Fra Kolding til Athen og tilbage til Askov for at strikke

Michelle Buch flyttede fra Kolding til Athen i 1999, da hun blev gift med en græker. Men når der er strikkekursus på Askov Højskole, tager hun flyet hjem til Danmark

Når der i denne uge er strikkekursus på Askov Højskole ved Vejen, er en af deltagerne fra Kolding. Det er dog ikke derfor, at Michelle Buch er omdrejningspunkt på kurset og en interessant historie på højskolen.

Michelle hedder nemlig nu Samonas til efternavn, hun bor i Athen, og så er hun rejst hele vejen fra Athen til Askov for at deltage i højskolens strikkekursus – for andet år i træk.

”I Grækenland er der ikke tradition for at strikke sammen og arrangere strikkekurser. Samtidig savner jeg det danske højskolemiljø og det sammenhold, der er på Askov. Derfor tilmeldte jeg mig kurset på Askov sidste år, og det var så god en oplevelse, at jeg naturligvis skulle tilbage til pigerne her igen i år, smiler Michelle Samonas.”

Imens Michelle deltager på kurset på Askov Højskole, benytter hun samtidig lejligheden til at besøge sin far og nogle venner i Kolding. Men hun lægger ikke skjul på, at det er strikketøjet, der er hoveprioriteten i denne uge. For hun er vild med at strikke.

”Det er jo et håndens værk, der både kan bruges som terapi, men også til at træne og udvikle dele af hjernen, som man ellers ikke bruger så meget. Og så strikker man både for sig selv og for andre”, fastslår Michelle Simonas, der både har en uddannelse inden for finansøkonomi og psykologi og nu er ved at uddanne sig til havedesigner.

Selvom Michelle altså foretrækker den danske strikkekultur og at holde en uges ferie på Askov Højskole, når der er strikkekursus, er hun glad for at bo i sit nye hjemland.