør i Uldalls Jernstøberi A/S.

Fra 1997 til 2018 sad Bent Jørgensen i byrådet for Venstre i Vejen Kommune. Her var han fra 2001 til 2018 formand for udvalget for Skoler og Børn.

Bent Jørgensen er formand for Vejen Gymnasium og Store Andst Efterskole samt næstformand i VUC Vest. I forbindelse med ansættelsen på Askov Højskole og Efterskole stopper han som formand for Store Andst Efterskole.

Privat er Bent Jørgensen gift med Marika. De har boet 32 år i Store Andst og har sammen to voksne børn, der i dag begge bor i København.

Ud over politik og uddannelse er Bent Jørgensen bidt af sport. Han er håndbolddommer under DHF og har tidligere spillet håndbold selv. Nu er han så også begyndt at spille golf.