Underviserne


Ole H.B. Andreesen

Pædagogisk afdelingsleder for Askov Højskole og Linjefagsleder på Journalistik & Medier

 

Ole H. B. Andreesen har undervist på Askov Højskole siden 2012 og var tidligere journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelance journalist med egen virksomhed, lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har undervist i journalistik på universiteter i Grønland, Spanien, Holland og Estland. Så er han desuden medforfatter til flere lærebøger om medier, kommunikation og journalistik.

oa@askov-hojskole.dk

 

 

 

 

 


Morten Lyk

Linjefagsunderviser Askov School of Game Design

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig hvordan man udvikler spil fra bunden af, alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.  spil udvikling og 3d modellering. Morten har altid været nørd, med interesse i tegneserier, spil og film.

ml@askov-hojskole.dk

 

 

 

 

 


Gunver Majgaard 

Linjefagsansvarlig på Robbotter og læringsteknologi

Gunver, ph.d. og lektor i Robotteknologi og læring ved Syddansk Universitet. Gunver har i flere år forsket og undervist i udvikling af digitale læremidler og design af nye teknologier. Jeg bor på højskolen sammen med Klaus Majgaard, hunden Mikkel og tre høns. Senest har  jeg som med de øvrige teknologilærere på højskolen oprettet linjen Robotter og VR.

Se mere: gunvermajgaard.dk

E-mail: gum @ mmmi.sdu.dk

Mobil: +45 24 66 74 46

 

 

 

 


Rasmus Petersen

Linjefagsunderviser på Robotter og læringsteknologi

Rasmus er uddannet civilingeniør i lærings- og oplevelsesteknologi. Rasmus er ekspert i udvikling af interaktive teknologier til lærings- og legeformål, herunder særligt robotteknologi og virtual reality. Rasmus har tidligere deltaget i udviklingen af bl.a. en virtual reality applikation til behandling af social angst og et robotteknologisk musikinstrument hvor flere brugere i fællesskab kan samarbejde om at kreere musik ved hjælp af bl.a. bevægelser med hånden.
E-mail: rp @ askov-hojskole.dk

Link til Youtube om musik-robot: her

Link til TV2 om VR og social angst: her

 

 


Ditte_SvaneDitte Svane

Linjefagsunderviser i Film og TV

ds@askov-hojskole.dk

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter og har været freelancer i en lang periode. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har undervist i teater og film, lavet udstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Hun er rundviser på Koldinghus og skriver på en roman. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad hun laver, også i fritiden. Ditte er altid sulten efter en god historie. Og kage.

www.dittesvane.dk


Johannes Guttorm Thomsen

Linjefagsunderviser i Film og TV

Johannes er uddannet filminstruktør fra Super8 i Aarhus. Han har instrueret og produceret adskellige korte filmproduktioner. Han har arbejdet som underviser og producer for Station-Next’s filmvæksthus i Aarhus siden 2011. Han mener, at alle faser af en filmproduktion er lige vigtige – bortset fra en: Ideudviklingen – det er alfa omega at man fortæller den bedst mulige historie. Og så selvfølgelig på den bedst mulige måde.

Johannes er vikar for Ditte Svane i efteråret 2017

 

 

 

 


Mie Melvang

Linjefagsleder på Dansk Sprog og Kultur

Mie er cand.mag. og har tidligere undervist på Vejen Gymnasium, Askov Efterskole og som timelærer på Askov Højskole.

 

 

 

 

 

 

 


Anne Mette Schultz

Linjefagsunderviser på Visuel Kommunikation

 

Anne Mette er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (MA+MFA), hvor hun tog afgang i 2014. Anne Mette arbejder med skulptur, talt og skrevet sprog, collager, tegning, tekstil mm. og interesserer sig for æstetik som noget der vedrører vores fysik såvel som vores sprog.

Se mere her: http://www.annemetteschultz.com/Information

 

 

 

 


Sophus Ejler Jepsen

Linjefagsunderviser på Visuel Kommunikation

Sophus er uddannet MFA fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2005 og har en lang række af udstillinger og udsmykninger bag sig. Sophus har også arbejdet med undervisning og museumsformidling på Vejen Kunstmuseum.

Se mere her: http://www.sophusejlerjepsen.dk

 


Kristian la Cour

Underviser i musik og kursusleder på korte kurser

kristianlacour@gmail.com

 

Kristian kan spille og synge og smile selv om morgenen når han spiller for til morgensang. Kristian underviser i Musik og har været kursusleder på Askov Højskole gennem mere end 25 år. I fritiden optræder Kristian som visesanger. Han har desuden bidraget med musik til en række sange i blandt andre Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4 (WH) m.fl. Se www.kristianlacour.dk

I 2017 er Kristian kursusleder på følgende korte kurser: Syng for Livet, Bridge på Askov, Lykke og lyse nætter, Midsommer i Askov, Kor og kammermusik, DANS DANS DANS, Arkæologi på Askov og Musik på Tværs.

 

 

Se portræt af Kristian la Cour – tegnet af højskolens filmelever

 


 

Gæste- og valgfagsundervisere


Gæsteunderviser i kropsdramatik: Johan Borghäll

Underviser på fællesfaget Med krop og stemme. Johan er lektor på Institut for Idræt, Syddansk Universitet, kropsdramatiklærer på Den Danske scenekunstskole i Odense, bevægelsesterapeut fra Laban Art of Movement Centre i London, og gestaltterapeut fra Nordisk Gestaltinstitut. Som idrætslærer, danser, koreograf, skuespilleruddanner, idrætslektor og bevægelsesterapeut udforsker han stadig kroppens og bevægelsens grænseland.

Valgfagsunderviser i politik: Allan Ølgaard Thomsen

at@vejengymnasium.org

Underviser i Verden omkring dig, som handler om politik, medier og samfund. Allan har en bachelor i statskundskab, en bachelor i engelsk og mellemøststudier, og er cand.mag. i historie og engelsk. Til daglig slår Allan sine folder på Vejen Gymnasium og HF, hvor han underviser i samfundsfag, historie og engelsk. Han har siden 2011 været en fast del af forløbet Journalistik og Medier på Askov Højskole.

Valgsfagsunderviser i retorik: Line Lindegren Roed

Underviser på valgfaget Tal så det fænger. Line er Cand.Mag i dansk – med skrivekunst som tilvalgs fag, fra SDU. Hun er forelsket i ord, retorik og gamle danske forfattere. Født i 1974 og opvokset i Skagen, pt. bosiddende udenfor Flensborg. Hun har sit eget firma i Tyskland, hvor hun arbejder med salg, marketing osv.

Valgsfagsunderviser i litteratur: Mathilde Ravn Melvang

Underviser i læsekredsen Mellem linjerne. Hun har en bachelor i litteraturhistorie og læser i øjeblikket videre på kandidaten i litteraturhistorie på Aarhus Universitet. Studiet er en naturlig kulmination på barn- og ungdommens passion for bøger og gode historier, som også har givet sig udslag i stiftelsen af en læsekreds for børn og unge, adskillige boganmeldelser, deltagelse i diverse skrivekurser og utallige diskussioner og samtaler om gode bøger.

 


 

Gæsteundervisere: Film & TV

Christina Gaarde Hansen
Christina bor i København hvor hun læser til tv- og medietilrettelægger, som en del af uddannelsen er hun i praktik på produktionsselskabet “Plus Pictures” og dyrker derfor dokumentaren og den personlige historie. Hun er producent i sit eget firma, ”Tweak-Up.”


 

Gæsteundervisere: Journalistik & Medier


Andreas Just Nygaard
P1 Orienterings Christiansborg-redaktion. Tidligere elev på Askov Højskole og siden uddannet journalist. Har i flere år arbejdet med radio og underviser i radiojournalistik og radiomediet.

Clement Kjersgaard
TV-vært på en række programmer om eksistens, politik og debat på DR siden 2004 og udgiver af det politiske magasin Ræson. Clement underviser i journalistisk entrepreneurship, konceptudvikling og kritisk politisk journalistik.

Kim Dahl Nielsen
Journalist på Kolding ugeavis og vinder af Cavlingprisen i 2000 for en artikelserie i JydskeVestkysten om eftervirkningerne af Golfkrigen hos Golfkrigsveteranerne og deres børn. Kim underviser i idegenerering og human interest journalistik.

Lene Esthave
Fotojournalist med egen virksomhed og et utal af fotoreportager i ind- og udland bag sig. Har vundet flere priser, både i Danmark og udlandet. Underviser i fotojournalistik.

Louise Føns
Tv-journalist (og professionel håndboldspiller i København Håndbold) med en fortid på blandt andet TV Syd og produktionsselskabet United. Underviser i tv-journalistik.

Marie Enevoldsen
Chefredaktør på magasinet Tjeck, underviser i magasinjournalistik.

Rebecca Brincker Haugaard
Redaktør og HR volunteer i Ungdommens Røde Kors og Odense Studenterradio. Underviser i entreprenørskab for kommunikatører.

 


 

Kursusledere på Korte Kurser i 2017 – 2018


Hanne PedersenHanne Pedersen

Uddannet pædagog og beskæftiget indenfor ledelse og udviklingsprojekter.
I 2016 er Hanne kursusleder for: Ud i naturens spisekammerVandrekursus – Fodrejse i DanmarkFugle i naturen – juniFugle i naturen – september

 

 


Lene KerstingLene Kersting

Lene Kersting er keramisk designer og uddannet fra Designskolen Kolding, har i en periode studeret på Icelandic college of art and crafts.

Siden har jeg arbejdet på LEGO, kreeret keramik – www.lenekersting.dk – Keramisk design, undervist og været kursusleder på Askov Højskole, Vejen billedskole og Kolding billedskole.

post@lenekersting.dk

I 2016 er Lene kursusleder for: Ud i naturens spisekammerVandrekursus – Fodrejse i DanmarkFugle i naturen – juniFugle i naturen – september


Hans Christian Nielsen 2H.C Nielsen

Professionel bridgeinstruktør og tidligere dansk mester i bridge.
I 2016 er H.C kursusleder på ugekurserne Bridge på Askov maj-juniBridge i august

 


Jacob-R

 Jacob Røn

Træner for de danske og færøske bridgelandshold og forfatter til bøger og CD’rommer om  bridgeundervisning.
I 2016 er Jacob kursusleder på ugekurserne Bridge på Askov maj-juniBridge i august

 


Ulla Henningsen

Kursusleder på en række korte kurser på Askov Højskole Ulla-Henningsenigennem en årrække.
I 2016 er Ulla kursusleder for: Lykke og lyse nætterMidsommer i AskovKunst-Litteratur-HistorieHumor og LivsglædePatchwork & StrikMusik på Tværs m.fl.

 

 


 

Andre kursusledere


Flemming Møller (Kor og kammermusik)

Lene Wyke (Digital Foto)