NEKROLOG FOR JOHAN SCHRØDER

Til et artikeltema om den svære millionarv. Interview med Johan Schrøder, tidligere arving af Radiometer.

Det var ikke kun en stor og kendt dansk erhvervsmand og milliardær, der, som flere aviser skrev, var død, da det blev bekendtgjort, at Johan Schrøder døde fredag i sidste uge i en alder af 78 år.

Johan Schrøder var direkte efterkommer til Askov Højskoles første forstander Ludvig Schrøder. Og han var en gavmild og væsentlig økonomisk bidragsyder til ombygning af Hvide Hus og en udsmykning på Askov Højskole.

Først og fremmest gav Johan Schrøders Erhvers- og Familiefond i 2012 tilsagn om 11 millioner kroner i donation til en renovering og ombygning af Hvide Hus. Huset er oprindelig er tegnet af en anden af Johan Schrøders slægtninge, arkitekten Rolf Schrøder (1872-1948). Med tilsagnet om donationen gjorde Johan Schrøder dermed sit til, at den nødvendige renovering og udbygning af højskolens store undervisningshus kunne gå i gang.

 

Derudover støttede også  Ole Kirk’s Fond, Louis-Hansen Fonden, Augustinusfonden og  Birgit Marie Jensens Mindefond renoveringen og ombygningen af Hvide Hus, der derfor kunne gennemføres til et samlet beløb af omkring 15 millioner kroner og stå færdig i 2016. 

 

Derudover har Johan Schrøder støttet skolen økonomisk flere gange, bl.a. har han givet et ukendt beløb til det store væg-tæppe, der pryder endevæggen i skolens spisesal, og som er vævet af Charlotte Schrøder Dorph. 

Askov Højskole sender de varmeste hilsener og tanker til Johan Schrøders familie og efterladte.