Jesper Theilgaard taler om klimaets tilstand

Jesper Theilgaard

Jesper Theilgaard kommer til Askov Højskole for at fortælle om klimaets tilstand. Aftenen før er der koncert med herre-ensemblet ”Mandhatten”

Det er vinterkoldt i maj og sommervarmt i februar. Og de første efterårsstorme har allerede fejet hen over Danmark.

Nej, vejret opfører sig ikke, som det gjorde engang. Heller ikke i Danmark. Det vidner de talrige oversvømmelser de senere år om, hvor varsel om skybrud nærmest er blevet hverdag i sommerhalvåret. Og i udlandet ser vi konstant tørker, oversvømmelser og en natur under pres, hvor spørgsmålet om eksempelvis havets evne til at brødføde fisk og pattedyr ikke nødvendigvis længere besvares med et “ja”.

Men hvad er det, der ligger bag disse forandringer? Og hvad er ikke mindst risikoen for vores børn og børnebørn?

Det er de spørgsmål, som den tidligere TV-vejrvært og meteorolog Jesper Theilgaard nu har helliget sig som klimaekspert og vil forsøge at besvare og fortælle om, når han torsdag den 23. maj kl. 19.30 er på Askov Højskole for at holde foredrag.

Ser på tilstand og muligheder

”Foredraget giver et letforståeligt indblik i den komplicerede debat om klimaets tilstand – men giver også en fortælling om de muligheder, forandringerne giver”, skriver Jesper Theilgaard selv på sin hjemmeside og fortsætter:

”Jeg kommer naturligvis også ind på det succesfulde klimamøde i Paris i november 2015, hvor verden samlede sig i kampen mod de risici, som den globale opvarmning giver. Men Paris-aftalen er ikke god nok til at løse problemet, så hvad gør verden for at forbedre den?”

Foredraget med Jesper Theilgaard på Askov Højskole, der afholdes i forbindelse med ugekurset ”Fugle i naturen”, er åbent for alle og koster 75 kroner at overvære. Køb billet

Kor synger så hatten passer

Aftenen før, onsdag den 22. maj kl. 19.30, er der koncert med herre-ensemblet ”Mandhatten”.

Koret kommer med forestillingen ”Sang, så hatten passer!”. Koncerten består af en buket af korets bedste arrangementer serveret med humor, glimt i øjet og masser af skønne harmonier og klange.

Som foredraget med Jesper Theilgaard er koncerten også åben for alle og koster 75 kr. i entre.