Mad og spisning

 

PÅ ASKOV HØJSKOLE SPISER VI SUNDT OG GODT

 

Målet med maden på Askov Højskole er ..

  • at fremme elevernes sundhed og velvære ved at skabe og understøtte sunde kostvaner 
  • at lave og servere kost, der kan give god energi og koncentration under opholdet

Køkkenet arbejder på ..

  • at maden skal være frisk og veltillavet
  • at maden skal være varieret og ernæringsrigtig
  • at maden skal være tilpasset årstiderne
  • at maden skal være økologisk og bæredygtig
  • at madspild så vidt muligt mindskes og undgås

 

 

 

 

 

 

 

Og så ..

  • bager vi selv vores brød, boller og kager
  • tilbyder daglig vegetarkost ved tilmelding
  • har vegetardage til alle
  • laver diæter, hvis det er lægeligt begrundet
  • holder vores traditioner i hævd
  • lever op til de hygiejniske krav på området (se under fødevarestyrelsens “find smiley”)

 

 

 

 

 

 

 

Morgenmad

Til morgen serveres en stor morgen-buffet bestående af bl.a.:

  • friskbagt brød, ceralier, mælk, ost, pålæg, frugt, marmelade, vand, juice, kaffe og the.

Frokost

Til frokost serveres en stor frokost-buffet bestående af bl.a.:

  • rugbrød, groft brød, fiskepålæg, æg, kødpålæg, ost, frugt, salater og en lun ret. Hertil vand og mælk.

Aftensmad

Til aften serveres aftensmad bestående af:

  • en hovedret m. tilbehør og ta` selv salatbar + ind imellem en  dessert. Hertil vand.

Mellemmåltider

I løbet af dagen serveres der 3 ekstra mellemmåltider bestående af:

  • grønt og frugt
  • brød og kage
  • kaffe/the/vand

 

 

 

 

 

 

 

Elev-hjælp

Højskolens elever hjælper på skift til i køkkenet under kyndig vejledning af køkkenets personale med:

  • 2 køkkenledere
  • 4 ernæringsassistenter
  • 2 køkkenmedhjælpere

Derudover har vi en del ung-arbejdere til opvask, gulvvask og servering om aftenen og i weekender.

 

Elitesmiley :)

På Askov Højskole har køkkenet fået en Elite Smiley.

Du kan se vores officielle smiley fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri her.