Tegne, male, modellere

03.11.19 – 09.11.19

På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og kultur. Derudover er der en række andre fælles aktiviteter i forbindelse med de andre sideløbende kurser.

Kursusindhold
På dette ugekursus fordyber vi os i kunst og kreative processer, – du træder ind i et univers af tegning, maleri og form.

Her får du fingrene i bl.a. blyanter, blæk, maling og ler, alt sammen med tanke på at lave billeder.
Sammen skal vi skitse, male og forme os frem til billeder og figurer. I løbet af ugen bliver du løbende præsenteret for øvelser og teknikker. Du får mulighed for at afprøve og efterfølgende fordybe dig i det som tiltaler dig mest, og derved arbejde hen imod dit individuelle udtryk. Her er både proces og produkt vigtigt. Sammen øver vi os i teknikkerne, og lærer materialer og redskaber bedre at kende.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fælles for alle 4 kurser
Du får mulighed for at motionere. Undgå stivhed i nakke og skuldre med kyndig vejledning ved Lisa Østergaard.

Morgensamling ved Kristian la Cour samt højskolens øvrige lærere og elever. Sangaften ledes af Kristian la Cour. Jørgen Printz Steinicke har fået til opgave at tale om farvelære. Det er et emne, som tidligere kursister har nævnt som en god ide.

Vi skal på tur til Odense, hvor vi besøger Galleri Galschiøt. Vi ser Jens Galschiøts værksted, og hører ham fortælle om et spændende liv. Han er en kendt og provokerende kunstner, som arbejder som billedhugger oftest i bronze. Vi kan nyde kaffe eller et glas rødvin, mens han fortæller.

En anden tur går til det stedlige Sønderskov Museum. Her er interessante udstillinger, måske også med julen som emne. Derefter besøger vi Julemandsmuseet, som nogen kender fra tv.

En aften hører vi designeren Liselotte Hornstrup tale over emnet ”Mit liv som designer og vejen dertil”. Det er en fortælling om håndværk og beklædning, der er lavet til at blive brugt i lang tid, som modstand til samfundets køb-og-smid-væk-kultur.

Hun sætter fokus på bæredygtigt design.

Ulla Henningsen fortæller om historie og kunst på Askov Højskole.

Underviser
Lene Kersting

Lene Kersting er uddannet fra Designskolen i Kolding som keramisk designer 94, og har i en periode studeret maleri på Icelandic college of art and crafts, Reykjavik.

Siden har jeg arbejdet indenfor mit fagområde www.lenekersting.dk, arbejdet 3 år som produktudvikler på LEGO, undervist og været kursusleder på Askov Højskole, Vejen Billedskole og Billedskolen Nicolai i Kolding. Jeg ser mig omkring, arbejder med kultur, natur og indtryk bliver til udtryk.

Kursusleder
Ulla Henningsen

Se kursusbrochuren her – Tegne, male, modellere

Ja tak! Tilmeld mig Tegne, male og modellere