Sommerjazz på Askov

02.06.19 – 08.06.19

Åbn saxofonkassen, børst støvet af bassen, få rørt tangenterne og find trommestikkerne frem!
På dette jazzkursus spiller vi en god gang jazzmusik! Vi dyrker glæden ved jazzmusik, spiller jazz og blues, improviserer, arrangerer og øver frasering, rytmer og grooves – og holder jamsessions!

Kurset tager sit udgangspunkt i to sammenspilshold: På det ene hold arbejdes der med at udvikle numrene i fællesskab og ved hjælp af egne ideer og valg af musikalske virkemidler komme frem til et resultat. På det andet hold arbejdes der mere detaljeret med sammenspil og arrangementer.
I ugens løb er der også mulighed for improvisations-workshops, instrumentworkshops og undervisning i mindre grupper, hvor der er fokus på sammenspil, instrument-teknik og improvisation.

Et eller to af modulerne vil være fællesundervisning.
Derudover er vi en del af højskolens traditionelle liv med morgensamling, foredrag,
udflugter og sang. En uge med masser af energi og masser af jazz og tid til at fordybe sig og tid til at lytte. – Jazzkurset er for alle uanset niveau.

“BLUESY JAZZ OG JAZZY BLUES “ V FINN POULSEN
På dette hold vil vi arbejde med at spille jazz med bluesfeeling – numre af fx Miles Davis, Horace Silver, Louis Jordan, Eddie Vinson, Billie Holiday og Count Basie.

Vi vil arbejde med at swinge heftigt eller blidt, spille soli med feeling og intensitet – og også med selv at komponere og arrangere et eller flere numre.

Besætning : 1-4 blæsere , 1-2 sangere , 1-2 guitarer, keyboard, bas, trommer og percussion.


BASIC BASIE JAZZ / V FILT KRISTENSEN
Med udgangspunkt i jazznumre fra “the Great American Songbook”, der vil blive arrangeret specifikt til dette hold, arbejder vi med puls, artikulation,rytmisk frasering og dynamik.
Ud over sammenspil vil der blive arbejdet med improvisation og noget af den teori, der knytter sig til stilarterne.
Besætning: 10 – 15  blæsere samt  1 guitar, 1 bas, 1 klaver trommeslager og percussion.
Elementært kendskab til noder er en forudsætning.

Foredrag ved Finn Poulsen: Rytmens rødder

Visekoncert og fællessang med Kristian la Cour

Foredrag med Jesper Thilo: “Man ska’ ku’ se komikken” –  Her fortæller Jesper Thilo en række anekdoter og selvoplevede historier fra jazzens verden til vennen Erik Moseholm. Moseholm har gennemskrevet og redigeret de mange historier fra Thilos oplevelsesrige liv og herefter udgivet dem i bogform til glæde for mange jazzentusiaster. De fleste af Jesper Thilos historier er yderst morsomme, men bunder også i visse jazzmusikeres tragiske liv fuld af ensomhed, for meget sprut og fjolletobak, men alle historierne har en morsom pointe og bliver fortalt med så stor kærlighed til de enkelte musikere.

Jesper Thilo har været musiker i mere end 40 år, og er en af de helt store jazz-musikere i vor tid. Han har spillet sammen med adskillige internationale topnavne. Han har gennem livet oplevet, hørt og ikke mindst husket morsomme historier og episoder. Megen humor og lidt alvor er samlet til fornøjelse for eftertiden, og Jesper Thilos exceptionelle fortælleevne åbner vide muligheder for folk som sætter pris på at vide noget om baggrunden for et spillemandsliv

Koncert med Jesper Thilo Kvartet.
Jesper Thilo,
saxofon – Søren Christiansen, klaver – Daniel Frank, bas – Frands Rifbjerg, trommer

Heldagstur til Vadehavscentret og Vester Vedsted Vingård. En guide fra Vadehavscentret fortæller om stedet – vi nyder vores madpakker og ser museet på egen hånd. Derefter går turen til Vester Vedsted Vingård, hvor en guide viser os vinmarkerne og produktionshallen.
Vi slutter besøget med kaffe og kage i den hyggelige cafe.
Turleder er Kristian la Cour.

Kursusledere:
Filt Kristensen, saxofonist, multiinstrumentalist og komponist
Finn Poulsen, mundharspiller, guitarist og komponist
Kristian la Cour, højskolelærer, visesanger og komponist

Se kursusbrochuren her – Sommerjazz på Askov

Ja tak! Tilmeld mig Sommerjazz på Askov