Regeringen inddrager idéer fra Askov Højskoles journalistelever

Journalisteleverne på Askov Højskole er kommet med i regeringens arbejde mod en ny medieaftale

I september sendte journalisteleverne på Askov Højskole en række ideer og forslag om public service til kulturminister Mette Bock. Det var efter, at eleverne havde haft et forløb med public service.

Samtidig sendte eleverne en video til Mette Bock, hvor de med et glimt i øjet inviterede kulturministeren på besøg på Askov Højskole. Meningen var, at de ville tale med kulturministeren om deres forslag og om public service.

Se https://www.facebook.com/AskovHS/videos/958164670990361/

Nu har kulturministeriet så sendt et svar tilbage til eleverne på Askov Højskole,

I svaret, der er sendt via en mail til linjefagsleder på journalistlinjen, Ole H.B. Andreesen, takker kulturministeriet på vegne af kulturministeren for elevernes oplæg.

Samtidig lover kulturministeriet, at det oplæg, som Askov-eleverne har sendt til Mette Bock, vil indgå i de forberedelser, som regeringen er gået i gang frem mod den kommende medieaftale.

Planen er, at regeringen vil præsentere sit oplæg primo 2018. Herefter begynder de politiske forhandlinger, så den endelige medieaftale skal være klar og kunne træde i kraft fra januar 2019. Og hvem ved – måske får den nu et strejf af journalisteleverne på Askov Højskoles tanker og idéer.