Kunst i naturen

20.09.20 – 26.09.20

Kunst i naturen

Fordyb dig i kunst og kreative processer: Vi tager ud i den danske natur for at lade os inspirere, tegne og male. Ugen byder på besøg på et kunstmuseum, en dyrepark og masser af inspirerende naturoplevelser og arbejde i det fri.

Sådan ser ugen ud

Vi skal besøge Vejen Kunstmuseum, hvor museumsinspektør Teresa Nielsen fortæller om kunstneren Jens Lund. Vi ser nærmere på Jens Lunds teknikker og arbejder herefter med skitser, tegninger og malerier. Vi tager også på tur til Givskud Zoo, hvor vi skal studere dyrene sammen med biolog Susanne Toft Henriksen. Vi se på gorillaer, næsehorn, ulve og løver for at forstå, hvordan dyrenes adfærd og positurer. Bagefter tuner vi ind på det at tegne dyr og arbejder fokuseret med det.

Leg med ler

Det er ikke kun med penslerne, vi skaber kunst. Vi skal også arbejde med at forme dyr i ler og finde frem til dyrenes rummelighed – måske med udgangspunkt i turen til Givskud Zoo, hvor vi er blevet meget klogere på dyrene.

Inspiration fra marsken og Vadehavet

Akvarelmaler Gitte Hadrup kigger forbi Askov og introducerer os for hendes måde at arbejde med materialer og farver på. Gitte tager med os til Vadehavet – porten til UNESCOs verdensarv. Her skal vi opleve vejrets, farvernes og lysets skift, mens vi arbejder.

I løbet af ugen er der en aftentur til marsken, hvor vi skal opleve Sort Sol, når de mange stære farver himlen sort. Emil Vestager fra Vadehavscenteret guider os igennem aftenen, som skal give os inspiration til vores arbejde.

Fokus på mikro og makro i sø, eng og skov

Ugen slutter med en dagstur til Jelssøerne med flotte udsigter til sø, eng og skov. Her fokuserer vi på mikro og makro. Om aftenen holder vi fernisering og viser vores billeder frem for hinanden.

På kurset bliver du præsenteret for forskellige teknikker og materialer, bl.a. blyant, blæk, akvarel og ler. Der er mulighed for fordybelse i det som tiltaler dig mest. Afhængig af vejret vil det være muligt at arbejde både ude og inde.  Alle kan være med, både begyndere og øvede.

Hele ugen er krydret med alt det bedste fra højskolelivet: morgensamlinger, fællessang med Kristian la Cour og den gode højskolemad.

Materialer

Skolen sørger for grundmaterialer som kan bruges. Har du egne pensler, papir, farver m.m. som du gerne vil arbejde med vil det være godt at tage det med.

Kursusleder: Lene Kersting

Lene er uddannet keramisk designer fra Designskolen i Kolding. Hun har i en periode studeret maleri på Icelandic College of Arts and Crafts i Reykjavik.

 

Print kursusbrochuren

Ja tak! Tilmeld mig Kunst i Naturen

Tilmeld dig

Varighed:1 uge
Startdato:20. september 2020
Slutdato:26. september 2020
  
Pris: 4.950 kr.
  

Hent brochure