Livshistorier vækkes til live på Askov Højskole

Mimi Jakobsen kigger forbi, når Askov Højskole afholder det populære ugekursus, Skriv din livshistorie, der er blevet afviklet tre gange, og mandag 13. november begynder det fjerde hold kursister.

Vi har alle en livshistorie at fortælle. Men det kan være svært at få styr på erindringerne og få dem skrevet ned, så andre kan få noget ud af dem. Askov Højskole har derfor startet et nyt ugekursus, ”Skriv din livshistorie”, der er blevet afholdt tre gange og på mandag starter med sit fjerde hold.

”Der kan være mange gode grunde til at ville skrive sin livshistorie. Det kan være børn eller børnebørn, som har efterspurgt den. Eller man kan selv have et ønske om at skrive om sit liv, fordi det giver mulighed for at forstå, hvem man er, hvad man kommer af, og hvorfor man er, som man er”, forklarer linjefagsleder i journalistik ved Askov Højskole, Ole H.B. Andreesen.

Mimi med til intim-seance
Ole H.B. Andreesen er sammen med freelancejournalist Mona Østerlund kursusleder på ”Skriv din livshistorie”. De har lavet et kursus, hvor der arbejdes med erindring og hukommelse, skriveprocesser, struktur og fortælling. Men kursisterne får også mulighed for at komme på relevante dagsudflugter og møde forskellige kendte og inspirerende gæster til foredrag og undervisnings-seancer på højskolen.

Denne gang kommer f.eks. den tidligere CD-formand, minister og generalsekretær for ”Red Barnet”, Mimi Jakobsen. Hun skal onsdag holde et foredrag med afsæt i hendes bog ”Vendepunkter”. Og så deltager hun i en intim-seance med kursisterne, hvor der skal tales om skriveprocesser, at huske, skrive og at lade være.

”At det kan betale sig at lære at skrive sin livshistorie, er kurset blevet et godt bevis på. Der har været omkring 100 kursister på de fire kurser, og flere af dem har allerede fået skrevet deres livshistorie – eller en del af den”, fastslår Ole H.B. Andreesen, som har en håndfuld bøger fra tidligere kursister liggende.

Har man lyst til at lære at skrive sin livshistorie, deltage i skriveproces-seancen med Mimi Jakobsen og få en spændende og lærerig uge på Askov Højskole, er der stadig ledige pladser tilbage. ”Men det er med at være hurtig”, slutter Ole H.B. Andreesen.

Næste kursus bliver den 18. til 24. februar, hvor forfatteren Pia Fris Laneth medvirker, der er foredrag med erindringsformidler Henning Lindberg og heldagstur til Den Gamle By i Aarhus.

For yderligere informationer eller aftaler kan Ole H.B. Andreesen træffes på tlf. 51 56 55 54.