Litteratur

“There is no greater agony than bearing an untold story inside you.”
― Maya Angelou

TAG MED OS PÅ EVENTYR I LITTERATURENS VERDEN

På Askov Højskole er historiefortællingen i fokus, og vi har en vision om at lære vores elever at udtrykke sig på deres helt egen måde. På linjefaget ”Litteratur” får du mulighed for at gå på eventyr i skrivekunstens og litteraturens forunderlige univers. Vi giver dig chancen for at fordybe dig i andres historier og udtrykke dine egne fortællinger. Samtidig kommer du til at bo på en af Danmarks historisk set mest betydningsfulde højskoler, hvor du får muligheden for at udfolde dig i et meningsfuldt fælleskab med de andre elever. På udflugter, rejser og workshops har du udsigt til at møde nogle af tidens største forfattere, fordybe dig i det du synes er spændende og skubbe dine egne grænser sammen med andre.

HVORFOR ASKOV HØJSKOLE?

På Askov Højskole tror vi på, at litteraturen er med til at udvikle os som mennesker. Du kan både lære noget om dig selv og om samfundet, når du læser andres tekster eller skriver dine egne. Litteraturen har en lang tradition på Askov Højskole; en tradition du nu kan blive en del af. Vi har huset forfattere som Jeppe Aakjær (1887-88) og Martin Andersen Nexø (1891-93), da de var elever på skolen.

REFLEKTION OG FORDYBELSE

Faget ”Litteratur” er et fordybelsesfag såvel som et praktisk fag. Litteraturen får dig til at reflektere over verdenen, livet, dig selv osv. Den kan hjælpe dig med at udtrykke dine inderste tanker, såvel som den kan få øjeblikke til at gå i stå. I faget vil der være fokus på dig og dine drømme. Vi kan hjælpe dig med at udvikle dine skrivekundskaber. Sammen kan vi finde ud af, hvor dine styrker ligger og udvikle dem.

Du lærer at gå kritisk til en tekst, uanset om det er dig selv, der har skrevet den, eller om det er en verdenskendt forfatter. Du får mulighed for at fordybe dig i dine egne projekter, men du bliver også rustet til at arbejde sammen med andre. På Askov Højskole støtter vi hinanden i vores fælleskab, og sådan vil det også være i undervisningen i litteratur.

Du er, sammen med de andre på holdet, med til at forme undervisningen, så I kan få lige nøjagtigt det ud af jeres ophold på Askov Højskole, som I ønsker. Uanset om du er vild med at skrive tekster eller bare gerne vil læse en masse gode bøger, så er linjefaget litteratur noget for dig.

“One day I will find the right words, and they will be simple.”
― Jack Kerouac

FIND DIG SELV I LITTERATUREN

I faget ”Litteratur” bygger vi sammen dit potentiale, så du kan bruge det frirum, opholdet giver dig, til det, som skaber mening for dig. Vi giver dig muligheden for at bruge faget og opholdet som et potentiale til en uddannelse inden for litteratur og skrivekunst. Du kan også bruge det til at gå din egen vej inden for litteraturens verden – eller ene og alene som et pusterum med fokus på fordybelse og fælleskab.

If there’s a book that you want to read, but it hasn’t been written yet, then you must write it.”
― Toni Morrison

Mød din underviser

Jens Kæmpe

Jens er uddannet fra Forfatterskolen og har siden udgivet flere digtsamlinger. Han har en stor passion, særligt for digte, som han dagligt brænder igennem med. Og så kommer han fra Samsø, hvor han selv voksede op på en højskole. Jens bruger det meste af sin fritid på at gå meget lange ture. Han elsker at lave mad til sine venner, snakke om litteratur og være vågen om natten.

Har du spørgsmål om linjefaget eller vil du have en rundvisning, så kontakt os på tlf. 7696 1800 / info@askov-hojskole.dk

Efterår 2020 – 17 eller 13 uger

Efterårets lange kursus varer 17 uger. Prisen er 1.800 kr. pr. uge inkl. studierejse.

Du kan også vente med at starte til lidt senere og tage et 13 ugers forløb. Her er prisen 1.900 kr. pr. uge inkl. studierejse, da studierejsen skal dækkes på færre uger.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt 2.000,00 kr

“Jeg oplevede skolen som et overvældende intellektuelt tagselvbord, hvor man kunne beskæftige sig med historie, religion, filosofi og litteratur, kunst og drama. Det var som om, hver dag var en gave. (…) Jeg oplevede det som at komme hjem. Langt om længe havde jeg fundet det sted, hvor jeg trivedes, hvor hver dag var spændende, og hvor jeg følte, jeg have noget at modtage og noget at give sammen med sjove, begavede og engagerede mennesker. Askov blev simpelthen en åbenbaring for mig, og jeg oplevede nok atmosfæren lidt som Døde Poeters Klub på grund af alle de gode lærerkræfter, kammeraterne og den engagerende entusiasme, der omgav os.”

― Morten Grunwald: “Kort tid. Blå mærker og gyldne øjeblikke”, Gyldendal 2005

 

Vil du gerne følge livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

TILMELDING 2020

 

Efterår17 uger 
Start:23. august 2020
Pris:1.800 kr. pr. uge
Efterår13 uger 
Start:20. september
Pris:1.900 kr. pr. uge


Tilmelding 2021

Forår24 uger 
Start:3. januar 2021
Pris:1.750 kr. pr. uge
Forår12 uger
Start:3. januar 2021
Pris:1.550 kr. pr. uge
Forår 16 uger
Start:28. februar 2021
Pris:1.850 kr. pr. uge
 


Alle priser er inkl. studierejse

Der er ikke studierejse på 12-ugersforløbet