“There is no greater agony than bearing an untold story inside you.”
― Maya Angelou

TAG MED OS PÅ EVENTYR I LITTERATURENS VERDEN

På Askov Højskole er historiefortællingen i fokus, og vi har en vision om at lære vores elever at udtrykke sig på deres helt egen måde. På linjefaget ”Litteratur” får du mulighed for at gå på eventyr i skrivekunstens og litteraturens forunderlige univers. Vi giver dig chancen for at fordybe dig i andres historier og udtrykke dine egne fortællinger. Samtidig kommer du til at bo på en af Danmarks historisk set mest betydningsfulde højskoler, hvor du får muligheden for at udfolde dig i et meningsfuldt fælleskab med de andre elever. På udflugter, rejser og workshops har du udsigt til at møde nogle af tidens største forfattere, fordybe dig i det du synes er spændende og skubbe dine egne grænser sammen med andre.

HVORFOR ASKOV HØJSKOLE?

På Askov Højskole tror vi på, at litteraturen er med til at udvikle os som mennesker. Du kan både lære noget om dig selv og om samfundet, når du læser andres tekster eller skriver dine egne. Litteraturen har en lang tradition på Askov Højskole; en tradition du nu kan blive en del af. Vi har huset forfattere som Jeppe Aakjær (1887-88) og Martin Andersen Nexø (1891-93), da de var elever på skolen.

REFLEKTION OG FORDYBELSE

Faget ”Litteratur” er et fordybelsesfag såvel som et praktisk fag. Litteraturen får dig til at reflektere over verdenen, livet, dig selv osv. Den kan hjælpe dig med at udtrykke dine inderste tanker, såvel som den kan få øjeblikke til at gå i stå. I faget vil der være fokus på dig og dine drømme. Vi kan hjælpe dig med at udvikle dine skrivekundskaber. Sammen kan vi finde ud af, hvor dine styrker ligger og udvikle dem.

Du lærer at gå kritisk til en tekst, uanset om det er dig selv, der har skrevet den, eller om det er en verdenskendt forfatter. Du får mulighed for at fordybe dig i dine egne projekter, men du bliver også rustet til at arbejde sammen med andre. På Askov Højskole støtter vi hinanden i vores fælleskab, og sådan vil det også være i undervisningen i litteratur.

Du er, sammen med de andre på holdet, med til at forme undervisningen, så I kan få lige nøjagtigt det ud af jeres ophold på Askov Højskole, som I ønsker. Uanset om du er vild med at skrive tekster eller bare gerne vil læse en masse gode bøger, så er linjefaget litteratur noget for dig.

“One day I will find the right words, and they will be simple.”
― Jack Kerouac

FIND DIG SELV I LITTERATUREN

I faget ”Litteratur” bygger vi sammen dit potentiale, så du kan bruge det frirum, opholdet giver dig, til det, som skaber mening for dig. Vi giver dig muligheden for at bruge faget og opholdet som et potentiale til en uddannelse inden for litteratur og skrivekunst. Du kan også bruge det til at gå din egen vej inden for litteraturens verden – eller ene og alene som et pusterum med fokus på fordybelse og fælleskab.

If there’s a book that you want to read, but it hasn’t been written yet, then you must write it.”
― Toni Morrison

HVEM STÅR BAG?

Simon Maegaard

”Jeg ser mig selv som “drømmenes ambassadør”. For mig er højskolen et sted, hvor eleverne kan udforske deres drømme, fordybe sig i dem selv og finde retning. De unge er super dygtige i dag, men der ligger et enormt forventningspres over deres skuldre. Vores opgave er at fjerne deres usikkerhed, så de kan finde ind til kernen. Vi skal alle lære igennem hele livet – litteraturen er en hemmelig ven, som du kan tage i hånden, hvis du føler dig ”lost”. Litteraturen kræver ikke noget, men den sætter ting i gang uden at sladre til nogen. Hvem ville ikke have sådan en ven?”

Har du andre spørgsmål om linjefaget eller højskolen generelt, kan du kontakte Askov Højskole på tlf. 76 96 18 00 / info@askov-hojskole.dk

Efterår 2019 – 17 eller 12 uger

Efterårets lange kursus varer 17 uger og strækker sig fra 24. august til 20. december 2019. Prisen er 1.782 kr. pr. uge inkl. studierejse.

Du kan også vente med at starte til den 28. september og tage et 12 ugers forløb. Her er prisen 1.875 kr. pr. uge inkl. studierejse, da studierejsen skal dækkes på færre uger.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

Forår 2020 – 24, 16 eller 12 uger

Forårets lange kursus varer 24 uger og strækker sig fra 5. januar til 20. juni 2020. Det er også muligt at starte midtvejs den 1. marts og gennemføre et 16 ugers forløb eller stoppe den 28. marts og gennemføre et 12 ugers forløb.

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt 2.000,00 kr

“Jeg oplevede skolen som et overvældende intellektuelt tagselvbord, hvor man kunne beskæftige sig med historie, religion, filosofi og litteratur, kunst og drama. Det var som om, hver dag var en gave. (…) Jeg oplevede det som at komme hjem. Langt om længe havde jeg fundet det sted, hvor jeg trivedes, hvor hver dag var spændende, og hvor jeg følte, jeg have noget at modtage og noget at give sammen med sjove, begavede og engagerede mennesker. Askov blev simpelthen en åbenbaring for mig, og jeg oplevede nok atmosfæren lidt som Døde Poeters Klub på grund af alle de gode lærerkræfter, kammeraterne og den engagerende entusiasme, der omgav os.”

― Morten Grunwald: “Kort tid. Blå mærker og gyldne øjeblikke”, Gyldendal 2005

Vil du gerne følge livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

TILMELDING 2020

Forår24 uger
Startdato:5.  januar
Slutdato:20. juni
Kortere forløb16/12 uger               1.3 / 28.3
Pris:1.700 pr. uge (1800/1500)
Inkl. højskolerejse

Efterår17 uger