Underviserne

Ole H.B. Andreesen

Underviser på Journalistik

Ole H. B. Andreesen har undervist på Askov Højskole siden 2012 og var tidligere journalist og redaktionssekretær på JydskeVestkysten, freelance journalist med egen virksomhed, lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har undervist i journalistik på universiteter i Grønland, Spanien, Holland og Estland. Så er han desuden medforfatter til flere lærebøger om medier, kommunikation og journalistik.

oa@askov-hojskole.dk
Tlf. +45 51 56 55 54

Ditte Svane

Underviser på Filmproduktion

Ditte er uddannet dramaturg og manuskriptforfatter. Hun har skrevet og produceret kortfilm, musikvideoer, formidlingsfilm og portrætfilm. Som freelancer har hun undervist i teater og film, lavet museumsudstillinger, skrevet teater- og filmmanuskripter og udarbejdet digitale museumsplatforme. Ditte er historiehåndværker.

ds@askov-hojskole.dk
Tlf. +45 61 20 08 80

Morten Lyk

Underviser på Game design og VR

Morten er uddannet ingeniør og brænder for spiludvikling. Han er i stand til at vise dig hvordan man udvikler spil fra bunden af, alt fra idégenerering, programmering, modellering til færdigt spil. Han har tidligere undervist på Syddansk Universitet i bl.a.  spil udvikling og 3d modellering. Morten har altid været nørd, med interesse i tegneserier, spil og film.

ml@askov-hojskole.dk
Tlf. +45 23 62 37 19

Simon Köslich

Underviser på Robotter og VR

Simon er uddannet civilingeniør i Lærings- og Oplevelsesteknologi fra Syddansk Universitet. Simon er ekspert i design af læringsrobotter og har blandt andet udviklet en robot til undervisningsbrug i folkeskolen. Derudover har han erfaring som teknologidommer ved FIRST LEGO League og som medhjælper på Teknologiskolen på SDU. I sin fritid er Simon kæmpe teknologi og spilnørd. Han er blandt andet spil og hardware anmelder hos Tweak.dk.

sk@askov-hojskole.dk
Tlf. +45 61 39 06 80

Jens Kæmpe

Jens Kæmpe

Underviser på Litteratur

Jens er uddannet fra Forfatterskolen og har siden udgivet flere digtsamlinger. Han har en stor passion, særligt for digte, som han dagligt brænder igennem med. Og så kommer han fra Samsø, hvor han selv voksede op på en højskole. Jens bruger det meste af sin fritid på at gå meget lange ture. Han elsker at lave mad til sine venner, snakke om litteratur og være vågen om natten.

jek@askov-hojskole.dk
Tlf. +45 29 92 91 87

Louise Munk

Underviser på Dansk Sprog og kultur

Louise er uddannet folkeskolelærer med overbygning fra SDU i dansk som andetsprog for voksne. Fra sprogskoleregi har hun en bred undervisningserfaring og har undervist mange forskellige nationaliteter og professioner på vidt forskellige niveauer. At undervise i dansk sprog og kultur er aldrig kedeligt. I mødet med internationale elever oplever Louise gang på gang, hvor meget mennesker har at berige hinanden med på tværs af kulturelle og sproglige baggrunde. Louise er relativ ny i højskolelivet og værdsætter alle aspekter ved det – hun suger til sig af de mange nye indtryk. I sin fritid har Louise et passioneret forhold til yoga, vinterbadning – og lakridser.

lma@askov-hojskole.dk
Tlf. +45 61 20 08 83

Mona Østerlund

Underviser i journalistik og Kursusleder på Korte Kurser

Mona Østerlund er uddannet journalist. Hun arbejder som freelancejournalist med at skrive artikler, lave kommunikationsopgaver, bogprojekter og undervisning.

På Askov Højskole er hun kursusleder på bl.a. fugle-, skrive- og vandrekurser.

Derudover underviser Mona på højskolens fire ugers prøveforberedende forløb, Springbræt til journalistik for ansøgere til journalistuddannelserne og som vikar på journalistlinjen.

Kontakt: mona.oesterlund@gmail.com

Kristian la Cour

Underviser i musik og kursusleder på korte kurser

Kristian underviser i musik og har været kursusleder på Askov Højskole i mere end 25 år. Det er altid Kristian, der spiller for og akkompagnerer fællessangen til morgensamlinger, foredrag og andre arrangementer på højskolen. I fritiden optræder Kristian som visesanger. Derudover har Kristian bidraget med musik til en række sange i bl.a. Højskolesangbogen, DGI-Sangbogen, “100 Salmer”, “Kirkesangbogen” og Sangbogen 2,3 og 4 (WH). Se www.kristianlacour.dk.

Se portræt af Kristian la Cour – tegnet af højskolens filmelever. Kontakt kristianlacour@gmail.com

Kursusledere og valgfagsundervisere

Lene Kersting

Kursusleder på Korte Kurser

Lene Kersting er keramisk designer, uddannet fra Designskolen Kolding. I en periode har hun studeret på Icelandic college of art and crafts. Siden har hun arbejdet på LEGO og kreeret massevis af fantastisk keramik. Ud over Askov Højskole underviser Lene på Vejen billedskole/kunstmuseum og Billedskolen Nicolai i Kolding. Kontakt Lene på post@lenekersting.dk

Ulla Henningsen

Kursusleder på Korte Kurser

Ulla har i årevis været kursusleder på en række korte kurser på Askov Højskole.

Hanne Pedersen

Kursusleder på Korte Kurser

Hanne er uddannet pædagog og beskæftiget indenfor ledelse og udviklingsprojekter.

Lillian Hjorth-Westh

Kursusleder på Korte Kurser

Lillian er læreruddannet fra Tønder Seminarium. Siden 1977 har hun arbejdet i højskoleverdenen – først på Højskolen Rude Strand og fra 1983 til 2017 på Bornholms Højskole, hvor hun var en del af forstanderparret fra 2007 – 2017.

Jacob Røn

Kursusleder på Korte Kurser

Træner for de danske og færøske bridgelandshold og forfatter til bøger og CD’rommer om  bridgeundervisning.
I 2019 er Jacob kursusleder på ugekurserne Bridge på Askov i maj og august.

H.C Nielsen

Kursusleder på Korte Kurser

Professionel bridgeinstruktør og tidligere dansk mester i bridge. H.C Nielsen er tilknyttet bridgekurserne.

 

Valgfagsunderviser i politik: Mie Melvang

Underviser i valgfaget Skriv bedre – sproglaboratoriet. Mie er cand.mag. i dansk og tysk og har arbejdet både som korrespondent og gymnasielærer. I flere år har hun undervist højskolelever i grammatik og sprogforståelse, og i efteråret 2017 varetog hun undervisningen af de internationale elever i linjefaget Dansk sprog og kultur, og hun har været med til at udvikle fællesfaget Med krop og stemme. På den måde kender hun indgående til højskolens liv og arbejde.

Valgfagsunderviser i politik: Allan Ølgaard Thomsen

at@vejen-net.dk

Underviser i Verden omkring dig, som handler om politik, medier og samfund. Allan har en bachelor i statskundskab, en bachelor i engelsk og mellemøststudier, og er cand.mag. i historie og engelsk. Til daglig slår Allan sine folder på Vejen Gymnasium og HF, hvor han underviser i samfundsfag, historie og engelsk. Han har siden 2011 været en fast del af forløbet Journalistik og Medier på Askov Højskole.

Andre kursusledere

Flemming Møller (Kor og kammermusik)