Revy, viser og historier

31.01.21 – 06.02.21

Revy, viser og historier

Mød spændende skuespillere og musikere, der har arbejdet med den danske revy, samt danske og nordiske viser og historier. Vi skal nyde fine foredrag og
koncerter på højskolen. Heldagsturen går til Alsion i Sønderborg, hvor vi skal til koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Søndag 31. januar
15.00 Ankomst og indkvartering
17.00 Rundvisning med Kristian la Cour
19.30 Velkomst og introduktion til kurset ved kursuslederne Lillian Hjorth-Westh og Kristian la Cour. Derefter aftenkaffe og fællessang.

Mandag 1. februar
09.30 Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Otto Brandenburg – Baggårdspumaen blev han ofte kaldt. Mange kender ham og kom til at holde meget af ham. Han spillede og sang så dejligt. To lys på et bord eller Livet er en dejlig gave eller Så længe skuden kan gå osv. Der kunne nævnes mange fantastisk fortolkede sange. Det kunne han, – men han kunne også spille skuespil, lave film og lægge stemme til tegnefilm. Hans talent var meget stort. Otto Brandenburg levede fra 1934 til 2007 og hans liv var lige så farverigt som hans mange roller.
15.00 Foredrag med musiker Henrik Krogsgaard: Fra drengedrømme til koncertsale. – De fleste kammerater syntes nok jeg var mærkelig; legede helst alene, og helst med drømme illusioner. Efterhånden blev legene til virkelighed, og drømmene gik i opfyldelse, og det har de nu gjort i 6 årtier. Kom med på min rejse fra morgenfællessang i skolen til Shows i Wiener Stadthalle, Østrig.
19.30 ”Det handler om kærlighed” – Susanne Breuning fortæller om sin stedfar Knud Pfeiffer og synger 16 af hans kendteste sange. Mathias Grove Madsen, klaver

Tirsdag 2. februar
09.30 Foredrag med filmhistoriker, mag. art. Ulla Hjorth Nielsen: Ib Schønberg – film og foredrag. Ulla Hjorth Nielsen havde fornøjelsen at være instruktørassistent på portrætfilmen, som det tog et år at klippe udfra Ib Schønbergs 119 filmroller, masser af revysange og radiomontager. Hun vil vise filmen, fortælle om dens tilblivelseshistorie og causere over, hvordan den folkekære skuespiller blev hele Danmarks Ibbermand, der hvor filmen slipper ham. Og hun vil løfte sløret for, hvorfor filmen netop ikke kom til at hedde Citizen Dane, men bare slet og ret Ib Schønberg.
15.00 Troels Trier: Fra Røde Mor til Grøn Far – koncert og storytelling. Troels Trier debuterede som sangskriver i 1969, og kan derfor fejre sit 50-års jubilæum som scenekunstner. Han kan også med rette kalde sig multikunstner. Som musiker, sanger, entertainer, skuespiller, komponist, forfatter, billedkunstner, keramiker m.m. mangler han efterhånden kun at tilføje ”balletdanser” til rækken af kunstneriske discipliner, som han har beskæftiget sig med i sin lange karriere. Men hvem ved, hvad fremtiden bringer! I de senere år har maleriet dog fyldt det meste og har resulteret i talrige udstillinger i gallerier og kunsthaller over hele landet. Men showbusiness trækker, og med dette soloshow er Troels Trier tilbage på landevejene med sange og anekdoter fra sin lange karriere fra Røde Mor til Trier & Brüels bodegashow.
20.00 “DET ER SÅD’N EN GO’ SANG!” – Sangaften med Henrik Krogsgaard – Vi har vist alle nogle sange, der betyder noget særligt, netop for os. Jeg er sikker på mine favoritter er at finde i jeres minder, og lad os finde nogle af dem frem, høre dem eller synge dem sammen, og få nogle historier om ophavsmændene eller de personer, som gjorde sangene til et godt minde.

Onsdag 3. februar
09.30 “SE TIDEN AN” – et satirisk show med eksempler på revyforfatter Carl Erik Sørensen bedste viser. Medvirkende: Carl Erik Sørensen og kapelmester og pianist Morten Wedendahl
15.00 Foredrag med Rikke Rottensten: Cigarer, whisky og nøgne pi’er.  – Der var fest både foran og bag scenen på Stig Lommers ABC Teater. Lommer var i mere end 30 år Danmarks ubestridte revy- og morskabskonge. Helt fra sine første år som revydirektør i Hornbæk kunne han samle de bedste og største navne i succesforestillinger. Men han var også den, der for alvor løftede unge talenter til at blive stjerner. Som da han satte Dirch Passer og Kjeld Petersen sammen i den legendariske duo Kellerdirk Bros.
Rikke Rottensten er museumsinspektør på Alhambra – Museet for humor og satire samt forfatter til biografien “Kammerat med solen – en biografi om Stig Lommer”.
19.30 Sangaften med Kristian la Cour

Torsdag 4. februar 
09.30 Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Sigfred Pedersen i ord og toner. – Alle kender Katinka og Søren,- alle nyder at synge hans dejlige viser, men alle kender ikke hans historie. Jeg vil i foredraget fortælle om Sigfred Pedersen fra han blev født i 1903 i Harndrup på Nordvest Fyn til hans død i Nordsjælland i 1967. Det er en dejlig historie om et meget virksomt og omgængeligt menneske, der satte sit positive præg på alle.
I foredraget synges de gode og kendte sange som fællessang.

Tur til Sønderborg – koncertmenu på Cafe Alsion. Derefter koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester, der spiller Beethovens Coriolan-ouverture, Mozarts klaverkoncert nr. 24 og Schumanns “Forårssymfoni”. Solist: Elisabeth Holmegaard Nielsen, dirigent: Gerard Salonga

 

Fredag 5. februar
10.00 Besøg på Vejen Kunstmuseum
15.00 Helger Danske med Anne Marie Helger – Helger Danske er et foredrag og det  handler om dig og mig og alle os der er så heldige at bo her i: “Dette fedtglinsende lille smørhul af et drømmerige, hvor vi er så rige, at vi ikke kunne drømme om at dele med nogen af dem, der ikke er det”. Helger Danske rummer guf fra Helger hylderne. Godt med impro over egne rim, remser, recitativer og diverse moderlandstekster. Selvom man er dansk og lidt af en 74 årig Tragikomikøsisk alderdomsteenager, så gælder det stadig om: at holde sjælen rank, fanen høj, hovedet koldt, hjertet varmt og modet oppe i disse nazionale og corona obskure tider.
Mit eneste barn Johanne Helger er Direktøs i sin egen bæredygtige økokjole webshop som hedder Ecouture. Johanne har designet og syet mors flotte foredragskostume.
18.30 Festmiddag

Lørdag 6. februar
08.00 – 09.00 Morgenmad
09.20 Bus/taxi fra højskolen til Vejen Station

Kursusledere:
Lillian Hjorth-Westh og Kristian la Cour

 

 

Ja tak! Tilmeld mig Revy, viser og historie  

Tilmeld dig

Varighed:1 uge
Startdato:31. januar 2021
Slutdato:6. februar 2021
  
Pris: 4.950 kr.
  

Hent brochure