Klavermusik i verdensklasse på Askov Højskole

Trio Con Brio

Trio con Brio Copenhagen og Duo Tango Pianissimo optræder til to koncerter på højskolen

Askov Højskole er med få dages mellemrum vært for to koncerter med musik i verdensklasse og klaveret i centrum.

Mandag den 20.11. kl. 20 er det den verdensberømte klavertrio, Trio con Brio Copenhagen, der spiller klassisk koncert, og torsdag den 23.11. kl. 15 er det Duo Tango Pianissimo og den argentinske tangopianist Fernando Bruguera, der spiller op til tango.

Trio con Brio Copenhagen består af violinisten Soo-Jin Hong, cellisten Soo-Kyung Hong og pianisten Jens Elvekjær. Trioen har spillet i store koncertsale overalt i Europa, USA og Asien, bl.a. Concertgebouw, Carnegie Hall, Wigmore Hall og Konzerthaus Berlin. Men mandag aften er det altså på Askov Højskole, at de kan opleves, og det er i øvrigt tredje gang, at de gæster højskolen.

christian-gerber-2

Christian Gerber spiller bandoneon

Fernando-Bruguera

Fernando Bruguera – argentinsk tangopianist

Argentinsk tangopianist

Duo Tango Pianissimo (Christian Gerber, bandoneon og Fernando Bruguera, klaver) har været gæstesolist med bl.a. WDR Rundfunksinfonieorchester Köln, Hamburger Symphonikern, Staatsoper Hannover, Hamburger Philharmonikern og Berliner Konzerthausorch.

Fernando Bruguera er argentinsk tangopianist, komponist og arrangør og er international kendt som tangomusiker. Han begyndte at spille klaver som ganske ung og blev hurtig kendt som en musiker med særlig passion for tangoen.

Foredrag med de Mylius
De to koncerter på Askov Højskole arrangeres i forbindelse med ugekurset ”Musik på Tværs”. Det betyder, at der også er flere musik-relaterede foredrag på Askov Højskole i ugens løb.

Tirsdag aften kl. 19.30 kommer f.eks. den kendte tv-mand og DJ, Jørgen de Mylius, og fortæller om sit liv med radio og tv. Torsdag kl. 9.30 er det den forhenværende rektor ved Vestjysk Musikkonservatorium, Anette Faaborg, der fortæller om et liv med musik. Og fredag kl. 9.30 fortæller tidligere operadramatur ved det Kgl. Teater og musikchef i Tivoli, Henrik Engelbrecht, om opera i Guldalderens København.

Både koncerterne og foredragene er åbne og kan overværes af alle.

Læs mere her: https://www.askov-hojskole.dk/kalender/