Nikolaj Koppel taler og spiller på Askov Højskole

Nikolaj Koppel kæder Beatles og Mozart sammen på Askov Højskole

 

Den kendte tv-vært og musiker Nikolaj Koppel gæster Askov Højskole onsdag d. 21. november. Det sker i anledning af ugekurset ”Musik på Tværs”, der byder på en lang række koncerter og foredrag.

 

Ifølge den kendte musiker, komponist og tv-vært Nikolaj Koppel har Beatles og Mozart mere til fælles, end man skulle tror. Det taler og spiller han om på Askov Højskole onsdag den 21. november, hvor han besøger højskolen med sit foredrag, ”Der findes kun to slags musik” i anledning af højskolens uge-kursus ”Musik på Tværs”.

 

Man kan roligt sige, at Nikolaj Koppel selv lever op til det at se musik på tværs. Ud over at han som tv-vært har været i stand til som de færreste at udbrede kendskabet til klassisk musik på tværs af forskellige musikforståelser og genre, vil han i sit foredrag argumentere for, at Beatles og Mozart og hip hop og Stravinskij har mere til fælles, end man lige skulle tro.

 

Det gør Nikolaj Koppel, der er en anerkendt pianist, både ved at fortælle om det, men også ved at spille en række musikalske eksempler på højskolens flygel.

 

Foredraget – og koncerten – med Nikolaj Koppel starter i højskolens foredragssal kl. 15. Der kan købes billetter til 75 kroner ved indgangen.

 

Fra flamenco til Tango Jalousie

 

Ud over Nikolaj Koppel er der i ugens løb mulighed for at opleve en række andre foredrag og koncerter med tilknytning til musik og musikforståelse på Askov Højskole.

 

Torsdag den 22. november kl. 9:30 er der f.eks. koncert med flamenco-guitaristen Jens Viggo Fjord, og om eftermiddagen er der foredrag og musikalsk underholdning med Tonny Landy, der har taget sin pianist med.

 

Onsdag aften kl. 20 er det så duoen Walentin – McKenzie Duo, der giver koncert i højskolens festsal. Den svensk-danske violinist Niklas Walentin og dansk-australske pianist Alexander McKenzie har henrykket publikum og kritikere i ind- og udland, siden de debuterede på DR TV i 2016, og de har opnået international berømmelse med koncerter i bl.a. Carnegie Hall, Wigmore Hall, Mariinsky Teatet i Skt. Petersborg og Salle Cortot i Paris.

 

Koncerten med Walentin – McKenzie Duo består af konceptet ”Jorden Rundt”. Det er et koncept, hvor de to musikere bringer publikum rundt i hele verden med en række korte stykker musik. Her er det f.eks. ”Czardas” af Monti, Drigos Serenade fra ”Harlekins Millioner” og Elgars ”La Capricieuse” sammen med kendte toner af bl.a. Brahms, Tjajkovskij, Gershwin, Kreisler samt Jacob Gades uopslidelige ”Tango Jalousie”

 

Billetter til koncerten koster 75 kroner og kan købes ved indgangen til festsalen på Askov Højskole.

 

Alle foredrag og arrangementer på Askov Højskole i forbindelse med “Musik på Tværs” kan ses på hjemmesiden under “kalender”.