Søren Ryge fortæller historier på sin gamle højskole

For 50 år siden var Søren Ryge elev på Askov Højskole. Lørdag den 22. december er han tilbage for at holde foredrag på højskolen, hvor også Jytte Hilden, journalist Poul Smidt og Klezmerduo kan opleves i juledagene.

Lørdag d. 22. december indtager Søren Ryge foredragssalen på den højskole, hvor han selv var elev for 50 år siden. Et ophold, der var med til at udstykke Søren Ryges livsbane som succesrig og kendt tv-producent, vært og forfatter.

Kl. 15 i foredragssalen på Askov Højskole gør Søren Ryge det, han er bedst til – fortæller historier. Og det er ikke eventyr, men virkelige historier, Søren Ryge fortæller – historier fra sit eget og andres liv. Og nogle af dem skulle endda have en duft af gran og jul, nu det jo er jul.

Poul Smidt fortæller om Frederik

Senere samme dag, kl. 19.30 er det journalist Poul Smidt, der tager over i foredragssalen. Det gør han for at fortælle om sit flerårige arbejde med at lave en biografi om kong Frederik 8. Biografien udkommer på Gyldendal i 2019. I bogen og foredraget er der fokus på Frederiks 42 år som kronprins, og de politiske og familiære prøvelser, Frederik 8. oplevede på vej mod tronen.

 Jytte Hilden fortæller om Emma Gad

Den tidligere kulturminister og mangeårige folketingsmedlem Jytte Hilden er i centrum, når hun tirsdag den 1. juledag holder foredrag på Askov Højskole om Emma Gad i anledning af 100-året for Emma Gads uopslidelige Takt og Tone”.

Mange vil sikkert huske Jytte Hilden som en provokerende politiker, der som kulturminister blev kendt for blandt andet at sige, at ”jeg har det med sport som porno – det er sjovt at være med til, men kedeligt at se på”.

Man skulle derfor tro, at Jytte Hilden ville hudflette Emma Gad og tage afstand til de råd, som den strikse og farverige overklassefrue gav til pænere hjem om, hvordan de burde leve i takt og tone.

Men Hilden og Gad er måske mere ens, end man skulle tro.

Jytte Hilsen har i hvert fald måttet konstatere, at mange af Emma Gads råd stadig har stor gyldighed – blot i en ny fortolkning. Det fortæller hun om i foredraget på Askov Højskole, der starter i foredragssalen kl. 15.

Klezmerduo spiller festmusik

Endelig kan man fordøje julemaden med en anderledes og meget stemningsfuld koncertoplevelse på Askov Højskole 1. juledag, hvor den anmelderroste Klezmerduo giver koncert i foredragssalen kl. 19.30.

Klezmerduo er fra Aarhus og består af Ann-Mai-Britt-Fjord på sang og harmonika og Henrik Bredholt på sang, sopransax, dulcimer og tuba. Duoen regnes for Danmarks førende fortolker af den traditionsrige jødiske festmusik klezmer og har i over 30 år begejstret både publikum og anmeldere herhjemme og i udlandet med koncerter, som de supplerer med fortællinger om den rytmiske og særegne musik og dens oprindelse.

Koncerten og alle foredragene i juledagene på Askov Højskole koster 75 kroner. Billetter kan købes her her