Litteratur: Tag med på eventyr i sproget

På linjefaget Litteratur får du mulighed for at gå på opdagelse i litteraturens forunderlige univers. En rejse, som i litteraturhistoriske nedslag går gennem skriftens dybe kældre og høje himle, fra Dante, over Sylvia Plath, helt op til samtiden og dine egne tekster. Ved at læse os ind i nutiden og fortiden, får vi øjne, ører og sprog for fremtiden.

På Askov Højskole er historiefortællingen i fokus, og vi har en vision om at hjælpe vores elever til at udtrykke sig på deres egen måde. Gennem tæt samarbejde og samtale med underviseren får du skærpet dit potentiale og din sproglige sans, når du skriver tekster. Kurset kan på denne måde også fungere som springbræt til optagelse på en decideret forfatterskole.

Hvorfor Askov Højskoles litteraturlinje?

På Askov Højskole tror vi på, at litteraturen er med til at udvikle os som mennesker. Du lærer både dig selv, den nære og fjerne verden bedre at kende. Litteraturen har en lang tradition på Askov Højskole; en tradition du nu kan blive en del af. Vi har huset forfattere som Jeppe Aakjær (1887-88) og Martin Andersen Nexø (1891-93), da de var elever på skolen.

Lær at skrive – ved at blive bedre til at læse

Linjefaget Litteratur er lige dele fordybelse og praktik: Det handler både om at læse og skrive. Gennem samtale, værklæsning, konstruktiv kritik og skriveøvelser får du mulighed for at fordybe dig i og forholde dig kritisk til dine egne såvel som andres tekster. Denne kritiske forholden-sig udvikler dine sproglige kundskaber og intuition. Du bliver bedre til at læse, og det er sådan man bliver bedre til at skrive. Hvis du drømmer om optagelse på en forfatterskole, er litteratur på Askov Højskole et glimrende fundament.

Et spændende og afvekslende højskoleophold

For at komme rigtig langt ud i litteraturen, er det vigtigt at beskæftige sig perifert med andre fag end litteratur. Derfor kommer du i undervisningen også i berøring med eksempelvis journalistisk og film, i kombination med de andre linjefag på højskolen.

I løbet af semesteret tager vi på ekskursioner for at skrive eller få inspiration. Turene kan fx gå til Fanø, Trapholt Kunstmuseum i Kolding eller Skibelund Krat. På linjefagsdagene går turen til København, hvor der vil være mulighed for at møde forfattere, tage til oplæsninger og lignende.

Der er ingen forhåndskrav til dine sproglige evner, udover at du skal kunne orientere dig og skrive på dansk og have interesse for at læse og skrive selv.

Mød din underviser

Jens Kæmpe

Jens er uddannet fra Forfatterskolen og har siden udgivet flere digtsamlinger. Han har en stor passion, særligt for digte. Og så kommer han fra Samsø, hvor han selv voksede op på en højskole. Jens bruger det meste af sin fritid på at gå meget lange ture. Han elsker at lave mad til sine venner, snakke om litteratur – og så er han en natteravn.

​Har du spørgsmål om linjefaget eller vil du have en rundvisning, så skriv til Jens på jek@askov-hojskole.dk eller ring på tlf. 7696 1800.

KIG FORBI: SE SKOLEN OG HØR OM LINJEFAGET

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt linjefaget Litteratur er noget for dig, så ring og snak med Jens eller skriv til ham. Du kan ringe på 7696 1800 eller skrive til info@askov-hojskole.dk. Du kan også booke en rundvisning her.

Vil du gerne følge livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

FORÅR 2021

Forår 24 uger
Start: 3. januar 2021
Pris: 1.750 kr. pr. uge
Forår 16 uger
Start: 28. februar 2021
Pris: 1.850 kr. pr. uge
Forår 12 uger
Start: 3. januar 2021
Pris: 1.550 kr. pr. uge

EFTERÅR 2021

Efterår 14 uger
Start: 15. august
Pris: 1.800 kr. pr. uge
Efterår
18 uger
Start: 12. september
Pris: 1.900 kr. pr. uge

Prisen er inkl. højskoletur. Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold.

Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.