Mad og drikke

PÅ ASKOV SPISER VI SUNDT OG GODT

På Askov Højskole har vi et klart mål om at fremme elevernes sundhed og velvære. Det gør vi bl.a. ved at understøtte gode og sunde kostvaner. Den gode og sunde mad på skolen har ligeledes til formål at give vores elever god energi og høj koncentrationsevne gennem hele deres ophold. Vi sørger for, at elever og ansatte på skolen har mulighed for at få en varieret og ernæringsrigtig kost, som samtidig smager godt og er veltilberedt.

ASKOV HØJSKOLE HAR  DET ØKOLOGISKE SPISEMÆRKE I BRONZE

Når du spiser på Askov Højskole, kan du være sikker på, at vi satser på økologi. 30-60% af de føde- og drikkevarer, vi bruger er økologiske – og vi arbejder hele tiden på at omlægge endnu mere fra konventionelle til økologiske råvarer for at øge procentdelen af økologi.

Som verdensmålsskole vil vi gerne tage medansvar for miljøet og bidrage til bl.a. bedre dyrevelfærd og  færre sprøjtemidler og tilsætningsstoffer i maden. Vi er stolte af, at vi har det økologiske spisemærke i bronze. Det har vi opnået, fordi vi har nogle engagerede medarbejderne i køkkenet, som med fokus på madspild, lokale og sæsonbestemte råvarer bidrager til at skabe faglig udvikling og glæde.

FRISKE RÅVARER OG HJEMMEBAG

Du kan forvente, at den mad, du bliver præsenteret for, bliver lavet med friske råvarer. Maden er ernæringsrigtig og tilpasset årstiderne. Du kan forvente en varieret kost, som ofte er økologisk og bæredygtig. Vi forholder os ansvarligt til madspild, hvor vi forsøger helt at undgå det så vidt muligt eller om ikke andet mindske det betydeligt.

Udover du til daglig vil opleve lækker og frisk mad, så bager vi også alle vores brød, boller og kager selv. Vi tror på, at hjemmebag  er med til at skabe en hyggelig og hjemlig atmosfære for vores elever, når de kommer ned for at nyde et måltid i vores spisesal.

VEGETARER OG FØDEVAREALLERRGIER

Hvis du er vegetar, tilbyder vi naturligvis også kødfrie alternativer. Du skal blot gøre køkkenet opmærksom på det, såfremt at du er vegetar eller har allergier overfor nogle bestemte fødevarer. Til vegetarerne laver vi bl.a. hjemmelavet humus, som kan nydes sammen med de vegetariske retter vi tilbyder.

HYGIEJNE OG ELEVHJÆLP

Vi går utroligt meget op i hygiejne i vores køkken. Det er forventet at eleverne på højskolens lange kurser hjælper til i køkkenet. Højskolens elever hjælper på skift til i køkkenet under kyndig vejledning af køkkenets personale med. Derudover har vi en del ung-arbejdere til opvask, gulvvask og servering om aftenen og i weekender.

Hvis nogle elever skulle få en god ide til noget mad, de kunne tænke sig at lave, så giver køkkenet også mulighed for det. Vi hjælpes ad om at lave maden. F.eks. har vi haft elever med i køkkenet, hvor vi lavede sushi.

Du får på skolen tilbudt morgenmad, frokost og aftensmad samt diverse mellemmåltider. Vi har på Askov Højskole et stort fælleskab omkring det at spise sammen i spisesalen. Derfor glæder vi os også til at byde dig velkommen på Askov Højskole og til at nyde mange lækre og sunde måltider sammen med dig! Kunne du godt tænke dig at se flere billeder af vores lækre måltider, så gå ind på vores instagram og følg os der.  Du kan finde os her.