Robotter og Virtual Reality

Robotter og VR På Askov kan være springbræt til en videre uddannelse – eller bare for sjov

Linjefaget Robotter og VR på Askov Højskole kan bruges som et direkte springbræt til at komme i gang med og videre på en videregående uddannelse inden for design og teknologi (f.eks. civilingeniør i læring- og oplevelsesteknologi, velfærdsteknologi, arkitektur, datalogi, software engineering, pædagogik, læreruddannelse etc.).

Men du kan også bare bruge opholdet til at blive grundlæggende fortrolig med de mange anvendelsesmuligheder, der ligger i nye interaktive teknologier, have det sjovt med det og finde ud af, om det er noget for dig.

På Robotter og VR lærer du mange forskellige ting

• at bygge mindre robotter og VR
  • bruge grundlæggende færdigheder i robotprogrammering (f.eks. i Blockly, C# og Unity)
  • at udvikle nye applikationer
  • at bruge Virtual/Augmented Reality i applikationerne
  • du bliver fortrolig med design – fra ide og analyse til test og færdiggørelse
  • du får et solidt fundament for at gå videre til en robotuddannelse og blive robot programmør

Virtual Reality (VR)

VR AR Holenses

Jorden set med VR

Dash tegner cirkler i lyntempo

Blockly kode for at tegne en cirkel

Robotter

Robotten NAO

På Robotter og VR arbejder du med teknologien og designet på mange måder

• Undersøgelse af brugeres behov og deres brug af eksisterende teknologier
  • Udvikling af nye koncepter og prototyper i samspil med brugere
  • Programmering og konstruktion af teknologi
  • Test og tilretning
  • Forankring af teknologien hos brugerne, så den kan få sit eget liv

Papirsprototype til vægtspil

Optimering af spillet

Arduino vægtspil på vej

Tester VR App

Tester Kubo Robot

Fordybet i Arduino

På Robotter og VR arbejder du med mange former for teknologi

Intelligente rum, der reagerer på brugerens tale og bevægelser.
Apps, der hjælper med at interagere med omgivelser og få mere viden.
Virtual og augmented reality, som tilføjer nye oplevelseslag til den virkelighed, vi synes, vi kender.
Robotter, som interagerer med brugeren på en kropslig måde.

Arduino-controller styrer virtuel rumbil

Den intelligente sko med Lilypad

VR handske med Lilypad

På Robotter og VR arbejder du med faget tre dage om ugen

Du har undervisning i Robotter og VR på Askov Højskole tre dage om ugen – mandag, onsdag og fredag. Fredag kører fælles med Game design og handler om at lære at udvikle spil og VR-applikation. Vi benytter Unity og 360 graders video kamera.

Arduino kobler digital og analog teknologi

Sketch kode til at programmere Arduino med

mBot robotplatform

På Robotter og VR er du på et linjefag, der har vakt opmærksomhed i medierne

Askov Højskole er den første højskole i landet, der har startet et linjefag i robot-teknologi. Medierne har derfor vist stor interesse for det. Her kan du læse to af de artikler, der er blevet skrevet om Robotter og VR på Askov Højskole ..

Ja tak! Tilmeld mig Robotter og Virtual Reality, forår 2019

Forår 2019 – 12, 16 eller 24 uger

Forårets lange kursus varer 24 uger og strækker sig fra 6. januar til 22. juni 2019. Prisen for at deltage i hele kurset er 1.700 kroner per uge (inkl. studierejse), det vil sige i alt 40.800 kr.

Det er imidlertid muligt at starte midtvejs på kurset den 3. marts og dermed gennemføre et 16 ugers forløb. Den ugentlige pris er lidt højere (da studierejsen i maj skal fordeles på færre ugers betaling). Pris per uge er 1.800 kr. , altså i alt 28.000 kr.

Det er også muligt at starte kurset 6. januar og stå af midtvejs, den 30. marts. Kursuslængden bliver da 12 uger og omfatter ikke en studierejse. Derfor er den ugentlige betaling lidt lavere, nemlig 1.500 kr. per uge, i alt 18.000 kr.

Starter eller slutter du uden for angivne tidspunkter, vil den ugentlige timebetaling kunne variere en smule, da udgiften til studierejse fordeles på de enkelte uger.

Tilmelding

Efter tilmelding opkræves et tilmeldingsgebyr på kr. 500,00 og depositum på 1.500,00 kr. i alt  2.000,00 kr.

Undervisere på Robotter og VR og læringsteknologi

Rasmus er uddannet civilingeniør i lærings- og oplevelsesteknologi. Rasmus er ekspert i udvikling af interaktive teknologier til lærings- og legeformål, herunder særligt robotteknologi og spildesign. Rasmus har tidligere deltaget i udviklingen af bl.a. en robot til Sokoban-spil. Derudover er Rasmus interesseret i wearables, spilteori og programmering.

E-mail: raj @ askov-hojskole.dk

Kursusinfo