Troldspejlet på Askov

Jakob Stegelmann

Mandag 16. marts kommer legendariske Jakob Stegelmann til Askov Højskole med ’Troldspejlet LIVE’ – et foredragsarrangement, hvor Jakob Stegelmann tager tråden op fra de børneprogrammer, han blev kendt for i 1980’erne, hvor han fortalte stort og småt fra fantasy universet i spil, film og computeranimation.

Siden 1989 har tv-programmet Troldspejlet været på skærmen med nyt og gammelt fra fantasiens verden – til stor glæde for børn og barnlige sjæle.

Med Jakob Stegelmanns som tovholder kunne seerne fordybe sig i computerspillenes, filmenes og hele fantasygenrens verden, og nu kan det traditionsrige program opleves på en helt ny måde, nemlig live.

Med Troldspejlet LIVE får man Jakob Stegelmann på helt tæt hold: Han tager publikum med på en kulørt rejse fra dengang, tegnefilm var håndtegnede og computerspillet var tv-tennis – op til i dag, hvor alt kan lade sig gøre i spillenes og filmens verden. På sin helt særlige måde vil Jakob Stegelmann føre publikum gennem den kulørte kulturs brogede og vidunderlige historie.

Der er således noget at blive klog på, hvad enten man er helt grøn hvad angår joystick, computermus og tegneserier, eller man har været med ,lige siden Pac-Man og Commodore 64 var det vildeste på markedet – eller endda før.

Troldspejlet LIVE er kulturformidling, der bevæger sig lidt dybere ned og graver de gode fortællinger frem.

Arrangementet på Askov Højskole sker i forbindelse med højskolens fireugers-kurser i marts, hvor der er fokus på animation, VR og journalistik.

Jakob Stegelmanns Troldspejlet LIVE er på fra kl. 15.00 til 17.00 i Foredragssalen.

Entré: 100 kr – Køb billet