Kor og Kammermusik

30.06.19 – 06.07.19

Ensemblesang er nu udsolgt!

Der er nu lukket for tilmelding af klarinetter og violiner
Der er mulighed for at komme på venteliste

Se kursusbrochuren her –  Kor og kammermusik 2019 – brochure

Ja tak! Tilmeld mig Kor og Kammermusik

Dagsprogram – Kammermusik 2019

Kor – sangværksted – ensemblesang Dag-dag – 2019

Kor og kammermusik på Askov
Det almene aspekt i klassisk musik er dens særlige forhold til den historiske udvikling: på en gang at repræsentere forskellige tidsepoker og at være fælles nutid for alle syngende og spillende kursusdeltagere. Det er kursusugens mål at gøre dette levende og nærværende for alle.
Selvom der arbejdes med musikken på forskellige måder, har de to hold så store interessesammenfald, at ugen opleves som et samlet hele. Dette kommer bl.a. til udtryk i arbejdet med fællesværket, hvor korsangerne og kammermusikerne går sammen om at opføre et værk for solister, kor og orkester. Desuden i de fælles aftenarrangementer og i de engagerede samtaler kursisterne imellem.

KORUGE
Kurset henvender sig til korentusiaster og sangere med nogen korerfaring, men også sangere med mindre rutine og færdigheder vil let kunne glide ind i den klingende helhed. Repertoiret er bevidst alsidigt, således at mange interesser tilgodeses.

SANGVÆRKSTED OG ENSEMBLESANG
Om eftermiddagen er der “sangværksted” med soloundervisning i korte lektioner ved Bodil Ølandog Gunver Nielsen. Repertoiret kan variere fra enkle viser til arier, som evt. er forberedte hjemmefra. Instruktørerne er også behjælpelige med sangmateriale. Foruden ”sangværksted” er der ensemblesang. Her får du mulighed for at prøve kræfter med små ensembler fra opera- og koncertrepertoiret.

UNDERVISERE

Erling Kullberg – Lektor i Musikvidenskab på Århus Universitet.
Dirigent og komponist.
I mange år leder af kammerkoret Da Camera.
Lærer i direktion ved Århus Universitet.
Dirigent ved utallige korkurser og – stævner i ind- og udland.

Gunver Nielsen
: Fastansat i Det Kongelige Operakor i 25 år. Mere end 30 års undervisningserfaring på alle niveauer.

Bodil Øland
: operasanger og sangpædagog, har haft en lang karriere som korsanger og solist ved Det Kongelige Teater og den Den Jyske Opera, underviser nu på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

Repetitører
Lone Karlsson – uddannet på Det jyske Musikkonservatorium hos Georg Vasarhelyi. Diplomeksamen i repetition og akkompagnement. Adskillige års ansættelse på Det jyske Musikkonservatorium, free-lance pianist i forskellige

sammenhænge, f.eks. med Den jyske Opera, Kammeroperaen og Århus Symfoniorkester.
Bendt Fabricius – uddannet kirkemusiker fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium – organist, pianist og dirigent i forskellige musikalske sammenhænge. Har komponeret en kammeropera, værker for kor, symfoniorkester, kammerensemble, strygekvartet og senest en motetsamling for lige stemmer udgivet på Edition Wilhelm Hanse

KAMMERMUSIK
Kammermusikkurset henvender sig til instrumentalister (strygere, blæsere og pianister), der elsker kammermusikken og vil fordybe sig musikalsk i et kammermusikalsk samarbejde med andre, der har samme passion.

INSTRUKTØRER – KAMMERMUSIK

Ina Tagmose, violinist, uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium
hos Prof. Endre Wolf. Ansat i Esbjerg Ensemble i 6 år. Efterfølgende freelance musiker med tilknytning til bl.a. Århus Symfoniorkester og Randers Kammerorkester. Medlem af Århus Sinfonietta (ensemble for ny musik) Lærer på Århus Musikskole.

Maj Kullberg, violinist, uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium og har gået i solistklassen hos Emerson Kvartetten i USA. Maj har spillet i Kroger Kvartetten siden 2001. Kvartetten har vundet flere priser, bla P2s Lyt til Nyt Prisen.
1. violinist i Malmø Operaorkester siden 2003. Leder og stifter af kammermusikfestivalen Klassiske Koncerter i Djurs og Mols siden 2011.

Anne Lindeskov, bratschist. Har været alternerende solobratschist i Helsingborg Symfoniorkester, og senere medlem af Det Kgl Kapel i 20 år med sideløbende masser af kammermusikalsk aktivitet.

Hannah-Rae Hampson, cellist. Har studeret hos Joely Koos ved Trinity College of Music og Mats Lidström på Royal Academy of Music i London.
Efter 2 års privat studier hos Jakob Kullberg fortsatte hun derefter med at modtage PG Soloist’s Diploma på Institut for Musik og Dans i Stavanger, Norge. Hun har arbejdet som assistent for Jakob Kullberg siden 2016.

Jørgen Hald-Nielsen, docent i klaver ved Det Jyske Musikkonservatorium. Talrige koncerter og CD-udgivelser

Tore Othmar Poulsen Fhv. alternerende soloklarinettist i Det Kgl. Kapel. Medlem af Københavns Blæserkvintet

Signe Haugland – Fagottist i Copenhagen Phil og Den Danske Blæseroktet

Eva Østergaard – Tidligere solofløjtist i Det Kongelige Kapel, nu freelance solofløjtist og organist i Vissenbjerg