Underviserne


Ole H.B. Andreesen

Pædagogisk afdelingsleder for Askov Højskole og Linjefagsleder på Journalistik & Medier

oa@askov-hojskole.dk

Ole H.B. Andreesen

Linjefagsleder i Journalistik & Medier, og kursusleder på diverse korte kurser om kommunikation og politik. Ole har været journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelance-journalist med egen kursusvirksomhed og lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Desuden har Ole undervist i journalistik på blandt andet Tartu University (Estland), Journalistuddannelsen i Grønland, Hogheschool Utrecht (Holland), CEU Universidad San Pablo (Spanien).


Morten Lyk

Linjefagsunderviser Askov School of Game Design

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig hvordan man udvikler spil fra bunden af, alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.  spil udvikling og 3d modellering. Morten har altid været nørd, med interesse i tegneserier, spil og film.

ml@askov-hojskole.dk

 


Ditte_SvaneDitte Svane

Linjefagsunderviser i Film og TV

ds@askov-hojskole.dk

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter og har været freelancer i en lang periode. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Hun har undervist i teater og film, lavet udstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Hun er rundviser på Koldinghus og skriver på en roman. Faktisk er det historiefortælling, der driver alt, hvad hun laver, også i fritiden. Ditte er altid sulten efter en god historie. Og kage.

www.dittesvane.dk


Johannes Guttorm Thomsen

Johannes er uddannet filminstruktør fra Super8 i Aarhus. Han har instrueret og produceret adskellige korte filmproduktioner. Han har arbejdet som underviser og producer for Station-Next’s filmvæksthus i Aarhus siden 2011. Han mener, at alle faser af en filmproduktion er lige vigtige – bortset fra en: Ideudviklingen – det er alfa omega at man fortæller den bedst mulige historie. Og så selvfølgelig på den bedst mulige måde.

Johannes er vikar for Ditte Svane i efteråret 2017

 

 

 


Kristian la Cour

Underviser i musik og kursusleder på korte kurser

kristianlacour@gmail.com

_MG_5683

Kristian kan spille og synge og smile selv om morgenen når han spiller for til morgensang. Kristian underviser i Musik og har været kursusleder på Askov Højskole gennem mere end 25 år. I fritiden optræder Kristian som visesanger. Han har desuden bidraget med musik til en række sange i blandt andre Højskolesangbogen og Sangbogen 2,3 og 4 (WH). Se www.kristianlacour.dk

I 2016 er Kristian kursusleder på følgende korte kurser: Bridge på Askov maj-juniLykke og lyse nætterMidsommer i AskovKor og KammermusikBridge på Askov – augustMusik på TværsDANS DANS DANSAdventskursus


 

Time- og valgfagsundervisere


Valgfags- og timeunderviser i politik: Allan Ølgaard Thomsen

at@vejengymnasium.org

Underviser i Politik, Medier og Samfund på hovedfaget Journalistik og Medier. Faget kan vælges som valgfag af studerende på Film og TV. Allan har en bachelor i statskundskab, en bachelor i engelsk og mellemøststudier, og er cand.mag. i historie og engelsk. Til daglig slår Allan sine folder på Vejen Gymnasium og HF, hvor han underviser i samfundsfag, historie og engelsk. Han har siden 2011 været en fast del af forløbet Journalistik og Medier på Askov Højskole.

Valgfags- og timeunderviser i sprog og grammatik: Birgitte Hedegaard

bh@vejengymnasium.org

Underviser i Sprogforståelse, Sprogkorrekthed og Grammatik på hovedfaget Journalistik og Medier Faget kan vælges som valgfag af studerende på Film og TV. Birgitte er cand.mag. i dansk og engelsk og lektor på Vejen Gymnasium og HF, hvor hun har undervist siden 2008. Siden 2010 har hun hjulpet Askov Højskoles studerende med at udforske sproget og lært dem at sætte kommaerne rigtigt.


 

Gæsteundervisere: Film & TV


Johannes Guttorm Thomsen
Johannes er filminstruktør fra Super8 årgang 11′. Han har i en årrække undervist i film på Station-Next i Aarhus. Han har sit eget produktionsselskab, hvor han bl.a. har co-produceret den Robert-nominerede kortfilm “Exit Neverland”. Udover det arbejder han som skuespiller og forfatter.

Christina Gaarde Hansen
Christina bor i København hvor hun læser til tv- og medietilrettelægger, som en del af uddannelsen er hun i praktik på produktionsselskabet “Plus Pictures” og dyrker derfor dokumentaren og den personlige historie. Hun er producent i sit eget firma, ”Tweak-Up.”


 

Gæsteundervisere: Journalistik & Medier


Anne Splittorff
PR og markedsføringsansvarlig på teateret Mungo Park i Kolding. Anne underviser i kommunikationsjournalistik og eventmaking.

Clement Kjersgaard
TV-vært på en række programmer om eksistens, politik og debat på DR siden 2004 og udgiver af det politiske magasin Ræson. Clement underviser i journalistisk entrepreneurship, konceptudvikling og kritisk politisk journalistik.

Jakob Sheik
Journalist på Politiken og formand for Ansvarlig Presse. Jakob underviser i journalistisk etik, diskurs og medier & minoriteter.

Jimmy Solgaard
Journalist på Radio 24Syv og foredragsholder. Jimmy er tidligere Askovelev, og har en fortid som udsendt soldat i Afghanistans Helmandprovins, hvilket ofte er udgangspunktet for hans radioreportager. Jimmy underviser i radiojournalistikkens forcer; lyden af virkeligheden

Kim Dahl Nielsen
Journalist på Kolding ugeavis og vinder af Cavlingprisen i 2000 for en artikelserie i JydskeVestkysten om eftervirkningerne af Golfkrigen hos Golfkrigsveteranerne og deres børn. Kim underviser i idegenerering og human interest journalistik.

Lasse Hørbye
Nyhedsreporter på TV2 Nyhederne. Lasse underviser i TV-journalistik.

Lene Kjældgaard
Digital PR-redaktør og PR-konsulent hos TV2. Lene har tidligere slået sine folder som journalist på Alt for Damerne. Lene underviser i magasinjournalistik.

Mathias Hobolth Østerlund
Europaredaktør på Radio 24Syv og uddannet i journalistik og journalistisk entreprenørskab fra Syddansk Universitet og i City University i New York. Mathias underviser i radiojournalistik.

Matilde Bech
Freelance fotojournalist og gæsteunderviser på fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Matilde underviser i fotojournalistik.

Thomas Gam Nielsen
Kommunikatør hos ByLivKolding. Thomas har tidligere arbejdet som freelancejournalist hos DR og som kommunikatør på den gratis hiphop festival Gelleraps i Aarhus. Thomas underviser i human interest og målgruppeopmærksomhed.


 

Kursusledere på Korte Kurser i 2016


Hanne PedersenHanne Pedersen

Uddannet pædagog og beskæftiget indenfor ledelse og udviklingsprojekter.
I 2016 er Hanne kursusleder for: Ud i naturens spisekammerVandrekursus – Fodrejse i DanmarkFugle i naturen – juniFugle i naturen – september

 

 


Lene KerstingLene Kersting

Lene Kersting er keramisk designer og uddannet fra Designskolen Kolding, har i en periode studeret på Icelandic college of art and crafts.

Siden har jeg arbejdet på LEGO, kreeret keramik – www.lenekersting.dk – Keramisk design, undervist og været kursusleder på Askov Højskole, Vejen billedskole og Kolding billedskole.

post@lenekersting.dk

I 2016 er Lene kursusleder for: Ud i naturens spisekammerVandrekursus – Fodrejse i DanmarkFugle i naturen – juniFugle i naturen – september


Hans Christian Nielsen 2H.C Nielsen

Professionel bridgeinstruktør og tidligere dansk mester i bridge.
I 2016 er H.C kursusleder på ugekurserne Bridge på Askov maj-juniBridge i august

 


Jacob-R

 Jacob Røn

Træner for de danske og færøske bridgelandshold og forfatter til bøger og CD’rommer om  bridgeundervisning.
I 2016 er Jacob kursusleder på ugekurserne Bridge på Askov maj-juniBridge i august

 


Ulla Henningsen

Kursusleder på en række korte kurser på Askov Højskole Ulla-Henningsenigennem en årrække.
I 2016 er Ulla kursusleder for: Lykke og lyse nætterMidsommer i AskovKunst-Litteratur-HistorieHumor og LivsglædePatchwork & StrikMusik på Tværs m.fl.

 

 


 

Andre kursusledere


Flemming Møller (Kor og kammermusik)

Lene Wyke (Digital Foto)