Sangkursus

07.02.21 – 13.02.21

Sangkursus
med Tina Kiberg og Sten Byriel

Er du glad for sang, har du nu en enestående mulighed for at få trænet din stemme og blive endnu bedre til at synge. Vi har inviteret nogle af Danmarks dygtigste sangere og akkompagnatører til et kursus, hvor du har mulighed for at få individuel feedback fra professionelle sangere på højt niveau.

Hver dag starter med morgensamling og om eftermiddagen er der 25 minutters individuel undervisning med de fire instruktører. Du overværer dine medkursisters solo-undervisning og lærer af den feedback, de får.

Om aftenen holder vi minikoncerter, hvor vi optræder for hinanden. I løbet af ugen er der lærerkoncert, og en aften med visekoncert og fællessang . Vi afslutter kurset  med en offentlig koncert for dem, der har lyst til det.

Kurset henvender sig til alle (uanset niveau), der har lyst til at synge og gerne vil blive endnu bedre til det. Før kurset skal du kunne synge 2-4 sange udenad (vise, lied, arie) og medbringe noder i 3 eksemplarer (til sanger, underviser og pianist).

Undervisere

I løbet af kurset vil du modtage soloundervisning af alle fire undervisere, som er:

Tina Kiberg, sopran, Kongelig Kammersanger, sangpædagog

Fra 1983-2015 en af de førende sopransolister i D. Kgl. Teaters solistensemble, debut i 1983 som Leonora i Maskarade. Fra 1988-2013 omfattende karriere i udlandet, debut i 1988 som Agathe i Freischütz i Geneve. Talrige, store partier af bl.a. Mozart, R. Strauss, R. Wagner, Verdi, Puccini og Tjaikovskij. Desuden adskillige Lied- og Oratoriekoncerter ude og hjemme; medvirken på en lang række cd’er og dvd’er; i 2014 udgivelse af bogen ‘Tina Kiberg Liv og Levelse’ (Gyldendal); 2001 Ridder af 1. Grad af Dannebrog. Uddannet på DKDM og Operaakademiet med eksamen i 1985, og senest i 2016 på DKDM med en Master-grad i Elite- sangpædagogik. Fra 2012 virke som sangpædagog i form af sangkurser, masterclasses og mange private sangelever, både professionelle sangere, sangstuderende og amatører på forskellige niveauer.

Sten Byriel, bas

Siden 1985 har Sten været operasolist på Det Kgl. Teater med debut som Papageno i Tryllefløjten. Uddannet på Aarhus Universitet, Det Jyske Musikkonservatorium og Operaakademiet med eksamen i 1986. Har sunget med Den Jyske Opera, Århus Sommeropera m.fl. samt været gæstesolist på Volksoper Wien, Berliner Staatsoper unter den Linden, Bayrischer Staatsoper München. Fra 1. april 2019 leder af Vejle Kulturskole.

Julia Tabakova, solopianist, akkompagnatør og operarepetitør

Julia er født og opvokset i Ukraine, uddannet fra Det Nationale Tjajkovski Musikakademi i Kiev i 2004. I 2008 debuterede Julia fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium. Julia har været repetitør på Den Jyske Opera, sprogcoach på Det Kongelige Teater, og akkompagneret utallige operasangere (og instrumentalister) til koncerter, konkurrencer, optagelsesprøver og festivaler.

Ian Ryan, pianist og akkompagnatør

Ian er uddannet fra The Guildhall School of Music and Drama og The National Opera Studio i London. Ian Ryan er bosat i København og er tilknyttet Den Kongelige Opera. Ian Ryan har arbejdet for mange store operakompagnier, festivaler og orkestre i Storbritannien, herunder The English National Opera, Opera North, Welsh National Opera og Edinburgh International Festival.

Kristian la Cour, kursusleder, højskolelærer, visesanger og komponist

Hent kursusbrochuren

Tilmeld dig