Robotteknologi

VILD MED ROBOTDESIGN OG ROBOTTEKNOLOGI?

Så er kurset ’Robotteknologi’ lige noget for dig!

ABSOLUT NYBEGYNDER ELLER SUPERNØRD

På robot-linjen på Askov Højskole lærer du at navigere i teknologiens forunderlige verden.  Her er der plads til, at alle kan være med og blive fortrolige med robotteknologi. Du behøver altså ikke have erfaring med fx at bygge din egen intelligente SmartHome robot eller have nørdet robotdesign i mange år. Du kan være med på robot-linjen, uanset om du vil læse til ingeniør inden for fx robotteknologi eller du bare er interesseret i teknikken og vil prøve det af.

HVAD LAVER DU PÅ LINJEFAGET ROBOTTEKNOLOGI? 

Kurset starter med, at du bliver fortrolig med de forskellige grundelementer, en robot består af – for eksempel lys- og afstandssensorer samt motorer. Hertil vil du typisk bruge LEGO Mindstorms platformen, fordi du med den hurtigt og nemt kan bygge og programmere en robot, der fungerer.

Senere i forløbet vil du stifte kendskab med elektriske grundkomponenter og bygge små elektriske kredsløb, der kan give et output ved hjælp af sensorer, som du selv bygger. Hertil vil du typisk anvende forskellige Arduino mikrocontrollere, samt lære hvordan du programmerer dem i C/C++. Hvis du allerede har lidt kendskab til programmering er det en god base at arbejde videre fra. Hvis ikke, skal du ikke holde dig tilbage, vi starter helt fra bunden, så alle kan være med.

ROBOTTER ER IKKE BARE LEGETØJ

Du kender robotteknologi fra hverdagen allerede: Automatiserede sæbedispensere, Smartphones, selvkørende biler og så videre. I fremtiden bliver der endnu mere brug for arbejdskraft, der kan finde intelligente løsninger. På robotlinjen udforsker vi løsninger på nogle af hverdagens små problemer. Du får undervisning i forskellige teorier om robotdesign, udvikling og brugertests, så du kan udvikle det bedst mulige produkt. Du får lov at arbejde med dine egne projekter, der tager udgangspunkt i nogle af de ting, du har lært.

Eksempler på tidligere projekter er en interaktiv handske, der kan sanse din hånds bevægelser og en sko, der kan måle bevægelse og ved hjælp af dioder vise hvilken retning, man går eller løber. Du kan også prøve kræfter med at bygge din egen drone.

Sideløbende med robotprogrammering får du undervisning sammen med Game design linjen, hvor du vil lære at designe og programmere forskellige interaktive applikationer i Unity.

 

HVAD KAN DU BRUGE KURSET I ROBOTTEKNOLOGI TIL?

Erhvervslivet skriger på veluddannede ingeniører, og hvis du drømmer om en videregående uddannelse inden for ingeniørfaget, oplevelsesdesign eller sundhedsteknologi, kan dette kursus fungere som et springbræt til det. Eksempler på ingeniøruddannelser med robotfagligt indhold kan blandt andet være Robotteknologi, Lærings- og Oplevelsesteknologi, Velfærdsteknologi, Produktion eller Mechatronics.

Også i mange andre fag kan det være en fordel at have kendskab til robotteknologi – for eksempel inden for pædagog- og social- og sundhedsuddannelserne. De uddannelser vil i den nærmeste fremtid gøre brug af robotter til nogle opgaver. Derfor vil det være en fordel at have kendskab til, hvordan de fungerer.

ET HISTORISK TILBAGEBLIK – NATURVIDENSKAB ER DNA PÅ ASKOV HØJSKOLE 

I slutningen af 1800-tallet eksperimenterede fysikeren og opfinderen Poul la Cour med vindenergi i Askov. Samtidig underviste han interesserede i matematik, fysik og elektrificering på Askov Højskole. De naturvidenskabelige fag måtte imidlertid vige for de humanistiske fag på Askov Højskole med Poul la Cours død i 1908. Der skulle herefter gå mere end 100 år, før højskolen vendte tilbage til sine naturvidenskabelige rødder – først med oprettelsen af en Game design-linje og senere en Robot-linje.

ROBOTTER OG VR I MEDIERNE

Askov Højskole er den første højskole i landet, der har startet et linjefag i robotteknologi. Her kan du læse to af de artikler, der er blevet skrevet om Robotter og VR: 

MØD DIN UNDERVISER PÅ ROBOTTEKNOLOGI: SIMON KÖSLICH

Simon er uddannet civilingeniør i lærings- og oplevelsesteknologi fra Syddansk Universitet. Han er ekspert i design af læringsrobotter og har udviklet en robot til undervisningsbrug i folkeskolen. Derudover har han erfaring som teknologidommer ved FIRST LEGO League og som medhjælper på Teknologiskolen på SDU. I sin fritid er Simon kæmpe teknologi- og spilnørd og bl.a. spil og hardware anmelder hos Tweak.dk og arbejder frivilligt som webdesigner hos Foreningen Kollegienet Odense.

 

Se nogle af de videnskabelige artikler, Simon har udgivet eller har været med til at udgive:

Towards playful learning and computational thinking — Developing the educational robot BRICKO

Do We Blindly Trust Self-Driving Cars

Simulations and Self-Driving Cars: A Study of Trust and Consequences

KIG FORBI: SE SKOLEN OG HØR OM LINJEFAGET

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt linjefaget Robotteknologi er noget for dig, så kontakt Simon på tlf.: +45 6139 0680 eller mail: sk@askov-hojskole.dk. Du kan også booke en rundvisning her.

Vil du gerne følge livet på Askov Højskole? Så følg os på facebook eller instagram:

EFTERÅR 2022

Efterår 18 uger
Start: 14. august 2022
Pris: 1.850 kr. pr. uge
Efterår 14 uger
Start: 11. september 2022
Pris: 1.950 kr. pr. uge

FORÅR 2022

Forår 24 uger
Start: 3. januar 2022
Pris: 1.750 kr. pr. uge
Forår 16 uger
Start: 28. februar 2022
Pris: 1.850 kr. pr. uge
Forår 12 uger
Start: 3. januar 2022
Pris: 1.550 kr. pr. uge

Prisen er inkl. højskoletur til Dresden (forår) eller Færøerne (efterår). Der er ikke højskoletur på 12 ugers ophold. Når du tilmelder dig, betaler du tilmeldingsgebyr på 500 kr. og depositum på 1.500 kr. i alt 2.000 kr.

OBS! Vi oplever i øjeblikket fejl på vores tilmelding som betyder, at du ikke får en bekræftelsesmail. Din tilmelding er modtaget og registreret i vores system. Hører du ikke fra os inden for tre hverdage, skal du kontakte os på telefon 7696 1800.