STORYTELLING

01.03.20 – 28.03.20

 

“Det første skridt mod at blive en dygtig historieformidler er et ophold på Askov Højskole”

 

ET INTENSIVT HØJSKOLE-KURSUS OM HISTORIEFORMIDLING

Det intensive kursus i storytelling på Askov Højskole i marts 2020 er både for dig, der gerne vil afprøve dine evner som historiefortæller – og for dig der allerede arbejder med at skabe fortællinger på dit studie eller arbejde, men som vil have nye input. Askov Højskole tilbyder en unik mulighed for at lære, hvordan du udfolder dit potentiale inden for emner som manuskript-udvikling, fortælleteknik, karakterudvikling og skriveteknik.          

 

 

HISTORIEFORTÆLLING I FORSKELLIGE FORMER

I fire uger arbejder vi med historiefortælling i teori og praksis. Vi kigger på grundbegreber og genrer og på forskellige former for fortælling. Vi tager ud i landskabet og finder historierne bag steder, bygninger og genstande. Vi graver indad og trækker på egne oplevelser, og vi åbner øjnene og ørerne for andres fortællinger. Vi kommer til at arbejde mundtligt, skriftligt og kropsligt. Vi skal researche, se på forskellige perspektiver og bruge sanserne. Undervejs laver vi små produkter eller fremvisninger; det kunne være taler, videoklip, billedcollager, prosatekster, storyslam, stand-up, skyggespil, reportager eller noget, der slet ikke har et navn endnu.

 

 

SMAG PÅ HØJSKOLELIVET

Dette kursus er oplagt for dig, der ikke har råd til eller mod på et længerevarende højskoleophold – eller for dig der gerne vil prøve højskolelivet af, inden du kaster dig ud i et længere højskoleophold. På Storytelling deltager også eleverne fra højskolens lange forårshold (januar – juni), og du får derved en smagsprøve på, hvad det vil sige at gå på højskole. Du sover og spiser på skolen og bliver en del af højskolelivet, med alt hvad det indebærer af foredrag, fællesaktiviteter og fester. Indkvartering på enkeltværelse eller dobbeltværelse er mulig. Det er desuden muligt efter kurset at fortsætte på en af Askov Højskoles linjefag.

 

 

OM UNDERVISEREN

Ditte Svane Dramaturg og manuskriptforfatter, leder af Filmlinjen på Askov Højskole. Ditte har i mange år arbejdet med formidling i mange forskellige former; undervisning, historiske rundvisninger, udstillinger og rollespil, og hun har skrevet manuskripter til flere teaterforestillinger og kortfilm.

 

 

Kursusinfo

Varighed:

4 uger
Startdato:1. marts 2020
Slutdato:28. marts 2020
  
Pris: 2.000,- pr. uge
  

Mere info