Kunst-Litteratur-Historie

07.04.19-13.04.19

Udsolgt – Der er mulighed for at komme på venteliste

På kurset får du indblik i brydninger og tendenser inden for kunst, litteratur og historie. Det sker gennem en bred vifte af aktiviteter.

Medvirkende

Historiker Kaare Johannessen fortæller om den gode, den onde og den dybt inkompetente – Danmarks kongerække.

Forfatter Ib Michael fortæller om ungdomsoprøret.

Forfatter Jens Smærup Sørensen fortæller om sin seneste og meget anmelderroste roman “Jens”.

Debattør Özlem Cekic: Hvordan kan vi bygge broer mellem befolkningsgrupper?

Berlingske Tidenes Tyskland-korrespondent Lykke Friis: Kuffert i Berlin – Fra identitetskrise til Mutti-mysteriet.

Waage Sandø fortæller om et langt liv som skuespiller og teaterdirektør.

Tore Leifer: Selma Lagerlöf, Niels Holgersen og Tore Leifer.
Tore Leifers bearbejdelse af klassikeren har høstet anmelderroser for at vægte den psykologiske side af dannelsesrejsen og samtidig være lydhør for – og ligefrem forelsket i – Selma Lagerlöfs Sverige.

Jazzkoncert med Lars Jansson Trio og Hans Ulrik, sax. De spiller danske og svenske folkemelodier i jazzstil samt jazzstandards.

Aftenen før heldagsturen fortæller kunstformidler Peter Haarby fra Holstebro Kunstmuseum om Verdenskunst og kunst fra hele verden, samt museets samlinger.

Heldagstur til Holstebro Kunstmuseum. 

Ursula Nistrup er optaget af lyd, og udstillingen bliver et scenisk fremtidsscenarie, hvor man vil opleve en form for muterede fremtidsorganismer; en overdimensioneret høremembran fra sommerfuglen, der spiser sand, udformet som fleksible skulpturer af sammensatte sansende og bevægelige membraner iscenesat via lysdesign.

Vi nyder en buffet i Valgmenighedens Hus. Derefter besøger vi Holstebro Valgmenighedskirke, hvor sognepræsten Peter Hedegaard fortæller. Guider på heldagsturen er Lillian Hjorth-Westh og Kristian la Cour.

Halvdagstur til Syddansk Musikkonservatorium i Esbjerg – Vi ser den smukke koncertsal med Hans Tyrrestrups fine udsmykning – hører det store flotte orgel – og ser konservatoriet. Eftermiddagskaffen nydes i Cafe Ørsted. Guider på turen er Ulla Henningsen og Kristian la Cour

Kursusledere: Lillian Hjorth-Westh og Kristian la Cour

Se kursusbrochuren her – Kunst-Litteratur-Historie

Ja tak! Tilmeld mig Kunst-Litteratur-Historie