Sommerjazz og blues

30.05.21 – 05.06.21

Sommerjazz og blues

Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne, dyrk din sangglæde og find trommestikkerne frem! På dette kursus spiller vi en god gang jazzmusik og dyrker glæden ved det. Du kan vælge mellem to sammenspilshold, hvor vi spiller jazz og blues, improviserer, arrangerer og øver frasering. Vi arbejder med rytmer og grooves. Du får en melodisamling, som vi både bruger til jamsessions og på hvert hold. Du er en del af højskolens traditionelle liv med morgensamling, foredrag, udflugter og fællessang under hele dit ophold. Glæd dig til en uge med masser af energi og jazz – og tid til at fordybe dig og lytte. Du kan vælge mellem 2 sammenspilshold, hvor vi spiller jazz og blues samt et 3. hold, hvor der primært arbejdes med sang.

Jazz, Blues & Gypsies, underviser Finn Poulsen – Spil jazz og blues med et stænk af sigøjnermusik. Åben for alle instrumenter og niveauer. Kontakt instruktøren hvis du vil vide mere. Sangere er yderst velkomne.

Basic basie jazz, underviser Filt Kristensen
Med udgangspunkt i jazznumre fra “the Great American Songbook”, arrangeret specifikt til dette hold, arbejder vi med puls, artikulation, rytmisk frasering og dynamik. Ud over sammenspil arbejder vi med improvisation og den teori, der knytter sig til stilarterne. Elementært kendskab til noder er en forudsætning. Besætning: mange blæsere, samt guitar, bas, klaver trommeslager og percussion.

Jazz og Blues med vokalen i front, underviser Lone Selmer – På dette hold skal vi arbejde med vokalens mange udtryk. Og synge en masse fede numre. Vi vil arbejde solistisk og som kor for hinanden. Vi vil også arbejde med teknik og stemmetræning i det omfang det er nødvendigt- først og fremmest skal vi synge, have en fest og nyde forskellighederne i de enkelte stemmer. Du er velkommen til at medbringe et nummer du gerne vil synge. Holdet har plads til en lille rytmegruppe eller en pianist. Det er lige meget om du har sunget før eller er en erfaren sanger, her undervises på mange niveauer på een gang.

Undervisere:
Filt Kristensen, Finn Poulsen og Lone Selmer

 

Særligt omkring Corona

Du kan trygt og sikkert bestille en plads på et højskolekursus. Hvis vi er nødsaget til at aflyse kurset pga. Corona, får du dine penge tilbage. Afbestiller du selv, skal din rejseforsikring dække tabet.

Vi er meget opmærksomme på at undgå smittespredning på skolen. Alle, der færdes på skolen, skal bære mundbind eller visir, når de opholder sig på skolens fællesarealer, fx på gangene og i spisesalen. Vi har spritstandere mange steder og opfordrer alle til at holde afstand og sørge for god håndhygiejne.

Alle kurser bliver afholdt som planlagt. Hvis der er væsentlige ændringer i ugens program, eller vi er nødt til at aflyse kurset, får du direkte besked.

Tilmeld dig

Varighed: 1 uge
Startdato: 30. maj 2021
Slutdato: 5. juni 2021
   
Pris:  4.950 kr.
   

Hent brochure