Kunst-Litteratur-Historie

10.10.21 – 16.10.21

Kunst – litteratur – historie

En uge med kræs for kulturelskeren. Vi dykker ned i kunsten, litteraturen og historien i spændende foredrag, fællessang, koncerter og udflugter. Du kan bl.a. opleve:

KUNST

Foredrag med den grønlandske grafiker, maler, billedhugger og billedkunstner Aka Høegh: Mit liv som kunstner. – Aka Høegh har bl.a. modtaget legater og hædersbevisninger for sit arbejde fra bl.a. Statens Kunstfond, Dansk Grønlandsk Kulturfond og Nordisk Kulturfond.

Manden, maleren og Gudhjemboen Oluf Høst: Foredrag om Oluf Høsts liv.

LITTERATUR

Foredrag om Tove Ditlevsen: Hun skrev om universelle emner i livet og kunne rime hjerte på smerte uden at det blev banalt. Hun var loyal og tro mod sit Vesterbro og talte de svages sag, men angsten for ikke at slå til slog hende ud.

Forfatter Iben Mondrup fortæller om romanen Tabita, hvor et ægtepar kommer hjem til Danmark med to adopterede børn efter en årrække i Grønland. Bogen skildrer en mørk periode i dansk-grønlandsk historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.

HISTORIE

Journalist Nynne Bjerre Christensen fortæller om den mest dragende og fascinerende danske polarekspedition nogensinde: Danmarksekspeditionen 1906-08. De 28 mand skulle kortlægge det nordøstligste hjørne af Grønland med skib og hundeslæder. Undervejs forsvandt tre af ekspeditionens mest prominente deltagere. Nynne Bjerre Christensen har deltaget i tre ekspeditioner til Nordøstgrønland for at finde de forsvundne polarforskere.

Hør også foredraget om Mogens Glistrup – politikeren, provokatøren og privatpersonen – fortalt af hans datter.

I løbet af ugen tager vi på heldagstur til Faaborg Museum og herregården Broholm Slot og en halvdagstur til Sønderskov Slot.

Særligt omkring Corona

Du kan trygt og sikkert bestille en plads på et højskolekursus. Hvis vi er nødsaget til at aflyse kurset pga. Corona, får du dine penge tilbage. Afbestiller du selv, skal din rejseforsikring dække tabet.

Vi er meget opmærksomme på at undgå smittespredning på skolen. Vi har spritstandere mange steder og opfordrer alle til at holde afstand og sørge for god håndhygiejne. Du skal medbringe Coronapas. Der er tre muligheder:

• Negativ Coronatest, der er maksimalt 72 timer gammel.
  • Vaccinepas.
  • Coronapas for immunitet (hvis du har haft Corona inden for de sidste 180 dage)

Er du vaccineret inden for de sidste 14 dage, skal du samtidig fremvise en negativ test.

I løbet af kursusugen sørger vi for, at du får en Coronatest på skolen.

Alle kurser bliver afholdt som planlagt. Hvis der er væsentlige ændringer i ugens program, eller vi er nødt til at aflyse kurset, får du direkte besked.

Kursusledere

Fhv. højskoleforstander, fortæller Lillian Hjorth-Westh