Syng for Livet

Udsolgt – Der er mulighed for at komme på venteliste

13.01.19 – 19.01.19

Mød spændende forfattere og musikere, der har arbejdet med den danske sang- og salmeskat. Vi skal nyde fine koncerter på højskolen og på vores tur til Sønderborg – og så skal vi opleve den store glæde ved fællessang.

Medvirkende
Frimenighedspræst i Morsø Frimenighed, Ole Kobbelgaard: De bedste sange har det med at forlænge livet.

Komponist Kurt Larsen – en mand og en harmonika. Kurt Larsen fortæller om harmonikaens historie og sit professionelle liv med dette instrument. Kurt spiller, viser billeder – og så skal vi synge nogle af hans sange. I højskolesangbogen er Kurt Larsen repræsenteret med vintersangen: ”Det var en morgen ved vintertid”

Koncert med Tine Rehling, harpe og Kurt Larsen, harmonika. På programmet er franske viser, spanske sange, Bellman og argentinsk tango.

Komponist Per Drud Nielsen: Min musikalske tosprogethed. Mit foredrag vil belyse mine to musikalske sprog; den enkle strofiske fællessang og det mere komplekse flerstemmige korværk. Undervejs gennem foredraget vil vi synge et par af mine fællessange og lytte til indspilninger af nogle af korværkerne.

Chefdirigent for DR Pigekoret, komponist Philip Faber fortæller om sit store arbejde med at sætte toner til Inger Christensens ”Sommerfugledalen” krydret med andre eksempler og et par højskolesange.

Hyldest til Frank Jæger og Tony Vejslev. Koncert med Tom Frederiksen, Finn og Torsten Olafsson

Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Halfdan Rasmussen

Journalist og radioproducent Susanna Sommer: ”Sangenes Blå Bog” – en radioserie om Højskolesangbogens historie. Derefter taler Susanna Sommer med forfatter Kirsten Hammann om hendes forhold til den danske sang.

Koncert med Mads Granum Kvintet – ”Med favnen fuld af kærlighed” – nye jazzsalmer med tekster af nogle af Danmarks bedste salmedigtere i nyere tid: Johannes Møllehave, Lisbeth Smedegaard Andersen, Holger Lissner, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen, Johannes Jørgensen og Simon Grotrian.
Regitze Glenthøj – vokal, Mads Hansen, saxofon, Mads Granum, klaver, Thomas Ovesen, kontrabas, Ricco Victor , trommer og percussion.

Komponist Erling Lindgren: Tradition og fornyelse i Højskolesangbogen. Vi vil tage på en rundtur i denne fantastiske bog, snuse til både nyt og gammelt, give tekster og melodier et par ord med på vejen – og så vil vi naturligvis synge salmerne og sangene!

Forfatter Dy Plambeck fortæller om at skrive sange og salmer. Hun vil desuden fortælle om sit arbejde i redaktionsudvalget for Højskolesangbogens 19. udgave, der udkommer november 2020.

Syng i Den Blå med Kristian la Cour

Fortæller Lillian Hjorth-Westh: Rundt om Otto Brandenburg

Tur til Alsion i Sønderborg – koncertmenu – derefter koncert med Sønderjyllands Symfoniorkester. På programmet er Tjakovskij Voyevoda ouverture. Mendelssohns violinkoncert og Tjakovskij Symfoni. 6. Dirigent Tung-Chieh Chuang.

Solist Joseph Joachim-prisvinder, violin

Kursusledere: Lillian Hjorth-Westh og Kristian la Cour

Se kursusbrochuren her – SYNG FOR LIVET

Ja tak! Tilmeld mig Syng for Livet