Underviserne

Ole H.B. Andreesen

Linjefagsunderviser på Journalistik & Medier

 

 

 

Ole H. B. Andreesen har undervist på Askov Højskole siden 2012 og var tidligere journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelance journalist med egen virksomhed, lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har undervist i journalistik på universiteter i Grønland, Spanien, Holland og Estland. Så er han desuden medforfatter til flere lærebøger om medier, kommunikation og journalistik.

 

oa@askov-hojskole.dk

 


 

Jonas M. Hoeck

Linjefagsunderviser på Litteratur og Skrivekunst

 

Jonas M. Hoeck er Cand. Mag. i Litteraturvidenskab og antropologi, forfatter, oversætter og skribent. Jonas har tidligere undervist i litteratur på Syddansk universitet. I 2018 udkom antologien Modernisme på tværs, som Jonas er medforfatter på. Derudover har Jonas arbejdet som redaktør med litterære tidsskrifter og skrevet for blandt andet rØST og Nordica og har international erfaring fra Oslo universitet, Dansk kulturinstitut i Riga og feltstudier i Indien.

 

jh@askov-hojskole.dk    Tlf. +45 42 74 79 74


 

Morten Lyk

Linjefagsunderviser på Game design og Virtual Reality

 

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig hvordan man udvikler spil fra bunden af, alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.  spil udvikling og 3d modellering. Morten har altid været nørd, med interesse i tegneserier, spil og film.

 

ml@askov-hojskole.dk

 


 

Simon Köslich

Linjefagsunderviser på Robotter, VR og læringsteknologi

 

Simon er uddannet civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi fra Syddansk Universitet. Simon er ekspert i design af læringsrobotter og har blandt andet udviklet en robot til undervisningsbrug i folkeskolen. Derudover har han erfaring som teknologidommer ved FIRST LEGO League og som medhjælper på Teknologiskolen på SDU. I sin fritid er Simon kæmpe teknologi og spilnørd. Han er blandt andet spil og hardware anmelder hos Tweak.dk og arbejder frivilligt som webdesigner hos Foreningen Kollegienet Odense. 

E-mail: sk@askov-hojskole.dk

 


 

Ditte Svane

Linjefagsunderviser på Film og TV

 

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Som freelancer har hun undervist i teater og film, lavet museumsudstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Ditte er historiehåndværker.

 

ds@askov-hojskole.dk    Tlf. +45 61 20 08 80


 

Helene Biering-Madsen

Linjefagsunderviser på Dansk Sprog og Kultur

 

Helene er uddannet antropolog – med speciale i internationale elever på danske højskoler. Selv har hun tidligere undervist internationale elever på både Højskolen på Kalø og Silkeborg Højskole. Derfor har hun dyb indsigt i de mange hjørner og aspekter i de processer, som de internationale elever kommer igennem, når de skal sætte sig ind i dansk sprog og kultur. Helene har højskole i blodet og bor på højskolen sammen med sin kæreste Esben.

hbm@askov-hojskole.dk

 


 

Kristian la Cour

Underviser i musik og kursusleder på korte kurser

 

Kristian kan spille og synge og smile selv om morgenen når han spiller for til morgensang. Kristian underviser i Musik og har været kursusleder på Askov Højskole gennem mere end 25 år. I fritiden optræder Kristian som visesanger. Han har desuden bidraget med musik til en række sange i blandt andre Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4 (WH) m.fl. Se www.kristianlacour.dk. I 2018 er Kristian kursusleder på følgende korte kurser: Syng for Livet, Bridge på Askov, Lykke og lyse nætter, Midsommer i Askov, Kor og kammermusik, DANS DANS DANS og Musik på Tværs. 

Se portræt af Kristian la Cour – tegnet af højskolens filmelever. Kontakt kristianlacour@gmail.com 


Kursusledere på Korte Kurser

Hanne Pedersen

Hanne Pedersen

Uddannet pædagog og beskæftiget indenfor ledelse og udviklingsprojekter.
I 2018 er Hanne kursusleder for: Fugle i naturen januar , Fugle i naturen maj, Fugle i naturen september, Julekursus

 

 

 


 

Ulla Henningsen

Kursusleder på en række korte kurser på Askov Højskole Ulla-Henningsenigennem en årrække.
I 2018 er Ulla kursusleder for: Lykke og lyse nætter, Midsommer i Askov, Kunst-Litteratur-Historie, Humor og Livsglæde, Patchwork & Strik, Musik på Tværs m.fl.

 

 

 

 


 

Lene Kersting
Lene Kersting

Lene Kersting er keramisk designer og uddannet fra Designskolen Kolding, har i en periode studeret på Icelandic college of art and crafts.

Siden har jeg arbejdet på LEGO, kreeret keramik – www.lenekersting.dk – Keramisk design, undervist og været kursusleder på Askov Højskole, Vejen billedskole og Kolding billedskole.

post@lenekersting.dk

I 2018 er Lene kursusleder for: Pilgrimsvandring langs Hærvejen samt Vandrekursus – Fodrejse i Danmark. Hun underviser også på højskolens lange kursus – i valgfaget Keramik.

 

 


Gunver Majgaard

Gunver, ph.d. og lektor i Robotteknologi og læring ved Syddansk Universitet. Gunver har i flere år forsket og undervist i udvikling af digitale læremidler og design af nye teknologier. Jeg bor på højskolen sammen med Klaus Majgaard, hunden Mikkel og tre høns. Senest har  jeg som med de øvrige teknologilærere på højskolen oprettet linjen Robotter og VR.

I 2018 er Gunver kursusleder på ugerkurserne Fugle i naturen

Se mere: gunvermajgaard.dk

E-mail: gum@mmmi.sdu.dk

Mobil: +45 24 66 74 46

 

 


 

H.C Nielsen

Hans Christian Nielsen 2

 

Professionel bridgeinstruktør og tidligere dansk mester i bridge.

I 2016 er H.C kursusleder på ugekurserne Bridge på Askov maj-juni, Bridge i august

 


 

Jacob Røn

Jacob-R 

Træner for de danske og færøske bridgelandshold og forfatter til bøger og CD’rommer om  bridgeundervisning.
I 2016 er Jacob kursusleder på ugekurserne Bridge på Askov maj-juni, Bridge i august.

 


 

 

Valgfagsundervisere

 

Valgfagsunderviser i politik: Mie Melvang

Underviser i valgfaget Skriv bedre – sproglaboratoriet. Mie er cand.mag. i dansk og tysk og har arbejdet både som korrespondent og gymnasielærer. I flere år har hun undervist højskolelever i grammatik og sprogforståelse, og i efteråret 2017 varetog hun undervisningen af de internationale elever i linjefaget Dansk sprog og kultur, og hun har været med til at udvikle fællesfaget Med krop og stemme. På den måde kender hun indgående til højskolens liv og arbejde.

Valgfagsunderviser i politik: Allan Ølgaard Thomsen

at@vejengymnasium.org

Underviser i Verden omkring dig, som handler om politik, medier og samfund. Allan har en bachelor i statskundskab, en bachelor i engelsk og mellemøststudier, og er cand.mag. i historie og engelsk. Til daglig slår Allan sine folder på Vejen Gymnasium og HF, hvor han underviser i samfundsfag, historie og engelsk. Han har siden 2011 været en fast del af forløbet Journalistik og Medier på Askov Højskole.


 

Andre kursusledere

 

 

Flemming Møller (Kor og kammermusik)

 

Lene Wyke (Digital Foto)